Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3438 příspěvků
-
Nooo, diki za clanok, konecne tu niekto aj povedal pravdu. Ono podobnych skvelych hier je tu podstatne viac, ale kym sa ludia nechaju oblbovat, taketo skvosty sa budu vyrabat. A na kvalitnych projektoch ako napriklad Richard Burns Rally si ich autori vylamu zuby. Smutne. Dufam ze sa dockame podobneho prebudenia aj pri lahodkach ako Gran Turismo 5 a spol. :)
-
... dobra review, vcelku suhlasim, a hlavne hlasky typu "Není sice nejlepší, ale je jediný." su proste klenoty *1* ...
-
-
no však.... vono taky říct to je dobrá open world hra bude už jenom horší a horší, páč čim dál pojedem ve snaze simulovat funkční svět, ať už reálnej nebo fantastickej, bude to jen horší a horší, znam jen málo lidí, kterejm se líbí celej skutečnej svět, tak jak je, takže nečekám, že se někdy někomu bude líbit celej svět umělej, jedině až si sami vlezem do matrixovýho ráje a každej si bude do toho svýho, generovat jen to, co chce... nebo už tam sme? *8*
-
-
... tak nejak. A osobne si myslim ze toto review je trochu pritvrde. Simulovany model realneho sveta je komplexna a tazka vec to je jasne, a vzdy sa najdu chyby. Ale, ako skalnemu fandovi Oblivionu mi tu vadi dost veci ktore su samozrejme medzi tymi bodmi ktore autor clanku vypichol. V podstate bol Oblivion zaujimavejsi v mnohych ohladoch. Uz len samotny pribeh bol chytlavejsi netechnicky pvedane. Uvidime co prinesu patche, zatial sa neponahlam a levelujem len tak pozvolna *2* ...
-
Je síce pravda, že veľa vecí z reálneho sveta nie je moc dobrých, ale ja osobne som hlavné výtky vycítil voči javom a okolnostiam fyzikálneho a nie spoločenského charakteru. Zober si napríklad tú hmotnosť objektov. Veď ešte aj v Morrowinde bolo hmotnosti viac logické. Napriek tomu, že si tam nemal možnosť triediť objekty, mal si tam ikonky predmetov a mohol si si spraviť okno avatara dosť veľké na to aby si videl všetky objekty.
-
-
Jo rozumim, ale já teda v žádný TES, ani když sem hrál za silovou postavu, netahal u sebe vagón předmětů. Těžký vždycky čistím pravidelně po každý výpravě, páč kdo ví, co najdu v dalším dungu a nechávat to tam, nebo vracet se pak proto, je vopruz. A lehký šperky a blbinky čas od času prolustruju a prodám nebo uložím. A jsem si jistej, že každej větší pařan rpg tohle dělá, páč: "Čistit bágl, je základ, woe :D"
P.S. ještě se mi nepovedlo odnýst si domu to prastarý akavirský brnění z chrámu, anžto tam vždycky dondu s plnym báglem. Ale zajímá mi, jak moc půjde vylepšit.
-
-
-
-
"65. Obchodníci nemají skoro žádné lockpicky na prodej."
LOL, pan Vávra nepochopil, že to je feaura hry, Locpicky sežene totiž ve Thieves Guildě a ne u poctivého obchodníka :-) Toto je jeden příklad za všechny ...
"74. Že je Bethesda spolek invalidů, co v životě nezvedli zadek ze židle je smutné. Ještě smutnější ale je, že svoje představy o pohybu promítají í do hry, a tak hlavní hrdina neuběhne sprintem víc než pár metrů a to ani z kopce."
tohle už je v podstatě flame :-( takové "články" by tu neměly co dělat. Navíc když argument platí na prvním levelu, navíc netřeba se zmiňovat o navlečené zbroji atd... -
-
Jo, já samozřejmě chápu, že v těžké zbroji se neutíká lehce. Pak je ovšem divné, že je skoro fuk, jestli mám brnění nebo lehké šaty. Taky nechápu, že to brnění, které tak vadí v tom běhu, vůbec nevadí v plavání. To např. v TW1 kdyz v těžkém brnění vlezu do vody, kde nestačím na dno, tak se pěkně fofrem utopím. To, že je něco fantasy ještě neznamená, že můžeme popřít fyzikální zákony. Obzvlášť, když je to na Zemi a není v tom žádná magie. Prostě tisíc drobných nelogičností a celkový dojem je v troskách. Jak mám věřit v tuto virtuální realitu, která často popírá i sama sebe. Ano virtuální svět může mít svoje zákonitosti, pak je má ale dodržovat všude.
-
-
Jsem zvědavý na tu Vávrovu "super hru", která má po letech vývoje pouze průměrnou grafiku. Asi si pan Vávra chtěl udělat nějakou hru, která by porazila jím nenáviděný Skyrim, ale nakonce to dopadne tak, že oná "slavná" Kingdom hra bude pouze simulátorem chůze :)))
Pane Vávra, až ta vaše hra za rok či dva vyjde, tak si můžete mastit ego, že jste udělal hru, která má o něco lepší grafiku než Skyrim, ale nezapomínejte, že mezi těmito hrami bude rozdíl 5-6 let :)) -
-
Průměrnou?? *1* Ta hra má i na rok 2017 grafiku sakra dobrou. *4*
-
Jasně, hry jsou přece jenom o grafice... to je možná dneska problém, když si to někdo dokonce i myslí.
-
-
Už se těším na novou hru pana Vávry a na desítky propracovaných NPC s perfektním dabingem a umělou inteligencí. Bude to radost sledovat fungující svět. Také se těším na spousty itemů a vybalancování jejich dostupnosti. Počítám že každý husita bude mít vlastní příběh a různé využití během celého tažení.
-
-
Jrdo, dej Vávrovi prachy, co má obří studio Bethesda a možná bude jeho hra taková, jako ty píšeš. Jenže on takový prachy nemá a mít asi nebude, takže nic takovýho čekat nejde.
-
-
Hraju přes 13 let...A 100% souhlasím...
-
Myslím, že hodnocení hry je opravdu nadhodnocené. Hra to není špatná, sám jsem si ji koupil a hraju. Baví mě to, jako spousta dalších her. Je to dost dobrá hra se spoustou chyb. Proto jsou histerická hodnocení 10/10 alarmující. To opravdu ne. Buďme prosím soudní.
-
Ta hra me vtahla uz na tolik hodin, ze jsem prestal vnimat realny zivot a po vypnuti stale myslim na skyrim, takze te hre prave patri 10/10. Neumim se od toho odtrhnout!!! :D
-
Televizní pořad Game Page je - přes veškerou zřejmou snahu všech zůčastněných tvůrců i aktérů - dle mého tak nějak pořád jakoby mimo mísu. (Nic ve zlém, ale je to pořád takový divný prostě no *3* ) A popravdě ani na něj teda moc nekoukám, ale tuhle sobotu 10. 12. 2011 v 11:55 na ČT2 se fakt podívám. A je asi jasný proč. *1*
...ehm, teda tu příští sobotu no.. *2* -
S respektem k panu Vávrovi, který udělal pro herní scénu v ČR velký kus práce. Musím se zeptat, proč nezpracoval některé této kritické body v Mafii I nebo II? Popřípadě, proč nevytvořil v českém měřítku podobnou hru s absencí všech nedostatků, které vidí v TES: Skyrim či Oblivion?
-
-
Omg fakt som len cakal na komentar tohto typu. Na to aby clovek vytvoril hru musi mat studio a financie a hlavne hromadu casu ... Vavra so svojou tvorbou hier este neskoncil takze je mozne ze sa aj od neho dockame otvoreneho RPG a budeme ho moct posudit. Tato kritika na Skyrim nieje koli tomu ze je to nejake male studio ktore Skyrimom debutovalo ale naopak. Skyrim vytvoril team ktori vytvara open world RPG uz strasne dlho a niektore chyby by mu nemali byt tak laho odpustene ako sa to stalo ... TO je podstata Vavrovej kritiky, ak by to urobilo ine studio ktoreho by to bol debut tak by sa vseti pozerali na tu hru inac , aspon podla mna.
-
-
Kdyby to delal nekdo jinej, tak by kritici byli stridmejsi, ovsem by taky nemela hodnoceni 95% od fanboyu.
-
-
protože mu na to nikdo nedal 100 mega a 200 vývojářů
-
-
A moc dobre vedel, proc zrovna tomuhle panovi zadne prachy nedal. :-) Vavrova aura dokonaleho vyvojare je zhruba stejne zajimava jako aura dokonaleho Skyrimu. Ano, mohli udelat spoustu veci lepe, ale to nic nemeni na tom, ze Vavra neudelal ani z poloviny tak dobrou hru jako je Skyrim.
-
-
Právě v tenhle moment se to snaží napravit. *1*
-
-
A nikdo mu za to nedal prumerne hodnoceni 95%.
-
-