Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vávro už to nehul.V ledasčems bych s tebou souhlasil,ale až takhle tragicky bych to neviděl.Žádná s Bethesdích her nikdy nebyla dokonalá a že Bethesda opakuje pořád ty stejný chyby je taky jasný.Ale zas tak velká tragedie to zase není.Imho když ty chyby budeš hledat,tak jich najdeš mraky,ale když to vezmeš tak jak to prostě je,tak hrát se to dá.
    • A ty růžový brejle, abych neviděl ty iritující blbosti, dostanu s průkazkou do FANklubu TES ?
  • Já skoro se vším souhlasím, něco přehnal aby měl stovku, ale grafika je pěkná jako celek, jinak strašně zastaralá. Inventář hrůza, bugy - hodně dokonce i znemožňující dokončení questu. Nelogičnosti, dále musím uznat že i já mám sekyrku asi třicet hodin a hrozně málo těch krásných pocitů z nových předmětů. Takže já tam pracovat tak na té hře změním hromadu věcí. Ta hra je skvělá vážně jen z toho že jí chybý žánrová konkurence. Přece jenom Zaklínač 2 byl spíš koridor s výběrem jaký quest dřív.
  • Ze ma Dan pravdu, je jasny. Cekal sem od nej kritiku a dockal sem se a pobavil vskutku vrchovate. U mnoha bodu se sam divim, ze je Bethesda nechala projit ven. Ovsem nejhorsi je zjisteni, jak malo narocny je dnesni hrac her, nerku-li recenzent. Po tech vsech desitkovych recenzich a reakcich zde v diskuzi se az zda, ze nema cenu na hre nejak dumat a trapit se s designem nebo kvalitou pouzitych technologii. Lidi to proste neoceni *9* . PC verze Oblivionu me chvili po dohrati Morrowindu nalakala screenshoty a hypem. Den po zakoupeni a velkem zklamani se ocitla v supliku, kde mela chvili cekat na patche a lepsi PC/ovladace, ktere treba vyresi chyby ve stinech a dovoli lepsi detaily. Zrejme je cas si ji konecne zahrat a dat Skyrimu cas na zlepseni.
    • Protože v celku je to parádní a zábavná hra. Jedna z nejočekávanějších tohoto roku. vávra se chopil příležitosti, vypsal chyby, detaily, pár si jich vymyslel a pošlapal co se dalo...avsak za dva dny si na tento článek nikdo nevzpomene a i když skyrim bude chtít nějaký opravy bude to zase možná i legenda... VÁVRA SI JEN NA HŘE S VELK7M JMÉNEM PRODLUŽUJE 15 MINUT SLÁVY :)
    • Daniel nemá pravda ve většině svých výtek, alespoň co se týká PC verze hry. On to hrál na Xboxu 360.
      • nevím co si hrál ty, ale většina těch chyb se hodí i na PC :)
        což je smutný :(
  • Mně nezbývá než se článkem souhlasit. Hlavně mapa kde chybi legenda, ukazatel koně a parťáka.
    Intventáŕ je totální katastrofa!!! Nicméně Skyrim pařím a baví mě, ale 10/10? Určitě ne!
    A pokud pan Vávra pracuje na savém "podobném" projektu, tak mu držím palce.
  • Ježiš ale co si pořad stežujete na recenze?? Je to prostě jen doporučení. Není to tesaní nečeho do kamene. To co se tam bude tesat mame v rukou my.

Prostě bych se zeptal těch co nazyvaji Dana bohem. Proč si Skyrim vubec kupovali?? Proč podporují to co se jim nelibí?
    • Ale stale by mne zajimalo proč proč proč si to tedy kupujete?? Tyhle problemy jsou v podstatě obecně zname několik roku.

Na jednu stranu mluvite jak z nas dělaji stado ovcí ale vy jste pak ty největší ovce které řvou ale přesto kupují.
    • Trol.diskuzni
      Pokud je games.cz profi web o hrách a redaktoři jsou placeni za to, jaké články a recenze píší, má to nějak vypadat...

Já bych chtěl vidět, jak by to tady vypadalo, kdyby u všech pracujících lidí v ČR byla podobná morálka jako tady, kdy se redaktoři můžou věčně vymlouvat na to, že něco nějak nemysleli nebo že je to subjektivní...

Jak subjektivní, jak nemysleli? Architekt špatně navrhne most, zřítí se a on za to poté do konce života splácí nebo dokonce i sedí v base za neúmyslné zabití...
      • To spolu vubec nesouvísí :) Víš jsou zakony statiky a ty platí jednoznačně. Tedy pokud něco spadne a někoho nedejbože zabije tak je to vina toho kdo to navrhoval.

Hru ale nenavrhoval zde recenzujici pan Grygar. Ten je jen zastupcem webu ktery vyjadřil svůj názor. Ano šilenství kolem Skyrim je celkem přehnané ale na druhou stranu ta hra nemá konkurenci. A jen blazen by se o něco více snažil nebo dokonce se snažil něco měnit když mu to ekonomicky vyborně šlape:)

A hlavně si nemyslím že by recenze byla něaka špatná a nebo by snad obhajovala chyby co napsal Dan. Jen na ně tak moc nepoukazuje protože při ponoření se do světa a sledovaní přiběhu si jich ani moc nevšimnete.

Potom co dan v članku napsal by tomu měl dat tak 3 a to jen z abstaku že tento rok zadné takové RPG nebylo. A myslim že trojku si taky hra nezaslouží.
        • Trol.diskuzni
          Jenže to je právě to... Games.cz má také svoje zákony a to především jeden - komentovanou hodnotící škálu.

Recenze pana Grygara tuto škálu naprosto ignorovala, navíc samotná recenze nedávala smysl - hra dostala absolutní hodnocení, přestože obsahuje tunu chyb a nedostatků (které jsem osobně pocítil), některé dokonce v recenzi zmíněné, a přestože pan Grygar na konci uváděl, jak se kdysi zmýlil s absolutním hodnocením Oblivionu. Mýlil se i tentokráte? Já si myslím, že ještě fatálněji.
          • Jo dobře to souhlasim. Já bych tomu 10 taky nedal. Pro mne je NW lepší. Především protože tento engine neni stavěny na souboje s meči to vypada katastrofalně. Možna kdyby byl přidan VATS ale to už by bylo moc okaté.

Ale tak je to přece jen čislo. A něaké hry ho dostat musí jinak je uplně zbytečné:) Ber to taky tak že je to fanoušek serie a to je myslim pokračovaní po 6 letech?

Neobhajuji vubec tu 10 a ani Skyrim jako hru. Jen se mi nelibí že je ten članek tak učelově napsaný. Není moc objektívní a je v podstatě vyhypovaný jako většina dnešních her. A přitom Skyrim nema přehnanou reklamu možná to bude tím že všude na netu je jen reklama na Bzzzzz Bzzzzzz Bzzzzzzzzzz
            • Trol.diskuzni
              Tak mně asi nejvíce vadí ten styl recenzí pana Grygara... Jako neberu mu to, ale opravdu není můj šálek kávy postavit desítkové hodnocení na tom, že se "ideově ztotožním" s příběhem nebo nějakou rádobyhlubokou myšlenkou světa konkrétní hry.

Tak je to prostě pokaždé, když recenzuje... Ignoruje fakt, že jsou lidé, co berou věci střízlivěji a opravdu baží po "objektivních" recenzích, které jim doopravdy racionálním způsobem něco řeknou.

Jsem spokojený s recenzemi pana Vávry, pana Bacha a povětšinou i od pana Smutného...
  • Lol, podareny clanok s cielom vyvolat SENZACIU. O Vavrovi si vsak kazdy rozumny hrac mysli svoje. A nie je to naozaj nic pekne. Keby tento radoby-expert-cez-vsetko dokazal spravit aspon z polovice tak objemnu a prepracovnu hru, ako to dokaze Bethesda, vtedy by mozno aj mal pravo nieco tak kritizovat. V podstate mi to tak pripada, ze autor akosi nehra hry pre zabavu, ale len preto, aby mohol sam sebe dokazovat, ze ON by to URCITE spravil LEPSIE a ze aka banda neschopakov ti vsetci celosvetovo uznavani developeri su. Holt, CZ je pre Vavru asi pupok sveta...
    • Vlastně souhlas. Smutné na tom je, že mu nevadí k těm jeho potřebám využívat různé cesty. Ať už ve formě přednášek, nebo tištěných a internetových médií.
    • smejki
      ne, článek, o který žádala část místní komunity. seznam legitimních výtek, nic víc.
    • Máte vy slováci nějakej komplex méněcennosti nebo co, že se vždycky tak pěkně navezete do česka?
      • Kto sa tu navaza do ceska? Je Vavra cech? Je. Tak potom? V com je problem? Mne to proste tak pripada ze Vavra si mysli ze je najgenialnejsim game dizajnerom a vsetci ostatni su lameri. Proste tradicna charakteristicka crta cecha, co mu slava prerastla cez hlavu.
        • To je jako kdybych já řekl, že charakteristika běžného slováka je ušlapanost a neschopnost mít kvůli své řečené bezvýznamnosti vlastní negativní názor.
          • Vsak si to aj napisal.. ja ta za tvoj nazor neukamenujem *3* Keby sme sa bavili o slovenskom developerovi, tak by som napisal to iste, akurat ze by som namiesto "charakteristicka crta cecha" pouzil slovaka. Pretoze dolezite je az to, co sa nachadza za tym cechom... niekedy treba citat aj dokonca a nie sa hned chytit jedneho slovicka.
    • Trol.diskuzni
      Jo aha... A co ty jsi dokázal, severomaďare, oproti Vávrovi?
      • Prosím tě ty už se jdi někam bodnout :D
        • Blade sorry to nebilo na tebe ale toho trotla před tebou :D
      • Ja sa narozdiel od Vavru nehram na poloboha.. niekedy treba aj trosku pokory a nie len velkohubo kritizovat. A co som dokazal ja, do toho ta je s prepacenim HOVNO, pepiku.
  • chlapci to tu uz viacery dobre okomentovali, pan vavra si zjavne mysli ze je polyhistor s patentom na rozum, hral som Oblivion, hram Skyrim, niektore veci na moj vkus bethesda pokazila, niektore zlepsila, ale to co tu autor predviedol bolo hladanie takych blbosti, kazdy kto Skyrim zapne a hra hlavny dej urcite potvrdi, ze ta hra ma ATMOSFERU, ktore rozhodne prevysuje vsetky jej nedostatky
  • Vávra se asi pos.. Některý chyby hra má, a nelogičnosti třeba s ročním obdobím jsou vlastně logické - je to jen hra a jde o hratelnost. Vadí mi že má na webu, který mám celkem rád prostor psát celkem slušný plky. Nechci to rozebírat je to dost vycucaný - ale grafika je super má spoustu detailů a svět je obrovský. Za mě palec nahoru! Je to best a čekám zas na další - hrál sem Fallouty i Oblivon, hraju 20 let vše. S pusy asi smrdí někomu jinýmu řekl bych a spíš mě mrzí že supr Mafie 2 ke konci vyšuměla a stála dvojku a dal sem jí za 7 hodin. Njn je to hold expert! A´t žije čecháčkovství. S timdle děte víte kam... *16*
  • Masa-san
    To boing boing , video s gianty a Lydií bylo úchvatné , musím to také vyzkoušet XD

Naštěstí máme modařskou komunitu,
    např. lepší inventář možností srovnat dle váhy/ceny/poškození a armoru, už je na světě
    http://www.skyrimnexus.com/downloads/file.php?id=667

screen:
    http://static.skyrimnexus.com/downloads/images/667-2-1321715262.jpg
  • Upřímně nesouhlasím, že redaktoři maj nějakou velkou moc. Největší moc maj platící většina, tedy hráči. Právě oni určujou, kolik se ještě vytvoří dudy galls a dalších komerčních slátanin a kolik skutečně výbornejch, chytrejch, přemýšlivejch a po všech stránkách vychytanejch her. Pokud dostane hra 10/10 od nějakého jednoho človíčka na webu a nikdo si ji nekoupí, tak stejně nebude mít možnost dalšího pokračování, jelikož nebude z čeho vyvíjet. Proto jediný, kdo určuje trendy v herním byznysu, jsou hráči!!
    • A na základě čeho se mnozí hráči rozhodují? Podle recenzí - ergo recenzent, u čtených plátků, má velkou moc...
      • já se nikdy podle recenze nerozhodl, ty ano? Já se rozhoduji podle sebe (tzn. demo, gameplaye na netu, zkouška u známého/kamaráda). Recenze vlastně nečtu vůbec, jen novinky. Pochybuju, že v době youtube se ještě někdo rozhodne ke koupi dle recenze.. Uživatelské komentáře jsou mnohem přínosnější.
        • Není to tak easy..
          Demo se pro jistotu nevydává. Člověk aby si stáhnul pirate version místo toho. Zbytečné tahání celého molochu.
          Gameplay video z YT neřekne skoro nic. Např. úroveň kvality grafiky tam není poznat ani v HD provedení. Ono to stejně ukáže jen kousek. Na rozdíl od humorného videa, kterak troll dělá ze země trampolínu, tam je to jasné. :-)
          Zkouška u kamaráda se nekoná, mezi vrstevníky nikoho stejně postiženého nemám.
        • Ano. Promiň, nemám tolik času, abych se o každou hru zajímal a hodiny studoval prameny, než si ji koupím...
          • čili si radši přečteš jednu recenzi a vysolíš litr? Tak to se nedivím, že to pak takhle vypadá, pokud to každej druhej dělá jako ty.
            • No, ale pak se nesmíme divit, když je kolegové kritizují :) "Cílem recenze je posoudit umělecké dílo (knihu, film, apod.) nebo kulturní událost (divadelní představení, koncert, výstavu). Recenze bývá obvykle uveřejněna v denním tisku. Přístupnou formou seznamuje čtenáře s uměleckým dílem, posuzuje klady i zápory, dílo veřejnosti doporučuje či nikoli." Když vidím jen samé klady, jako v případě Skyrim a žádná zmínka o Bethesďáckém evergreenu a sice opakování chyb pořád dokola - to není recenze, ale vycucané blahoslavení. Dokud se budou psát takové paskvily, budou i lidé, jako Vávra, kteří budou psát podobné filipiky, jak sám vtipně otagoval. Stále ještě doufám, že to bude podobné, jako blahé paměti kolem roku 2000, kdy sem četl Level a Score... Nicméně, teď už se asi bavíme o tom samém :)
            • recenzent není povinnen ani houno. Je to jeho subjektivní názor, jestli bude komplexní nebo ne už záleží na něm. Vůbec games na tyhle škatulky hodně prdí a hodně článků v kategoriích recenze recenzema moc ani nejsou, naposled sem četl Dead Island a to byla dost síla:)
            • Hehe, tak to je fakt představa jak babičky na volebním mítingu KSČM. Recenzent je povinen dát komplexní představu o hře, bohužel se tak tomu neděje, proto sem si už rok žádnou hru nekoupil...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit