Přejít na výpis diskuzí
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim
27.11.2011 | Dan Vávra
3437 příspěvků
-
Každopádně měl co dělat, aby těch 100 důvodů našel. Tyhle čtyři by se dali klidně shrnout do jediného: 40. Všechny hospody vypadají stejně.
41. Všechny longhousy Jarlů vypadají stejně.
42. Všechny pevnosti vypadají stejně.
43. Většina domů ve městech vypadá naprosto identicky.
a tokových "rádoby důvodů" je tam víc. Ale pro pobavení článek dobrý. Psát Dan teda umí, to zas jo. *1* -
-
I kdyby tak ji je porad 100+ *2*
-
-
Přečteno jedním dechem a musím uznat že je to super a bohužel pravda.
-
Klasický Vávra - nedaří se mu udělat dokovalou hru (Mafia a Mafia 2 má k dokonalosti hoodně daleko) a tak kritizuje něco, co se dokonalosti hodně blíží. Nedočetl jsem ani do půlky, nebaví mě, když někdo takhle brečí :D
-
-
Nevšiml jsem si, že by brečel. To spíš ty tu fňukáš *2*
-
-
No jo lamy promluvili.Vratte se k battlefieldu a COdku.
-
100+1 Breků o Skyrimu aneb zápisky hnidopicha
Ze 100+ bodů je asi tak 90+ pouze hnidopištví a 10 reálných problémů. Ano, menu se nepovedlo, chtěli udělat něco nového a aby to běhalo jak na PC tak na konzolích, bohužel se nepovedlo a mírně to kazí dojem ze hry, ale ne tolik jak nám autor podsouvá.
Jinak a autorovi - když jsem si po pár letech koupil Mafii jako "naprostou klasiku a herní bombu" tak jsem fakt zaplakal, grafika nic extra, auta nejdvětší nuda, když máte dojet kamkoli na kopec, tak si můžete mezitím přešíst Tolstého, nejhorší byly ovšem ovládání, debilní npc co vám vždy zablokovaly cestu a mise typu někam dojeď a někoho zabij (zbraněma kterými se nedalo pořádně mířit). Nedohrál jsem, bolest byla příliš velká. Srovnámí např s GTA:SA ze stejné doby - to je nebe a dudy... dvojku jsem (logicky) ani nekupoval (i vzhledem k horším recenzím než 1) A tenhle člověk tady bude brečet nad (z pohledu mafií) veledílem, hahaha -
-
GTA:SA a Mafia z tej istej doby lol lol a ešte raz lol
Delili ich 2-3 roky. To bolo ale ešte v dobe, keď vývoj hier napredoval skokmi, nie ako teraz, keď na mojom 2 roky starom pc spúšťam všetky hry na ultra a to ani nehovorím, že už keď som ten pc kupoval, nebol to high-end. Ale vy deti sa takéto časy nepamätáte :D -
ty seš zoufalec největšího kalibru, jdi se oběsit
-
Opravdu žasnu nad tím, jak rozdílné pocity a zážitky mohou mít lidé z té samé hry. Osobně řadím Mafii(1) k české klasice. Bavila mě moc. Grafika na tu dobu byla ucházjící a rozhodně nekazila celkový dojem ze hry. Mise byly zábavné až na onen proslulý závod, který jsem dojel asi až na osmý pokus. Sečteno a podtrženo Mafii řadím mezi své top 10.
Ke Skyrimu nemůžu říct ani popel, jelikož hru nehraji ani hrát nebudu. Snad se vyjádřím jen k vizuální stránce z různých videí na herních portálech a youtube. Grafika, animace a textury mi příjdou skoro totožné se starším Oblivionem a po téhle stránce nevidím žádný reálný posun. Toť asi vše. -
Když jsi tu hru nehrál v té době když vyšla, tak nemůžeš ocenit její kvality, protože po letech už to není ono. Hry zkrátka zastarají...
-
-
Hrál jsem nedávno vícero starých her - Mafia, GTA:SA, Deus-ex. Grafiku nebudu hodnotit (poplatné době) ale GTA a DE bomba a Mafii jsem nedohrál jednak kvůli zoufalému ovládání a nudným misím. Právě tyto věci by se s dobou měnit neměly, takže je možno hru hodnotit i po 10 letech
-
-
dej si facku a jdi si dál hrát MW3
-
-
Stejně nerozumím tomu, proč se absolutní hodnocení musí dávat takhle zhurta...
Proč prostě v recenzi hru neohodnotí jako "Potenciální 10-ková hra" a poté během vyhlašování nejlepších her uplynulého roku onu 10-ku nedají těm hrám, které se v kontextu herních událostí dané periody ukázaly být nejlepší a prokázaly svoji kvalitu i v porovnání s hrami z minulosti (po dlouhodobějším hraní ze strany recenzenta a hráčů)? -
-
Prečo má tolko ľudí problém pochopiť že 10 je regulérna známka a nie žiadny nedosiahnutelný svätý grál dokonalosti , ktorý si zaslúži len tá hra pri ktorej hráč zažije samovolnú ejakuláciu ?
10 znamená že hra je špička vo svojom žánri, že je remeselne po všetkých stránkach výborne spracovaná ( a netvrď mi že Skyrim na pomeri open world-rpg nieje ) a proste je perfektná ? A že všetky tie kritéria sú silno subjektívne a nieje ich možné nejak objektívne určiť takže je to na autorovi a na tom ako si to obháji( ak nechceš vypočítavať hodnotenie na základe počtov poligónov na postavu a priemerného množstva výskytu bugov na hodinu ) -
-
Taky beru desitku jako zabavu na jednicku a nechapu to hledani bezchybnych veci, ktere jsou vetsinou jen v hlavach nekterych lidi.
-
"10 znamená že hra je špička vo svojom žánri, že je remeselne po všetkých stránkach výborne spracovaná a proste je perfektná"
No a toto Skyrim rozhodně není... Není dokonce ani tak dobrý jako Gothic II, který zde dostal hodnocení 9. -
-
Znovu zdôrazňujem že to je absolútne subjektívne , mňa osobne Gothic 2 v dobe vydania narozdiel od skyrimu vôbec nebavil a ani tých 9 by som mu určite neda ( nehovoriac o tom že gothic hodnotil iný recenzent takže oháňať sa jeho známkou proti desatke pre TES je úplne zcestné )
-
-
-
tobe asi hodne zaleži na tom aby se prekonala tisícka co?
-
-
Rozhodně... Raději Vávra než Skyrim! *5*
-
-
A nejsi ty ten Vávra ?
-
-
-
Stačilo by dát 10 hře která si to zaslouží... *3*
-
-
Když se potopíte není vidět kolik máte vzduchu, musim si aktivovat quest sám..
Bože Vávro já bych tě chtěl vidět hrát DARK SOULS =DDDDDDD Asi by si spáchal sebevraždu =D -
-
A chci palec dolů od samotného Vávry =D
-
-
Poklovejte se tady :) Skyrim jsem zatim nehral, koupeny ho uz ale mam. Tesim se na nej a presto se mi clanek velmi libil ... minimalne jsem se vyborne zasmal a Danovi drzim palce, jak s novym projektem, tak v dalsich podobne dobrych textech. Jo a abych nezapomnel - jeho "jama pekel" z Levelu byla vzdy paradni, stejne tak jako jeho asi tri, ctyri roky stary dopiso-text ohledne dotaci divadel. :) A na zaver, Skyrim nehraju momentalne z jednoho prosteho duvodu - Batman strikes back :)
-
Ještě 30 .. to dáme , ať je suma kulatá .. teda .. hypoteticky ..
-
-
tak na to zakulaceni *5*
-
-
asi z toho ma stejnej pocit jako ja, proc clovek musi cekat na nasup novych questu, do vicemene stejnyho enginu, tolik let a pak se docka v podstate stejnych chyb? v cem je lepsi skyrim nez oblivion? ja se nemoh celou dobu zbavit dojmu, ze hraju to samy, dokonce ty questy byly snad jeste generictejsi... v oblivionu me nadchnul aspon zaverecnej v thief guilde, tady si nepamatuju zajimavej zadnej... (a to jsem to hral/fetoval asi 14 dni po cca 5 hodinach denne)
je to openworld, je tam ranec questu, jsou tam draci, to jsou asi tak vsechny pozitiva, zbytek uz je akorat na vetsi ci mensi krouceni hlavou -
-
To si celkem vystihl
-
A to je právě to, že já to vnímám jinak....já na Skyrim nečekal,..nic neočekávám, a stejně jako jsem si u oblivionu našel to své co mě tyto hry dokáží dát, našel jsem si to tam třikrát po sobě. To samé u Gothicu 3, a když jsem hrál Gothic podruhé, rozhodně jsem nečekal jiné dialogy a lepší grafiku než když jsem to hrál podruhé....jak jsem řekl co se skyrimu týče jsem na začátku a možná je ta hra skutečně špatná a já dám za pravdu. Ale pokud to bude jen Oblivion v bleděmodrém? Zcela jistě si ho užiji.
-
-
no ale nikdo nerika, ze je to uplne spatny, spis je s podivem, ze to dostava absolutni hodnoceni, kdyz je to akorat prevlecenej oblivion, ja bych tomu dal tak 8ku
nicmene 10ky bych si schovaval pro neco prevratnyho nebo dokonalyho, skyrim neni ani jedno z toho -
-
Recyklovane hry delalo EA od orcniku fifa a nhl 2004-2010 ( samozrejme pc verze ). Mne ty negativa ke skyrimu pripadaji velmi zaujaty, spise hodne zaujaty a misty az prehnany.
Dohral jsem veskere TES a musim rict, ze u Skyrimu necitim oblivion ( co spis casto citim je konzole, jelikoz optimalizace ovladani je dost citit ). Nejsem z tech co budou Skyrim vychvalovat do nebe, ale vazne nechapu nektere nazory, misty mi pripadaji jako vsugerovane myslenky.
Jinak trochu off topic, shledl jsem tunu videi z PC gameplay a nechapu proc kazdy listuje a klika ve favorites :X vi vubec PC lidi, ze si to muzou nabindovat na 1-9 cislice? :) -
-
Jo, s těma favorites už jsem koukal, jak si na to lidi stěžují. Směšné :D . I když by to chtělo víc voleb. 9 je dost málo.
-
To jsi tu nemel psat, ja psal to same o bindovani na 1-8 a dostal jsem asi 5 minusek od DV groupies ;)
-
-
Pokud budou minusy, tak ja se nimi snad smirim, jelikoz je daji urcite prestizni lide :X
Btw sry za opakovani tech bindu, v skoro 3k postech se to lehce prehledne :)
-
-
-
Ano to souhlasím,...ale já nejsem v diskuzi toho zda je hodnocení 10 adekvátní. Také bych tomu asi nedal 10ku. Jsme v debatě odvíjející se od článku 100x proč je hra debilní. A s tím nesouhlasím. Pisatel měl pár trefných připomínek toho co je špatně, to je nepopiratelné,...ale ocejchovat hru úplným brakem, jenom proto, že nesedla jednomu člověku, který díky tomu že má jméno je poslouchán ? a chce být poslouchán...).....bral by někdo v potaz tento článek kdyby přišel od mé manželky??...to s těží....))
nechme to být......
-
-
-
jeste jedna "chyba" mu tam chybi, nekolikrat se mi stalo, ze jsem sel do stejnyho dungeonu minimalne dvakrat, pokazdy v ramci jinyho ukolu (osazenstvo i obsah nadob se resetoval, jinak zadna zmena)
-
-
Tohle Ti prijde jako chyba?! Tohle je bezne i v realu (slumy, valka, ...). Kdyz nekdo vyklidi oblast, vetsinou se stane, ze se zmeni osazenstvo a "obsah nadob". Nekdy i do par hodin. Sorry, ale to mi prijde v poradku. Nebo co se Ti na tomto nezda?
-
-
Špatné je to pro gameplay. Koho má bavit vymlácení stejného dungeonu dvakrát za sebou?
-
-
Osobne jsem rad za kazdy XP point. Nikdo Te nenuti tam 2x za sebou jit. Kdyz uz tak bych ty 2 questy delal zaroven... "Rucne" delane questy Te myslim nikam 2x zasebou neposlou (tedy ne sekvencne) mam odehranych tak 80% hry a nestalo se mi to (stalo se mi, ze jsem sel do 1 dungu splnit 2 questy: 1. rucni a 2. Radiant.
Pokud jde o Radiant questy, tak ty jsou automaticky generovane systemem a zazraky od nich necekam, ale kdyz nejedes porad za sebou jen Radiant questy, ktere jsou v podstate nekonecne, 2x do stejne lokace Te neposlou (alespon mne se to stalo jen 1x a to jsem delal 3 Radiant q. za sebou, z toho 2 byly do stejne lokace - konkretne zabit obra a na druhy pokus uz tam byli 2, pri prvnim 1 obr a jeden mamut, takze take v poradku)... -
-
@n: Ano, toho si vsimne kazdy, kdo hru hral, logicky z toho tedy vyplyva, ze slo o metaforu - "XP pointy" tam jsou, jen ve forme skill progress. Bylo by fajn se vyjadrit k celemu prispevku, tedy pokud mas co rict a ne jen vypichnout prvni hovadinu, co Te napadne...
-
az na to, ze tam zadny expy nejsou, jen skill pointy, a v elders scrolls to tak bylo vzdy
-
-
-
Ono se to osazenstvo nemění, jen se prostě zkopíruje to staré :) . Né že by to byl nějaký problém, aspoň tam není mrtvo. Na druhou stranu ale, oni se respawnují snad během dvou herních dnů. Jde to hrozně rychle, takže když někde něco zapomenu a vzpomenu si až za chvíli, už to místo musím vymlacovat znova.
-
-
Aspon muzes porad expit :)
-
-
Není co, skilly lezou dost rychle :)
-
-
-
-
-