Přejít na výpis diskuzí
Arma 3 vyjde exkluzivně přes Steam, jinak by to letos nestihla
21.2.2013 | Aleš Smutný
155 příspěvků
-
lugal: málo ses nad tím zamyslel. to, že to Steam pravděpodobně nepřipustí znamená, že se dá velmi snadno vymyslet, jak tohle obejít tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. což jsem již naznačil. bohatě bude stačit, aby mohl uživatel prodat koupenou hru Steamu zpět s tím, že samozřejmě Steam určí cenu (stejně jako to funguje na GMG). předpokládám, že EU nemůže Steamu diktovat, za kolik si hry zpět odkoupí...
zjevně jsi nepochopil ani to s tím warezem a všechny důsledky. pokud by to muselo dojít do stavu, že by Steam měl umožnit přeprodej licence mezi uživateli (podle mě by stačil ale ten první způsob) a bylo by možné takto i libovolnou hru darovat zdarma, jsou to právě ta vrátka pro legalizaci warezu, protože velký rozdíl už v tom není.
když se nad tím zamyslíš ještě víc, vezmi si třeba GOG, který prodává hry bez DRM. jak chceš tam ošetřit jakýkoli přeprodej? to není ani technicky možné.
osobně si myslím, že EU do tohohle nemá co kecat, Steam je služba, prodejem her neprodává pouze licence na hru, prodává i službu k těm hrám. uživatelé by se pak měli rozhodnout, zda na tyto podmínky přistoupí či nikoli. jakýkoli zásah do tohoto podnikání by pak mohl vést ke změnám, které by ve finále nemusely být pro uživatele příznivé. -
To samé je key4you.cz, ne?
-
Eh, a od koho asi ten prodejce na ebayi bere ty klice? To si je cuca z prstu, ze BI prodela?
Jestli BI ty klice nebude prodavat za 10-20E (minus naky drobny) prekupnikum tak nebudou ani klice na ebayi. *7* -
Absolutně no problem beru to jako velký plus.
-
Ty ses fakt traged, udelej sam sobe sluzbu a uz se tady dal neztrapnuj jo *1*
-
Cool aspon si koupim cd key v ebay za 10-20€ ;)
Tim ale spis BI prodela kdyz si kazdy koupi cd key v ebay ;) -
nejlepší?...zahoď DVD s klíčem a jseš v rici...
znič PC a všechno v něm, máš-li Steam, o nic si nepřišel, kromě PC ;) -
Samozrejme, je to "konzolový blázon" a má iný názor ako ty, takže to vlastne ani nie je človek. *7*
-
Aha, tak všemocný steam by to nepripustil... *7* Súd už rozhodol v prospech predaja používaných softwarových licencií bez ohľadu na nosiči v prípade oraclu a nedávno začal podobný proces aj so steamom a ďalšími.
A ak súd rozhodne rovnako ako v prvom prípade, čo je vysoko pravdepodobné, tak steam musí poslúchnuť, alebo sa môže z eú pakovať.
Takže keby si sa trochu zamyslel, tak by si uvidel, že je to reálna možnosť a taktiež to, že nie je nič nelegálne a zlé na predaji hier a rozhodne to nemá nič spoločné s warezom. Keď je niekto ochotný čakať, kým k nemu príde lacnejšia hra aj cez 5 ďalších ľudí, je to jeho vec. -
hmm, tolik negace, né každá konzolovka musí mít autoaim, dá se to hrát i bez něj.
-
Jejdásek je Jejdofil, konzolový blázen a člověk, co je naprosto mimo obyčejný svět nás, smrtelníků. A dokázal to při mnohých příležitostech.
-
Veskoslave, ty jsi prostě ocas.
-
Uvědomte si, že vydavatelé jako 2K, Activision, Bethesda, Codemasters, Square Enix, Sega, Deep Silver, dříve taky THQ skoro ani jinak než Steam-only hry na PC nevydávají a to už pěkných pár let, takže skoro všichni, kteří tu remcají, jsou stejně asi piráti *1*
-
lugal: origin není ztělesnění zla, jen je holt v počátku a tak není prostě lepší než steam. tohle v EA silně nezvládli a uvedli se špatně. kdyby si to lépe připravili, mohli nastoupit jako rovnocenný soupeř nebo přijít s nějakou vlastní inovací. to se bohužel zatím nekoná. za nějaký čas to třeba bude jiné, proč ne. za mě ale v současném stavu originu říkám ne... každopádně podle tebe mám nepochybně vymytý mozek a origin nazývám zlem :)
kdyby ses trochu zamyslel, tak přeprodej her na steamu je velmi nepravděpodobný, obzvlášť mezi hráči, protože tím otevřeš vrátka k legalizaci warezu (nic by potom nebránilo vzniku jakýchsi výměnných fór, kde by za předem stanovených pravidel kolovaly v časových intervalech hry uživatelů, obdoba současných steamgifts...). ale možná o to ti jde :) ale pochybuji, že by něco takového Steam připustil... -
Vieš čo darkdruid?
Pozri si príspevok jejdáska - žiadna urážka v ňom nebola. Odpoveď debilkoslava naň - "Jejdofil." Jasný výsmech.
Pozri si môj prvý príspevok - žiadna urážka adresáta. Odpoveď booma - "používej to co máš na krku blablabla." Jasná urážka.
LEN PRETO, ŽE BOL V PRÍSPEVKOCH VYSLOVENÝ INÝ NÁZOR AKO ICH VLASTNÝ.
Dúfam, že je ti jasné, kto tu uráža. Ja len na to reagujem, keď týmto ľuďom vyhovuje takýto štýl konverzácie, prečo by som im nevyhovel. Samozrejme aj ja predpokladám, že sa to minie účinkom, ale je to moja prirodzenosť a vlastne mi na to, či si z toho niekto niečo odnesie až tak nezáleží. -
se mas cim chlubit ty konino
-
No tak hry asi nemuzes brat jako uplne bezny software, protoze to je zabava. Neni to asi srovnani 1:1 ale muzes si to predstavit treba tak, ze bys chtel prodat listek do kina na film, na kterem uz jsi byl. Proste pokud jsi tu hru dohral, tak jsi ji nejakym zpusobem celou zkonzumoval a nema pro tebe zadnou hodnotu a recyklovat ji je neco podobneho jako recyklovat listek do kina. U PS a kancelarskeho SW je to jine, tam proste uz dal nemuzes malovat obrazkky (i kdyz to pro tebe stale ma vyznam) a nekdo jiny jo.
Taky tochapu tak, ze prinosem Steamu je pro me to, ze nemusim resit kde mam fyzickou kopii jedine co mi staci k tomu, abych si zahral to co jsem si koupil je pripojeni k Internetu a PC. -
a jeste sem chtel podotknout ze sem nespal 2 dny a mam vypite chtel bych vide vas vy gekove jak pisete vy. Byste ani nedosli domu a neco mi tu piste
-
pani radoby inteligenti si mysli ze sou vyceceni ze pisou s diakritikou :D:D vite kam s vama hm?? :D nuly na sem vas PAN vy ste obycejne podradne ovce..
-
vy dva cockutci ze vy ste z prahy neznamena ze pisu jak dementy vy kostatka a navic co je vam do toho jak ja pisu co to ma spolecneho s tematokoi vy sasci? ste ubycejni babraci co neumi nic ted si minuskuje vy ubohe existence bez zivotni naplne sedte si za pc a skapejte tam