Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
Ábel: asi ti unikla diskuze trochu níž, Kein se tam přiznal ke lhaní ;) A v čem jsem moralista, když nikomu nevyčítám, že hraje pirátské verze her a beru to jako každého věc? To by mě vážně zajímalo :)
-
to ucho : Ty jsi takovej ignorant, moralista za každou cenu, že jo? Člověk, který vyzdvihne jedno pozitivum piráctví tak je hned ubohý zloděj, lže a krade a ty jsi bez viny, že? Opravdu nechápu tvojí potřebu tady všechny převychovávat.
-
2 ucho: Of course!
-
Vzhledem k tomu, že jsi lhář, tak si kupuješ kulový :D
-
:( Nebuď smutný. O to totiž právě jde ty to bereš jako omluvy já jako logickou věc vzhledem k situaci v jaké trh s hrami je. Jo a mimochodem já si hry také kupuju. Neboj se.
-
opravdu po tobě nechci, aby sis něco kupoval. tahle volba je na tobě. dokonce mi ani nevadí, že něco hraješ zdarma, tedy že si stahuješ hry. to taky beru jako tvoji věc. překvapuje mě jen tvá drzost, s jakou jsi schopný tohle chování omlouvat, že máš drzost nadávat na hru, kterou hraješ několik hodin, že máš drzost nazývat warez ochranou zákazníka. právě proto jsi ten ubožák, jinak by mi to bylo volný...
-
Je komický, jak se takováhle diskuse vždycky zvrhne k řešení miliardkrát omletých témat a) jestli je nelegální kopírování krádež, b) jestli opravňuje neexistence dema k pirátění, c) jestli opravňuje otravné DRM k pirátění, d) jestli opravňuje pirátění argument "mám málo peněz, tak co mám dělat". Možná by bylo načase, kdyby si většina lidí všimla, jak se na mobilech pirátí a) kvalitní hry b) co mají lightverzi/demo d) nemají žádnou ochranu a stojí po***nou dvacku... A stejně se najdou statisíce debilů, kteří ji bez mrknutí oka zpirátí (a tady na fóru jich nepochybně taky pár bude). Takže moje rada pro všechny, co rádi argumentují, proč prostě pirátit musí - pirátěte klidně dál, ale nesnažte se tu aspoň plz hrát moudrý.... Díky.
-
:( jsem tak ubohý, smrk. A proto jsou pro mne zase spodina společnosti lidé, kteří chtějí aby si lidé kupvali něco co se zakládá na lživé reklamě. Každý má zkrátka tu svou spodinu. A proto je pro mne warez ochrana zákazníka. Absolutně nelogické a sprosté, vím.
Až! budou ceny her odpovídat obsahu hry a ne jen jejímu kabátku, pak si tady taky sednu a budu vyřvávat cosi o nemorálnosti a budu nadávat na piráty. Teď ovšem NE. -
jde o to, ze kdyby hry nemohli ukrast, tak by si obcas nejakou levnou i koupili. U casopisu, na steamu, jetou na aukru. Takhle se haji ze to stoji moc penez, ale pritom si nakonec nekoupi ani tu hru co by stala stovku a kterou budou pak spokojene hrat sto hodin. Jesetli nekdo nema na skyrim, tak at si zkratka koupi morrowind (o kterem si treba ja myslim, ze je lepsi).. Jiste, autor nedostane plnou cenu, ale porad dostat lepsi neco nez nic. Ja bych za skyrim taky nedal litr... Chapu, pro nejake teen je potreba, aby se o aktualni hre mohli bavit ve skole, chapu. Ale znackovy obleceni prece taky nemohou ukrast, aby byli jako ti druzi - ale muzou si ho sehnat treba v sekaci (nic proti tomu). Tak budiz, kdyz nekdo nevydelava, jeste bych to pobral.. ale ne teens, ktery vesele utraci cigarety, hospody, mekace a nema na hru za 199kc..
-
ono záleží hlavně na pohledu na věc a uvědomění si, jestli člověk dělá nebo nedělá něco špatného. nejhorší jsou totiž lidé, kteří to navíc obhajují a z toho důvodu jsou lidé jako Kein spodina společnosti...
-
Jinak za me bych rekl, ze to urcite neni tak cernobile, jak se tu nekteri snazi tvarit, ono tech totalnich piratu co si v zivote nekoupili jediny software/hru/film/muziku bude minimum, stejne jako moralistu cistych jako lilie, co v zivote nikdy nestahli ani empetrojku nebo treba dil nejakeho serialu a zaplatili si snad i ten winrar :). Rekl bych ze tak 95 procent bude nekde mezi, takze zalezi spis na pomeru.. ja treba driv vic stahoval a kupoval jen obcas, ted to mam spis naopak
-
1.O hru se vůbec nejedná, nekupuje se hra, ale licence na hraní té hry.
2.Hru si teoreticky můžu stáhnout, ale správně jí nemůžu hrát, protože jsem nezakoupil licenci.
3.Člověk, který hru upne na net, tím "okrádá" firmy o potenciální zákazníky, samozřejmě jsou i tací, co si následně po "vyzkoušení" hru/soft koupí, jsou i tací co ne.
Takže abych opověděl na tovu otázku :
"Co stažením nakopírované hry piráti konkrétně kradou?"
Odpověď : NIC *3* -
A kdyz uz si tedy moudre uvedomili, ze piratsvi stejne nejde zastavit, mohli by aspon do origo her prestat cpat tuny zbytecnych a neskutecne otravnych ochran, co delaji z kazde druhe instalace peklo a trestaji jen cloveka, co si od nich tu hru opravdu koupi.
-
To myslíš vážně? Jako že když nemám na Mustang Shelby, tak prostě vezmu cihlu a půjdu ho ukrást? Prostě když nemám, tak nemám. Když chci víc, tak asi půjdu dělat jinou práci a nesedět doma na prdeli. Tohle je přístup hodnej maximálně cikánů.
-
Podle me, pokud se budou vydavat kvalitni hry, tak za ne lide budou platit.
Já pokud se mi hra libi, tak si ji koupim, abych mel full servis. Pokud se mi nelibi, zahraju ji par misi a smazu.
Jednoduchy, nejsem pirat, jen nehodlam kupovat sracky, ktery si nemuzu predem overit. -
Co stažením nakopírované hry piráti konkrétně kradou?
-
Souhlas. Každý platící zákazník by si měl uvědomit, že jeho opruz (DRM) existuje kvůli zlodějům, kteří s plnou hubou výmluv kradli hry tak dlouho, až vydavatelům došla trpělivost.
-
Kdo lže, ten krade, QED.
-
A to tě snad opravňuje krást? Co to je za přístup tohle. Nemám peníze tak můžu jít čorovat do obchodu.
-
Vzpamatujte se každá firma chce vydělat
Ja zaze nechci prodelat *16*