Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nastesti nic velkolepeho jsem od crysis 2 necekal,takze se hranim celkem bavim :-).
    Multiplayer je sice mozna az moc rychly, ale zatim me bavi.
    Btw pokud si chcete v u nas zakoupene verzi zmenit jazyk na anglictinu (menu a titulky) tak:

V adresari hry crysis 2 vyeditujte soubor system.cfg open a na poslednim radku zmente:

g_language = English

Jo a hra urcite potrebuje par dalsich patchu, dost mi pada z MP serveru, nektere servery vubec nenastartujou a lidi jen cekaji v lobby atd.
  • M4RTY
    Crysis 2 má jenom 3 mínus : 1.Xbox 360
    2.PS3
    3.prodejní úspěch Call Of Duty
  • No po přečtení příspěvků je to všechno jasné - herní publikum je tupý dobytek a vývojáři a herní společnosti chytré dojné společnosti, keré se namlsaly a servírují nám (dobytku) stále chudší stravu. Hlavně ať dojej dál.

Hráč už pro ně nic dávno neznamená a jako vče ostatní už to není o zábavě ale o financích, nedělají to pro to, že by je to bavilo, ale baví je z nás tahat peníze s moderním přístupem ke všemu a to jest vytřískat z minima co nejvíce ale nezapomenout to zabalit do krásného papíru ať se to líbí!!!!!
    • Takze je Crysis 2 spatna hra?
      Nebo co si tu vsichni tak pobrukujete?
      • Hra je to OK, akorat je tu par fanboyů a masel co to srovnavaji s Fallout New Vegas ktera s tim nema nic společneho, plivají na určitou komunitu které vděčí za to kde jsou teď oni a jejich hračky, neobjektivně ukazijí prstem stylem zloděj volá chyťte zloděje atd. Prostě klasicky flame... *1*
      • Cajk
        Ále, PC hráči jsou prostě kyselí že když se to vezme kolem a kolem, dvojka opět nepřekonala co do kvality několik let starou jedničku. Prostě normálka v poslední době:)
        • Je jina, no.
          Ten holyvudsko-spektakloidni styl asi nemusi sednout kazdymu, ale ona jednicka taky nebyla buhvijak hluboky dilo : D
          Jsem teda teprv tak v pulce, ale celkove mam z dvojky lepsi (celistvejsi?) pocit nez z jednicky.
          Jako herni blockbuster "pro kazdyho" to je snad az dokonaly, ne?
          Nebo nevim.. Ja uz tu samotnou premisu "utok emzaku" fakt skoro nenavidim, ale Crysis (1 i 2) se to dari podat opravdu dobre.
          Tady navic dechberouci design, hudba, a celkove na FPS (ve ktery navic PORAD koukam vlastnima ocima) az neskutecne filmovej pocit. Pecka
          • "utok emzaku" je opravdu tisicekrat provarene tema.Osobne me ale neprijde,ze by se to crysis 2 darilo podat dobre,tedy spis bych pouzil slovo originalne.Kdyz se budu pohybovat v ciste hernich kruzich,tak originalni pojeti mimozemske invaze ma dle meho napr Half-life.
            S cim ale souhlasim je,ze jak crysis 1 tak i 2 maji sice beckoidni zapletku,ale ma to takovy ten hollywoodsky nadech a to je plus te hry.
            Ale tvuj nazor beru,kazdy to vidi trochu jinak *3*
      • Ne o Crysis to není. Je to jen rekace na to, co se tu děje v diskuzi....
        • Mne totiz ta hra prave prijde fakt skvela.
          Je to samozrejme linearni FPS, ale v ramci tyhle skatulky to je naprosta prda, kterou snad musi s chuti sloupnout prakticky kazdej.
          Blbounci co to budou srovnavat treba s New Vegas se ale vzdycky najdou, no.. *7*
          • Teda s tim FNV jsem nechtel rypat do recenzenta.
            V kontextu udelit/neudelit devitku to srovnani jakztakz chapu. Ale porad je to naprosto jina hra, tudiz i tohle srovnani (nebo nedejboze duvod k neudeleni) mi prijde totalne mimo
            • Koneckonců recenze jsou tu ze dvou důvodů -

1. aby nám přinesly shrnutí toho co nás čeká (což se ale mnohdy nepovede, protože autora hra třeba nebaví, není to jeho šálek čaje, má špatnou náladu a tak podobně)
              2. aby zvýšily hře prodejnost (ať už za úplatek nebo z vlastního přesvědčení)

Ale nejdůležitější je to VLASTNÍ hodnocení, protože co se nelíbí mému kamarádovi, já můžu zbožňovat... a o tom to je!
            • Prave... Jestli si Crysis 2 jakozto cistokrevna FPS nezaslouzi devitku, tak uz nevim jaka jina hra...
              Ale jak uz jsem psal - nechci za kazdou cenu recenzenta "chytat za cislo". Kazdej si recenzi muze precist celou.
              ...ale... jak uz jsem psal : ) ... Ani ta recenze mi neprijde extra vystizna. Kdybych hru predtim nehral, tak bych si ji predstavoval uplne jinak. Daleko hur.
              Ale dejme tomu : )
            • Nejde srovnávat odlišné typy her tedy RPG a FPS... to prostě nejde... Ani envím co by se na nich mělo srovnávat:-)
    • ucho
      vítej v reálném světě komerce. každá firma musí tvořit zisky. tvoří je tak, že lidem nabízí svůj produkt. aby mohla být úspěšná, musí lidé daný produkt kupovat, tedy musí se jim líbit. neboj, oni analyzují požadavky lidí moc dobře. kdyby dělali věci, co si lidé nebudou kupovat, můžou to zabalit. z dlouhodobého hlediska skrachuje patrně každá firma. za svojí existenci ale zaměstná spoustu lidí, holt koloběh peněz...
      • asi tak jak analyzovali dragon age II ? ...

většinu tvůrců her evidentně nějaké požadavky vůbec nezajímaj, pak je to celý jen o zisku a celá herní scéna de do háje ...

dřív to vypadalo že se budou hry zlepšovat přicházet s novýma věcma ... teď to vypadá spíš opačně. Každá firma vydá kdejakou ptákovinu a pak se hrozně diví, že to lidi nekupujou(a pak samoyřejmě vše hodí na piráty). S dnešním vývojem her si myslím, že za chvíli už a ni nic co by mělo cenu vůbec kupovat(a u některých her i vůbec stahovat) nebude.
        • ucho
          v tomhle platí jednoduché pravidlo: nikdy se nezavděčíš všem.
          pokud se o to budeš pokoušet, vývoj se neskutečně prodraží a neustále se něco mění. a to je cesta do zkázy. vždycky něco někomu bude vadit.
          a ty bys to nehodil na piráty, kdybys viděl, že tvou hru stahují ve velkém? :)
        • Tak zase je fakt, že různých freeware her taky vzniká spousta. Takže jak tu již někdo psal, až budu zhnusen komercí, vrhnu své oko do téhle sféry...
    • Cajk
      Tak nějak funguje trh, mno:) A spojení "trh" a "herní" slýcháme docela dost často, že:) @Dan níže: Nemohou za to vydavatelé, mohou za to hráči - spotřebitelé. To oni utvářej podobu herního byznysu, nikoliv vydavatel(!)
      • ano protože jsme tupý dobytek co rád mlsá přikrášlenou ale jinak mizernou stravu, pokud se jedna kráva ozve, ostatní se jen podivují proč si stěžuje... no tak mi to alespoň někdy připadá:-)
        • Ja se vsadim, ze kdybys tech par desitek milionu dolaru mel, tak je do zadne hry nevlozis a to ani kdybys to nedelal pro zabavu, ale komercne.
        • Tak vis co, zafinancuj nejaky herni projekt, vloz do nej par desitek milionu dolaru a vyslednou hru dej lidem zdarma, jen tak pro zabavu.
  • V recenzi "nesrovnatelně propracovanější umělou inteligenci "jsem ve hře nenašel....
    • Asi jseš na tuhle hru moc chytrej *1*
  • jo,potrefená husa se vždycky ozve,jako ted "xxx" .Zapomněl sis ovšem připustit fakt,že je krapet divný,aby si čímdál tím větší procento populace víc a víc stěžovalo na vlnu "tuposti" ,která v posledních letech čím dál tim víc prosakuje do herního světa( herního světa všeobecně)..která,ať už si to jsi schopen si připustit nebo ne,ma na svědomí právě konzole a její diametrálně odlišná technologická koncepce,která prostě chtě nechtě nemá šanci uspokojivě zvládnout všechny herní aspekty dohromady. Nicméně vývojáři moc dobře vědí,od které části herního publika tečou peníze. Já proti konzolim v základu nemám vůbec nic,sem nezaujatej. Ale když sleduju "vývoj" herních principů v posledních letech,nemůžu se ubránit pocitu,že prostě ty herní principy degradujou na plný čáře. Tím mě potažmo i s prominutim sere fakt,že hry na PC musí brát při vývoji ohled na sice komerčně mnohem úspěšnějšího,ale zároveň trochu kriploidního bratříčka konzole. Uvědom si,že snahou o optimalizace bývá PC verze(potažmo všech her,ne jen C2) ochuzena o velké množství principů,které by v případě vývoje na čistě jednu herní platformu,mohli být lépe využity,dokonce mnohem lépe. Tady pak vidíte to nerozhodné přijetí herního publika. Ted mě asi všichni pošlete k šípku,ale ptám se kde je ta herní kreativita alá Half Life,Baldurs Gate a jiné,primárně pro PC vytvářené tituly. Jsem už starší,nehodnotím grafiku na prvnim místě,takže mi je celkem jedno,že díky PS3 sem ochuzenej o to,že muj kulomet vrhá stín a jiné serepetičky,spíš se zamýšlím nad herním obsahem,PRÁVÉ KONZOLÍ okudlávaném.
    • Nemá to smysl řešit. To je klasický marný boj alá Windows vs Linux - sáhodlouhé diskuze rozhořčených stran co nikam nevede... ano i kdyby bylo stínů sebevíc a scéne vypadala sebelíp hratelnost se dnes ve hrách tak jako tak blbě hledá a proto jsou to jen naleštěné, ale blbé tituly... Baldurs Gate a podobné tituly dnes už nikdo dělat neumí. Nebo možná umí, ale řekněme si to na rovinu - hrálo by o dnešní blbé publikum? Bylo by to pro něj příliž těžké, dlouhé a nudné... Bohužel to zůstane navždy pro nás pamětníky.
      • Fallout New Vegas je podle mě naprosto vynikající hra, která si v ničem nezadá s tím nejlepším co kdy vzniklo. Prodaných kusů 4,8 milionu. PC? 0.6M. Tolik k dnešnímu "blbému" publiku. Tolik k "inteligentní" PC scéně. Problém není v konzolích ani publiku, ale ve vydavatelích.
        • ano pokud jde o čísla to je asi tak stejné jako naše slavná průměrná mzda... jinými slovy, kam na to ti chlapci chodí....

Jinak FNV je opravdu brilantní hra.
        • Jediny problem je že konzole je mnohem více rozšířená a hůř cracknutelná. Je to stejně hloupé jako porovnávat hrubou úmrtnost na motorce a v autě bez poměrů mezi nimi.
        • Zrovna FNV se myslím prodávalo hlavně na Steamu, co se týká PC. A vůbec, věří vlastně někdo těm číslům? Jaká je šance, že nejsou jen velmi hrubý odhad a ještě k tomu velmi tvrdě zmanipulovaný? Pff.
    • Jen tak pro zajímavost, já si zase myslím, že čistě konzolové hry jako Red Dead Redempion, Assassins Creed II, nebo Heavy Rain nejsou vůbec blbé a na PC by nikdy nevznikly, protože tam 80% lidí krade a ještě má tu drzost se s tím chlubit a stěžovat si, že pro ně vývojáři ty hry nechtějí zadarmo dělat.
      • Ja znam dost konzolistů ale zatim sem nepotkal člověka ktery by neměl očipovany Xbox... navic počet stahnuti konzolovych her mnohonasobně převyšuje počet stahnuti PC her. Takže se proberte kdo vlastně krade.
        • krademe všichni... jsme přeci jenom taky lidi ne?
          • a zajímalo by mě kdo mi dal mínus - že by člověk vskutku čestný? ale notak...
            • netušim, ja daval naopak plus za tu druhou reakci
          • Ano. Ale je trapas ukazovat prstem že ti kradou, když kradou i tamti a (sice ne procentuálně) přesto mnohem více.
            • ano, většinou platí, že ten kdo ukazuje na druhé krade sám a více:-)
      • No Assassins Creed 2 sice možná konzolový byl, ale jeho předchůdce Assassin Creed 1 byl čistě PC titul ne? A Dvojka by nevznikla bez jedničky, ne?:-)
        • Assassins Creed 1 byl poprvé představen jako exkluzivní hra pro Playstation3 (jako jedna z lanch her) *5* - nejdříve vyšel na konzole(PS3, xbox360) a teprve (po pár měsících) pak na PC. *3*
      • Cajk
        To snad nepsal Dan, jehož tehdejšímu studiu z největší části vývoj dvojky dotovala PC scéna? Dane??
        • Dotovala PC scéna? Nějak jsem nezaregistroval, že by mě někdo posílal nějáké dotace. A jen tak pro zajímavost, i Mafie I se prodalo na konzole minimálně stejně jako na PC. Z téhle diskuse je mi opravdu, ale opravdu smutno.
      • to samozřejmně nepopírám,netvrdím,že konzole vydavají nutně samé zmetky. Tituly které si zmínil+třeba God of War,Grand Tourismo,Solid Snake a jiné samozřejmě byly kroky dopředu. Měl sem na mysli spíše vývoj PC titulů,které dopředu počítaly s implementací pro konzolový trh a tím jejich zákonité osekání. A pirátství,to je téma na samostatnou diskuzi,ať si každej zamete před svym prahem
        • Ale psal to Dan Vávra, který proti konzolím vůbec nic nemá. Pokud jsou hry na ně debilní, je to problém jejich vývojářů a ne hardware. A jen tak pro zajímavost: Mafii II si JENOM přes torrenty stáhlo na PC 3.500.OOO lidí. Vzhledem k tomu, že torrenty už dávno nejsou hlavní warezový kanál, odhaduji skutečné množství pirátských kopií minimálně někde okolo SEDMI MILIONŮ KUSŮ. JENOM NA PC! Hru si na PC koupilo cca 200.000 lidí. Před vydáním na ní vyšlo demo, takže každý si ji mohl vyzkoušet a rozhodnout se, jestli si jí koupí, nebo ne. Ve výsledku tedy 97% PC hráčů hru, na které několik let tvrdě pracovaly desítky lidí, ukradlo a ještě mají tu drzost nadávat vývojářům, že kašlou na PC komunitu. Jakou PC komunitu? Myslíte komunitu, kde 90% lidí krade?
          • Ono se na konzole nekrade? To je novinka....Jinak vaše články čtu rád, neb máte velmi příjemný styl psaní. Předesílám, že je mi 40let a hry pouze kupuji, nemám potřebu je krást a nemám problém si je za dnešní ceny koupit. Trošku nesouhlasím s hodnocením hry....pořád se to srovnává s HL2. Ale vždyť je to to samé co HL2 jen s lepší grafikou. Mám tu všechny díly HL a nějak pořád nemůžu najít tu opěvovanou dokonalost HL. Je to koridorová střílečka s velmi příjemným ovládáním...ale co je na tom tak dokonalého, že je z toho skoro modla?
          • To se mi nezdá že by se Mafia II prodalo jen 200k na PC. Vždyt jen v ČR se muselo na PC prodat okolo 20k, pak je tu Steam, kde je to pořád jedna z nehranějších her s několika tisíci aktivních hráčů atd. *4*
            • Cajk
              Jenže pro dnešní vydavatelský/vývojářský borce je i milion prodanejch kusů málo. Stačí se podívat na zcela úchylný a naprosto mimo kritéria EA nutný pro tvorbu pokračování - zvěrstvo. Radši sem nebudeme ani zabíhat, protože to by ta naše diskuze byla pak ještě mnohem smutnější, navíc jsme v off-topicu - jen řekněme že v dnešní době je při tvorbě her nejdůležitější manažerský a marketingový oddělení, pak všechny ostatní.
            • To víte že se Mafia 2 prodávala. A hodně. Dělal jsem v obchodě zrovna když výchazela a jen za první týden se jí prodalo spousta kusů a to nemluvím o předbjednávkách. Hravě porazila Starcraft 2 co byl o chvíli dřív... A spousta lidí ačkkoliv hru stáhne, nakonec stejně koupí originál...
          • Cajk
            S M2 je to trochu problém - byla obrovská výzva snažit se překonat takřka dokonalou jedničku, ale 2K se asi rozhodlo jít trochu jinou cestou a je škoda že nenechalo českou pobočku udělat jejich práci pořádně, resp. do konce. Pak to holt dopadlo blbě, pokud by Mafia2 měla alespoň všechny vlastnosti jedničky, byl to jasnej komerční hit. Podle mě se jí stáhlo tolik protože se po netu rozkřiklo že to za tyhle prachy nemá cenu apod. - každopádně ať tak nebo tak pořád trvám na tom, že pokud je hra kvalitní a za rozumnou cenu, podstatná část lidi si jí ve výsledku skutečně koupí.
            • ucho
              dnešní vyhypované hry, tzv. áčkové tituly, jsou neskutečně drahé, jejich vývoj stojí miliony měsičně. prodejnost tedy musí být vysoká. bylo by od autorů hloupé nejít i na konzole, když si tak mohou zisky zmnohonásobit. další věcí je ono údajné zjednodušování kvůli konzolím. ne, za to nemohou prioritně konzole, jen se trochu změnil směr. hráči chcou jednoduchost (u některých her bohužel), hra se tak zpřístupní více lidem. ale ne každá hra je samozřejmě jednoduchá. to už záleží, jakou strategii zvolí ti, co rozhodují a co je podle nich nejlepší. hodně lidí vzpomíná na minulé časy. doba už ale tak pokročila, že hry z oněch minulých časů by dnes zvládla řada lidí udělat doma na koleně sama. však herní průmysl nestojí jen na těch nenáviděných hypovaných hrách, kterým se dává 7-9 bodů. je řada nezávislých studií, nezávislých her, kde zkoušejí dělat hry za méně peněz a jinak. hráč má právo volby vždy, on sám rozhoduje, co bude hrát, nikdo ho k hraní žádné hry nenutí. konzole nekonzole, je to naprosto jedno. pokud chtějí hráči něco změnit, musí finančně podpořit ty tituly a studia, která jim poskytují to, co se jim líbí. když ta studia uvidí, že si jejich hru stahuje hodně lidí, řekne jim to maximálně, že udělali dobrou hru, ale že jim za to lidi neplatí, takže příště musí přitvrdit s ochranou (takhle většinou uvažuje Ubisoft). pak je z toho začarovaný kruh, který hráč nemůže nikdy vyhrát...
            • Já souhlasím s Cajkem. Hry si kupuji, ale jestli budou vývojáři argumentovat tím, že se jim nevyplatí dělat hry plně optimalizované na PC jen kvůli tomu, že nejsou schopni zamezit pirátství (ano, je to taky jejich chyba, že nemají účinnou ochranu), pak si nebudu takové hry kupovat. Radši si nechám již na dosloužení svůj notebook a budu si stahovat staré pecky z GOG bez otravností, bez DRM, které trestají poctivé hráče a navíc budu mít víc času na real life :-)
            • Cajk
              Souhlasim s tebou ucho. Ve všem. Lepší nic nestahovat, nekupovat - jenže mezitím budou kupovat lidi na konzole a stejně se to nehne z místa-maximálně tak se začnou dělat hry jen na konzole, k čemuž se stejně blížíme tak jako tak, pokud maj všichni vývojáři podobný názory jak pan Vávra - a že maj - stačí se zeptat kluků z Cryteku. Přijde mi, že jako spotřebitelé jsme firmy až trochu moc namlsali prachama a teď se to tak nějak vrací zpátky. No mně už je to naštěstí jedno, já vydržim už bez jakýkoliv hry, člověk má pořád co dělat v dnešní době není-liž pravda:)
            • ucho
              a to je ta nelogičnost. lidé křičí "hra za to nestojí" a přesto ji stahují a hrají jako vzteklí... ani dohrát hru, která je nebaví, jim nedělá problém... :) a pak to všude pomlouvají, jako by je to někdo nutil hrát. pokud chtějí poukázat na nekvalitu, proč tu hru neignorují, aby dali signál "takhle ne". masivním stahováním vysílají signály jiné...
      • Nejak se mi nezda, ze by toto napsal skutecne Dan Vavra....
  • Nevie niekto co je to za hudbu v tej ukazke? diky
  • Pořád mi nikdo nenapsal, čím že je ta hra tak dokonalá. Podle recenze a komentářů bych hádal tak 6 bodů a ne tak nadšený 'tón'. Střílečka s průměrným příběhem, nadprůměrnou (zdaleka ne zlomovou) grafikou, krátkou herní dobou a téměř tuctovou hratelností. Osm, nebo dokonce víc, jak tu někteří navrhují? Pochybuji.
    • a jaký akcni hry hrajes? nejaký 20 let starý shity na crysis 2 je skvela fyzika grafika-optimilizace pomerne dobry ai na fps hru která se odehrava ve meste pomerne dobra velikost levelu a dobrej multiplayer
      • jak sem rikal levely jsou rozlehlý a moznost taktizovat jit jinou cestou a vyuzivat tam oblek a ruzne upravovat zbrane takze muzes hrat level pokazdy jinak
        čarky se nepíšou jako tečky pokrytče
        • A já říkal, že to je více či méně v každé hře, kromě toho obleku. Pořád na tom nevidím nic úžasného.
          O.o "Pokrytče"? Jeden z nás dvou tu neví, co to znamená. A nikdo netvrdí, že čárky se píšou stejně. Ale mají podobný význam, něco od sebe oddělují.
      • Třeba Mass Effect, Battlefield, Half-Life... hry které stojí za to kupovat a hrát. Důvod ke Crysis 2 mi ještě nikdo nedal. Obstojná grafika je sice plus, ale ne nic zásadního. Na AI nevidím nic zajímavého, aspoň podle videí a informací od lidí. Velikost "levelu" je dobrá leda tak u taktických FPS nebo open-world RPG. Dobrý multiplayer? Je mezi MP jedničky a dvojky nějaký rozdíl?
        • jmp uz neni zadnej zalagovanej raj cheateru uz je to neco mezi battlefieldem a cod jen je trochu problem s neviditelnosti to hrozne zvedá obtiznost mp ale da se naučit vymyslet proti neviditelnosti taktiky
          TARKUS: proč jako?
          • jak vidim tak si tu hru nekoupite kvuli mymu pravopisu ubozaci celý den jste na tydle diskuzi a kdyz neco pomlouvate tak dokazete mluvit jen o pravopisu asi jiný argumenty nemate vy ztroskotanci
            • Není, hlavní je akce. A na tom se nezměnilo nic od dob Wolf 3D. Jen se vše zjednodušilo a zmizel strach. Grafika prvního a třetího Doomu tak nějak revoluční, myslím. Morrowind a Oblivion to samé. FarCry a první Crysis. Half-Life 2 (Source obecně). Flashpoint, Mafia. GTA3. Red Faction. A už mě to vypisování nebaví. Hratelnost je dobrá, protože to prostě je FPS, akce. Pár features (nanosuit) to posouvá trošku dál, jinak bych v tom viděl průměrnou, hezky vypadající FPS hru. Jakou má ta hra replayabilitu? Možnost rozhodování je jenom v rámci jednoho "levelu", pokud se nemýlím. To má snad každá hra, některá víc, některá méně. A multiplayer? Čím se liší od původního Crysis?

O pravopisu radši nepiš. Kdybych měl vnímat to co píšeš tak jak to je, nedávalo by to smysl.
            • nechapu jak tady skousis nekoho poučovat kdyz se ani neumiš orientovat v textu ale mel jsem pravdu umite mluvit jen o pravopisu ale kdyz poučujete piste aspon správně co velký písmena Smejki
            • smejki
              co znamená pojem "zlomová grafika hratelnost"?
            • ve střílečce není příběh to hlavní zajimalo me co si predstavujes pod velmi relativním pojmem zlomová grafika hratelnost je dost dobrá díky taktikámm který ti levely a oblek umožňujía herní doba je vzhledem k ostatním hrám stejného žánru nadprůměrná a multiplayer je také dost dobrý a hra má dobrou znovuhratelnost
            • "Střílečka s průměrným příběhem, nadprůměrnou (zdaleka ne zlomovou) grafikou, krátkou herní dobou a téměř tuctovou hratelností."

Je špatné nemít argumenty. Ale ještě horší si jich nevšimnout.
          • Pane bože...interpunkce není taková věda, aby nebyla snadno pochopitelná. Aspoň ty mezery mezi slovy tam jsou. No nic.

Takže žádná změna v multiplayeru? Škoda.
            • smejki
              Aoyagi: martin, samozřejmě
            • @martin: Chyby mě zajímají, protože když někdo píše jako ty ,to je bez čárek, kapitalizace písmen (ať se to jmenuje v češtině jakkoliv), s překlepy atd....tak tedy kdy když někdo píše jako ty, velmi, velmi špatně se to potom čte. Vzhledem k poslednímu příspěvku v tomhle vlákně (a jiným předtím) od tebe nečekám slušnost, nebo dokonce ohleduplnost, ale pokud nemáš mozkovnu plnou exkrementů nebo pokud ze sebe neděláš zaostalce účelně, silně doporučuji přehodnotit svůj přístup.

@Mickey: (sun)

@Smejki: ...já?
            • smejki
              píšeš jako debil a nedá se to číst. snad je to dost srozumitelné.
            • MickeyMutant
              martin: "teplej buzík" je redundantní pleonazmus.
            • trottle asi si nejakej teplej buzík dyz te zajimaji chyby ale asi je to jedinej argument debilnich duchodcu
      • Cajk
        Ty jsi věkem tak 12 let starej shit, tak se zaklidni zase
        • aha a to je vsechno co dokazes proti ty hre rict no pani mel by sis radši jit vyndat protezu a jit spat
          • Ty jsi dobrej kousek žaluda, víš o tom?
  • No to me po...drz.. O bodik vic nez Homefront? : D Takze ta hra ma prvotridni AI, grafiku, nekoridorovost, slusnej pribeh, uzasnej design a zvuk, 10+ hodin hrani, a dostane osmicku, protoze RPG (!) FNV dostalo devitku, a bylo "lepsi" ? : )))
    To je proste vysmech, ale jelikoz si muzu precist celou recenzi tak bych vysledny cisilko tak neresil.
    Bohuzel se ani s recenzi uplne stotoznit nemuzu. Co melo treba znamenat to rozpitvavani "nesrozumitelnyho pribehu" ?? To i ja kdyz to hraju radne vyhulenej a nedavam pak poradne pozor na nevybuchujici veci vim kdo je Prophet, ze typek na vysilacce je vedec CryNetu, atd. atd. atd.
    I kdyby treba ten vedator nebyl ukazanej v uvodnim sestrihu tak verim ze to "kazdymu" dojde, a libi se mi, ze Crytek nema hrace az za takovyho blbouna (kterym prekvapive asi Dan Vavra byt dokaze, neboco..) A ze je to chaoticky, nebo cozeto? Nahla mimozemska invaze na metropoli by asi presne takova byla, ze.. To i souvisi s tim "pohledem malyho cervika" a ja vsechno tohle vitam s povdekem. Takhle atmosferickou hru jsem nehral dlouho predlouho a je to i diky (v recenzi z nejakyho duvodu vubec nezmineny) hudbe. Skoro bych i cekal ze ma hudba stempl Zimmera zas jen aby bylo na co lakat, ale vysledek je proste uzasnej. I mnoho FILMOVYCH trhaku na tom hudebne neni zdaleka takhle dobre, ve hrach bych primo rekl, ze tohle nema obdoby.
    Jo - vetsinou neni na hudbe ani pribehu nic objevnyho, ale proste TAKHLE MA VYPADAT BLOCKBUSTER, a v ramci zanru tahle hra opravdu skoro dosahuje dokonalosti.
    Taky spousta Danovejch problemu asi prameni z PS3 verze, protoze na PC je to opravdu audiovizualni atomovka, ktery se ani jednicka Crysis nevyrovna.
    Jinak respektuju semtam nejakej ten autoruv subjektivni nazor, ale psat ze "jen těžko budete hledat budovu, kolem které by nebylo vystavěné nějaké lešení nebo žbrdlení", a podobny blaboly... To jsou presne ty demagogicky nesmysly, kvuli kterejm me (jinak dobry) recenze DV dokazou radne nasrat..
    Naopak treba AI mi prijde casto az desive spatna, a je to asi jedina vec, ktera mi na hre vadi.
    Celkove jsem (jakozto clovek blockbusterama vetsinou spis otravenej) az prekvapive nadsenej. Tohle je proste ZAZITEK! Uzasnej...
    • Jestli se ti zdá 8čka málo, tak si stěžuj...kdyby šlo o mě, tak by původní Crysis dostalo mezi 6 - 7. Recenze je o názoru a ano, pokud jde o pokračování, měla by hra být lepší než předchůdce, aby si 9 zasloužila.
    • Zas po sobe nectu : D
      No nevadi..
      Chtel jsem jeste k tomu podani pribehu, ze to mlceni hlavniho hrdiny je fakt divny, no. Skoda toho, pusobi to hloupe a trochu bori vciteni do deje : /
      (pritom treba na uplnym zacatku je na to az skoro sebeironicka, tutorialova narazka. dal uz ale tohle klise podavaj tim nejblbejsim zpusobem)
  • MickeyMutant
    Mám nesmělý návrh, který by přispěl ke snížení kontroverze příštích recenzí. Nepište prosím, z jaké verze byla hra recenzovaná. Myslím PS3, Xbox 360 nebo PC. Dále bych odstranil numerické hodnocení, které pravidelně rozdmýchává skoro stejné vášně jako téma PC versus konzole. V textové části by asi bylo vhodné se vyvarovat osobních názorů, zkušeností a postřehů z hraní, které jsou ze své podstaty subjektivní. Bugy, pády, grafika jsou další položkou často závislou na konkrétní sestavě recenzenta. Hodnocení multiplayeru je diskriminační vůči hráčům bez internetového připojení – pryč s ním. Poslední položku ke zvážení je jméno recenzenta. Opravdu chcete svým podpisem zvyšovat adrenalin čtenářů, jejichž karma je nekompatibilní s konkrétním redaktorem?

Příklad korektní recenze:

Crysis 2 (hra pro PS3, Xbox 360, PC)

Systémové požadavky: procesor Intel - Core 2 Duo E6750 2.66GHz, procesor AMD - Athlon II X2 245e, grafická karta Nvidia - GeForce GTX 280, grafická karta ATI - Radeon HD 4870, paměť RAM - 3 GB, volné místo na pevném disku - 9 GB, direct X – 9.
    Pozor, systémové požadavky neplatí pro majitele PS3 a Xbox 360. Ti mají skřítky potřebné k běhu hry již zabudované v krabici konzole.

Podpis: Redakce
    • Honem rychle si otevři učebnici pod názvem....Český jazyk: Sloh a v obsahu si najdi slovo kritika *7* *1*
    • Jo, přesně o tomhle uvažujeme. Pravda je, že i Systémové požadavky můžou být zavádějící, proto budou dokonale objektivní recenze sestávat pouze z názvy hry a pod tím bude desetihodinové video ze hraní.
      • No to jsem zvědavý jak budou vypadat taková videa z dalších dílů Call of duty, 4 hodiny videa a proběhnete celou hru a co pak? *1*
        • janchor
          Zbytek bude statickej záběr na recenzenta, jak sedí v koutku a usedavě pláče.
      • MickeyMutant
        To bude asi nejlepší. Mimochodem, Crysis 2 by se anglicky mělo správně psát Crisis 2 a ty vaše videa máte v úplně špatném kodeku.
        • Crisis?...si děláš prčku ne?

*1* *1*

*11* *11* *7* *2*
        • Ano, krize je opravdu anglicky Crisis, ale Crysis 2 jakožto hra od Cryteku se píše s "Y".... *3*
      • Ale vážně, nechcete se vrátit o pár stupňů níž? TG, jako většina herních webů, má dost nadnesené hodnocení, tak o jeden a půl bodu. Snad žádná AAA hra nedostane méně jak 7, a to už musí být opravdu špatná.
        • 7čkový hry mám rád...a že by byly tak špatný?...tady jde vidět, že ty recenze nečteš.
          • Nemůžu ani pořádně vyjádřit, jak nesnáším tyhle "je vidět, že..." nebo "patrně jsi..." a podobně. Povýšené chování je samo o sobě mírně otravné, ale chovat se povýšeně bez nějakého reálného důvodu . . . argh. Na popravu.

Opravdu špatná AAA hra je jednooký mezi slepými. Lepší než průměr, ale nic originálního nebo převratného. Ničím ta hra nevyčnívá. A u AAA her se tak nějak předpokládá, že budou něčím lepší, než tu ostatní. Chápou? A navíc, fakt, že tebe něco baví ještě neznamená, že to baví i nějaké větší procento lidí.

"Je vidět". Bah.
            • No jo, to bychom ovšem museli zahájit kampaň o informovanosti o systému hodnocení *1*
            • Ber to tak, ze tady se hodnoti od 5 do 10 a jednoduse si to prepocitej na stupnici od 0 do 10 :-).
      • Stačí jen začátek, zlom a konec.
    • ty jseš ale přemoudrelej *12*
  • To, že souběžný vývoj pro konzole ovlivňuje celkové pojetí hry, to je nepopiratelný fakt. Jakým způsobem, to už si dosaďte každý sám :). Jinak jsem rád za to, že jsem zažil zlatou éru období přelomu tisíciletí. Tehdy vycházely opravdu brilantní kousky a rád se k nim vracím . . . z nostalgie.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit