Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Za cca 30 let co hraju videohry jsem nikdy nechapal, kdyz nekdo brbla nad bugama. V Cyberpunku jich je ale tolik a vsude, ze uz to chapu a taky musim brblat, protoze to je strasna ostuda a kazi to jinak docela dobrou atmosferu hry. 

Asi by mi to bylo u zadku, kdybych poslednich par tydnu nevidel na hernich webech aspon 1 opevujici clanek na Cyberpunk za den. Ta hra me moc nezajimala, ale tahle medialni masaz me, priznam se, donutila hru koupit, protoze si prece nenecham ujit nejlepsi hru stoleti. Jaj, a ona to je docela ptakovina plna chyb. 

Takze hrozny to urcite neni a je dobre, ze bude co hrat pres svatky, ale letos vyslo nekolik mnohem lepsich her.

• prave, ze letos to byla bida a nic poradneho nevyslo

• Mám odehráno 9h a dostal jsem se teprve za intro.  :-) 

Hra není špatná, ale grafika není tak dobrá jak jsem čekal. Vypadá vše hrozně zastarale, hlavně nekvalitním nasvícením. Vše je takové ploché. Grafika mě zatím mrzí víc jak nějaké chybky. Čekal jsem víc. 

Co mě taky zaráží je, že kovové roboty ničím holýma rukama, to jako vážně?! Porazit robota pěstmi? Ale příběh vypadá velmi dobře. 

Zatím bych dal 7/10. Hlavně kvůli technickému zpracování. Měli použít licencovaný engine, ten od CD Project RED je již zastaralý, nestíhá. 

• nevim, me grafika pripada super a to ji samozrejme nemam na max...jestli to nebude tim, ze mam vypnute vsechny ty nesmysly typu blur, depth of field a pod...

• To jsem si také vypnul, ale prostě ten svět je hrozně plochý. Někdy naprosto mizerné jednoduché textury jak u prvního MassEffectu. Třeba u Victora je místnost slušná, ale spousta jiných lokací a i město samotné působí jako když na něj svítí jedno světlo. Jako když je vypnuté ambient occlusion (i když ho mám na max) Třeba RDR2 je, co se grafiky týká, naprosto jiný level. 

Jinak nastaveno mám vše na Ultra (krom zrcadel). 

• nj ale udelat to jako rdr2 tak si z toho muzeme delat max fotky, prece jenom ta scena je nekonecne narocnejsi

• Asi jo, ale vážně tomu chybí světla a stíny. 

• iSpirit

projel jsem x videií a prostě dle mého CDP nejsou vůbec umělecky talentovaní. Tolik peněz, tolik prostředků a tolik příležitostí a Night City ve finále vypadá jako kýč. Myslím si, že Praha v poslední Deus Ex natrhává prdeel celému Night City. 

• yeniczek

Ti nekdo z CDP obtah pritelkyni? Nebo co to jako je, tenhle spam?...

• LessPh

Vždyť žádnou nemá:D:D

• Wolfcastle

Tady jsou lidi co maj čas hrát hry jako cyberpunk 2077... tady nikdo žádnou nemá 😉

• Derp_1337

trololol

Opět si cucáš hloupé úvahy z prstu. Srovnáváš koridorovku Deus Ex Mankind Divided s (pseudo) open world hrou Cyberpunk. Kdyby v té koridorovce nebyly detailnější ulice, tak by to bylo něco divného.

• iSpirit

trololo.

Cyberpunk hra s největší hypem v historii a vypadá jako plastové Borderlands inspirované cyberpunkem. 

Nic si necucám, to že hra má nádech plastična, jsou prostě fakta a ani největší kultista CDP s tím nic neudělá.

Nesrovnám detailnější ulice ty trololo, srovnám umělecký styl/sloh, kde cyberpunk v Deus Ex totálně převálcoval styl Cyberpunku 2077. 

CDP jsou extrémně netalentovaní v umělecké stránce. 

• Derp_1337

trololol

Takže tvůj celý názor nám říká, že tobě ten umělecký styl nesedí a osobně preferuješ něco jiného. Ale to nevypovídá nic o kvalitách hry, ale jenom o tvém subjektivním vkusu.

• iSpirit

ano, samozřejmě že je to subjektivní! Nikde nehlásám, že byste se měli mým názorem řídit. Za mě je to strašně plastické, umělé a za očekáváním. Je mi jedno, že Deus Ex je semi-open-world s úzkými ulicemi. Ta hra má styl, atmosféru a skvělou stylizaci Cyberpunku. Od CP2077 jsem čekal velký Deus Ex kombinovaný s Akirou a GitS. Za mě zase obrovské zklamání. Z Witchera low fantasy udělali Witchera High fantasy a teď tohle :(.

• Derp_1337

"Od CP2077 jsem čekal velký Deus Ex kombinovaný s Akirou a GitS"

Opět jsme zpět u tvých neskutečně přehnaných očekávání a tvých osobních preferencí. To ale nic nevypovídá o kvalitách hry.

• iSpirit

Reakce na příspěvek:

tak nemyslíš si, že skoro každý měl velké očekávání? Ty prachy v tom lítaly obrovské. Přísliby byly obrovské. Navíc název Cyberpunk přímo v názvu hry je taky značná zodpovědnost. 

• Reload

Nehnevaj sa, ale tvoje názory sú hlúpe. Z videí na Youtube to množstvo detailov nezistíš. Tá grafika je parádna. Pozri si to video od DF čo tu bolo postnuté skôr. A ešte lepšie, stiahni si ho z internetu v originále a uvidíš tú grafiku v celej svojej kráse. 

• iSpirit

nebavím se o grafice. Bavím se o ztvárnění futu světa a světa cyberpunku. Celé to na mě působí plastově, přeplácaně. Umělecká složka je na bídné úrovni a to můžu posoudit klidně i z videí.

Posuzuji i staženou verzi právě od DF, kde jasně ukazuje, že ta hra je umělecky dost za očekáváním. Sry. 

• Reload

Tak sorry pán "Umelec", že podľa tvojho fundovaného a široko - ďaleko rešpektovaného názoru je grafika preplácaná. Ale OK. Niekomu sadne to - niekomu niečo trochu iné. 

Fakt však je, že po technickej stránke (technológie - nie bugy - tých je tam mnoho) je CP77 špička. Ak neskôr pridajú ešte lepšie textúry a poladia trochu RPG systémy, bude to fakt naj hra posledných 20 rokov.  A ešte to chce asi aj ďalšiu generáciu grafických kariet 🙂.

• shodan

za me  tak 7/10... na 9 nebo 10 to fakt neni... jen  do me! ale je to vykradenej deus ex a watch dogs, tesil jsem se na to.. neni to spatny.. ale fakt to neni jako top, zvlaste po tak dlouhe dobe a o tech chybach ani nemluve... 

• WD je treti osoba a deus ex ma zase naprd akci. Sice to asi neni kyberoblivion s puskama (zase podle toho jak strasne dopadla akce v falloutu je to asi dobre), ale i tak je to vzacny zjev.

• shodan

Cim vice to hraju, tim vice ma pocit, ze bych to jeste dal i na 6/10 AI taky zadna slava, mesto je velike ale vlastne prazdne... naskriprovane nahodne se generujici postavy, ktery jen blbe odpovidaj... neustale pod vlastnim "bytem" mlatej 2 policajti na dalsi byt 🤮.. fakt zklamani.. ale samozrejme muj nazor, ale takhle to vypada jak predem domluvene recenze.. fakt nechapu hodnoceni..

• Carnage666

Od těch policajtů si máš totiž vzít sidequest 😐

• No, bohuzel to je vsechno pravda.

Ale hlavne, sakra, kdyz uz si na zacatku muzu vybrat pindoura, proc se V sprchuje i spi v plnym obleceni? To vubec nedava smysl prece.

• Sprcha bude asi bug. Fakt je, ze v FPS-RPG si vybirat takove veci je divne... To bych cekal v nejakem bizarnim japonskem simulatoru cehosi. Ale treba to nekoho potesi, tak proc ne.

• Derp_1337

Teď nedávno vyšel remaster Mafie. Nepamatuji si, že by si lidi stěžovali, že ta pseudo open world mapa byla prázdná a fungovala jenom pro přesun z bodu A do bodu B.

Ale když najednou někdo zaplní ten open world naskriptovanými náhodně generujícími se postavy, tak je oheň na střeše.

• shodan

no mafie remaster... no taky 5/10 ale.. to jsme jinde, mapa tam byla hodne prazdna, AI zadna a chyb taky... 😂.. 

• tuco

Hele, muj pes se jmenuje Shodan. Lidi se me ptaji jak? Šo-dan, rikam. Ale oni stejne nevi. 

• Tvuj pes v tom neni sam. 🙂

• Derp_1337

Jen tak mimochodem, GLaDOS ftw! Glados vždycky dokázala rozesmát:

"Please note that we have added a consequence for failure. Any contact
          with the chamber floor will result in an "unsatisfactory" mark on your
          official testing record, followed by death. Good luck!"

"Unbelievable. You, [subject name here], must be the pride of [subject hometown here]!"

"Didn't we have some fun though? Remember when the platform was sliding into the fire pit and I said "Goodbye," and you were like "No way!" And then I was all, "We pretended we were going to murder you." That was great"

"Oh, look. It's your old friend, deadly neurotoxin!"

"When I said 'deadly neurotoxin' , the 'deadly' was in massive sarcasm quotes."

• shodan

no jestli je tvuj pes SHODAN, tak je to fena 😉... 

• tuco

Dyt rikam, ze (oni) nevi :)

• Derp_1337

Tak System Shock je 25 let staré retro, cos čekal? Málo lidí si to v té době zahrálo a ještě míň si na to dnes vzpomene.

Taky by mě na první pohled nenapadla ta asociace tvého psa s jedním z nejlepším záporáků. Snad až po delší chvíli uvažování bych si vzpomněl.

• tuco

Jasne, dnes by to neobstalo uz jenom kvuli tomu jak to vypada a jak je to kratky. Nicmene, to byla doba kdy se definovaly zanry, kdy bylo mozny prijit s necim co tu jeste nebylo. 

• shodan

zas tak kratka 1 nebyla... vzhledem ke sve obtiznosti to bylo dlouhe.. na dnesek stejne neprekonane 😍 ale kdo nehral nepochopi ..

• 23h za mnou a po zvyknutí si na místy špatnou grafiku je hra solidní. Více film, než hra, ale má to spád a mise jsou každá jiná. Možností jak je splnit přehršel. U mě ale zatím stále 7/10. Je možný, že u konce přidám. 

Ale třeba tohle prostě není grafika hry 2020: screen 01

Naopak zde je grafika solidní, když je správně nasvícená scéna: screen 02

• Reload

Na akej zostave to je hrané a na akom nastavení ?

• Ve FullHD, krom zrcadel vše na max, EVGA GTX1060 6GB SC, 4770K@4.3, 16GB RAM. 

• Reload

Tak ak to ide skoro na max na 1060ke a je to hrateľné, tak to je práve celkom v pohode ten druhý obrázok. 

A čo sa týka toho prvého - v meste je oveľa viac vecí (odlesky, AI, ...) čo musí grafika počítať, tak preto to rozhodí sharpness, atď. Ale tam isto ešte bude posun optimalizácou a možno aj ďalšie drivery pomôžu. A niekto tu aj písal, že bloom a ešte niečo treba vypnúť a je to krajšie tak skús pozrieť. 

BTW - mám takú subjektívnu otázku - strašne mi vadí to červené pozadie mapy mesta - som jediný ? nejaká light zelená, siva alebo modrá by sa tam hodila 100 krát viac.

• Moje nastavení na EVGA GTX1060 SC 6GB 

nastaveni 01

nastaveni 02

Ale ve složitých scénách je fps jen 25-30. 

• Reload

Ďakujem za info.

• tak je to bez RT - ten ubira nejvic vykonu

• Graficky je to slabší. Když prší, kapky nenaráží, voda nikde neteče. Nezůstávají nikde žádné stopy. 

• Myslím, že po RDR2 to bude zase solidní dávka zábavy, takže zakoupeno/předstaženo přímo od autora a zítra se uvidí :-). 

• Ja jsem planoval to koupit na páře, je nejaka cesta jak koupit primo od autoru, aby dostali vic penez primo oni? Vim, ze by to asi slo najit, ale jsem liny a radsi si necham poradit.

• Jj, přes GOG. 

• GOG

• iSpirit

"What Cyberpunk really is, however, is a big open-world action role-playing game. What it’s not is a look at gaming’s future. Instead, it feels like a summation of where we’ve come in gaming since the Xbox 360 generation. It feels like a game built by people looking around to see what works — like Grand Theft Auto’s open world, Watch Dogs’ hacking, Assassin’s Creed’s quest-filled maps, Fallout’s combat and character progression, Mass Effect’s dialogue system, Batman: Arkham Knight’s crime scene investigations, and every games’ skill trees."

Zajimavé. 

• dworkin

Pokud někdo zápasíte s mouse lagem, pomůže:

V nastavení Controls zapnout Advanced Options a obě položky Turning bonus stáhnout na nulu a položku Curve nastavit na Raw.

Vypnout Vsync v ovladačích grafické karty i ve hře.

Zapnout in-game limiter FPS tak, že grafická karta nejede na 100 procent. To jsem udělal tak, že jsem se podíval, kolik mi to tak průměrně hází a odečetl jsem 15 procent. Samozřejmě pomůže, pokud i po této úpravě máte aspoň 60 FPS, takže zvažte, jestli to nezpůsobí víc problémů, než kolik jich to vyřeší.

Pořád to ještě není úplně ono, ale je to MNOHEM lepší než předtím. To bylo plně nehratelné.

Jo a nevím, jak na konzolích, ale na PC je rozbité HDR. Doporučuju zatím jet v SDR a počkat na patch.

Samotné dojmy ze hry jinak - rozpačité. Hra neumí moc dobře vysvětlovat svoje vlastní mechanismy. Ovládání některých věcí klávesnicí tam, kde by měla stačit myš, je vyloženě blbé (například hackování - chápu to dobře, že musím držet Tab a k tomu na klávesnici zvolit, co se bude hackovat? proč to proboha nejde potvrdit myší jako u každého jiného "wheel" systému v jiných hrách?). A NEJDE PŘEMAPOVAT KLÁVESA PRO POUŽÍVÁNÍ, takže pokud jste zvyklí na E, tak tady je to F a nazdar hodiny. Tohle nejsou bugy, ale naprosto zbytečné blbosti.

Grafika - místy to vypadá jako hra z roku 2010. Místy jako hra z roku 2015. Místy jako hra z roku 2020. Kočkopes.

• jack

Absence cutscen je odvážné rozhodnutí a rozumím, že velmi souvisí s pohledem z první osoby. Na druhou stranu až filmové cutscény ze Zaklínače a Mass Effectu pro mě dokonale dotvářely příběh a vtahovaly do hry. 

Můj dojem z recenze zde a jinde je, že si počkám na opravenou a dotaženou hru doplněnou o DLC,  jejichž množství má být větší než u Zaklínače 3. 

• Jen ze zvědavosti - jaký máte názor na Wasteland 3? Ten vyšel zabugovanější a s horším technickým zpracováním než C2077 a takovej s**tstorm kolem toho nebyl, ne?

• LessPh

Já jsem do Wasteland 3 (W3) naskočil cca měsíc po vydání, pořád tam byly dlouhý loadingy, ale nenarazil jsem na jediný bug.

Ty dlouhé loadingy zpravili ještě během mého hraní a pak už to bylo bez chyb. Celkově W3 byl super a nemůžu si na nic stěžovat, probudil ve mě znova vášeň pro RPG.

Co se týká CP2077, tak nevím, 1st person tituly nehraju, takže to jde kolem úplně mimo mě. Ale baví mě tady číst diskuze:D

Pokud bych si měl taky plivnout na CDPR, tak jen proto že udělali 1st person namísto 3rd person.. Zaklínač sice měl děsně nudnej souboják a svět, ale jinak to šlo;-)

• Maxianimal

Jo, Wasteland toho byl plnej, ale stejně jsem si to užil a dohrál. A stejně tak to budu mít i s CP :)

• LessPh

Já teda na žádný bug ve W3 nenarazil, viz. můj komentář výše.

• Maxianimal

Hele já pořád něco, mizející věci z inventáře, nebo nepoužitelný, seky v v rozhovorech, hlavně těch předrenderovanejch. Ale překousnul jsme to, hra byla skvělá.

• LessPh

Tak mě tak napadlo, budu brzy přehrávat W3, nešel bys do toho na Coop? Budu to na gamesech dávat někde jako off-topic, dávám ti přednostní právo;-)

• Maxianimal

Hele já bohužel mám už takhle málo času na hraní, natož abych hrál hry dvakrát :/ 

• LessPh

Tak je možný, že mě taky mizeli věci z inventáře, ale nevšimnul jsem si toho... nejsem zrovna bystrej:D

Hra byla skvělá, těším se na Definitivní Edici nebo i DLC... chci víc kontentu..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší