-
Ahoja.
Tak asi prvně bych chtěla říci, že je na trojce DS vidět, že je to už tak nějak pro fanoušky série. ( Myslím a Váš názor může být samozřejmě jiný a zcela ho respektuji )..ale...
Hrála jsem jen díl .II. a díl .III. Malinko mi přišlo zvláštní, že do prvních deseti minut hraní jsem se ocitla v boji s bossem. ( Pro novodobé hráče : ne, není to ta krystalická ještěrka, která Vám ale taky slušně zatopí ) Nebyl by to až takový problém, dokud se boss v polovině souboje nezmění na extrémně nebezpečnou potvoru, u které je těžko vypočítat, kde máte opravdu místo bezpečí před jeho chapadly, nebo jen se snažit dostat za jeho záda. To může být malinko matoucí díky tomu, že jeho masivita se z vteřiny na vteřinu změní. ( BTW : těchto proměn normálních mobů je ve hře poměrně spousta a většinou končí vaší smrtí. ...Samozřejmě supra ( ale jen pro fanoušky sériie ). Protože první boss ( až na proměnu ) není nějak úpa nebezpečný.
Jen to klade otázku, jest-li to nově příchozí hráče do DS nějak neodradí, protože obtížnost prvního bosse se s jeho proměnou posune o několik úrovní dále...
Mnozí namítnou, že jde použít věc, která je k objevení o kousek jinde, ale ..... jakákoliv rada by měla být na tuto hru čistě formou multiplayeru a nikoliv uvedená na forum.
Chtěla bych také zmínit, ( pro nově začínající ) že už na " první mapě " potkáte potvoru, která Vás nemilosrdně pošle pryč a pokud čekáte, že tato potvora ( s dai - katanou v ruce ) lze porazit, tak se velice pletete. Vlastně ano : lze porazit, ale nevěřte tomu, že se Vám to podaří. A pokud ano, tak počítejte se stem pokusů a toto číslo jsem vážně nepřehnala a i tak : nemáte u ní co dělat. Seštěno podtrženo : Hra Vás nevaruje formou nápisu : Otoč se, na toto místo jsi slabý. Varuje Vás tak, že Vás zabije. Což ale znamená ztrátu veškerých duší, co u sebe máte. Což bolí.
S tím také souvisí jedna malinká rada. ( Pro nově příchozí k serii Dark ). Nefarmit duše, dokud nezabijete prvního bosse, protože Vás o všechny připraví. Prvně jděte rovnou k němu a snažte se ho zabít, až přijdete na taktiku, jak ho porazit, tak až pak začněte farmit duše na přilehlé mapě. Nikdy opačně. Je škoda duší, které získáte během souboje s normálními moby. I Těm se vlastně vyhněte. Jděte pořád rovně. Mapa je " skoro lineární " , zabloudit nelze.
Jinak bych byla velice ráda, kdyby se kominuta DS ( přesněji DS3 ) rozrlostla a to hlavně do multiplayeru. Najděte trpělivost, vůli vyhrát, vůli pokořit něco, co se s Vámi vskutku nemazlí a přidejte se .
Za mě hodnocení 9/10...... Bohužel, za objektivnost vůči novým hráčům a jejich opomínání, je to 8/10... -
-
Hoja...
Jeden nesouhlas <<-- Budiž -->> Ale pokud se mnou nesouhlasíš ( kdokoliv ), tak bych byla ráda, kdyby jsi mi Ty " Nesouhlase " napsal proč se mnou nesouhlasíš....
-
-
Asi budu ukamenován, ale existuje na první a druhé Souls nějaký "easy" mod ?
Rád bych si všechny hry prošel čistě z pohledu explorace, příběhu a nepřátel, ale nemám chuť ani čas se prokousávat obtížnou hratelnostní nebo hrát podle návodu. Chápu, že tím přijdu o nutný kus zážitku, ale asi bych na to neměl nervy. -
-
jestli u toho chceš vytuhnout na nekolik stovek hodin tak to klidne hraj bez cheatu
-
Já bych se toho nebál. Hlavní část obtížnosti Dark Souls pramení ze dvou věcí. Jednak, narozdíl od jinejch dnešních her, nepřituhuje postupně, napálej to do tebe hned ze začátku (a nejhorší pasáže, aspoň pro mně, přijdou poměrně zkraje hry - segment Capra Demon až Anor Londo), což je asi taky důvod, proč maj Dark Souls pověst, jakou maj. Druhá je absence tutoriálu. Spoustu problémů budeš mít prostě proto, že nevíš, co a jak dělat (kam jít, jak vylepšovat zbraně, do jakejch statistik investovat, kde sehnat užitečný předměty a tak).
Tim nechci říct, že ta hra je lehká, protože neni. Koneckonců, je to jediná hra, co si vybavuju, kde tě vykostí motýl, ale po pár hodinách to budeš mít jakž-takž v ruce. Sice budeš furt umírat, ale místo hry budeš nadávat sobě za blbý chyby.
Ovšem pokud na easy modu trváš, rozjeď to za kouzelníka se štítem. 1) magie dává velký pecky - i bossové s odolností dostávaj od silnějších kouzel větší šlupky, než od většiny plně vylepšenejch zbraní na blízko 2) máš výhodu útoku na dálku 3) staminu potřebuješ jenom na uhejbání a blokování 4) ne, že bych to zkoušel, ale dá se to v pohodě dohrát se základnim catalystem 5) většina kouzel je naváděná 6) většina zásadních předmětů a kouzel se dá koupit, takže nemusíš lozit po všech čertech kvůli vybavení. 7) catalysty se neupgradujou, takže potřebuješ míň materiálů na vylepšení => míň farmení.
Samozřejmě to má i nevýhody - za čistýho mága by ti moh dělat potíže Seath. Takže to chce záložní zbraň. Musíš si hlídat, abys na sebe nenatáh víc silnějších nepřátel najednou. Zdaleka nevydržíš tolik zásahů. Vlastně je dost pravděpodobný, že v pozdější fázi tě dost bossů sejme jednou ranou - čistě proto, že nebudeš tolik investovat do životů a staminy. Nejsilnější kouzla můžeš získat jenom v jednom exempláři za hru, navíc maj omezenej počet použití - takže crystal soul spear použiješ mezi bonfirama 4x, a pak šlus. To je potřeba si hlídat a ty silný si šetřit na ošemetný situace. Stísněný prostory obecně nebudou tvůj kamarád. A přijdeš o pár levelů - kouzla jsou na nákup nejdražší předměty ve hře. Proto doporučuju mít s sebou vždycky pár zkonzumovatelnejch.
Asi by mě napadly i další plusy a minusy, ale to bych musel přemejšlet, což strašně bolí. Každopádně já svýho kouzelníka opustil jako příliš OP postavu na NG+, poté, co si na mě ani nesáhli Ornstein se Smoughem (Smough šel dolů první). -
-
Víceméně souhlas. Jen dodám, že pokud to bude hrát s DLC, tak obtížnost v DLC pro něho trochu stoupne. Takže i po Anor Londo najde krušné chvíle.
Jako hrát to s cheatama je blbost, protože to je jako progressovat Wowko s cheatama, že toho bosse skolíš je ta odměna. Nevím, tohle je takový divný přístup...
Já bych vám přál TBC pěkně. To byly několikadenní raidy, než jsme se někam dostali. -
-
Ja si z vanilly pamatuju progress Molten Core a Blackwing Lair :-)
-
-
Co to tu blábolíš ty vannilo jdi raději hrát WoWka.
-
-
Jo, na to jsem zapomněl. Rychlí bossové jsou pro kouzelníka obecně problém, protože maj tendence se kouzlům uhnout. Artorias je ještě v pohodě, ale Manus byl málem moje smrt... teda reálná, jinak byl moje smrt hodněkrát.
-
-
Manus byl pro mě peklo taky. Na něho jsem si vzpomněl u Kose, taky jsem to chtěl skoro vzdát, pak jsem to nějak pohaluzil, poparryoval a byl Kos dole. To jsou pro mě dva nejtěžší bossové.
-
-
-
-
Dark Souls dohraje naprosto každý, nekazil bych si zážitek cheaty a prostě to zkusil.
-
-
Tak s tím nemůžu souhlasit, protože znám jednoho gamesníka, kterej sice hry hraje celé roky, ale je od přírody totálně levej (nejen na hry..., omylem musel získat i řidičák :P), takže na DS může rozhodně zapomenout.
-
*Dohrajete to každý, kdo tomu dá šanci, naučí se mechaniky. Jako u každé hry, zase bych z toho nedělal něco nepřekonaného.
-
-
Přesně je to jen o tom přetrpět těch x opakovaček a pokařit bosse.
-
-
-
https://www.youtube.com/watch?v=hJ0ugj381mU
-
-
Díky :)
-
-
-
Už se těším, až za měsíc oznámí čtvrtý díl!
-
-
spíš Bloodborne 2 *15*
-
-
Další hra od Fromsoftware bude pravděpodobně Sci-fi, dle jejich historie typuji mecha. Po této hře se zbavili okovů bamca a můžou dělat jaké hry chtějí.
-
-
Dark Space *14* něco jako Dead Space 1 *14* jo to by nemuselo být špatné i když já vždycky raději ty středověké hrady, by mohli udělat reálnější Souls hru.
-
-
Nedělají náhodou na něčem podobném už autoři lords of the fallen?
-
-
-
-
-
1 díl jsem dohráhl a pak už to byloa jedno a to samé takže jako u CoD Battlefield etc u mě existujou pouze první díly pak je to jedno a to same v jinem kabátě
-
Protože na udělání dokonalého ovládání pro PC měli tři díly, tak 8/10 je ještě optimistické.
Tohle je chyba která se opakuje a její váha tedy roste.
A když to jiné hry které jsou také na konzole a počítač mají dobře, tak o to více je to na špatné. Jak snadné je udělat podporu pro všechny rozlišení které jsou, jak snadné je vyhodit konzolové značky z PC verze a jak snadné je udělat suprové menu, kde si nastavím vše od velikosti ikon ve hře až přes ovládání na speciální tlačítka myši...Příklad Borderlands 2 a další.
A jak snadné je udělat to hloupé zaměřování lepší, aby šla měnit citlivost a další.
Tahle firma by se měla učit od těch nejlepších a ne tam stále dává tyhle polotovary. Tohle do AAA hry za prachy nepatří. A to ještě do třetího dílu...Vrchol lenosti.
AAA hra má mít dokonalé ovládání pro všechny platformy kde se prodává. Hráč na PS / XBOX má být maximálně spokojen a má mít možnost si to přehodit když chce, to samé hráč na PC. -
-
ta hra ma dobre ovladani, na gamepadu..nebud urazenej a kup si ho, pak to bude ok
-
-
flashi bez urážky mě to sere taky, jak by se ti líbilo kdybys měl v menu na playstationu pro útok zmáčkěte ctrl, pro skrčení alt, pro běch držte shift... já prostě dark souls nechci hrát na gamepadu, ten mám na jiný hry, chtějí moje prachy, tak at si je zaslouží, Shadow of mordor se na k+m hraje naprosto úžasně. Já chci mít možnost volby použít gamepad, ne aby mě k tomu hra svým debilně zpraseným ovládáním nutila a já musel čekat na patch jako u jedničky
-
a urazeny mysaci minusujou..hehe:)
-
-
"uz jsi nekdy videl japonskou hru ktera by se dobre ovládala na K+M?"
DMC4 (dohráno na DMD)
Resident Evil 4 (dohráno na Professional)
Tekken 3 (PSX emulace, dohráno na HARD)
Akiba's Trip: Undead & Undressed
Chceš další? -
-
Dark Souls dohrají i na kytaře a co? Znamená to, že se to dobře ovládá na kytaře? Blbost. DMC4 na K+M? Jsi se posral v kině ně? Hack and Slashk na K+M. To jako vážně? Všechny hry co jsi vyjmenoval jsou milionkrát ovladatelnější na gamepadu, že jsi sebemrskač neznamená to, že to jde dobře ovládat na K+M...
-
-
ja myslim ze tady Conte to řekl za mne:)
-
-
-
Dovolím si nesouhlasit s tím, co jsi tu v předchozích dvou příspěvcích napsal. Jestli si chceš hrát na páčkovači, tak si hraj, ale to nemění nic na tom, že to je opět mizerný port, který opět dokazuje lenost vývojářů.
-
-
na dark souls sa neda spravit uspokojive ovladanie na klavesnicu+mys neviem preco tomu stale niekto nechape...nie je to lenivost vyvojarov...je to rovnaka situacia ako pri strategiach ktore sa nedaju uspokojivo ovladat na gamepadoch hoci vyvojari sa mozu snazit ako chcu...takze pcckarom odporucam kupit gamepad alebo to nehrat a nemudrovat...aj tak souls seria nikdy nebola planovana na pc a len peticia od pc hracov ich presvedcila aby to skusili portnut na pc hoci s portovanim nemali skusenosti.....takze namiesto dristov by mal kazdy pcckar povinne zaslat FromSoftwaru kvety
-
-
Ty musis byt idealni korporatni zakaznik. *15*
-
-
A ja si zas dovolim rict ze jsi proste urazenej, ..odfoukni se a kup ten gamepad..život pak bude v mnoha hrach o mnoho lepsi:)
-
-
Ano viděl, Dragon's Dogma: Dark Arisen, ovládání na K+M naprosto parádní.
-
Já jsem teda asi divnej, ale mě se to hraje v pohodě i na K+M
-
uz jsi nekdy videl japonskou hru ktera by se dobre ovládala na K+M? Ja teda ne. Proste na hrani japonských her na PC je nutnost gamepad, to jestli to je odflaknuty nebo není je naprosto zbytecny hazeni hrachu na zed, jinak to nebude..smir se s tim a hraj gamepadem:)
-
Bohužel uraženej nejsem a páčkovač vlastním, i když jej zrovna moc nepoužívám. Podívej se na to ale i z druhý stránky. Jestli dělám port na pc, tak je snad jasný, že by v menu a celkově neměli být ikonky tlačítek páčkovače a další věci, které byly zmíněny v příspěvku, ke kterému se vztahuje tahle diskuze. Neříkám tu, že je to špatná hra, ale ten port je na dvě věci.
-
-
-
-
-
-
Nakonec souhlasím s tou 8/10. Myslím, že je to v každém směru o dost horší než Bloodborne. Na druhou stranu, že za tak krátkou dobu dokázali vymyslet skvělý level desing pro trojku a celkově skvělý díl a skvělé zakončení série, si zaslouží obdiv. Pro příště ale Praise the Moon! Štíty jsou ohrané...
-
Tak jsem teprve v undead settlement a jsem nadsen !!! na postarsi GTX 770 vsechno jede super lagy jsou jen par sekund po ozivnuti u bonfire grafika super zadne pady ..ovladac používám playst. DS4
ma skoro stejne nastaveni jako bloodborne na PS4 , zkousel jsem i na TV (pres PC) ale na lcd 24" je no lepsi..a hezci (bude to to TV)
cus -
Při čtení začátku mě opět nedá to, jak jsou využívané kotouly v DS, a hlavně DS3, když koukám na nějaký gameplay, tak tam skutečně všichni používají ve velké míře kotouly. Všichni obdivují hru kvůli jeji realističnosti jak těžké brnění člověk na sobě má. Ale už nikoho nezajímá, jak se kus šrotu, hrozně těžko sbírá ze země po kotoulu a nebo po kotoulu v bahně a tam je kolikrát jedno, zda na sobě i něco máte...
To je i jedna z věcí, která mě na této hře neskutečně vadí.Vám zarytým fandům to nevadí? Chtěl bych znát pravdu ne jen slepě říci ne, je to úžasná hra. -
-
JUMPE, podle mě je to celé dané tím, že je to fantasy a tím pádem se tam bojuje s VELKÝMI PROTIVNÍKY, s jakými se v reálu nebojuje a nebojovalo. Dokud člověk bojuje s jiným člověkem (nebo stejně velkým protivníkem), vystačí si s úskoky, uhýbáním atd. Samozřejmě, pokud se ve fantasy hře bojuje s obrem, už jsou úskoky o metr k ničemu - představ si, že máš meč a bojuješ proti slonovi, máchne chobotem a úskok o metr tě nezachrání. Proto bylo nutné, dát do Dark Souls delší skoky - třeb dvoumetrové, ale ty by zase vypadaly divně, tak autoři zvolili kotouly.
Podobně je tomu v Zaklínači - v reálu taky nikdo nebojuje mečem proti smečce vlků. Prostě kotouly jsou herní mechanika, kterou si vynucují nerealističtí protivníci, proto je soubojový systém nerealistický jaksi ve své podstatě. Osobně moc nechápu, proč to lidem tak vadí. Je to vynuceno všemi těmi obřími démony, obry, draky atd., se kterými se ve hře bojuje. Alternativa jsou hry od Bioware - sekáme draka do palce u nohy, dokud mu nedojdou HP. Možnou cestu ukazuje Dragons Dogma, kde se dá po obrech lézt.
Ale celkově je to mnoho povyku pro nic a spíš takové klišé haterů než skutečný argument. -
To slyším teda prvně že někdo zmiňuje spolu s touto hrou realističnost.
Meče dvakrát větší než hráč nejsou problém a mě osobně se líbí.
BTW pohledej si trošičku na YT a budeš čučet co borci ve fullplate zvládají. -
-
Mno já to právě prvně neslyšel hrozně moc fandů na toto téma poukazovalo, že brnění a jeho váha ovlivňují boj a je to důležitá stránka hry.
Já se na gameplaye díval, a viděl jsem jaký jsou kotouly versus normální chůze... právě proto jsem se tu na to ptal.. :) Jaký z toho mají lidi pocit. -
-
Jo tak. Tam jde o celkovou váhu věcí co máš vybavený. Vždycky když přesáhneš 25, 50 a 75% své nosnosti tak přijdeš o něco pohyblivosti. Přes 75% už to moc nevypadá jako kotoul. Spíš padneš jak špalek. Je to snaha kompenzovat zvýšenou odolnost. Je na tobě jestli si vybereš to hrnout jako tank, nebo uskakovat a nebo něco mezi.
-
-
-
Tak normální realistický rytíř udělá v plátové zbroji kotoul bez problému. Dark Souls není realistická hra, naopak je to fantasy hra se zábavným combatem. Nejsem fanda rollingu, raději se mi líbí ladný odskok v Blooborne, takže se snažím rollovat méně, sice občas to jinak nejde, ale jak jsem viděl ten gamesplay, tak v něm udělal Pavel více rollů než já za půlku hraní, samozřejmě já jsem zaštítovaný, takže těch rollů moc použivat nemusím. Záleží na stylu hraní. Určitě existuji borci, kteří to dojedou bez rollů.
Jinak když jsi u toho bahna, tak jsou tam lokace, kde je právě bahno, které tě zpomaluje, takže sotva rolluješ a zvedáš se tedy těžko... -
-
Mě právě přišlo, že v tom bahně lidi použivali roll právě kvůli tomu, že je to rychlejší než samotná chůze, což mě přijde dost stupidní.
Jinak mě je jasné, že tohle je prostě hra, ale často se toto řeší a tak mě to zajímalo a právě DS se snažilo hrát na to jak armor ovlivňuje hraní, ale už nikdy nezohlednilo machání obrovským mečem nebo kotouly v těžkém brnění. Nic proti, ale je to blbost. Rytíři běžně nedělali kotouly, v řadě brnění se blbě pohybovalo a bylo dost těžký i na samotný pohyb. -
-
Jj, v bahně je roll výrazně rychlejší cestovní prostředek, taky ho používám *1* Tak ale je to pořád hra, já s tím nemám nějaký výrazný problém. A logický souvislosti mezi rychlostí pohybu a hmostností tu sou, stejně tak i ve váze zbraní. Takže z tohohle úhlu pohledu je to fajn.
-
-
-
-
Nechápu zdejší retardy. Vždyť je úplně jedno kolik bodů téhle hře dal který server. Důležitá je jen samotná recenze (která ale samozřejmě nebude nikdy nezaujatá), ne nějaké hloupé číslo. Já osobně jsem fanatický kult kolem tohoto simulátoru kotoulů bez děje nikdy nepochopil. Pěkná hra s pěkou atmosférou, ale abych si u toho třel úd, to asi ne.
-
-
Tak dej to ma... a i dost dobry pribeh, akorat si ho musis poskladat sam... ale to taky kazdej mamrd chapat nemuze:)....
-
-
Tyhle výroky mě fakt baví. Jak může příběh, který si musíš sám poskládat, být dobrý? Člověk by logicky řekl, že dost záleží na tom, jak si ho poskládáš...
-
-
to že ten příběh nedostaneš na přímo podnosu, samo o sobě být spatně nemusí... ale mluvit o příběhu u DS mě také vždy rozesměje...
je to dobrá hra, má to nádhernej svět... ale ten příběh je jak z nosu
-
-
-
-
Je to pekne, ale ako som videl gameplay, pohyb hlavnej postavy nic moc.
-
-
Zde nezbývá než souhlasit, a pro děti, co neunesou kritiku svého oblíbeného titulu, a budou mi tu dávat hate jak sfiňa, stačí si pohyb a animace postav porovnat s Lords of the Fallen. Je fuk, jestli je DS 3 lepší hrou nebo ne (než zmiňovaný LoF), co se rozpohybování hlavní postavy týče, je 100 let za opicema
-