Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kde je nejlevnější hru koupit?
    Teda zatím jsem našel pouze nejlevněji tu
    https://www.g2a.com/r/specialni-akce
    pár her už z tama mám ale zajímalo by mě třeba jestli někdo nenarazil na levnější, díkec
  • Kdo si nepamatuje... příběh Dark Souls na videu + české titulky:
    https://www.youtube.com/watch?v=IBgahE3slww
  • Takže dohráno.

Obtížnost samotné hry (nepočítaje některé boss fighty) není až zas tak vysoká. Chce si jenom uvědomit, že to není Diablo a do soubojů jít trochu s rozmyslem (často agresivně, ale s rozmyslem). Byla to moje první hra s gamepadem, takže začátek byl trochu krušnější, ale po pár hodinách se po světě Dark Souls dá pohybovat vcelku bezpečně a hlášku "YOU DIED" vidíte opravdu zřídka.

Boss fighty:
    Když nepočítám hardcore hráče, kteří jsou schopni i ty nejtěžší bose vyklepnout kdykoli a za jakýchkoliv podmínek), tak jsou boss fighty v podstatě otázkou trpělivosti spojenou s trochou štěstí. Hlavně v druhé fázi boje u tužších bosů stačí udělat jedinou chybu, být na špatném místě, nebo jenom ztratit lock a může následovat instant kill z plného zdraví. Ale když tam půjdete 10x nebo 20x, tak se to jednou podaří. Problém je, že opakovat 20x to samé už opravdu zábava není, a to hlavně proto, že podstatnou část času strávíte "na cestě k bosovi". Pokud bych měl vyzvednout jednu věc, která mi na Dark Souls opravdu vadí, tak jsou to právě jalové cesty od nejbližšího bonfiru k bosovi. Všechny nepřátele po cestě stejně oběhnete, takže je to naprosto zbytečná a frustrující ztráta času. Osobně si myslím, že by hratelnosti velmi prospělo, kdyby bylo možné boss fighty opakovat okamžitě. Stávající způsob potlačuje možnost jít do soubojů kreativně (nutí vás spíš "hrát na jistotu"). Každý si dvakrát rozmyslí někam dvě minuty běžet, pak "zkusit něco nového", za dvě vteřiny být mrtvej, pak zase dvě minuty běžet tu samou trasu... a tak pořád dokola.
    Já trpělivý nejsem, takže dám 5 pokusů a poté použiji pomoc NPC (poprvé u Pontiff Sulyvahn, ale už u Abyss Watchers jsem o tom silně uvažoval).

Celkově se ovšem jedná o skvělou hru s jedinečnou atmosférou (a to nemyslím jen jako frázi - atmosféra hry je skutečně velmi specifická). Rozhodně si někdy zpětně dám první a druhý díl (abych si doplnil vzdělání a hlavně abych se pobavil).
  • A zase ty tisíci tunové sekery *16*
  • Asi nastal cas opustit Tiscali Games. Chapu ze zijete z reklamy ale pokud mam zapnuty AD block a nyni nevidim zadne obrazky je neco spatne.
    • Rejsek
      Vážně? A kam jako teď půjdeš? Zvážil jsi všechny následky?
    • solomon.short
      Chyba je na tvem prijimaci
      • jo máš pravdu něco s cache prohlížeče.
  • restore
    No 'poněkud ošemetnou záležitostí' je jedna moznost, ja by som to nazval nehratelna konzolova ****** - Je to fakt priserne. Kto to prekusol pri minulom diely, zahra si aj toto, no fakt neodporucam.
  • Mam odehrano nejakych 15 hodin a musim rict, ze to je hodne dobry. Jen to proste nema ten wow efekt jako jednicka.
  • A ta znovuhratelnost !!! DS 1 a DS 3 !!! Když si z relaxu chceš udělat peklo ....stal jsem se před lety masochistou a fakt to stojí za to ;-)
  • tady sem ti našel ten roll v tom bahně:

https://www.youtube.com/watch?v=rzllJu1T-js
  • No recenze je dlouha, ale dost mi tam chybi -> srovnani soubojoveho systemu s DS1 a DS2, respektive jake jsou zmeny, pokud vubec nejake jsou - napr. nova kouzla, uhyby atd. Dale zda se nejak zmenily RPG prvky, zmeny v covenants, jaka je vyvazenost buildu. Jestli odstranili chyby z DS1 a DS2 - lagy v PVP, nefungujici poise = nesmyslny staggering efekt, prosekavani zdi atd. atd.
    Me to prijde, ze je to potreti to same, takze jestli si to nekdy koupim, tak az pote, co tomu vyjde DLC1, DLC 2 ... A vubec, az to nejak opravi a poladi.
    • Vogon
      Magie je úplně přepracovaná, je zrušeno množství použití, ale přidali manu, kterou využívají i Weapon Arts. Navíc její scaling je taktéž přepracovaný, začne se scalovat až od 50+, takže buď musíš jet pure castera, nebo jen buffera. A útočné zázraky byly taktéž nerfnuté, čím větší dálka, tím menší poškození.
      Úhyby mají stejné hranice jako ve dvojce 30/70/100, přičemž pod 70 má kotoul stále invicibility framy a rytíř začíná s plátovou zbrojí a výbavou a je pod 70, takže se musíš snažit abys tu hranici překročil. Pokud ti rolly nestačí, tak můžeš využít zbraň(nože a Thrall Axe) s weapon artem Quickstep, které ti dává ještě větší úskoky než v Bloodborne a stojí neskutečně málo staminy, doporučuji na bossy.
      Covenanty jsou udělané stejně jako v BB(Kdykoliv si můžeš nasadit odznak a jedeš) a všechny jsou výborné, nejradši hraji za Mound makers, kteří jdou proti všem. Sunbros nyní můžou invadovat a mají oranžavou auru, když je host zabije dostane Sunlight Medal, když zabijou hosta oni dostanou Sunlight Medal oni. Rosaria's Fingers(Darkwraithi) můžou svoji měnu, jako vždy, použít k postupu po žebříčku, nebo ji můžou směnit za schopnost změnit si vzhled nebo staty. Jsou dva covenanty, které ochraňují lokace, Watchdogs of Farron a Aldrich's Faithful.
      Připojení je nejstabilnější ze všech dílů. A multiplayer je nejlepší, teda pokud nejsi duel fag.
      Poise nemá žádnou váhu a ani zbroje nemají žádnou váhu. Resistance u zbrojí taky nemají žádnou váhu, jediné co hraje roli je jestli máš něco oblečeného, protože každý kus zbroje ti o několik % vylepší damage absorption. Což je pro mě dobře, protože miluji Fashion Souls.
      Co mě neskutečně sere je to, že kouzla nepřátel procházejí přes zdi, nevím jestli to tak funguje i pro fantomy.
      • Johnny
        kouzla nepřátel neprocházejí přes zdi. Aspon se mi to ani jednou nestalo.
        • Vogon
          V Irithill of Boreal Valley procházejí kouzla těch ohnivých rytířů skrze zdi a mají neskutečný dosah.
      • Dik, aspon nejake relevantni info. Uhyby jsou podle me neco jineho nez kotouly -> jsou zde i uhyby jako v Z3 (BB jsem nehral, ale tusim, ze tam taky byly) nebo jen kotouly jako v DS2?
        Nechapu ten statement, ze poise nema zadnou vahu a ani zbroje nemaji zadnou vahu -> jako ze neni rozdil mezi vahou jednotlivych zbroji? Nebo, ze neexistuje poise? V DS2 byl poise nesmyslny a po utoku Dex buildu nastal staggering efekt, a clovek byl vylozene "upichan k smrti", protoze s tim neslo nic udelat. Pokud tady zadny poise neni, tak pro Dex buildy to neni moc dobre - prijde mi to ode zdi ke zdi.
        V let's plai jsem videl, ze stale nic neudelali s prosekavan skrz zed nebo prosekavani skrz jednotlive nepratele a i ve DS2 pusobily kouzla pres zed, takze tady zadny pokrok. Takovy soul greatsword pusobil, i kdyz byl clovek za cca 2 metrovou zdi.
        Jak je to s back stabem nebo parry - je tam moznost nejakeho vyhnuti se po zahajeni sekvence? Je clovek porad nesmrtelny behem sekvence, nebo jej nekdo muze sejmout?
        Pri kotoulu -> porad jsou invincibility framy, i kdyz skacu proti 2 metrove ruce, takze skrz ni vlastne proskocim jako v DS2?
        Stabilni spojeni znamena co? Ze na PC maji stejny lag oba 2 protivnici? V DS2 jsem zazil i 45 sekundovy lag.
        Jak to vypada s cheatery?
        • Vogon
          Jo, neštˇastně jsem to formuloval. Poise nedělá vůbec nic(Možná hyper-armor na některých útocích, ale pochybuji) a staty brnění taky ne. Dostaneš stagger úplně stejně, ať už máš 50 poise nebo 0. Je tam nový stat "Damage absorbtion", což má váhu, a znamená to kolik zranění obdržíš, ale je to ovlivněno hlavně tím, zda máš nějakou zbroj nasazenou, je jedno jakou.
          Ano, útoky skrze zdi tam stále jsou, a jsou horší než kdy předtím.
          A teď to nejlepší, backstabu se můžeš vyhnout, ale můžeš ho i odrazit skrze parry a můžeš udělat riposte, protože parry má hitbox okolo tebe. Toto je neskutečně super pro PvP, konec fishingu. A ano jsi nesmrtelný během riposte/backstabu.
          Ano, stále jsou invibility framy, díky bohu.
          Hraji na konzoli skrze wifi a v 9/10 případů vidím lag, oproti předešlým dílům, minimální.
          Cheatery jsem nepotkal, hraji převážně na konzolích, ale ano, na PC jsou stále problémem, ale v DS3 je nejvíce možností použití gravitace, takže tak.
          • Me osobne invibility framy nedavaji smysl, kdyz skacu proti smeru uderu zbrane. Kdyz bych skakal smerem, at se vyhnu uderu-> dozadu, dopredu nebo smerem od uderu, tak prosim.
            Jinak jak je to s temi uhyby? V Z3 to bylo prijemne oziveni souboju -> vetsi variabilita - nejenom kotouly.
            Nesmrtelnost behem riposte nebo backstabu mi opet nikdy nedavala smysl, zvlaste kdyz backstabujiciho hrace zboku zasahl napr. fantom. Podle me tam mel byt trade-off zato, ze delas neskutecny damage.
            Parry proti backstabu jsem videl na nejakem videu a rekl bych, ze je to chyba, kterou pozdeji odstrani. Spis bych bral moznost kotoulu dopredu nebo nastranu.
            Na PC se lagy u DS2 vyskytovaly neskutecne, nekdy to jen PVP napsalo - You have been invaded. A za 30 vterin. You have died. Pak se spustila zrychlena animace, toho co se vlastne stalo. Nebo opet napsal You have died, a pak az bylo videt kouzlo, ktere protivnik zakouzlil. Kazdopadne pokud se jim podarilo eliminovat lagy, a s nimi spjate lagstaby, tak jenom dobre.
    • Až na to že změn mezi jedničkou a dvojkou je opravdu hodně a to samé se dá říct mezi dvojkou a trojkou...
      • A jake, proc to neni v recenzi?
        • protože recenze nejsou od toho aby rozebirali detaily
          • *15* *15* *15*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit