Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kickstarter dostává 5%
  • Chim
    Řekl bych že to bude dané jménem dotazovaného.
  • Jason_dinAlt
    Je těžké začít "domejšlet", když jsi očividně ani myslet nezačal. Jaká temná síla tě nutí být agresivní na někoho, kdo se slušně zeptal na celkem zajímavou otázku?
  • Chim
    ... ta matematika, je to dneska na základních školách bída.
  • Jason_dinAlt
    Co to má společného s hrdostí?
  • Měl jsem dilema jestli přispět na hru nebo na odboj proti židobolševikům.Na hru jsem nepřispěl.
  • přes telefon se daboval celý Skyrim, zavolali hercům ve dvě ráno, ať jim to celé odkecají do telefonu a podle toho to i vypadalo.
  • Teď dají 100k liber Kickstarteru a budou obě strany šťastné. Gratuluji.
  • Proc by ne? Ono to neni zase tak drahe. Dokonce jsem cetl, ze nejaky herec nadaboval svou herni postavu na dalku pres telefon.
  • Prispel jsem 30 GBP a nebyt tveho stupidniho prispevku tak nemam potrebu to vytrubovat do sveta.
  • GlaDOS
    Už jen to, že se tu ptáš, mi naznačuje, že je to jen chvilkové pobláznění. Při vývoji dojde na stovky případů, kdy si budeš muset poradit sám a vybrat si vhodné vývojové prostředí je to nejmenší. Ale ok, pár rad.

Je jedno, s čím začneš. Některé nástroje jsou vhodnější než jiné, ale ve výsledku se nemá cenu půl roku rozhodovat nad vývojovým prostředím. Pro začátek můžu doporučit Game Maker či Adventure Game Studio. A nenech se zmást, AGS je sice vhodné na adventury, ale dá se s ním naprogramovat jak skákačka, tak strategie či topdown arkáda. Navíc je prostředí úplně zadarmo i pro komerční využití a programuje se v něm něčím, co velmi připomíná c++. Takže skočit na c++ je pak o něco lehčí. Game Maker je teď myslím také zadarmo (ale jen pro nekomerční účely). Osobně si nemyslím, že má cenu začínat s Unity či UDK. Nainstaluješ to, spustíš to, zjistíš, že je toho moc a chuť tvořit tě přejde. Výběr programovacího jazyku je na tobě a znovu si myslím, že je to celkem jedno. Nauč se ten, který vybrané vývojové prostředí podporuje.

tl;dr Najdi si nějaké 2D prostředí jako GM, AGS, či MMF2 a začni tvořit. Moc nad tím nepřemýšlej.
  • Veskoslav
    To byl i CD PROJEKT a po úspěchu Zaklínače je nikdo nekoupil, takže X mele stále z cesty...
  • Mafia 2
  • Mart9
    Třeba zrovna ta Danova přednáška - http://www.youtube.com/watch?v=r6Q9PDLcfT0
    Hrozný, s čím vším musí člověk ve hře počítat a ošetřovat různé situace. Nechtěl bych. A to je jenom mluvení, představ si, že to děláš :D
  • Prosím tě, nesrovnávej CD projekt RED a Warhorse, díky. Warhorse jsou zatím nuly.
  • Jaké přednášky? Můžeš mi dát link? Třeba to potom vzdám *1*
  • Mart9
    Vzdej to, dokud je čas. Stačilo se podívat na ty přednášky, abys viděl, jak strašně složité to všechno je.
  • Mart9
    Také jsem nepřispěl (hrdý na sebe nejsem :D), v podstatě od první hodiny na KS bylo jasné, že je to na správné cestě, tudíž nebylo potřeba přispívat. Teď už se jen těším na den, kdy si koupím hotovou hru. Od Mafie 2 jsem se na nic takhle netěšil.
  • Koukam dalsi, co nezkousnul kritiku :) A podle prezdivky to bude nejaka znamejsi firma, ktere se nechce jit se svou kuzi na trh. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší