Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to je spíš takový běžný slovní obrat, který se používá. Já například mám už více jak 6 let Enermax Liberty 500W (tenkrát byl za téměř 3500,- a žádné kategorie 80+ apod. snad ještě ani nebyly), začínal jsem na AMD64 3000+ + X800XL, pak jsem přešel na AMD64 X2 4800+ a GTS8800 (G92) a teď funguju na Q9550 + ATI HD6950 a zdroj stále bez problémů stačí (celkově i sestava), disky a další komponenty se v pc moc neměnily (snad jen HDD s potřebou větší kapacity).
  • kotty
    S taktovanim i5 primy zkusenosti nemam, ale u PII X4 955 jsem musel zvedat napeti uz pri zvednuti frekvence o nejakych 400MHz (iirc). Ja bych se teda s boxovym chladicem taktovanej CPU nedovazil provozovat, nehlede na to, ze by fan jel asi porad na max otacky a to uz je poradna turbina :) Navic kdyz k tomu pripoctu fakt, ze je to CPU z 5k+, tak setrit na chladici vazne nedava moc smysl. Ale s tou bednou souhlasim.
  • ale amd ma ceny pro ameriku bez dph a dalsich cestovních poplatku. já sám pcčka prodávám a marže je maximálně v řádu stokorun na takový kartě ;) jinak skoda, bohuzel tech karet je jen par zatim, tak moc zkusenosti neni... ale moc dík
  • Neboj neverime *1* *1*
  • borec, nechápu mínusy - asi ze zvyku *5* *5* fakt jsme se srdečně zasmál. ten příspěvek gradoval a s tím Skyrimem už jsem málem ležel pod stolem
  • lžeš...
  • říká se tomu práce.....najdi si to slovo a pak si i odpovíš.... .)
  • E8400 a Core2quad 2,6Ghz?? *1* Se ti nejak nepovedlo ne! E8400 je C2D a ma 3Ghz. A quadcore pokud se nepletu na 2.6Ghz je Q6600.
  • Screenshoty? Tomuhle snad nevěříte ani vy sám.
  • BF3 1920x1080 2x AA? Kolik fps? SP nebo MP? Abych nerozjizdel flame, i7-920@4,0 (i kdyz v SP na proc moc nezalezi) GTX295 a fps jsem mel v 1920x1200 bez AA cca 50-60 v SP, v MP by bylo jeste min. Takze se mi nezda ze by stary athlon zvladl BF3 na full v HD na stejny fps (grafiky jsou cca stejne silny, 460 bude o neco slabsi)
  • Některý lidi za Visty museli zaplatit peníze, a tak byli logicky naštvaný, že dostali bazmek, co není schopnej pořádně fungovat. A co se týče originální her, tak ty mi na Win 7 chodí podstatně lépe než na Vistách.
  • Vsichni co tu pisou ze staci 500W zdroj z Lidlu, protoze grafika a procak v loadu vic jak 400 nevemou by meli vedet ze zdroj neni ani tak o Wattech ale o tom kolik Amper a jak stabilni napeti umi dodat do 12V vetve pro grafiku. Muzu mit nekvalitni Eurocase co ma 800W ale 1.) napeti na 12V vetvi bude zvlneny takze mi to bude hazet bsod 24/7 a 2.) ucinnost takovych low cost zdroju muze byt mezi 50 a 70% takze z 800W muze byt klidne 400W. 3.) Kvalitni znackovy 500W zdroj nema problem chvilkove vypotit treba 550W. Ten kram od EC by uz davno horel.
  • Stanley_Waiter
    Moc to řešíte hoši :-) Velke počítačové korporace přece musejí na něčem vyělávat a konec konců i autor článku potřebuje zajistit. Kdyby psal o tom, že i za 15K se dá udělat herní sestava, která utáhne nejnovější pecky na MAX, tak by se dlouho neohřál :-) Osobně velmi chválím podobné články a budu rád, kdy se do budoucna více dovíme o novinkách ze světa HW. Přeci jen co dnes stojí okolo 20-30K může za rok být na částce 10-15K a v té době třeba budu uvažovat o upgrade...

Dnes na svém Intel Core2quad 2,6Ghz E8400 (což není uplně top na hry) a grafikou HD 4830 (což už vůbec není na hraní), tak stejně dávám i u nových her okolo 30-50 FPS. Osobně jsem názoru, že základ je silný procesor, který vytáhne výkon grafiky a po nových driverech pro grafiku se zvýšil výkon cca o 20%. Někdy se dá luxusně hrát i na levnějších sestavách. Vše je o optimalizaci ;-)

Článek velmi příjemný a těším se na další :-)
  • cena za grafiku jde, já jsem před 5 lety kupoval GK za 15 K xD, dobrý chuj jsem byl, ale alepsoň je ještě po 5 letech schopna stále táhnout nejnovější hry na high ..
  • smejki
    Jardo, díky. Co příspěvek, to perla *15*
  • Jojo, ale narazíš :)

Já jsem si koupil k AMD Athlonu II X2 5000+ nVidii GTX 560 Ti a procesor totálně zaostával, sekal se mi i Driver SF, LA Noire nehratelný. Tyhle starší dvoujádra prostě nemaj šanci tyhle grafiky uživit. Po vánočním upgradu na i5-2500K vše plynule a Battlefield 3 na ultra :-)
  • Tak to už máš s prominutím dobrej vrak :D
  • muj Athlon 64X2 6000+ s deskou Asus z roku 2007 mi s přikoupením pamětí na 4GB a novou grafikou GTX460 1GB za krásných 3800 před rokem a pul, krásně utáhl i battlefield 3, Skyrim, Crysis 2 atd vše na vysoké 8x AF a 2x AA v 1920x1080.... takže by mě zajímalo co to tady je napsáno za kravinu, že základ počítače 20K-22K ???
  • Trol.diskuzni
    Já to říkám pořád, že jsem snad jediný na této planetě, kdo Xpčka nenáviděl a Visty chválil...

Xpčka mě vždycky neskutečně s*ala a to bez legrace! *16* *16* *16*
  • Moj stolny PC... 5-6 rokov stara zostava. Doteraz na nom ide vsetko, zatial *1* .. aj ked uz max detaily si len tak nenastavim, stale sa da hrat vacsina hier na medium.
    ATI Radeon HD3870 512Mb DDR3, AMD Athlon x2 5000+, 4Gb DDR2. A stale pouzivam CRT monitor *1* 1024x768.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit