Přejít na výpis diskuzí
Doporučené PC sestavy - leden 2012
11.1.2012 | Redakce Games.cz
197 příspěvků
-
Třeba na windows 8 a nový hry co přijdou
-
Nejde o to, že by ta paměť nefungovala, ale jde o to jak funguje a jak se dá taktovat.
-
Mam herní notebook MSI už 4 roky a pořád šlape jak hodinky a dokonce na něm hraju na střední detaily poslední hry, ted třebas L.A. Noire a šlape to uplně v pohodě. NB MicroStar GX700PX-061CZ 17W/T75/2x1G/250G/DVDRW/BT, gf8600m 512mb, stál necelejch 35 litrů, nevim kde každej bere že msi je sr*č*a když ho ani neměl. Jasný PC je rychlejší to je pravda, ale i tak mi ta sestava přijde za 50 litrů uplně mimo.
-
Jsou to hrozné paměti. Měl jsem možnost jich pár vyzkoušet a od určité doby preferuji G.Skill nebo Corsair.
-
Naprosto souhlasim. Uz 4 roky na PC upgrejduji jen GPU a bohate to staci na hrani ve Full HD. K tomu mam obyc Dual Core pretaktenej na 3GHz a 4GB pameti.
-
Suhlasim len s jednou z vymenovanych veci : Seagate HDD
Ostatne co pises je volovina. QVL ? Koho to trapi ked to bezi aj s inymi pametami ?
Asi mi chces povedat ze Kingston je nezrucena kvalita ?
Este som nepocul o tom ze by nejaka ramka Kingston niekde nefungovala...
Dalsia vec pchat rovanku znacku karty ako je MB je "KRAVINA" vsak to so sebou nesuvisi.
To nie je vyrobca karty, je to len rebrand.Vyrobca karty je bud AMD alebo NVIDIA a je jedno aku znacku zvolis.
Co uz jedn onie je ze co odstanes naviac v tomot pripade jasna volba pre verzie OC a custom chladice. -
8gb rozhodně není v dnešní době zbytečných. Stává se to standardem.
Doporučuji více programů, které jsou pro 64-bit systémy a uvidíš, jak se ti 4gb ztratí... a ono hlavně dneska těch 8gb ram stojí kolem tisíci koruny. -
A to i klidne jo, ale hlavne by se mel clovek vzdy podivat, jestli ten MB byl aspon s tema pametma testovany. O toho ty QVL jsou.
-
Každý ví,že herní comp ovlivní hlavně grafika a procesor. Snad krom 3 her stačí bohatě dvoujádro nad 2.6Ghz s cachem 2mb, a grafika od nvidie 460 a výš. Zbytečných je 8 giga ram,protože ani 4 giga se nevyužijí pokud nehrajete Mafii a Battla najednou. Zdroj si každý spočítá a jsou i online kalkulátory,kde zadáte komponenty a "watáž" Vám to samo doporučí. Hadr na dvě hry a systém 160Gb Sata3 a je vyhráno:) Je fakt,že se jako mě vyplatil upgrade před dvěma lety,kdy byly slušné ceny. Dneska je to na blití s HDD,procesorama i grafikama. Ceny se držej nahoře a prodejci ždímou i ze starých krámů. Na konci minulého roku jsem sehnal Nvidii gtx 560 Ti twin frozr za 4200 od MSI a dneska? 5690 na alze. Lepší počkat, než utrácet .
-
Taky si jedno dám, tento příspěvek se mi mimořádně povedl! *5* *5* *5*
-
Na co by ti bylo 24gb paměti?
-
Já bych si hlavně do PC v životě nedal paměti od Kingstonu.
-
Problem je len v tom ze si pleties veci.Ta graficka karta moze mat 3GB v notebooku, ale samotna karta je "O DOST" slabsia.Nakoniec ten procesor v tom notebooku je smiesny 2,2 GHz ?
TurboBoost nepocitam to je len hovadina , ked vies ako funguje tak je to vec bezpredmetna.
Ten notebook by sa ani nahodou nevyrovnal ziadnemu testu tej PC zostave.
Ani nahodou.
S GTX580 OC rozdrtis ten GTX570 na hadr.... -
Ještě by mě zajímalo k čemu je dobrej SSD disk s 64gb a dávat za to další tisíce když má komp 2tb hadr normální, nevim k čemu je teda tenhle dobrej, možná tak k rychlejšímu startu windows, určitě ne na instalaci her, tam by se jich asi moc neešlo:-
-
Herni notebook za 40-50 tisic ma polovicni herni vykon jak desktop za 20-25 tisic. 6990M jako jedna z top notebookovych karet versus 560 jako stolni mainstream. Podle 3D marku 6990M cca polovicni skore. (Doufam ze se nemylim) Ve hrach to muze (a asi je) byt o neco lepsi, ale i tak. A msi - pokud bych mel msi tak ho necham na stole a radsi ani nezaviram. Tot ke kvalite jejich plastu. Fyziku nikdy neodrbes. NTB proste neni schopnej odvest teplo ze 100W CPU a 300W grafarny.
-
Tohle je typicka ukazka nasich amaterskych HW webu. Proste styl narvem do toho cokoliv, co se nam libi, ono to nejak bude fungovat. Asus deska, prdnem na to GB grafiku a cele to osladime Kingstonama, ktere nejsou na QVL. Hrozne me to pripomina toho "kuchare" Babicu na TV Nova. Nemate citron, tak tam dejte limetu, nemate limetu tak tam nedavejte nic ... :D
K desce Asus P8H61-M LE doporucovat 1600 CL9 Kingstony je amaterina. Nejsou na QVL listu a nikdo vam nezaruci, ze to pobezi v pohode. K teto desce bych asi vzal CT2KIT25664BA1339 Crucial 4GB Kit, je krapet levnejsi a navic vychazi z QLV certified pameti CT25664BA1339.16FF.
Co se tyce grafiky k tomuto boardu, sel bych do stejne znacky. Kompatibilita je preci jenom lepsi, nez to mixovat a rozdil 70Hz u Assusu je fakt smesnej. Stejne je to lowend PC. Seasonic zdroj u lowendu je nesmysl.
Take nechapu proc skoro do vseho autor narval T'amt'ungy. Asi uchylka ^^. V low endu bych do toho narval nejlevnejsi WD, v medium bych uz bral Seageaty.
Dalsi sestavy by se daji rozebrat stejnym zpusobem, ale na to uz nemam silu. -
U nás stojí stromeček 500,a hnusný smrk dokonce 300 tak jakých 6000? *1*
-
Samozřejmě, že TB. Jsem to opravil, zatímco jsi psal :) Mi ta kravina hned došla, což se v tuhle dobu po dvanáctihodinový šichtě sám divim *1* Ale fakt jsem si myslel, že si ze mě střílej. Pak když jsem zjistil, že letěly nahoru všechny, tak jsem holt našel levnější alternativu. Škoda, měl jsem to fakt těsně.
-
Procik je zamcenej na max 21x, taktoval jsem pomoci Bclk. Ono je taktovani a taktovani. Kdyz nezvednes napeti tak OC nema moc vliv na teploty a s i7 se muzes i bez zvedani dostat o dost vys nez je default. Klidne 2,66->3,2. Jak rikam, i po OC box hry stihal, synteticky test uz ne. Na bedne zalezi maximalne, na starym Centurionu (CM snad) bych to neuchladil, HAF922 ma obrovsky vetraky (snad 22cm) a ta vymena vzduchu je pak znat.
-
No nevim ty sestavy mi přijdou uplně trapný hlavně ta za 50 tisíc, když třebas herní notebook ted jsem na jeden koukal stál okolo 40 litrů MSI GT780DX-623CS a má grafárnu s 3gb a ramky 16gb, samozřejmě velkej hadr a 4 jádro. Tak je pak ta velká bedna směšná když nedosahuje výkonu co se nacpe do notebooku, herní stroj za 50 litrů? pořádnej procesor, 24gb ram, 2 tb hadr a hlavně pořádnou grafárnu alespon s 3gb a neřikejte že se nevejdou do 50 litrů. Sakra za 50 litrů jsem si kupoval herní stroj skoro před 15 lety a ted jsou ceny uplně jinde.