Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • samozřejmě, ještě deska a nějaká šublata na disky.. myš kláveska repro... a to jsem na úrovni herní sestavy za 30k bez monitoru:)) vtipné..
  • heh. moje rok stará sestava phenom x61055t(není třeba taktovat, i když by to v klidu šlo o pár set mhz). 3x4gb corsair 1mhz, a gtx 460se 1gb + zdroj a samsung 23 led 16:9 mě vyšlo +- na 15(BEZ daně) před rokem. stačí si to dobře poskládat+ doplnit sestavu komponentama, co má člověk doma..
  • a s tou cenou, AMD stanovilo doporučenou cenu na 475 Dolaru = 9500 Kč, cena v CR 14 000, klasika, prece nemužou kartu výkonou jako karty za 14-15 prodávat za 9500, přitom AMD tyto karty mířili hlavně na cenu, jejich umysl byl přinést stejný výkon jako už ted je ale za mnohem niší cenu ale, cena je u nás natáhla tak že je skoro jedno zda si koupite tu 7970, nebo předchozí spičku 6990/GTX 590, výkon je stejný, a i cena, ikdyž to mělo bejt uplně jinak
  • rage origo nemám, boužel, na netu už určo bude jak to stim je, ta karta už je par dni v prodeji
  • Jasne a proto se testuji a vytvareji tyhle seznamy pro srandu kralikum. :)
  • na visty si nemužu vůbec stěžovat, nevim co proti nim každej má, když se odladí běží v pohodě a například některý hry co nešli na win 7 rozject jsem na vistách spustit. ted myslim pirátský, různý betaverze atd
  • O to mi šlo, právě jsem se divil proč je tedy doporučujou do herní sestavy, teda on je ten článek stejně okopčenej a nebere se tady ta sestava asi jako přímo herní i když to tak lidi chápou.
  • presne ja si dokonce pamatuju na pripady kdy ASUS deska nejela s ASUS grafikou a pritom tam grafiky od statnich vyrobcu normalne jeli, ta ASUS grafika tam nejela ani po reklamaci
  • Ten, kdo si chce poskládat nový počítač by měl hlavně navštívit zahraniční fóra jako je Overclocks.co.uk, kde jsou dle mého názoru větší profesionálové než na PC-Tuningu nebo na Živě.cz...

Sestava za padesát tisíc je zfušovaná kde se dá. Od skříně po pevný disk, který má 5900 ot. / min. Ať se nikdo na mne nezlobí, ale tento článek je humus a autor, tedy PC-Tuning by měl zvážit, co dává do oběhu na internet.

Intel Core i7-2600K je zcela zbytečný procesor pro hry. Pokud se budeme bavit o tom, že většina lidí, resp. dětí si PC bere pro hry. Dospělí člověk, který nemá PC na práci si i7 může odpustit... co takhle tam dát Core i5 2500k, která se dá nataktovat o 1GHz na vzduchu?
    Gigabyte GTX 580 Super OC 1536MB za dvanáct tisíc je hrozná cena. Buď si vzít 560 od EVGA, která je také přetaktovaná a nebo přidat dva tisíce, které naleznu u výměny zbytečného procesoru a koupit si hned ASUS HD7970-3GD5.

Jde vidět, že autor sestav asi nahazoval věci do košíku náhodně a podle toho, jak byla daná věc cenově dostupná. Toto by normální člověk, který se zajímá o PC nikdy neposkládal.
  • S tou grafikou je to pěknej urban legend. Každá deska s pci-e 16x slotem je kompatibilní s kteroukoliv pci-e grafikou až na pár světlých vyjímek jako je třeba nVidia 7950GX2. Výběr stejný značky desky i vga žádnej výkon/stabilitu navíc nepřinese.
  • To samozřejmě nepopírám a souhlasím, ale nějak nevidím důvod, proč při koupi nového počítače brát pouze 4GB, když si mohu vzít 8 a ty se mi neztratí.

Nechci, aby to vyznělo blbě, ale například se objevil konečně klient pro World of Warcraft, který se testuje na 64-bit systému a má docela dobrou stabilitu a zvedá o desítky FPS výkon. Samozřejmě šla nahoru i paměť na nějakých 3,5GB. I takový Battlefield 3 si vezme svých 2,5GB paměti. Už to není prostě sranda a raději si připlatím o 400 korun víc a budu mít jistotu než pak skuhrat.
  • Doporučuji ti si přečíst možnosti SSD disků někde na internetu. SSD disky jsou výborná věc, která není primárně určena pro hry.
  • Většina české populace (bohužel) se ještě před rokem zasekla na starém Windows XP. To, že má přijít nový Windows je sice pěkné, ale podívejme se, jak dopadl Windows Vista. Žádná sláva to nebyla. Ono hlavně Windows 8 bude využívat úplně to samé, jako Windows 7, jen to bude grafické pozlátko ve stylu tabletu.

Opravdu jde vidět, jak někteří lidé utrácí peníze za zbytečnosti a následují korporace jako tupé ovce, které chtějí machrovat před kamarády v hospodě, jak mají nový systém, který je totožný s tím starým, ale má lepší grafiku a lepší Aero.
  • Prosimte co to tady meles za sracky? :DDD
    Odkdy zalezelo na pameti grafiky boze? K cemu potrebujes 16 nebo dokonce 24 giga pameti???? Kdyz nemas pustenej najednou Photoshop, Vegas a virtualni masinu tak nevyuzijes ani 8 :DDDD A ve hrách už vůbec ne, mám moje paměti na reklamaci a i s 2 GB ram mi všechny nový hry jedou na plno bez škubnutí ;-)
  • Když je tady tolik chytrejch hlav k čemu je tedy ten disk dobrej?
  • Standardem je 8Gb dneska,protože paměti fakt stojí do 1000.- Ale také stačí najet do správce a trochu si pohrát se zbytečně běžícimi procesy a dalšími kničemuapikacemi a je to v pohodě na 4Gb.
  • A jaký windows používáš ted? Stejně na ně budeš muset přejít. jako lidi z XP na 7
  • Masa-san
    Tím jak se to zdražilo tak toho tolik lidé nebudou kupovat a mělo by to jít zase s cenami dolu, ale pravděpodobně ne až úplně do výchozí hodnoty.
  • Nebuď směšný. 24GB jsem v životě nevyužil ani na serveru od OVH natož doma. Nové hry v horizontu 5ti let nebudou potřebovat stabilních 8GB natož 24... A Windows 8? Kdo to bude sakra používat?
  • QVL je seznam pameti, ktery byl vyrobcem testovany z danym MB. Ty listy se delaji proto, aby pri sestavovani PC (predem sestavene), mel vyrobce jasne danne a zarucene kompatibilni pameti. Vse ostatni muze delat problem. Tecka.

Co se tyce grafik, tak kazdy vyrobce MB vam doda tzv. certified device list, coz je seznam zarizeni testovanych s konkretnim MB. Vyrobci MB vylucne testuji hlavne svoje vlastni zarizeni vcetne grafickych karet. MB od Assus byl na 100% testovany s grafickou kartou od Assus. Opet vam to dava zaruku kompatibility. Neni jedno jakou znacku zvolite.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší