Přejít na výpis diskuzí
E3 2013 dojmy: Dark Souls II opět tančí se smrtí
30.6.2013 | Pavel Dobrovský
251 příspěvků
-
Souhlas. Pro me to byl na PC jeden z nejlepsich RPG zazitku posledni doby.
-
V DS zrovna standartní nepřátelé nemaj moc HP. Většinou je dáš na dvě, tři rány, pokud nejsi podlevelovanej.
Obtížnost spočívá spíš v tom, že oni tě dokážou zabít taky tak rychle. -
Mě napadlo srovnání Alduin drak ze Skyrimu to byl fight na pár ran a Black Dragon Kalameet to bylo na 15 minut, ale pochybuji že se tam dostal :D
-
To je věta člověka který zjistil že asylum démona nedorazí v QTE animačce. *3*
-
"kdy nepřítel vydrží o mnoho ran více než v jiné hře" co je to za dementní větu? s jakou hrou to srovnáváš?
-
Neskutečně se těším, pokud jde o atmosféru a pocit z prozkoumávání světa neznám jiné RPG které by přineslo zážitek srovnatelný s dark souls nebo demon souls. Minulé díly patří mezi top RPG a DS 2 nebude jiné. Hrozně se těším na ty zástupy bizardních monster atmosférou napumpované lokace a luxusní PvP. Doteď vzpomínám jak jsem se v dark souls snažil zabít Manuse, po asi 30 pokusech jsem se rozhodl že si na pomoc přivolám nějakého hráče, asi půl hodiny jsem čekal než se ke mně někdo připojil a hned jsem se vydali za bossem. To vše jen proto aby nás na půli cesty někdo invejdnul a mého kolegu zabil. Nakonec jsem Manuse sundal sám, ale byly to nervy. Asi tak jako snaha zabít ty dva buz*ky v Anor Londo. Náladu zpravily až pikantní informace, které jsem se o jednotlivých bossech dozvěděl. Kdo tvrdí že hra nemá příběh je nepozorný. Je potřeba v tom šťárat jak v otevřené ráně a pak vyzobete tuny informací. Skyrim se může jít střelit. Vedle DS série je to jen čajíček pro lidi co si chcou připadat jako velký válečnící a moc se nenadřít.
-
Hra se da ulozit kdekoli. Ale jasne, kdyz chcipnes, tak jedes od bonfiru, jenze tady jde o to, ze je tam system zkratek, ktere si zpristupnis a kdyz chcipnes, tak pak jsi na tom miste kde jsi chcip za chvilicku. Navic kdyz uz nejakou oblast znas, tak kolem enemy muzes jen probehnout, netreba je zabijet znova. Jasne me taky nebavi opakovat porad to same, ale jde o to, ze v Dark Souls tim opakovanim ziskas skill a kdyz uz to znas, tak nic moc neopakujes a chcipnes jen parkrat za celou hru a v klidu to dohrajes treba za 11 hodin, pritom na prvni dohrani, kdy poznavas co a jak, tak ti dohrani muze trvat 50-80 hodin napriklad. V jinych hrach me prochazeni temi samymi lokacemi nebavi, ale v Dark Souls ano.
-
Osobně mě tahle série od Demons Souls příliš neoslovila a ne pro vysokou obtížnost, ale spíše přístupem, jakým tu obtížnost servíruje. Zdá se mi to spíše jen jako taková nastavovaná kaše, kdy nepřítel vydrží o mnoho ran více než v jiné hře či nemožnost uložení, ale to pravá obtížnost není. Dříve se obtížnost zvyšovala větší AI nepřátel, jejich rychlostí reakcí atd., ale tyhle doby už jsou dávno pryč a nyní se pouze nepřátele naboostují, přidá množství či se zvětší vzdálenosti pro checkpoint. Ale jak je vidět, i na tomhle přístupu se dá udělat úspěch hry...
-
Dark Souls byla jedna z mála her, kvůli které jsem zvažoval koupi PS3. Když to vyšlo i na PC a na steamu to bylo v akci za polovic, neváhal sem ani vteřinu. Hraju to s gamepadem Logitech dualshock a naprostá spokojenost. Hratelnost je uplně stejná jako na PS3, kde jsem to hrával u kamaráda. K tomuhle prostě gamepad patří. Mouse fix jsem ani nezkoušel, nemá to cenu. Kdo by nebyl spokojen s grafikou, která jede na PC na nízkém rozlišení, je i HD mod. Ale ten trailer k DS 2 mi přijde dost bez atmosféry a hodně slabej. Čekal bych, že udělaj trailer hoden DS - atmosférickej, temnej a hutnej.
-
http://uloz.to/xqNxQ7Pv/dark-souls-dsfix201-dsmfix09-pc-ui-key-rar
-
Tu je to ako 1 patch, všetko je prepísané ako treba, nakopčiť tam, kde je .exe, rozlíšenie je 1280x1024, ak chcete vyššie, musíte to preštudovať.
-
bohuzel neni...je z toho hratelna PC hra, ale k normalnimu ovladani to ma hodne daleko
-
No a bohužel dnes se všechno dělá pro takové casual hráče. Konkrétně Hitman je příklad kde taky zmrvili skvělou hru. Ony ty levely ani nebyli tak mini, jako spíš lineární. A tvuj argument taky nechápu, i když asi uvažuješ stejně jako herní manažment. Přece levely v předešlých hitmanech taky nebyli časově o moc náročnejší než poslední díl a kdyžtak se to dá uložit a vrátit se k tomu pozděj. Protože když máš na hraní jen pár minut tak neprejdeš ani level v posledním hitmanovi.
-
+1
-
Nemůžeš takhle generalizovat. Zrovna tenhle typ her mně nebaví, tudíž je nehraji (a tedy nevím, jak moc složitá je tahle hra), ale jeden může ocenit, když mi hra vysvětlí pravidla, co si můžu dovolit, možnost si hru uložit a ukončit téměř kdykoli.
Třeba mě hodně vyhovoval poslední Hitman díky svým mini úrovním. Svůj volný čas nehodlám všechen strávit u her. Když si tahle můžu pustit plešouna, chvíli šmejdit kolem, zastřelit nějakýho padoucha a celý to stihnu během pár minut a hru vypnu...
Samozřejmě však rozumím, že někdo u her tráví více času a hledá komplexní výzvy. Ale vysmívat se ostatním mi přijde hloupé. -
Mouse Fix
http://darksouls.nexusmods.com/mods/28//?
DSfix
http://darksouls.nexusmods.com/mods/19/?
Keyboard Buttons
http://darksouls.nexusmods.com/mods/99/?
A je z toho normálna PC hra, ja osobne som to tak prešiel. -
Tady je vyborný detailní popis DS, snad ti to pomůže v rozhodnutí: http://www.fffilm.name/2011/12/videohra-dark-souls-90.html
-
"Útoky a pohyb už tedy nejsou tak těžkopádné a celá akce je podstatně rychlejší, než bylo zvykem v předchozí hře."
no mne teda nepride, zeby to pomale hybanie bolo enginom-uz tieto nove trailery posobia trosku inac a ta sviznost DS ubera na "hustote", aspon mne sa teda viac pacili pomale a vyvazene pohyby, kde bolo treba cakat na vhodnu prilezitost k uderu :)
rychlejsie a sviznejsie to bude asi tym, ze rejzovia robili predtym toho Monster huntera (ciaako sa to..) a tam je ten pohyb velmi podobny DS2:)
ale tak uvidime, snad to bude dobre -
ja som nemyslel žáner *3*
-
NE ta hra je na mě moc hardcore *3*