Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Musel bych bejt padlej, abych jim posla byt jen korunu. Po uvedeni f2p sem se rozhod to otestovat ... nic tak desnyho sem nepotkal.

1) neustalej nesmyslnej loading - priletim na planetu, load prazdny mistnosti, pres kterou musim probehnout aby se naloadovala dalsi prazdna misnost... a teprve treti load me konecne vyplivne na planete, kde musim zase nekam kilometr bezet ...

2) zcela zjevny bugy (pri pouzivani dopravy mi mizi to auto, takze cumim na jediho sediciho ve vzduchu ... pripadne na planete ten skutr leti naprosto nesmyslnou cestou ... hra laguje, servery padaj ...

3) jak tu bylo receno, f2p hrac si prakticky nezahraje. Polovinu itemu a funkci nemuze pouzivat. Co me dostalo (takovy perlicky) - f2p hrac nemuze nikomu nic prodat, takze pokud mu nekde neco padne, co je pro nej nanic, nemuze to spoluhracum nijak dat. Stejne tak si nemuze pouzivat ani vsechny ability - z jednoduchyho duvodu, za penize je i lista na ne ... proste lol. Samo cap na $$$(a dalsi odmeny), na kterej nerazi f2p postava tak na lv20. Takze proc vlastne hrat dal, kdyz uz stejne nemuze nic dostat ...

4) naprosto nedopracovana a nefunkcni hra jako takova - to litani vesmirem v "jako" vlastni lodi ... ktere slouzi jen jako loadovaci misnost ... proste lol. Neexistujici system spoluprace - misto abych si nasel hrace se stejnym qstem, tak musim jak de…bil 1/2 hodiny vykrikovat do chatu a modlit se, ze si nekdo vsimne ... Neexistuje duvod se vracet na planety, natoz plnit opakovane denni qsty - je to nanic, protoze druhej den uz ma clovek o par lv vic => stejne nedostane zadny XP a padaj mu uz jen low lv veci, ktery mu sou nanic. Obecne ten svet pusobi neuveritelne mrtve, sice NPC ktery sou aktivni jsou nadabovany, ale co je to platny, kdyz tech je par a jinak je vsude pusto a prazdno.
    Nedela mi problem poslat nejaky prachy, pokud mam pocit, ze sem pro vyvojare zakaznik, kteryho si vazej. Ale tady mam pocit, ze sem ten povl, co je treba z nej vyzdimat co se da a proto jim neposlu ani korunu.
  • Xcomik
    Víš co hloupá to politika EA hodně lidí je ochotno občas poslat nějakou tu kačku ale musí je ta hra k tomu motivovat a né nutit. Tohle prostě v EA nepochopily a Donem Richitellem jako nejvyšším hlavounem ani nepochopí to je stejný ksindl jako to ten Activision (jen přepočítávat prachy). Ty dva si přes média nemaj co vyčítat!

Notabene s motivací jde ruku v ruce i schopnost pořádně komunikovat s komunitou já to vidím třeba denně na NFS-World.cz lidi chtěj kaňony a místo toho dostávají v té hře jeden horší update vedle druhého který tu hru akorát více dojebává a na kaňony které už ohlašovali v r. 2011 jen odvětí že byly depriorizovány protože jsou tady důležitější věci (převážně ty za které hráči musí zas solit další prachy). Teď jim došli víceméně auta tak rozjeli novou politiku začli přidávat auta s nálepkou A-Spec tedy stejná auta jako předtím jen s novýma vlastnostma v hnadlingu takže jsou samozřejmě výkonější (protože ty staré už buď dávaj za herní měnu nebo už jsou tak staré že než je upravit a zvednout výkon raději na to jdou jako správní vychcaní svazáci) Jinými slovy prodávaj dvakrát jeden a ten samí produkt to už je u mě zvěrstvo!

Ale to co komunita chce to nedostane a bohužel pro komunitu kdyby existovala nějaká konkurence třeba od BigPointu (ať si na tu firmu nadává kdo chce a jak chce rozhodně je to desetkrát tak lepší F2P jak od EA) tak pochopitelně by ty néédy nikdo nehrál.

Jenže Worldy jsou závodní MMO hra (no ikdyž už taky moc MMO ne pač nám zrušili strom talentů a zavedli placené skill mody) a SWTOR je MMORPG a u MMORPG už je výběr celkem velký a to je právě důvod toho že tahle hra prostě do pár let bude pohřbena protože se snaží za každou cenu z toho hráče vytřískat prachy to s těmi PROBE mě vyrazilo dech a fialový itemy mě dorazili to už sem vůbec ale vůbec nerozdejchal. V Drakensangu si můžeš koupit co chceš protože jednak ta temná měna ti padá z mobu a taky z questů a navíc to důležité co potřebuješ (krom slotů v inventáři a pár drobností) si v klidu nafarmíš. Když to řeknu úplně pro debily prostě do té hry nemusíš vložit ani pětník a na konci hry můžeš mít perfektní equip záleží vždy jen na hráči a o tom to je!
  • Veskoslav
    GW2 není F2P hra.
  • mě přijde že zkouší za co sou lidi ochotný zapaltit
    a myslim si že tak za půl roku maximálně za rok až jim dojdou lidi ochotný cpát prachy do tohohle f2p tak z toho udělají opravdové f2p
  • Xcomik
    Jako absolutně nechápu nějaké zdejší reakce že je to vlastně dobrá F2P hra!

Lidi proboha proberte se tak mi laskavě vysvětlete jak je možné že když si zapnu takové Drakensang Online (MMO Diablovka) tak v té hře vlastně nemusím utratit ani floka (přesto jako poděkování za výbornou zábavu sem tam pár kaček nalil). Mohu používat pro danou postavu všechny itemy, mohu rozšiřovat sloty ve svém inventáři, mohu mít více postav na jednom účtu. Po dosažení nejvyššího levlu mě čeká end content v podobě mezisvětů, často se ve hře objevují různé akce zrovna teď tam běží nějaký vánoční dung.

To je zajímavé má to cca 12 Mega registraček a aktivních asi 60% komunity (protože se tam furt něco děje) ale takové super Hype extra SWTOR s miliardovou investicí hraje stěží aktivně 2 mega hráčů. No to mě laskavě vysvětlete jak je to vlastně možné.

Důvod je prostý do té doby dokud EA bude dělat F2P hry a snažit se za každou cenu jen vyždímat prachy tak do té doby ty jejich F2P budou stát za starou bačkoru. Ono kdyby byl solidní konkurent pro NFS World tak worldy rozhodně nemaj 20 mega registraček a tam ještě chápu že jdou na to tímto způsobem.

Ovšem pokud jde o MMORPG kde je trh tak extrémně výběrovej tak nechápu jak může nějaký kravaťák tenhle rádoby F2P systém schválit jak je vidno v EA dělaj gumy a rodinný příslušníci hlavounů takže se ani nikdo nemůže divit že ty hry podle toho vypadaj!
  • Takže tvoj komentár resp. príspevok je veľni dobrý. Fakticky v ňom len podtrhuješ to čo pozorujem v komentároch. Ľudia si mnohokrát predstavujú veci, ktoré jednoducho fungovať nemôžu. Resp. fungujú úplne inak.
  • Xcomik
    Myslíš ta třetina serverů oproti startu která je na Hevy a Full? Jo to beru ale jestli si myslíš že už to aktivně paří miliony hráčů tak se zase prober z toho sna pač realita je taková že to nedá ani 2 miliony. Registraček je tam sice hodně ale většina těch F2P hráčů končí na lvl 20 a maj toho plné zuby. Tohle je prostě jen rozsáhlejší demo nic víc ne F2P hra stejně tak je v podobném směru i demo NFS World když neplatíš pořádně si nezajezdíš protože ty nejlepší auta nejsou k dostání a droprate na díly je tak tragický že je to až neuvěřitelné (když ti totiž jednou za měsíc padne nějaký ultra nebo pro díl tak seš ještě frajer) a F2P kde musím platít reálné peníze abych mohl používat very rare itemy je spíše k pláči než k smíchu.

SWTOR je tragédie sama o sobě a rozhodně se počet aktivních hráčů zvedat závratnou rychlostí nebude pač ty F2P přijdou maximálně odehrajou příběch a odejdou! A tady předpokládám že to bude i podobné u těch platících
  • Jen skromný dotaz. Už se zaplatil onen miliardový obnos, který se vrazil do vývoje nebo to USA dotuje stejně jako ostatní herní společnosti na pokraji vymření?
  • Ellendway
    To s tou helmou myslíš opravdu vážně? Pokud tomu tak opravdu je, tak *7*
  • Ellendway
    I když mi to nepůjde přes držku, tak například GW2?
  • Xcomik
    V Rámci F2P je rozhodně mnoho lepších her i ty hry od Bigpointu jsou na desetkrát tak lepší úrovni viz třeba Drakensang všechno si v té hře můžeš pořídit pokud máš čas si nafarmit a pokud ne buď plať nebo breč. Přitom ale platí pravidlo že ty nejlepší věci koupit ani za herní ani za reálnou měnu nemůžeš. Příteli a to sebe počítám jakožto platícího zákazníka ale SWTOR je jen fraška.

Jednak ta hra až na samotný příběh nění něco skvělého spíše podprůměr. Ale hlavně tak vychcanej F2P kde fialové itemy nemůžeš používat dokud si na to nekoupiš speciální p*čovinu která ti uméžní ty fialové itemy používat (samozřejmě za Cartel Coins nebo v předplatném) No to sorry ale to s tím solidním F2P nemyslíš vážně že ne?

EA a F2P je debata na dlouhé hodiny přičemž platí jedno pokud nebudeš platit tak si tu hru rozhodně nevychutnáš a budeš vždy mít jen podprůměrnou postavu oproti těm platícím viz třeba NFS World jak necáluješ tak máš jen slabá auta a to i přes fakt že po odchodu DeVellise začli kolikrát i 4 auta přidávat za IGC jenže vesměs všechno popelnice ty rakety za boosty nevydávaj.

Jo jen na pamětnou ta hra i v systému F2P moc lidí nepřilákala a pokud jde o Startrek Online tak ten paří asi 3x více hráčů než nějaké SWTOR
  • Hraješ od preorderu - takže předpokládám že si progressoval Pylon event nebo Soa v době kdy to bylo zabugovaný. Pokud ano, určitě si vzpomeneš na bugovaní pylonů kde si musel resetnout flashpoint a docela dlouhej trash dát znova. A Soa .. tam celej progress spočíval v loterii jestli se bugne nebo ne.
    Uznávam, hra mě nějakej čas bavila (hlavně expení + gear up na Rakata level). Ale jako bejvalej hráč WoWka musim říct, že to ve mě nevyvolalo takovej ten správnej pocit, že pořád je co dělat..
  • Jako predplatitel (koupil sis hru) jsi se dostal do druhe skupiny F2P hracu (ti, co uz bud utratili nejaky ten baksis za veci ve hre ci jako predplatitel alespon jednoho mesice) a maji o neco malo veci navic (na SWTOR strankach je srovnani jednotlivych typu hracu). Kazdopadne F2P je od toho, aby lakala hrace na zaplaceni poplatku ci alespon itemu/unlocku ve hre -> SWTOR tak clovek bud musi brat jako singleplayer zazitek bez dodatecnych investic nebo bude muset investovat, aby si MMO styl hry uzil. O samotnem systemu F2P SWTOR se muze vest polemika, ale je jasne, ze cilem vyvojaru je lidi donutit k predplatnemu ci alespon k castecne utrate za veci ve hre.

BTW, GW2 nema F2P jelikoz neni postaveno na mesicnich poplatcich -> tak jako u jednicky plati "Zaplat jednou a hrej".
  • rozsahem v určitém slova smyslu se to možná nevyrovná ale mě to rozhodně bavilo víc, swtor sem hrál do dvacátého levlu, v bsg sem byl někde kolem šedesátého
    ze zkušenosti vím že platící hráči vždy vyhodí kredity za hovadiny, zatímco ti neplatící je dají jen do užitečných věcí takže když dojde na boj jsou lepší ti neplatící
    sám sem nikdy do žádného mmo nedal ani korunu přesto sem v hrách s dobře postaveným f2p nemel problém, lidi rádi svádějí to že je někdo snadno sundá na to že si koupil výhody za reálné peníze ale tak to opravdu nebývá, je to jen tím že to sou lamky
  • Souhlas. To neni o proslapani cesticky, ale celkove o moznostech a velikosti MMO sveta uz pri vydani. At se na to zpetne divam jak se divam, tak skutecne nemuzu prijit na jedinej klad, pac vsechno pusobi odflaknute a nedotazene. Jediny co me snad trochu bavilo, byly open world group questy v mene lidech, jinak skutecne parodie na MMORPG. Od zacatku jsem z toho mel pocit, ze BW/EA vyuziva jen slavy Star Wars a hracum se smeje do ksichtu. Vydrzel jsem sice necely 2 mesice, ale to jen kvuli spoluhracum optimistum z ostatnich her, a kdyz se na to ted podivam, byl to vyhozenej cas a penize do kanalu.
    Presne jen slibovacky, slibovacky, hlavne nam dejte jeste nejaky money, at to pak muzem hodit F2P a nechat hru bezet s minimalnimi naklady, dokud do toho budou nejaci zoufalci cpat prachy, az to posleze konecne budeme moct zrusit.
    A Mimochodem - datadisk a jedna planeta ? jedna ?!
  • Cypri
    Říkám to pořád. Tahle hra neměla vyjít jako MMO, mělo to bejt klasický singl player RPG, případně s online coopem. Pak by to bylo dobrý a eště by se na tom mohli víc vyřádit. Holt zaslepená vidina EA "Uděláme si vlastní WoW a vyděláme milióny" stáhla hru neuvěřitelně nízko.
  • SWTOR - V mnoha smerech velice spatna kopie, kopie neceho co jiz tady davno je a funguje to, ale v SWTOR bohuzel ne, tam si vybrali svou spatnou cestu. Tahle hra je totiz presna ukazka toho, jak vyvojari a spol. dokazali diky vlastni nenazranosti hru uplne znicit a vydali naprosto ubohy prehypovany paskvil, ktery se ted snazi alespon castecne zachranit zmrsenym f2p modelem. A pritom stacilo opravdu malo, udelat hru poradne se vsim co k dnesni dobe patri, protoze argumenty typu - jine hry jsou zde jiz XY let a take si musely cesticku proslapat si myslim na konec roku 2012 nepatri, protoze dnesni mmo-hrac ma daleko jine naroky na hru nez pred lety.
    Kazdopadne EA a BW to dostali od hracu sezrat se vsim vsudy a hned je v zakladu uzemnili, ze takhle asi ne pani vyvojari.

Muzete si me tady uminuskovat jak chcete ,ale ja hru hral cca 1/2 roku a opravdu mi to stacilo, neustale vecne sliby no a krom pridanim smesneho legacy se nedelo nic, nicmene hlavni propadak je v end-gamu konceptu teto hry a ten se dodnes nezmenil a cekam ze i v budoucnu nezmeni. Jako singl pro jedno zahrani ano s castecnym coop modem, ale jako MMO ani omylem, tahle hra je jedno z nejhorsich MMO co kdy vubec vyslo.
  • Ono omezenym jedincum staci opravdu malo k spokojenosti.
  • Veskoslav
    Akorát, že BSG online není moc ve stylu MMORPG rozsahu SW TOR:) Je to navíc ještě hra v browseru, kdy platící hráče poznáš ihned podle vybavení a palebné síle jejich lodí.
  • Musim jen souhlasit, taky jsem se na to nejdriv koukal dost kriticky, ale vpodstate protoze me ty mmo prvky moc nezajimaji a hraju to jako singl, tak mam vse co potrebuju. Tomu singleplayeru napomaha jeste zalidnenost, kde sice na fleetu a vpocatecnich lokacich je plno, ale na spouste mid lvl levelovacich planetach je prazdno.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit