Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • spook.y
    Tak to je snad poprvé co pogratuluji EU soudu za nějaké rozhodnutí. Tohle by měla být samozřejmost a to platí i pro bazarový prodej. Prostě něco koupím tak mám právo to prodat. Je pravda že ty firmy přijdou o velké prachy :D
  • Pokud to někdo nechápe a je mu to líto, tak bych rád podotknul, že my, co se tím živíme, to taky nechápeme. *1*
    • Cahir
      Tak ke komu se máme my, slepí a zmatení, obrátit, kdo jiný než vy má to požadované τεχνη?? *9*
      • Nevim. /krčí rameny/. *4*
  • Kde sú tie časy, keď Steam a podobné veci ešte neexistovali, respektívne boli málo používané...
    • Cahir
      Jó tehdá, když ženy byly krásnější a pivo lepší. *1*
  • Trol.diskuzni
    Jejdamane, smejki se zbláznil... Těm hadrkór gejmrům asi fakt tak trochu hrabe od přírody.

No nechápu, co tady vůbec řešíte - vyšlo Diablo $ a Sony koupila Gaikai, takže všechno pojede streamované online a s nějakými prodeji si můžete otravovat maximálně slépky na vašem dvorku, dacani nevycválaní. *6*
    • Mopped
      Je to v pohodě. On není hadrkór gaymr.
  • Hry nekupuji, protože:
    a) nemám na ně
    b) nemám ani na stroj, který by na ně měl
    c) vyjdou tak tři do roka, které mě zaujmou a mají potenciál, že by mě třetinu roka mohly bavit, ale je to tak málo, že tento argument není silnější než a) a i b)
    Těším se na dobu, kdy a), b) i c) přestanou platit. U c) si samozřejmě přeji posun spíše k lepšímu.
  • Jak tak čtu komentáře smejkiho, tak si říkám, že je něco špatně. To je problém internetu, kde je dopřáno sluchu jak omezenci, tak člověku znalého problematiky (za nějž se rozhodně tímto neprohlašuju) a to stejnou měrou.
    Tak smejki, jak už tu bylo řečeno, ty si kupuješ licenci na užívání toho softwaru a máš právo tuto licenci převést na někoho jiného dle libosti. To že to není věc, jak argumentuje Ucho, to je naprosto irelevantní. Nevím, proč z toho děláte nějakou super vyjímku jen proto, že se jedná o digitální distribuci. Udělat něco tak, že se to nesmí prodávat je přece hovadina :)
  • Sbad první dobrá věc co vzešla z EU. To jak nemůžeme skoro nic dělat se svým koupeným výrobkem je až hrozné, vždyť když si koupíte auto, brání vám někdo v jeho prodeji nebo změně motoru, barvy laku atd. vždyť i ty připosrané widle můžu přenstalovat je snad dvakrát pak si můžu nasrat, a můžu za to já že se widle tak serou že je je potřeba občas přeinstalovat. Přestaňte obhajovávat korporace s několika miliardovými zisky, ti na vás z vysoka kašlou.
  • Ja vtom vidím len pozitíva voči právam bežného zákazníka, ktorý vysolí ťažko zarobených 1200 KČ za častokrát copy paste sra.čku typu Need For Speed: Run a ešte i pri tom je šikanovaný ako platiaci zákazník, všelijaký obmedzeniami, registráciami a je mu upierané i základné majetkové právo, vec predať, či požičať.....v tomto prípade digitálnu vec
    • ucho
      pokud někdo vysolí 1200,- za copy paste sra.čku, tak je to vuul a patří mu to...
  • V príspevkoch od Smejkiho a podobne vidno aké dôsledky má brainwashing EA, Steamu na ich IQ :-)

Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami....tak by tučko Newell nemohol žiť celý rok na súkromnom ostrove, ale iba na Seycheloch a možno by konečne i začali robiť ten Half-Life3....alebo i EA konečne musela zľaviť digitálne hry s ohľadom na ich výrobné náklady.....

Tento rozsudok je len správny,,,,hyenizmus softwérových spoločností s mikrotransakciami, DLC, online passmi, nasilu tlačenými digitálnymi verziami ide už ad absurdum a len maximalizujú svoje zisky pri minimálnej námahe......
    • Cahir
      "Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami" - Běžnej člověk by si měl uvědomit, že podpora podnikatelů = v konečném důsledku silná země.
      • viď Irak, Líbya, Afrika, kde sa nahrnuli najväčšie ťažobné spoločnosti sveta :-)

Achh,,,ten obrovský rozvoj v týchto krajinách ma napĺňa vierou v USA a dobrého tatka Obamu, ktorý rozhoduje o zabíjani ludí bez súdu a ktorého reklamná kampaň na prezidenta stála 240 mil. dolárov požičaných Goldman Sachs (kto dostal najväčšiu daňovú podporu v dobe krízi? :-)

Spämataj sa z toho naivného sna, ktorí ti podsúvajú média, hladaj si i iné zdroje.....všetko je o peniazoch...raz to pochopíš
        *1*
        • Kronoss1
          Pokud máš lepší systém, tak ho navrhni. Už i Winston Churchill řekl: ,, Demokracie je nejhorší systém vlády, ale lepší neznáme. "
        • Ne je to zbytečný se rozčilovat...
        • Cahir
          A co ti na to mám jako říct? Že lidi jsou sv*ně? Jo jsou a co jako? Co to má společného s faktem, že bez profitujících společností ze stát urychleně odebírá do prde*e. Všechno je totiž o morálce, o lidech a tudíž nikoliv o konceptech. Žádný zázračný koncept, který by vyšachoval faktor zneužitelnosti člověkem neexistuje - lidi, kteří zažili minulý režim, by mohli vyprávět. *3* Základem je poctivej člověk, kterej ve svý činnosti nezohledňuje pouze sebe, ale celé společenství. Firmy vydělávaj, platěj daně, stát má na platy zaměstnancům, na zajišťování bezpečnosti, vzdělání atd. Je to o lidech, tak mi tady nešermuj s Afrikou.
    • smejki
      nevšiml jsem si, že bych někde tlačil online passy, DRM, DLC a podobné zmrďárny. :-*

"Namiesto podpory toho, čo je prirodzené a dobré pre bežných ľudí, obhajujú záujmy nadnárodných korporácií s miliardovými ziskami" gratuluju. nejde o morálku, ani o zákony. Jde o to, jestli někdo náhodou nevydělává! Z cizího až do posrání, nárokování zábavy. Fuck yeah! Komunisti tu vážně nechali hodně křivé charaktery.

Copyright není rozhodně řešen ideálně, ale tohle, co se tlačí, je prostě jistá forma legalizace warezu.
    • ucho
      a já měl dojem, že by tohle rozhodnutí mělo mnohem větší rozmach na DLC :) a přestaly by existovat hry bez DRM, byl by to konec pro GOG... to zdá se nikomu nevadí...
  • Hry a SW nejsou věcí nezbytnou k životu. Není to trh, který potřebuje nějakou takovou pitomou formu regulace jakou tak bravurně zvládá EU. *15* Myslím, že vztah prodejce x zákazník v této oblasti celkem spokojeně do teď fungoval, podle prodejů. Každý měl možnost hru nekoupit, nehrát a tím si ji nevázat k účtu. Jednalo se o vztah prodejce x zákazník. Možnost prodeje licence SW samozřejmě je, pokud si člověk koupí správně licenčně ošetřený kus. Kdybych to vyhnal ad absurdum, tak mám právo prodat svoji OEM licenci Windows, co jsem si koupil s NB/PC a dát si tam linux? To by se mohlo MS taky moc líbit *1* *1* Jsem klidně pro prodej her, ale ať si o tom rozhodne vztah prodejce x zákazník, ne nějakej soudruh v Evropském svazu
    • Vždyť tady jde o to, že vztahu prodejce x zákazník je zamezeno nemožností prodat svůj majetek... a btw, v tomto případě by EU deregulovala a liberalizovala, o žádnou regulaci nejde.
      • ale samozřejmě že jde o regulaci, už z podstaty toho slova. Cokoli, co není určeno přirozeným vztahem prodejce x zákazník je regulací, i když zdánlivě obráceným směrem.
        • Teď je otázkou, nakolik je zmíněný vztah vztahem přirozeným, viz. státem vynucované patenty, licence apod.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit