Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • máš zase pravdu, nechal jsem se trochu unést. Měl jsem napsat, že mezi nejlepší hry historie patří i hry bez narativů.
  • Ronox
    Tak jde o to, že BB bylo něco "nového". Souboje byly lepší, kvůli mechanice získání životů zpět. DS3 je prostě třetí skoro to samé a přechod zpátky převážně na roll je dost tvrdej. Každopádně zatím mě to hodně baví, ale vypadá to, že BB zůstane neporaženo. Rozhodně to má ale lepší atmosféru už od začátku, než dvojka.
  • Je to daemon, když už někoho opravuješ.. *5*
  • To máš popletené. Historie nám akorát ukazuje, jaké hry patří mezi nejlepší v rámci žánrů. Neexistuje univerzálně nejlepší hra ani žánr (pokud teda nejsi zaujatým fanboyem něčeho konkrétního), protože pak bys musel začít tvrdit, že žánr x je lepší, než žánr y a to je absurdní. Odvolávat se na nějaké % a žebříčky nikam nevede a nikdy nevedlo a to platí nejenom pro hry.
  • já sem se nebavil o RPG/akčním RPG, bavil jsem o tom, že poptávku dělají fans. Pokud jsou Souls hry úspěšné, tak to prostě na tu trilogii stačí. To samé iso PoE. Žádné novinky. V podstatě more of the same a pořád je to +- dobrá hra.

Snad Jardové chápete...
  • Dark Souls s diablovkama nemá společného skoro nic. Je to spíš akční plošinovka s prvky RPG a adventury
  • To je v pořádku, on si plete RPG a akční RPG a ještě navíc v nich srovnává mechaniky combatu... *15*
  • souhlasím že Combat je nejslabší stránkou PoE. Mnohem lepší combat měl Divinity Original Sin nebo Underrail. Zkombinovat silné stránky z PoE a D:OS a vznikla by z toho velmi dobrá iso hra.
  • historie her nám dokazuje, že nejlepší hry jsou bez narativů :)
  • Souhlasim, akorát jsem to psal trochu nad Tebe. Taky mě Bloodborne očaroval a tady DS3 mi přijde jako taková prapodivná kombinace souls her a Bloodborne.
  • Přijde mi to jako takovej ošklivější Bloodborne, nemůžu si pomoct. Mám pocit, že ten už nic nepřekoná (možná 2ka - mrk FS)
  • iSpirit
    Bloodborne je daleko více frenetický s agresivní, adrenalinovou hratelností. Mně se sice Dark Souls líbilo, ale až Bloodborne mě dostal do kolen.

Zatím i atmosféra a grafika je dle mého lepší v Bloodborne. Ale hrál jsem chvilku po práci, takže nebudu soudit celou hru.
  • No, bavíme se tu o akčních rpg, Pillars je spíš klasický izo rpg, zato Path of Exile je klasický akční rpg jako Diablo, Titan Quest nebo Dark Souls
  • V Dark Souls platilo a vždycky platit bude že cesta k bossovi je na hře to těžké, samotný boss je o zapamatování si několika zásad typu, čím větší tím blbší + držet se u něj co neblíže + boss má staminu stejně jako ty, to znamená nechat ho vycákat na tebe svoje první comba dostat a držet se mu v zádech, pak je tam okánko kdy se mu generuje stamina +2- vteřiny kdy můžeš 1/2/3 útoky, nejzásadnější je nebýt greedy a nechat si kousek staminy na úskok protože okamžitě jakmile okénko dojede tak on automatický navádí svůj útok přímo na tebe a vůbec při jakém koliv podezřelém pohybu mimo jeho harmonogram radši uskakuj, kdykoliv si nebudeš jistej radši uskoč, pamatuj že máš tolik času kolik sám budeš chtít, jestli Dark Souls něco učí tak je to pokora + trpělivost. Když si tohle zapamatuješ zabiješ na pár pokusů (záleží). Pokud s Dark Souls začínáš a máš tyhle frustrační potíže, doporučuju si to detailně projít jen pře novým bossem, všechno prošmejdi, najdi nový loot, zabij každého enemáka (ten loot bývá často důležitější než duše o které cestou příjdeš) většinou si vystačíš na lvlování s dušema co dostaneš na bosse + Souls of Fallen heroes z lootu, pokud tě boss zabije už se nikde nezastavuj prostě ignoruj všechny npc a bež rovnou až k němu takdle to uděláš 2- 3 a pohoda a po bossovi jedeš znova to stejné. :) Je potřeba to před každým bossem pořádně prohlédnout hlavně kvůlu zkratkám aby sis usnadnil malinko progress, uvidíš že je to ve výsledku vlastně vymyšlené hodně dobře jen je to o tom jak to hraní uchopit.
  • Opět souhlasím s laughterem, ale je třeba se trochu dovzdělat. Některé iso hry sice neumí pracovat s textem, ale to neeliminuje ty kvalitní kousky, které to umí. Problém narušování gameplaye je samozřejmě subjektivní záležitost, protože naštěstí (viz můj předchozí post) existuje spousta herních žánrů, které staví gameplay na různých aspektech. Samozřejmě, že "hratelnost" (ve smyslu míry akčnosti a ovládání) nemůže být vždy na prvním místě a stejná ve všech žánrech, protože pak bych mohl začít tvrdit, že jediné pravé hry jsou Mariovky / Tekkeny a všechny např. tahové hry, adventury, hardcore RPG, logické hry jsou podřadné, protože nemají 100% hratelnost - musím tam číst, přemýšlet, čekat na tah soupeře atd. To je samozřejmě nesmysl.
  • Historie literatury a filmu nám dokazuje opak, předevšim díla se silným příběhem jsou klasiky co se zapsaly do historie
  • překlep :)
  • bavím se o Pillars...

Path of Exile jsem nehrál ani neplánuji...
  • deamon souls to je nějaký virtuální manažer iso mechanik?
  • technicky vzato je bloodborne dark souls, potažmo deamon souls, v jiném prostředí...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit