-
Too much spoilers. Not gonna watch.
-
Vidíme to holt přesně obráceně. Rockstaři velice dobře ví, co dělají - a ten výběr tam mají pro ukojení typický hráčský zvědavosti "co která věc dělá".
Beru ale, co říkáš o té omluvě násilí. To hraje roli. Nicméně na nepříjemnosti scény (tzn. nepříjemnosti toho aktu mučení) by to neubralo ani ň. -
To já jsem teda na konci dost vážně přemýšlel, že zvolim "A". Takhle mě herní postava dlouho nes*ala! Což bylo taky způsobený tim, že mi zabil Klebitze hned ze startu, kterýho jsem měl v IV rád. Zas na druhou stranu mě celkem bavily jeho "Strangers & Freaks" mise. Ale porád na mě působí strašně prvoplánově a odflákle, oproti ostatním.
-
ale no tak, Lukáši... výber nástrojov v žiadnom prípade nepopiera ciel nekomfortního zážitku, ktorým je mučenie samé o sebe, naopak ho ešte viac umocňuje. A nátlak by hráčovi poslúžil akurát na vnútorné ospravedlnenie násilia a znížil tak jeho efekt na hráča.
-
Lidi bouri jen to, co se jim hodi nebo co je zviditelni, pokud jde o virtualni realitu, ale waterboarding, to je naprosta nechutnost a je dobry, ze se na to takhle znova upozornilo. To je praktika jak z dob honu na carodejnice.
-
Myslím, že ten záměr "nekomfortního zážitku" je zcela popřenej právě tou rozšafnou možností výběru nástrojů, a taky tím, že mučení absolvuješ za Trevora, kterej se do toho jako sadista vyloženě hrne. Dovedl bych si představit, že podstoupit tu scénu Michael, dejme tomu pod pohrůžkou zabití, byla by ta snaha tě vykolejit zcela jasná a podřízená nějaký myšlence. Takhle mi to přijde přesně v tý linii laciný snahy šokovat, do který pětka několikrát spadne.
-
Mě nejde o to, že GTA dostala 10. Ale v recenzi je jasná kritika, proto by podle mě měla dostat bod dolů. U desítkový hry prostě nemá recenzent co vytknout. A pokud tě zajímá můj názor, který nikomu nevnucuju, dal bych tak max 8. Vadí mi tam spoustu věcí, jako obchodování na burze, tenis a golf, tunění aut a všechny ty kraviny, který mi připomínaj skoro nějaký Sims. Samozřejmě, hrát to nemusim, o tom žádná.
-
smejki: Tam je to ale docela jinak, žejo.
Dopředu nevíš, jaký zvěrstva pácháš. Plus jseš k nim dohnanej okolnostma, ne rozmarem vývojářů. A když už jsme v tom, tak třebascéna, kdy tě chce dav lynčovat, jde řešit střelbou do lidí i do vzduchu .. -
Já si prostě nemyslím že byl záměr aby si to někdo užil, ale právě aby dala nekomfortní zážitek hráčům, což by se asi minulo účinkem kdyby hra dala možnost přeskočit tu scénu. Soudím tedy dle sebe,ale kdybych se mohl rozhodnout před tím než jsem se do ní pustil, na základě toho co jsem o tom před tím četl tak bych ji pravděpodobně překročil,ale teď mám pocit že tam scéna prostě patří, není nosným pilířem příběhu, je tak trochu marketingová, není zábavná, ale aspoň na mě měla ten nekomfortní efekt, který mi nějak víc přiblížil ty agenty FIB.
Btw. menší otázka do diskuze,měla by ta scéna takovej efekt kdyby se nemohly vybírat nástroje a například by jste ho mohli jen mlátit francouzákem,nebo by si je vybíral sám? Protože pro mě byl asi nejmíň komfortní ten moment výběru -
janchor: jako bych právě četl vztekání některých hráčů u Spec Ops: The Line
-
Redakce nechává hodnocení z textové recenze, nezávazně na názoru videorecenzenta.
Nechtějí mít v tom bordel, což chápu. Možná by stálo za to ve videorecenzi číslo vynechat, když je to většinou protipól k textové. -
South Park je velice vtipná satira. Problém máš ve chvíli, když roubuješ Erica Cartmana do vážně míněnejch scén. O morálce ve videorecenzi nemluvím vůbec.
-
Těžko říct. Pravda bude někde uprostřed. Recenzovat hru jakožto fanoušek série a tudíž jen pro fanoušky nebo recenzovat hru objektivně či "obecně"? Já osobně jsem rád za tuhle objektivní recenzi, ale chápu, že fanoušky GTA, co léta čekali na "pětku" by mohla popudit.
-
..je to tak, souhlasím. Jenom mně příjde trochu zarážející, že dívat se dá na ledascos, do té doby, dokud člověk nemusí vykonat nějakou aktivitu. To je najednou zvrhlé. Pochopitelně kdo zavírá nad tím oči, ať si jde zahrát fotbal a né hru kde se zabijí.
Jenom je zajímavé co lidi pobouří a co už ne. Hranice je to velice tenká prakticky se stejným výsledkem. Je to směšné a útlocitné na to co mi běží v mechanice. -
jako furt Lukas skvjele i kdis nechapu 10sitku kdis se ti tam paru vjeci nelibily tak si mohl dat 9tku no...
-
Jsem rád, že jsem si GTA V přejel ještě před tím, než jsem viděl tuto videorecenzi. Pro mě na recenzi trochu moc "vykecání" důležitých informací. No a jinač, věkově se blížím k třicítce a opravdu jsem se u GTA V nasmál jako zatím u žádné jiné hry. Satira byla náhodou vtipně pojatá. Trevor byl takový hezký, dospělejší Eric Cartman (Ano i South Park mi přijde jako vtipná satira). Nic proti Lukášovi nemám, ale trochu se snaží v recenzi působit moralisticky. A nechápu proč se dělá kolem té mučící scény takový "boom". To pro mě byl více šokující film "Unthinkable" a to film byl pořádná kravina. Být svobodné volby s mučící minihrou, věřím, že stejně 80% hráčů GTA V by šlo mučit. I já. A nemám s tím problém. Právě proto, že je to hra.
-
Vystačil bych znechucením pasivním. Takhle mě znechutili autoři, nikoli scéna.
-
...tak to budes vnimat uplne jinak ( negativne ), cehoz tvurci chteli presne docilit.
-
Vrelé díky
-
co jsem koukal na youtube tak ten chlápek to nakonec prezil akorat nemel jeden zub no... vsadim se ze kdyz nekoho prejedete autem, tak by takovy clovek trpel jeste vic. cili pokrytectvi