-
Předpokládám, že z next next gen verze nebo z PC. Ale vypadá to moc pěkně i na PS3 (Xbox jsem na vlastní oči neviděl).
-
V tom je, ale ten problém. Kdyby si to v recenzi prezentoval jako svůj pohled na věc, nikdo by nic neřek, ale ty to líčíš stylem "Komu se to libí, je primitivní kretén." A o tom se už pak otevřeně bavit moc nedá. Mistře.
-
Upřímně řečeno moc nepobírám ten povyk kolem té mučící scény. Podobné praktiky jsou v každém druhém filmu s kriminální nebo špionážní tématikou a nikdo to neřeší. Je to prostě součástí děje. Ale to v GTA přece taky... Včera jsem viděl film Trance od Dannyho Boyla a ta chvilka s trháním nehtů mi přišla mnohem hnusnější než celá ta asi desetiminutová mučednická pasáž ve hře. Na můj vkus se to zbytečně moc rozmazává a propírá. A Rockstaři si jen mnou ruce, mají výborné promo zadarmo. Teda, ne že by to hra s miliardovými tržbami po třech dnech prodeje zrovna nějak akutně potřebovala, že.... :-)
A rád bych se i zmínil o Trevorovi.
Co proti němu všichni máte? Ok, ok, kdyý jsem viděl první trailery, můj jasný favorit byl Michael a taky za něj většinu hry odehrávám. A když jsem byl poprvé vtělen právě do Trevora, tak strašně jsem za něj nechtěl hrát... až jsem si ho oblíbil.
Ano, je to totální vyšinutý magor, ale.... sakra ta postava je vtipná. Jasně, převážně je to dost černý až spíš dost brutální humor a hodně balancuje na tenké hranici únosnosti ale ta postava prostě vtipná je. Jen ne pro každého (a když ho ohlíte dohola, vypadá jak polreich :-D
GTA V je vynikající kousek, přesně v duchu série. Vždy Vás má čím překvapit nebo šokovat. -
Když už musíme být světoví, tak "too many".
-
Saman promluvil!
-
Co uděláme s rozdílnými pohledy na věc? Můžeme se o nich například otevřeně bavit, viz moje výměna názorů s Tannhauserem. Hysterie, jakou tu předvádíš ty, netřeba.
-
Na obrázcích to vypadalo úžasně. Ve videorecenzi to vypadá jako - inu jako čtyřka. S trochu vylepšenými postavami. Takže - odkud byly ty obrázky ?
-
Nemas pravdu, prave sandboxy jsou konstruovane tak ze si sam vyberes co budes delat a nikdo te netlaci Chces se jen bezcilne poflakovat ? Zabijet fizly , p/chat sla-ky ... jezdit na kole, s Mount chilliad atp... proste parada to ti zadna jina hra v takovem meritku nedovoli. *4*
-
Nehrál jsem to, ale abych řekl pravdu, tak mě právě trochu odrazují ony tři hlavní postavy. Ani jedna z nich mi není moc sympatická, možná s výjmkou Franklina. Ale hlavně, chybí jim silnější charisma, které by mě k nim přitahovalo. Trevor pro mě představuje typ postav, který mě moc nebavěj a přijdou mi zbytečný. Michael, tatík s počátečním pupkem a "ejchuchu" scénama ve videosekvencích jako ze špatný americký komedie pro mě taky nepředstavuje lákadlo. A Franklin působí trochu nemastně neslaně. Všichni tři, pohybující se za hranou zákona, samozřejmě nemají působit jako sympatičtí klaďasové a ani to nechci, ale lidi co se pohybují v takových vodách by určitě mohli vypadat víc ostře řezaně a víc respektuhodně. Já vim, že to zní asi hloupě, to co tady píšu, ale prostě mi v těch rolích neseděj, jako bych jim nevěřil.
-
Zvážím. A pokud mi to někdo půjčí, tak i zahraji. :) Ale neplánuji to cíleně. Sandboxy jsou holt prostě moc rozsáhlé na to, aby šlo jen zahrát, člověk se do nich musí ponořit. na delší čas, aby to skutečně pak ocenil.
-
janchor: nesoudím, nemohu srovnat, hrál jsem jen jedno. pouze zmiňuji, že u spec ops nadávali někteří hráči obdobně. proto mě zajímá v čem je to jiné, takže díky za reakci.
Fosfor: tam jsi nebyl dotlačen okolnostmi, ale máš jistě pravdu, že výsledek konání ti byl před "rozhodnutím" skryt. Byl to komentář stříleček, komentář od vývojářů - boří se tam pověstná čtvrtá stěna. hovor je následující "musíme použít tuhle zbraň", "není nějaká jiná možnost?", "není", "vždycky je nějaká jiná možnost", "ne, ta není nikdy". A ať zkusíš jakoukoliv jinou možnost, selžeš, protože nepřátelé se stále respawnují. Tím se komentují předskriptované lineární hry, které skriptují i v momentě, kdy se o volbě mluví a hře by slušela. Přesně v tenhle moment má hráči dojít, že hraná postava není on, že on je jenom aktivní divák, který drží čudl "play" a který se do herní postavy nemá promítat.
Civilové: Ano, to je druhé památné místo. Tam se dá pěkně testovat, jak moc se hráč do postavy vžil, do jaké míry zůstal aktivním příhlížejícím a jak moc je zvyklý jet naskriptovanou lajnu, i když jsou možnosti přítomné, byť skryté (to samé platí u "popravy hříšníků"). A tady je pro mě osobně šokující světová statistika achievementů. V poměru cca 3:1 se lidé uchýlili ke střílení do civilů. I když by jeden uvážil "testéry", kteří picli civily (a získali achievement), načetli hru a pak je jen zahnali (získali druhý achievement), tak to furt vychází tak, že 50% hráčů bezmyšlenkovitě (nebo dokonce myšlenkovitě, což je horší) střílela do lidí.
Já jsem právě sám zvědavej, nakolik je ta scéna v GTA spíš komentářem a tedy nakolik jsi přihlížejícím, který sleduje a ovládá konzistentní chování určité osoby. Anebo nakolik je to schizofrenní hra, kde se hráč promítá do postavy a najednou mu tam tvůrce samoúčelně šoupne strašně šokující věc. Osobně bych spíš právě čekal to druhé, protože schizofrenií GTA4 trpělo fest. Na druhou stranu právě extrémní postava Trevora mou víru posouvá i druhým směrem, tak jsem zvědav. Navíc (někteří) obhájci scény mučení namísto nablblé argumentace "je to jenom hra, gta má být násilné" používají právě argumentaci kometáře a jasného osobnostního oddělení postavy hráče a postavy protagonisty. To se v minulosti moc nedělo a to mě naplňuje nadějí, že je to nakonec zpracované celkem patřičně. -
rádoby intelektuál !!
-
Za PC hrace, tak diky za SPOOILER! *4* Jo , trochu nezvykle to bylo no, ani si to podle mne nezaslouzil. Mel sem ho rad a budemi chybet *9* *3* .
-
Bylo to nutný?
-
Tak to udelas chybu, pripravis se o zazitek , tvoje skoda a nechces to preci jenom jeste zvazit? *7*
-
Pripadám si ako v škole na hodine literatury. Učiteľ prečítal nejakú baseň a spýtal sa: "Čo tým chcel autor povedať?" Správna odpoveď bola vždy to čo si myslel učiteľ.
Chcem tým len povedať, že vnímanie diela je vždy subjektívne. A autor opisuje svoje myšlienky a nápady. A to či je to naozaj satira alebo "nastavuje zrkadlo spoločnosti" alebo je len obyčajný uchyl, ktorý sa ukája pri mučení nevie nikto len on.
Najpodstatnejšie je to čo si z toho odnesieme a u každeho je to trochu niečo iné.
Dobrú noc :) -
Ten výber je tam na to aby vyvolaj dojem, že si ako hráč pristúpil na ich hru, nejde tu iba o naplnenie nejakej hráčskej zvedavosti, myslím, že trochu podceňuješ zámer autorov.
Ubralo by to hodne, pod nátlakom je podstatne ľahšie páchať i nesmierne zverstvá a je to prvá barlička o ktorú sa opierajú napríklad vojnoví zločinci. Beriem ale že si možno tak citlivá povaha, že by to na teba nemalo efekt. -
A podle mě přes čáru není. Co s tím uděláme? Já vím! Začneme všechny ty, kterým to mučení nevadí shromažďovat do sběrných táborů! A pak bude dobře.
Mě zaraží jen to, jak Lukáš vše staví do objektivního velenázoru, přitom je to jen jeho pocit. -
Hrál jsem všechna GTA do 4. dílu, vždycky jsem se na ně těšil a hru obdivoval, ale bohužel po pár hodinách mě přestalo bavit je hrát. Všechno jakože funguje, je to obrovské, má to příběh a atmosféru, ale .... a jak definovat to "ale",to si netroufám říct.. GTA5 bude tedy první co ani zkoušet nebudu. Red Dead Redemption mě jako sandbox uchvátilo víc.
-
Říká místní guru morálky. Pokloňte se morální velkoleposti!