-
Jak už tu padlo, každej má ty hranice vkusu jinde. Přišlo by ti fajn prznit ve hře pětiletý dítě, v detailní grafice a s pečlivě rozanimovanejma reakcema? Pořád by ti stačilo si říct, že je to "jenom hra"?
Zkoušet fyziku na anonymních panácích (zvlášť ve světě hry, kde "smrt" je jen nápis WASTED a hurá zase do života) mi přijde jako trochu jiná liga, než účastnit se zevrubně zpracovanýho mučení. To je celý. Když použiju přirovnáni, který sem vnesl Midnight, je to jako přepnout najednou z Toma & Jerryho do nějakýho kašírovanýho snuffu, kterej musíš - narozdíl od toho blbnutí na ulicích - podstoupit. -
No, není. Vyznění kreslenýho komediálního násilí je přece někde úplně jinde, než dejme tomu sugestivní, vážně míněná násilná scéna v nějakým filmu. Nebo na tebe snad nadsazený grotesky působí stejně jako dejme tomu Schindlerův seznam? Ale no tak.
A v GTA, kde se ta scéna zcela vymyká právě nadsazenýmu, v podstatě "kreslenýmu" násilí zbytku hry, je to celý zásadně násobený tím, že nejsi jen divák. -
Nevim, jestli to bylo dobře pochopeno. MidnighT91 v podstatě řekl, tak jak sem to pochopil, že nevnímat stejně "Toma a jerryho" a GTA je pokrytectví. Já tvrdim, že i přes stejnou formu (umění) je mezi těmi věcmi rozdíl, a to rozdíl jemnější, čili v rámci umění. A já si můžu zvolit co je pro mne přes čáru a co ne.
-
To jo ale co bys chtěl na konzolích?
-
Jo takovej absurdní příklad jsem uvedl schválně abych poukázal na to že násilí to je pořád ať už na kreslené kočce, pixelovému mimozemšťanovi nebo hraném Willisovi. jinak s tebou naprosto souhlasím...
-
ty tomu říkáš jenmnější vnímání hranic, někdo jiný tomu může říkat pokřivený pohled na celkovou problematiku... jinými slovy nyní se stavíš do role kategorického odsuzování a definování toho, co je správné a co špatné...
-
"Budu tě mučit. Je mi úplně jedno co víš, prostě tě budu mučit. Bezúčelně." Tak nějak to tam bylo.
EDIT: Ještě se mi vybavil igeliťákový výslech z Tropa de Elite, ale z toho už by asi janchorovi rupla cévka, takže se ani nebudu obtěžovat s odkazem. -
Každý máme své limity jinde, já pokud si koupím GTA počítám s tím, že to bude násilná nekorektní hra, pokud bych s tim problém měl, tak si koupím třeba nějakou slušnou adventuru. A tady je ten problém, já přistoupím na tu hru GTA a chápu, že je to "jen jako" a dokonce chápu. že je "jen jako" to mučení, ale s tím už já nechci mít nic společnýho, to sem si koupit nechtěl, neboť s tím mám vnitřně velký problém a i to "jen jako" mi dělá zle. Stejně bych si nekoupil hru o vedení koncentračního tábora, ačkoliv mi nedělá problém se smát koncentrákovým vtipům (a že jich znám). A to neni pokrytectví, to je jen jemnější vnímání hranic, na rozdíl od kategorických soudů.
-
no tom a jerry asi nebude nejšťastnější příklad, ale tím Pulp Fictionem si mě připomněl spíš Reservoir Dogs... myslím, že nemalá část lidí se možná i smála u toho jakým způsobem tam v jedný části Madsen (myslím že to byl on) mučil týpka svázanýho na židli - v tu chvíli to byla vlastně úplně stejná situace, i horší protože k tomu pokud si dobře vzpomínám neměl žádnej důvod... Ale jen proto, že by u takovýhle scény mačkali tlačítka a převodem jedniček a nul se vydával příkaz k tomu tancovat a u toho řezat něčí ucho... pořád nevidím důvod proč se vzrušovat (ve všech smyslech slova)
-
kritici vidí problém v tom, že teď se toho mučení aktivně účastní. jednoduše se považují za danou postavu a tak se jim nelíbí, že musí mučit někoho, koho neznají (jako kdyby je ospravedlňovalo mučit někoho, o kom ví, že je špatnej :) ). to že ve hře svou nedbalostí zabijí spoustu matek nebo otců od rodin je nezajímá :)
-
Jednoho konkrétního pytle pixelů, který rozhýbává herní engine. Jenom má tu smůlu, že je to příběhová postava, takže na ulici nepotkáš milion jeho klonů a respawn nepříjde. Pokud to někdo bere jako osobu, měl by vyhledat pomoc a přestat hrát hry, protože mu z toho taky může rupnout v kouli. Říkali to na Nově.
-
Tak nějakej nahoď a pomoz mi to pochopit. Já to vidím tak že Jerry mučí Toma od roku 1940 a to dost brutálním způsobem. S tím ale nikdo problém nemá, přitom jedinej rozdíl je v grafickém zpracování... Fakt, lidi si tu stěžují na násilí ve hře, ale pak si jdou udělat popcorn, pustěj si Pulp Fiction a dětem před spaním pohádku kde agrasivní myš mučí chudáka kočku pastma na medvědy. To je pokrytectví...
-
Nechápu proč se to tolik řeší, ale já jako normální člověk si uvědomuju, že je to hra a že to co dělám bych ve skutečnosti nikdy neudělal. To že si někdo tohle přenáší do normálního života s tím, že se cítí špatně, že ve HŘE někoho musel mučit, to mě právě spíš přijde divný. A nebo jsem já nějakej deviant když potom, co touhle scénou projdu, tak jdu zkoušet autem, pěstma, střelnejma zbraněma na běžných chodcích jak reaguje euphoria v jednotlivejch situacích? Tedy dělám kolikrát i horší věci než při tom mučení?
-
měl by sis někdy ty brýle (8dioptrií) nasadit neplácal bys kraviny, ta grafika je na dnešní dobu příšerná!
-
jen se bojíš ale chtěl bys *3*
-
někdy lepší ruka než 150kg živý váhy *3*
-
Vtip je v existenci určitých hranic. Jak by řekl klasik: The line must drawn here! This far, no further!
-
Pěkná videorecenze. S názorem na mučení naprosto souhlasím.
-
>>Co je normálního na tom, že vás znechutí pohled na mučení série pixelů uplácanejch do podoby člověka?<<
Dokud to nepochopíš, nemáš šanci ani vzdáleně chápat naše argumenty. -
To je ale právě to, co může být právě tou nevýhodou sandboxu - bezcílnost. Jsou lidi, jako třeba já, kterým právě ta bezcílnost vadí.