Přejít na výpis diskuzí
Hardcore RPG Dark Souls vyjde v srpnu i na PC
7.4.2012 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
Diky, konecne jsi to priznal. I kdyz jsi tak nabubrely, ze dokonce dokazes rict, ze terminy, ktere sis prave vymyslel, existuji a muzes jimi argumentovat, protoze zacaly existovat od te chvile, cos je napsal ty. Ty se musis povazovat minimalne za Boha, jinak to neni mozny *15* Zabyvas se tvorbou her? Pochybuju, ja ona, takze ano, argumentujes vymyslenymy terminy a argumentacemi lidem, kteri tomu rozumi vic nez ty.
-
Diky za definici. Na zaklade toho se da obvineni autora clanku z trollingu odmitnout jako neopodstatnene.
-
ty seě dobrej vořežprut *1*
-
Vzhledem k tomu, ze jsem ho pouzil, tak ten termin existuje, i kdybych ho mel prave stvorit (ve skutecnosti jsem ho pouzival uz pri navrhu a projektovani hmi jednoho ridiciho systemu). Ale to je irelevantni, vyhybas se podstate veci. Podstatne je, ze existuje jev, ktery jsem timto terminem popsal a ze tomuto jevu se prizpusobuje design her, coz jsi poprel. A o to v te diskusi slo.
-
Bohuzel nevim, ktery mi padne do ruky a tezko to v obchode zkouset protoze to je vetsinou az po nejake dobe hrani, ale moc to me sikovnosti s gamepadem nepomaha. Za me jsem si prechodem na klavesnici a mys nic nepokazil. Nic me nebolelo, byl jsem mnohem presnejsi v bojich i pri plachteni, ale rekl bych ze to bylo spis tim ze si na gamepad tezko zvykam, hraju na nem fakt malo.
-
Tady si to prosim precti at se nemusim unavovat vysvetlovanim.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Troll_(internet) -
Rubacka to je, koridorova jen castecne, obycejna nikoli.
Jsrm opravdu zvedav kolik se toho na pc proda za plnou cenu po tolika zadonenich. -
Zadnej termin jako "relativni velikost bodu" pri vyvoji her NEEXISTUJE. Nic takovyho neni. Je to hromada nesmyslu a blbosti, a ty si na tom stale trvas. Nic takovyho NEEXISTUJE, a uz nevim, jak jinak bych to mel rict.
-
Kdyz nerozumis terminu relativni velikost bodu, tak se mas zeptat co to znamena a ne se misto toho dopoustet urazlivych napadani. A ostatne i po tom co jsem ti vyznam tohoto terminu vysvetlil se nic nezmenilo. Ani po te jsi nebyl schopen vecne diskuse. A vedl sis arogantne dal svou o blabolech, aniz bys mel jediny argument a pritom se snazim s tebou diskutovat vecne. Tomu se rika hulvatstvi, vis? Chovas se tak proto, ze se ti nelibi me nazory, ale nejsi schopen radne obhajit ty sve. Chyba neni na me strane.
-
Tak kdyz si vymyslis terminy jako "relativni velikost bodu" a jimi argumentujes, tak to je pak tezky *15*
-
Jestli je to narazka na me, tak ja to v potaz beru a odpovidam na to. Bohuzel jsou tu jedinci, kteri neumi diskutovat, misto rozumnych argumentu me napadaji, dokonce tvrdi ze tomu evidentne nerozumim a kdyz je vyzvu k argumentaci, tak se nezmuzou na nic jineho, nez nepodlozene prohlaseni, ze je to blabol, cimz jen ukazuji, ze tomu ve skutecnosti nerozumi oni sami a nejsou schopni vecne diskuse. Co na to rikas Robotrone? A presto nadale tvrdi neco o mych nesmyslech. Nevis proc to delaji?
-
Trolling je, kdyz si nekdo porad mele dokola ty svoje nesmysly, a vubec nebere v potaz, co na to rikaji ostatni jejdasku.
-
Trolling je, kdyz nekdo napise neco, co se ti nelibi a s cim nesouhlasis?
-
Ovladani muze byt udelano blbe na K+M i na gamepadu. Je samoztejme dobre si poridit gamepad, ktery ti sedne do ruky, jinak verim ze z nej mohou bolet ruce. Me takhle boli treba z psp bez gripu. A DS prave vyuziva gamepad velmi dobre. Vyvojari nesli cestou vymyslime soubojovy system a pak ho nejak napadujeme na gamepad, ale naopak, vzali gamepad a na nej nadesignovali soubojovy system a prizpusobili design cele hry. Dovedu si predstavit, ze nejaky ovladac muze i to ovladaná zjednodusit (viz treba joysticky s autofire) ale tim si ten gameplay jen pokazis, kdyz s tim design hry nepocita. Klavesnice s mysi to ovladani hodne zmeni a pochybuji, ze by tomu prizpusobili design cele hry.
-
Neni to zase tak tezke. Je to docela jednoduche, ale nesmi se to hrat rambo stylem a bez premysleni.
-
Lock soupere muzes dat na prostredni tlacitko mysi. Ale jeho smysl je v tom, abys nemusel ovladat kameru a mohl pravou rukou za behu ovladat akcni tlacitka, ktera ty si mapujes na levou ruku, kterou pouzivas i k behu a tak je soucasne pouzivat nemuzes. Takze to co jsi navrhl je ergonomicky blbe a to ani neberu v uvahu, ze budes muset drzet mezernik a pritom chodit a jeste delat treba komba se shiftem. Jsem zvedav, za jak dlouho te z toho bude bolet ruka. Navrhni to ovladani tak, abys zachoval rozvrzeni funkci pro pravou a levou ruku, nesnaz se to vsechno nahazet na levou.
-
Od te doby, co na ten pohyb potrebujes vetsinu prstu. Na gamepadu pohyb vsemi smery (ne jen osmi jako na klavesnici) nezavisle na kamere, vcetne plynule zmeny rychlosti ovladas jednim prstem a jeste tim prstem muzes navic ovladat nejakou tlacitkovou funkci. Dalsomi prsty bez prehmatavani mohu mackat dalsi tlacitka a dalsi tlacitka mohu mackat zaroven dalsi rukou. Pricemz ty tlacitka jsou na gamepadu pekne ergonomicky rozmistena. Jak je na fps lepsi klavesnice s mysi, tak je na bojovky lepsi gamepad, tedy pro lidi, kteri umi zachazet s obojim.
-
hm a proto se poslední dobou an PC portujou i druhý díly bejvalých konzolových exkluzivit :-D
On je taky problém že když se počítaj někde prodeje tak obě hlavní konzolový platformy jsou braný za jednu a porovnávaj se s PC.
Třeba ten Zaklínač 2 měl v přepočtu na platformu mnohem větší prodejnost než DS! -
Mne treba ergonomie gamepadu vubec nevyhovuje a po chvili hrani me boli ruce a to ani nemluvim o tom ze nektere hry vyzaduji mackat opravdu velmi krkolomnou (prstolomnou) kombinaci klaves.
BTW. hral jsem treba celyho batmana asylum a pulku arkhac city s gamepadem a rikal jsem si ze tak se to ma asi hrat... pak jsem v pulce arkham city zkusil prehodit na klavesnici a mys a razem jsem byl schopnej davat komba o kterych jsem si predtim myslel ze nejsou vubec mozna s prstem v nose. -
"Jedna věc je třeba ona petice se skoro 100 tisíci podpisů, druhá věc je volání hráčů po PC verzi a třetí věc je, jestli obrazně řečeno zvednou zadky a hru si opravdu koupí, nebo se jen spokojí s tím, že PC verze existuje a opatří si ji tak nějak bokem. Ukažte se PC hráči, že jsme ochotni za takové hry zaplatit (jestli se konverze povede)!"
ono je to v zasade ok, kdyby s vynechalo to opatrovani si nejak bokem. a navic stejne jde ve vysledku o to kolik se proda a ne o to kolik se upirati. trochu mi to pripomelo jednu newsku od levise asi pred mesicem, ktera byla jasne psana tak aby spustila flame. ale todle je trochu mirnejsi.