Přejít na výpis diskuzí
Hardcore RPG Dark Souls vyjde v srpnu i na PC
7.4.2012 | Petr Poláček
198 příspěvků
-
"Ukažte se PC hráči, že jsme ochotni za takové hry zaplatit (jestli se konverze povede)!"
Ukažte se recenzenti, že nehodnotíte jen podle síly reklamy (recenze TES:Skyrim kontra recenze LoZ:Skyward sword). Rukavice je na Vaší straně, redakce Games.cz ^_-.
A k tématu: jsem rád, že si budu moci zahrát. Ovládání na myši a klávesnici nemusí být až takový problém, takhle na rychlo mne napadá:
WASD ovládá pohyb, kameru ovládá myš, horními tlačítky 1/2/3/4 otevírání inventářů, "E" jako přepinač mezi jednoručním a obouručním stylem, "F" jako akce, "Q" jako použítí zvoleného předmětu, "levý SHIFT" jako skok/kotoul, levé myšítko jako primární útok, pravé myšítko jako sekundární útok, "mezerník" jako guard, "levý CTRL" jako parry, "C" jako target lock. Jediný problém je absence změny zaměřeného soupeře, a bez toho se podle mne dá být, pokud bude kamera díky myši dostatečně precizní.
Drobný problém by na klávesnici mohl být keyjamming, ale když šla na klávesnici provést většina pokročilých technik DMC4 (nabíjení BlueRose + target lock + yamatický útok Showdown) tak s si nemyslím, že by DarkSouls mohlo mít jakékoliv větší problémy. A pro náročné existují i (patřičně drahé) klávesnice s rolloverem, u kterých keyjam hned tak nevznikne. -
to Jindra:
Tak Assasin Creed 1 a 2 je zrovna jedna z tech mála her, kdy na PC ten gamepad vytáhnu ;o) -
Nechápu, čím jsem to zazdil. Realita je taková, že se prostě na PC pirátí a bez ohledu na to, co si o tom kdo myslí, to je pro vydavatele jeden z důvodů, proč jsou při vydávání her na PC opatrní. A jediný způsob, jak je přesvědčit, je kupovat kvalitní hry, když už na PC vyjdou. To není moralizování, to je výzva na základě jednoduché logické úvahy. Chcete, aby hry vycházely na PC? Tak je třeba si je kupovat :)
-
Omezenec zůstane omezencem.. Víc slov je na tebe škoda *7*
-
*4* Může to být lepší? Paráda. Už "jen" nepo*rat to portování. Pokud je obtížnost u téhle záležitosti peklo, tak se zmršeným portem by to bylo nehratelný. Zbývá tak otázka zda se opravdu počítá s klavesnicí a myší. Doufám, že budu moct utratit prachy za kvalitu a ne polotovar.
-
tady se to zase sešlo.. jejdasek zase vytahuje dokonalou ergonomii konzolí a gamepadu a jindra je zase jeho opak a troluje jak o život a přitom hladí myš s klávesnicí.. :D a co se týče Petra Poláčka k tomu nevim, proč ty negativní ohlasy, články píše velmi dobře.. a levise už všichni známe, tam je to jak na houpačce, ale aspon není nuda :D
a teď k novince, jsem taky velmi zvědav na prodeje a hlavně jak dopadne ta konverze, což bude taky záležet na prodejích, aby zase neřekli "No, takže ta nevděčná PC scéna. Nevyplatilo se nám to." (protože jsme pokakali konverzi).. Tak se to snad konat nebude a obě strany budou spokojeny. -
Jo to mě zezačátku taky štvalo, přeci jenom přesnost a rychlost myši je super, ale zvyknul jsem si..a gamepad má zase jiný výhody, např. že se můžu rozhlížet v kuse stejnou rychlostí aniž bych musel hnout prstem, a navíc hezky z gauče :-)
-
Doufám, že to dobře adaptujou pro klávesnici a myš. (Gamepad je pro mě neznámý pojem...)
-
tohle si zahraju jen protoze kazdej rika jak je to hardcore hra. ja jsem si totiz vymyslel tenhle vzorec ktery zni nasledovne:
hardcore hra na konzoli = easy na PC
hardcore hra na PC = unplayble na konzoli
a potreebuju si ho znovu overit *14* *15* *2*
*12* *12* *12* -
me se AC ovladal normlane...asi nebude chyba ve hre ale mezi PC a zidli?! *12*
-
skoro stejne dobrej vtip jako ze PC hrac by si mel koupit gamepad *4*
-
Jsem sice konzolista,ale přeju PC hráčům hodně zábavy.Je to dobrá a pro hardcore hráče jak dělaná.
PS co tu tak delší dobu čtu komenty jistého uživatele Jindry,začínám pochybovat o tom,zda má vůbec něco v hlavě nebo to jenom dělá. -
Tahle hra přinejlepším skončí jako Assasin Creed. Z toho plyne hratelnost-ní nuda. Gamepad je hodně omezený oproti klávesnici a myši (počet tlačítek...) Nestačí jen přebindovat ovládání. Musí se předělat celý princip způsobu ovládání hodný klávesnici a myši. To je jako kdyby pedály a volant fungovali jako tlačítko místo plynulé regulaci. Na kinect taky musíte udělat přímo hru jinak je to spíše otravné než praktické
-
To zas bude rozmlatenych klavesnic, u tejto hry musi clovek naozaj vediet do coho ide :)
-
proč bych to proboha dělal?
-
a kdyz se port nepovede tak si hru stahnes a zahrajes. Pak budes psat ,ze to je kravina a atd ?
-
odkdy je klavesnice horsi na mackani hodne tlacitek behem pohybu ??
-
ver mi ze pri tejto hre cestinu nepotrebujes :)
-
Nechapu co mate vsichni proti levisovi a Petrovi narozdil od vas bezmozku neco umi a umi to sakra dobre tak uz je nechte byt oni vam taky nenadavaji -
ted z jineho soudku jsem moc rad ze se na PC nezapomnelo a ze petice trosku pomohla drzim palce s ovladanim a prevedenim -
vyjde li krabicovka, a později někdo udělá i češtinu, kupuji...