Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To mas hodne omezeny obzory ... prave v soucasnosti probiha naprosto uzasna vec - cim dal vic lidi dela vlastni projekty ... a to prevazne prave pro PC, proste proto, ze se to dobre programuje.... a ze to nejsou tituly s uzasnou milionovou grafikou? No a? Ale da se to narozdil od tech AAA sragor hrat.
  • Tihle lide ale strhavaji ty, kteri by jinak zaplatili, kdyby to bylo normalni. Takze ma smysl jim v tom branit.
  • Myslis ty uzasny technologicky hity v podobe PS4 a spol, na urovni myho kancl kompu, protoze vic nejste schopni zaplatit ... a natlacit do akceptovatelne velky krabice?

Jakykoli prumerny hermi PC je o rad vykonejsi nez prave prichazejici konzolovy hity ... mno to bude krasa, ty uzasny gamesky co na tom budou vychazet ... za 2-3roky bude mit 1/2 lidi v kabse mobil, kterej bude vykonejsi nez ta konzole.
  • Kdyz sem tu cca pred 2ma mesicema psal, ze PS4 bude PC s linuxem, tak sem za to dostal asi 50 minusek ...
  • davidBray
    nemá to cenu, oni to prostě pochopit nechtějí a ani nepochopí alespoň do doby kdy jim maminka přestane chystat svačinky do školy.
  • Ano, a na zaklade tehle velmi naivni predstavy jak by mohlo byt lepe kdyby, delaji lide hloupe zavery, jak je nekdo okrada z cehoz odvozuji, ze maji moralni narok na piratstvi, tedy okradat ty, kdo okrada je, tedy vsechny.

Bohuzel s touhle velmi naivni predstavou bys privedl ke krachu okamzite jakekoli vydavatelstvi. Nejen ze nezapocitavas fixni naklady ktere jsou v druhem pripade vic nez 30 x vyssi, ale zaroven naivne predpokladas, ze by se nekradlo. Jenze ja jsem svedkem toho, jak si bezne lidi kopiruji i DVD filmy za 50 korun. Jeden to koupi, jeste v praci zgrabuje a dalsich deset lidi si to k nemu prijde zkopirovat.

Take pamatuji dobu, kdy hry staly 2000 Kc a pruerny plat byl cca ctvrtinovy, nez dnes. Tj prepocteno na dnesni prumerny plat, hry stavaly cca 8000 Kc. A tehdy se rikalo, ty hry jsou moc drahe, proto se pirati, kdyby staly dejme tomu 800 Kc (pri dnesni kuppni sile cca 2400 Kc), tak bychom je kupovali. Dnes jsou ty hry jeste trikrat levnejsi a piratstvi jen kvete a najdou se chytraci, kteri tvrdi, ze kdyby se ceny snizily, tak uz by se opravdu nepiratilo. Jenze psychika lidi je takova, ze kdyz jde neco ukrast, tak jakakoli obvykla cena jim prijde vysoka. Takze jim prijde vysoka cena i za indie tituly, ktere jsou vyrazne levnejsi nez uvadis a pirati se ve stejne mire. Uplne stejnou merou se pirati hry na androidu, prestoze jsou mnohdy jeste levnejsi, nez uvadis. A proc? Proste proto, ze to jde.
  • Pro me je to presne tak - pokud crackla verze hry nefunguje, vubec se nezabyvam myslenkou na jeji nakup, jednoduse predpokladam, ze bude fungovat uplne stejne blbe. Ono to tak totiz v 99% pripadu plati.
  • ucho
    http://store.na.square-enix.com/store/sqenixus/en_US/pd/ThemeID.29853700/productID.245522100/categoryId.57606100/parentCategoryID.#.UX6hAEpCKF8

Tomb Raider Underworld za 2,5 dolaru. pro mě to byla hra roku. kolik myslíš, že si tuhle hru koupí lidí v týhle akci? podle tvé teorie by tu hru měl mít snad každý hráč na světě. a jaká je asi tak realita? a to je další skutečnost, kterou ignoruješ. i když tu hru považuji za super záležitost, každého prostě bavit nebude a je jedno, kolik stojí...
  • Pro retardovane ano ... ti normalni nekalkulujou s tim, kolik lidi je na planete, ale s tim, kolik lidi si jejich produkt koupi, coz je podstatne omezenejsi skupina, a tomu prizpusobi rozpocet.

Pokud tu byl zminenj zaklinac, tak rekneme ze budu kalkulovat s milionem prodanych kopii, na ten milion nadimenzuju rozpocet tak, abych neprodelal =>kdyz se proda vic, vydelal sem. Kdyz se proda min, prodelal sem. V obou pripadech jde o riziko podnikani - kdyz je zima, plavky se taky moc neprodavaj ... budem zalovat ... Boha (nebo koho) ... za to ze je zima? Ja sem prece pocital s tim, ze bude leto, a ten parchant mi to zkazil ... a ted mi hnije ve skladu vagon plavek.
  • Já jsem výše uvedl důvody proč se domnívám že by to šlo. Můžeš uvést své důvody, které tě k tomuto konstatování vedou?
  • Ja bych to chapal tak, ze vyvojari jsou retardovani ekonomicti sebevrazi, kteri delaji produkt, o kterem netusi, kolik se ho tak muze prodat, ale pro sychr toho nabouchaj plny sklady ... a pak brecej, ze se neprodava.

Jakejkoli normalni podnikatel totiz kalkuluje predem, kolik asi tak musi do vyrobku vrazit, za kolik se asi tak da prodat, a kolik kusu asi tak musi prodat, aby se zaplatily nastroje ... a kdyz to vsechno ma, a vychazi to, tak si trebas veme uver, a samo naprosto VZDY s rizikem, ze to nevyjde, a neproda => zkrachuje.

A to toho chudaka podnikatele dokonce zadnej zakon nechrani pred tim, aby prisla konkurence a zacla vyrabet defakto totez.
  • smejki
    Děláš jako by neexistovaly Steam Sales, jako by neexistovaly akce v obchodech na rok starý hry. Kvalitní hry a relativně nový hry jdou sehnat do 10e s prstem v nose.
  • ucho
    ano, tyto ceny jsou nemožné, protože by neprodali tolik kusů, aby se jim to vyplatilo. jít během vydání s cenou AAA titulu pod 20 eur je sebevražda.
  • smejki
    tohle je, kamaráde, blábol, protože:
    - uvažuješ fixní cenu, což neodpovídá realitě
    - uvažuješ, že při nižší ceně by si to koupili (skoro) všichni (což je stejná debilina, jako počítání ušlejch zisků dle vzorce škoda=početstáhnutí*cenakopie)

Arma2 i Zaklínač stály obě hry už několikrát do deseti euro, jestli ne dokonce pod pět euro. Jak to hejblo s těma štatistikama?

A lokalizace?nevím, proč zrovna mluvíš španělštině, páč do španěštiny se překládá celkem standardně.
    český překlady? 1,5eura maloobchodka, tzn. cca 0,7e velkoobchod, 0,3 na vydavatele. aby snesl lokalizaci, neměl by jít řekněme nad nějakých 0,15e zátěže na kopii. To je 3,75Kč. Aby se zaplatil překlad hry rozměru Fallout New Vegas nebo Mass Effect (~milion slov překladu včetně repetic + korektura + betatest), jsme na na rozpočtu cca 1,7milionu za překlad. To znamená, že by se u nás, muselo prodat 450 000 kopií hry. To je proporčně pětkrát víc, než kolik se prodalo FNV v severní Americe (včetně Mexika, který to určitě moc hezky zkresluje) a více než stokrát víc, než kolik se u nás FNV skutečně prodalo.

Ale jsem rád, že si uvědmuješ, že je tenhle navrhovanej model velkej risk. Imho je to extrémní risk, ale to už je fuk. A lidi nejsou ochotný platit ani jedno euro, Android budiž důkazem.
  • Tak samozřejmě 1,50 EUR byla příkladová nadsázka, ale opravdu si myslíš že ceny pod 10 EUR za AAA titul jsou nemožné? Já tedy ne.
  • Statistiky vycucany z prstu umim taky ... jakou chces?
  • Neni to pravda, to je naprosta iluze a nesmysl. Produkt VZDY a NAPROSTO VZDY, vydela jen presne tolik, kolik zakazniku za nej DA penize. To je uplne stejny, jako kdyby truhlar brecel, ze soused, hajzl jeden, si misto jeho uzasny zidle uriz spalek zadarmo ... a kdyby to nebyla takova svina, mel si koupit jeho zidli ... a tudiz mu zpusobuje ztratu ...

To je otazka nabidky a poptavky, jak pravi prvni hodina ekonomie. Vzdy ej to o tom, ze mi nekdo neco nabidne a ja za to sem/nejsem ochoten dat neco jinyho (prachy).

Hra ktera se nezaplati zjevne neni kvalitni. Je to stejny, jako kdyby ten truhlar vejs dal tu zidli pozlatit..... a pak brecel, ze se neprodava .... protoze zidli za mega, si koupej tak dva lidi na planete.
  • Je to nové studio, tohle je jejich první hra.
  • Čoveče to ujde, moje sci-fi RPG pro dospělé na PC vydělalo jen 100K... Naproti tomu simulace virtuálního zvířete na TES byla absolutní propadák a přišel jsem kvůli ní o 30 fanoušků *1*
  • ucho
    asi sis dlouho žádný film nekoupil, protože 500,- už dnes filmy opravdu nestojí (to možná tak bluray a novinka k tomu).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší