Přejít na výpis diskuzí
Jak by vypadal první Deus Ex s "vychytávkami" třetího dílu
5.9.2011 | Petr Poláček
239 příspěvků
-
Po přečtení tvých příspěvků musím konstatovat, co řikám na každém kroku, a to že hry hrají i chytří lidé. A lolec, ten dělá jen čest svému nicku *3*
-
hairy_Ass: Ano, ale tyto hry mi sedly svým zpracováním a tématikou, takže jsem jim to odpustil... Navíc v Gothiku nejsi žádný ultrahrdina, který od začátku poslouchá jen řeči o tom, jak jedině on může všechny spasit. A navíc jsem psal, že mám nejradši 1ku - jestli jsi ji tedy hrál, tak už asi chápeš, na co tím narážím... Tam to má totiž od suprhrdinství sakra daleko.
Asi takhle - ještě jsem nenarazil na hru, se kterou bych byl spokojený tak, že bych se za ni byl ochotný postavit a říct, že tohle je skutečná kvalita - všechny jsou (bohužel) tak nedokonalé, že mě tím povětšinou dokonale odrazují. Taky proto nemám hry nějak extra v lásce, hudba je mi daleko bližší... -
Máš recht, spoustě her musí dát člověk trochu času. Po hodině se tváří ne zrovna hloupě, ale tak nějak divně (např. chrám zkoušek ve Falloutu 2) a když to člověk vzdá, připraví se pak o skvělý zažitek.
-
Jak už někdo psal na diskuzi ke hře - byl to jen populistický krok, aby ta 10ka byla na metacritics mezi normálními známkami ostatních webů vidět. A nebo za to dostali redaktoři tučně zaplaceno od distributora, těžko říct...
-
pořád si ještě Lukáš Grygar myslí, že DE HR je desítková hra, kterou budou všichni obdivovat ještě za deset let?! jak se postupně ukazují (ne)kvality hry, tak desítek nakonec moc nepadlo a hodnocení hráčů na tom slavném metacriticu je pouhých 85!
-
Lolec: Tak v Gothicu a hlavně Battle for Middle-Earth svět zachraňuješ.
-
@Amaroun: take uz niesu *3*
-
Pro mě? No, klidně můžu nějaké zmínit, moc jich ale není... Třeba: Gothic série (1 je nej), Risen, FIFA (dříve i Pro Evo), Lord of the rings: Battle for middle-earth I a II, Lord of the rings: Fellowship of the ring (další díly už ne), Age of empires II, Civilizace (ty starší), Pokémoni na handheldy... Nějakých pár dalších by se nejspíš našlo.
Hlavně nemám rád hry, kde příjde k počítači a s nohama na stole si hraješ na to, že zachraňuješ svět... Rád bych hrál RPG, kde by vůbec nešlo o záchranu světa, ale jen třeba o něco úplně tuctového (a zároveň to bylo zajímavé, ne nějaká indie volovina). Užívám si pasáže, kde člověk řeší drobné problémy ve městě či osadě, prostě žije běžným životem, který je uvěřitelný :-) -
Lolec: Jaké jsou podle tebe netuctové hry? :-)
-
Ta naprostá většina je též nudná a tuctová ,-)
-
"jednu z nejotresnejsich AI vubec a sami vyvojari to potvrdili." - tak to asi neumíš číst... Autoři řekli že je průměrná... A rozhodně tvůj příběh se trošku neschoduje z hrou, kterou jsem hrál já... U mne vyhlásí poplach a zcela změněj postoj.
-
Jestli je Human Revolution tuctová a nudná hra, tak co teprve naprostá většina těch ostatních? *15*
-
Ani ne... Jen máme odlišné názory, nic víc.
P.S.: Nashle u dalšího trapného pokusu redakce games.cz propagovat tuto naprosto tuctovou a nudnou hru. -
Goodlike!
-
First Blood:D
-
Taky se měj. *3*
-
lolec: Nejde mi na tebe už reagovat, vlákno je moc dlouhé.
lolec: "y pádné argumenty jsem již uváděl - nudný svět, stupidní AI, naprosto udivující úroveň grafiky (rok 2011), autoheal, divný systém augmentací už z principu (pro mě)" - To nejsou argumenty, to jsou jen za sebe naskládaná slova. Argumentem se něco stává teprve ve chvíli, kdy své tvrzení něčím podložíš. Jak jsem psal, DE jsem zatím neměl možnost hrát, takže se s tebou do diskuze o kvalitách hry pouštět nemohu. Obecně ale platí, že autoheal může být použit ke škodě nebo k užitku, není to vždy špatná věc, záleží na okolnostech.
"Na COD tady mohl nadávat každý... Proč bych já nemohl na Deus Ex?" - Z čeho mě obviňuješ, že ti beru svobodu slova? Můžeš kritizovat co chceš, máš-li pro to pádné argumenty.
"A přestaň si vsugerovávat, že máš patent na objektivní hodnocení kvality produktů a děl... To, že je něco všeobecně uznáváno, neznamená, že je to automaticky hodnotné. " - Nečteš pořádně, co píšu, a pak mi podsouváš něco, co jsem nenapsal. Nárokuji si někde patent na objektivitu? Kde? Kde píšu o všeobecně uznávaném? Naopak, v posledním odstavci jsem ti jasně napsal, že názor odborníků je něco úplně jiného než názor masy. Psal jsem ti, ať dáš na chytré recenze, o nějakých všeobecných náladách nepadla ani řeč, tak nekecej.
"Rozhodně na trendy ani názory odborníků nehledím, proč taky?" -Že se nenecháš zmanipulovat trendy názory ti slouží ke cti. Že ale nehledíš na názory odborníků je velice smutné a hodně jsi se tím degradoval. Potvrdilo se mi to, co jsem si o tobě myslel: chybí ti pokora. Obecně: když tě naštve autoheal, ale v diskuzi ti někdo racionálně vysvětlí, proč tam je a že tam své místo, tak máš tři možností, jak na to reagovat. 1) Buď ho vyvrátíš, čímž jsi dokázal, že implemetace autohealu do dotyčné hry je ku škodě 2) Nemáš, co bys řekl, byl jsi vyvrácen, a tak bylo dokázáno, že autoheal je ku prospěchu věci. Dá pak hodně velkou práci se oprostit od svého emocionálního přístupu a uznat zmiňovaný autoheal jako klad, přestože ti na něm cosi stále vadí (stejně jako mě štve něco na Máji). Ale jde to. 3) Byl jsi vyvrácen, ale začneš se chovat jako rozmazelné děcko, kopat kolem sebe a pokračovat v nadávkách, případně začneš slovíčkařit, stáčet diskuzi jinam či dělat cokoliv jiného, jen abys nemusel uznat porážku. Pevně doufám, že svůj postoj k těmhle záležitostem ještě změníš, měj se. *3* -
EDIT: Přesunuto
-
Ty pádné argumenty jsem již uváděl - nudný svět, stupidní AI, naprosto udivující úroveň grafiky (rok 2011), autoheal, divný systém augmentací už z principu (pro mě)... Zaslouží si tohle 10-ové hodnocení a každodenní masáž článků typu "Deus Ex je skvělé" či "Jak by bylo Deus Ex ještě lepší, kdyby..." či "Deus Ex očima..." či "DLC jsou na houby, ale pokud se jedná o Deus Ex, tak to bude supr čupr"?
Na COD tady mohl nadávat každý... Proč bych já nemohl na Deus Ex? Dokud bude přístup webu zavánět jakousi herní propagandou, rozhodně se nebudu schovávat za svým názorem a nebudu mlčet a tímpádem držet hudbu a krok. Pro mě je známka, kterou dostal Deux Ex, daleko skandálnější, než ocenění, které si vysloužilo poslední COD.
A přestaň si vsugerovávat, že máš patent na objektivní hodnocení kvality produktů a děl... To, že je něco všeobecně uznáváno, neznamená, že je to automaticky hodnotné. To, že žiju ve světě lidí a většina řekne, že to je boží, neznamená, že to pro mě musí automaticky být boží a že si to zaslouží můj respekt. Rozhodně na trendy ani názory odborníků nehledím, proč taky? Svůj názor si udělat umím sám... A sdělím ho ostatním, pokud budu mít pocit, že to může k něčemu být. To, že tobě to ničemu nepomohlo, není moje starost... Je mi to úplně jedno. Tečka. -
"A to mám jako hrát každou hru na světě, co existuje, hodiny v kuse, abych si ověřil, že jsem se skutečně nesekl a neurazil její "noblesnost"" - Co se týče umění/kultury (literatura, film, divadlo atd.), v evropské tradici měl, má a doufám, že mít i bude velikou váhu názor odborníka. Vědění a zkušenosti ti dávají reálnější pohled na problematiku. Osobně považuji Grygara za dobrého recenzenta, ale jestli se ti jeho recenze nelíbí, existuje spousta jiných, v nichž máš přehršel argumentů. Jsi-li rozumný, dokážeš oddělit dobré od braku. Pokud se ti však přesto stane, že se ti bude zdát např. takový Planescape Torment nudný, o ničem a já nevím co ještě, měl by jsi pokorně uznat, že je chyba v tobě a že přílišná sofistikovanost/utahanost/přehršel dialogů a já nevím co ještě, nejsou nic pro tebe. Pokud dotyčný začne zběsile nadávat na fóra a na rozumné argumenty se bude ohánět reakcemi typu: "To je hrozná nuda!/Moc se tam kecá/Souboje nejsou vůbec akční, furt musím na něco klikat", je to důkaz, že jsi nejen hloupý, ale i pyšný, což je asi ta nejhorší kombinace. Např. já na sebe klidně nableju, že opravdu nesnáším Máchův Máj, ale nikdy bych si nedovolil hovořit o něm jako o kravině a urputně přesvědčovat všechny kolem sebe, aby ho taky neměli rádi. K čemu ti je běhat po fórech a plivat po hře jed, bez pádných argumentů a chytajíce se každé maličkosti?
"Poslechnu si hodinu nějaké ukázky alb kapely... Podívám se na půlku dvouhodinového filmu... Během hodiny si pročtu 20 - 30 stran porůznu, abych vyzkoumal styl psaní a jestli to má smysl (případně přečtu hlavní námět knihy zezadu či z internetu)" - Hudba: Jak dlouhá ta alba většinou jsou, dvě hodiny? Tak tam to stačí, to totiž odpovídá 15ti hodinám u 30ti hodinové hry. *3* Film: Tam je to v podstatě to samé. Kniha: Jó chlapče, kdybych měl zhodnotit Dostojevskýho po 30ti stránkách, tak by asi rovnou putoval do koše. U takového několikasetstránkového díla, jehož děj zpočátku plyne hrozně pomalu, jelikož autor buduje složitou základnu, aby následně čtenáře obalil a intelektuálně a emocionálně rozsekal na maděru, je třeba dát si načas. Nehledě k tomu, že např. v předminulém století bylo naprosto běžné, že děj plynul pomaleji než dnes.
Celkově ti k tomu mohu jen říci, že není správný ten, kdo se na tebe bude osočovat, jelikož neuznáváš nějaké intelektuální elitou přijímané dílo (něco jiného je to u masou přijímaných věcí, ale to sem teď nepatří). Nejsme každý stejný, kdyby jo, společnost by se za chvíli zhroutila, jelikož by byl každý literárním kritikem a nikdo by neobsluhoval soustruh. Vysmívá-li se někdo nějakému tvrdě pracujícímu zedníkovi, že nechodí na operu, je to ubožák. Máš bejt pokornej a uznat, že jde něco mimo tebe. Ale ve chvíli, kdy začneš na něco bezmyšlenkovitě nadávat, neustále prudit, že se o tom hodně mluví, tak jsi ubožák ty. Pyšný a arogantní trdlo, který nedokáže přenýst přes srdce, že na něco nestačí.