Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • asi si sedíš na uších, bude
  • člověče, přeci když vidíš ,že to padá k nohám tak mířím výš, copak jsi neměl ve škole fyziku ?
  • jamar28
    Hm tak to teda nevím, mě střílí luk dost dobře a poměrně daleko, asi mám nějaký lepší (používám kumánský s tahem 72), nebo to máš rozbité.
  • tak asi natahuji, pak to dle té stopy co to dělá dost padá. Jsem si zapnul mířidlo přes konzoli a mířím na hlavu a trefí ho to někam do hrudi. Možná to je skillem mám to na 7.

Navíc to letí sakra pomalu. Já z luku střílel a i blbej 32librovej to střílí rychle a tady tomu NPC ujde.
    Navíc k tomu mířením, na PC se to blbě odhaduje. V reálu to vidíš kam to letí i když nemáš zaměřovač a na 20 metrů se trefíš do terče určitě... Proto by bylo dobré, kdyby třeba na 17 levelu skillu se zjevil ten zaměřovač. Jakože, to postava již umí ovládat.
  • Tilwaen
    Luk (na který máš staty, abys byl schopen zaměřit!) + lektvary = je mrtvej.
    Tak laskavě nemlž, jde to.
  • Tilwaen
    Nemusíš bojovat. Můžeš:
    • utéct (naprosto legitimní způsob hry)
    • utéct a přivolat si posily, které to zrubou za tebe (možnost pouze v některých questech, např. když najdeš lapky, kteří zaútočili na Neuhof)
    • přijít, když lapkové spí, a tiše je sundat bez boje
    • lépe vylevelovat výřečnost/charisma/sílu, abys byl schopen většinu bojů obejít - k tomu ti Bůh a lektvary dopomáhej
    • nasadit co nejvíc badass zbroj, naučit se perky a koukat se na záda lapků, kteří s tebou ani nebudou chtít bojovat, ale zdrhnou

Povinný boj je v celé hře pouze jeden. Pokud se necítíš za jedno s mečem, zkus luk - nepřítel nemá helmu, takže jestli už jsi něco napytlačil, neměl bys mít výrazný problém ho trochu potahat po místnosti a skolit ho. Opět, lektvary jsou zde tvým nejlepším přítelem, pokud si na boj nevěříš - jen pitomé zvýšení schopnosti o 5 bodů dělá hodně.

Nejsem osobně zastáncem neodvratitelných soubojů ve hrách, kde celou dobu bojovat nemusíš (zdravím Deus Ex: HR), takže chápu tvou frustraci. Nadruhou stranu jeden boj se dá vydržet a za celou dobu hraní zbytku hry nemusíš vůbec vzít meč do ruky.
  • A toho cloveka se neda porazit pokad je tvoje postava vyrecna a nebojova.
    Tak laskave nelzi.
  • A ten POVINNY boj se neda vyhrat protoze moje postava je vyrecna a nebojova.
    Prestante lhat o ty hre ano?

A to ze je ten boj povinny jen ukazuje totalni neznalost jak tu hru vubec navrhnout.
    Na jednu stranu tu lzete ze se v ty hre bojovat nemusi (MUSI) a pak reknete ze je tam jeden, ktery nemate sanci vyhrat kdyz nebojujete.
  • Prestan lhát a vymyslet si jo? Moje postava je ultravyrecna a furt musim s nekym bojovat a protoze bojovat neumim tak me kazdej zabije a hra končí.
    Lhari jeden.
  • jamar28
    A natahuješ tětivu dostatečně? Protože jestli ti šípy doletí 10 metrů i na plný tah, tak to máš rozbité.
  • jamar28
    Jo Bernard je dobře schizofrenní. Mě rozhovor se slavíky taky zamrzl, ale včera jsem narazil na úplnou novinku - dialog, který se točí v kruhu a i když není zamrzlý, nelze ho opustit a musí se vypnout celá hra.
  • ten quest z vykurovanim atd. jsem dohral... byl teda jeden z nejdelsich, takze uz si nepamatuju prubeh
  • podle me zapomneli vyhodit z dialogu moznost opakovat trenink ripost

nedava zadnej smysl, proc ho opakovat
  • u kapitana je to nejspis bug, protoze trenovani ripost je naboostovany, kdyz si s nim das cvicnej zapas, tak ty zkusenosti pribejvaj podstatne pomaleji
  • Taky mi nejde odevzdat quest se slavíkama - po tom co je odevzdám hra zůstane viset v dialogu který nejde nijak ukončit, jediněn Alt+F4 a nahrát poslední uloženou pozici... Štve mě to protože klece se slavíkama váží 6 kg a nedá se jich nijak zbavit, takže mi to snižuje nosnost...

Další buglý quest je s vymícením ducha u báby doma - quest progress požaduje ať natrhám kytky na hrobě mrtvého, což jsem udělal, ale už nechce ať natrhám mák (ten je jen zmíněný v quest logu). Bez máku mě to pustí až k vykuřování ducha, které ale bez něj nejde provést a nedá se z mísnosti už nijak dostat ven -vždycky to napíše že musím dokončit rituál a vrátí mě to dovnitř, takže jedině load půl hodiny staré pozice...
  • Povinný boj je jeden....

A je trainer na instant kill nepřátel atd
  • Je teda fakt, že jakmile se člověk naskilluje. Tak to jde lehce boj vypadá supr. Komba, perfektní bloky atd. Navíc ve full plate do vás buší a většinou to neprorazí.

Co mě vadí:
    -Je ten debilní lock systém. Ten vadí když bojuji s více lidma. Proč se to musí lockovat? Měli tam dát ten ukazatel vždy když je boj bez locku. Tady to lockuje jak na konzolích
    - Pomalé střely u luky a jejich pidi dostřel.... To normálně chodící postava se té střele vyhne! + šíp padá po 10 metrech? *15*
    Ten systém zlepšováním, kdy opakováním akce se zlepšuji. Takto si zajdu za tím kapitánem, hodinu trénuji a mám sílu na max i meč.
  • Tilwaen
    Nejde jen o "ztuhlá" NPC. Jak píše kolega n výše, některé questy se zaseknou tak, že nejdou odevzdat, jiné se seknou při dialogu bez možnosti daný dialog opustit, někomu bez zjevné příčiny vyletí NPC několik metrů do vzduchu a pádem umře a největším nešťastníkům se rozbijí uložené pozice tak, že nejdou znovu vůbec načíst.

Logické problémy v questech potkávám také celkem často - nejmarkantnější je asi když předstoupíš v plné plátové zbroji před kapitána Bernarda, on tě osloví ve smyslu "jsem poctěn, že rytíř jako ty se obrací zrovna na mě", a pak tě v questovém dialogu sjede na první dobrou, že co asi tak mohl od takového nuzáka, jako jsem já, očekávat. Obecně se mi podobné situace stávají, pokud hra nepočítá s pořadím, ve kterém plním některé questy a/nebo získávám vybavení. (Pozn. Naopak některé questy krásně reflektují to, že hráč zjevně přišel v lepším vybavení, než by bylo obvyklé - např. hon s panem Ptáčkem. V takových situacích, kdy to funguje, je to skvělé.)

"Osobně používám MOD na sejvy, protože jinak bych musel ve hře neustále opakovat hodiny stejných činností kvůli technickým chybám hry a nakonec bych hru vzteky smazal."

Tohle je asi nejvíc vypovídající komentář o technickém stavu hry. Můžeš hrát pět hodin úplně bez chyby, ale pak se něco pokazí, ty zjistíš, že hodinu nemáš uloženo, protože ses zatoulal v krásném lese, a je hotovo.
  • Tilwaen
    Škoda, že tam vývojáři pro takový případ nedali jediný krátký dialog navíc:

Jindra: Stalo se něco?
    Tereza/Štěpánka: Ne, nic se nestalo. *konec dialogu, pokračuje ve vyšívání*
  • tak jsme doma, tebe nedostatek vram nici, kdo ma w10, ma navic polstar v podobe ram

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit