Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenže mají omezení. Každé magické povolání má jistá omezení. V každé knize, hře... D&D má mág omezení. Díky tomu omezení jsou sice neuvěřitelně silní, ale nemohou bojovat dlouho. Jenže například v Dragon Age může bojovat stále, stačí si doplňovat manu... Tohle je celá pointa, kterou jsem nezdůraznil - nejde o sílu, ale o to, že mají omezení.

Nechápu, co je na Diablu zábané. Spousta lidí Diablo považuje za zábavnou hru, neberu jim to, ale mě osobně "klikat jak magor" absolutně nebaví, přijde mi to bezduché. Navíc, pokud je svět chudý, tak mě samotný produkt nějak moc nezaujme. Holt každý jsme jiný...
  • Problém je v tom, že fantasy, fantasmagorie nebo pohádka žádné PEVNÉ hranice nemají, takže se vzájemně prolnají, ba co je na tom nejlepší - je možný je nustále porušovat...
  • Nevím jak tobě, ale koncept celého videa mi přijde střašně ...."ohraný,trapný,onán.kovský" Podobných scén už jsem viděl tolik, že jsem ve skrytu duše doufal, že blizzard příjde s něčím neotřelím, nebo alespoň s něčím, na co by se dalo podívat a na konci si říct "páni, dobrá práce Blizzardi". Ke kvalitě enginu se radši vyjadřovat nebudu. Akorát bych se nas... a Blizzard za ten paskvil 10x proklel. Existují dva důvody, proč jsem Diablo 3 neodepsal jako hru, kterou určitě nikdy nevyzkouším. První z nich je ten, že dokážu překousnout onen "z mého pohledu chudý a hnusný" grafický koncept, protože hry od Blizzardu nikdy nebyly postavené na grafických orgiích, ale na hratelnosti, originalitě a vůbec skvělé zábavě. Druhý z nich je zvědavost. Zvědavost, co se z Diabla 3 nakonec vyklube.
  • a proc by to mel blizz vysvetlovat ? me je uplne jedno jak to funguje, hlavne ze to funguje, a ze se to da hrat...

Vezmi si treba pana prstenu jo ? mas tam vysvetlene jak se kouzli ? nebo jak tam funguje prsten moci ? jak muze byt prece v jednom malem zlatem krouzku tolik moci ze ? ze dfava neviditelnost, ze ho jeho tvoritel citi a tak ? FANTAZIE - co si predstavis, to je v ni mozne
  • Ale co ti přijde divného na tom že se to samo natáhne? :)
    Třeba dva luky by byly fakt divné protože abys z něho vystřelil, potřebuješ ho dvěma rukama natáhnout a tětivu držet do posledního momentu napnutou. Takže by to muselo něco magicky natáhnout a nabít. A i bych se vsadil, že nějakym jednoduchym pohybem by to bylo možne zkonstruovat i mechanicky realně. A ze dvou kuší vystřelíš dvěma rukama v pohodě protože to funguje na spoušť jako pistole. Ja bych nehledal chybu v diablu ale spiš v tve představovosi *2* *3*
  • Gimli: Byla to krev, má chyba.

Mně to vadí a to hodně. Mám hranice mezi fantasy, fantasmagorií a pohádkou...
  • no aktualne je tu asi 100 lidi v diskuzi, kterym se hra libi, a ty s jj a T.L.Baldem tam jen hledate chyby - proc ? nebavi vas ta hra ? bavila vas nekdy jina hra od blizzu ? ne ? ja taky nerikam na diskuzi o MoH jaka je to desna hovadina, ze to nebudu nikdy hrat. Vis proc ? Protoze je mi u prdele jestli to nekdo bude hrat. At si to hraje omfg
  • ale to víš že ti na to lukasi muzu neco říct, ale přijde mi to zbytečný, nechám tě při tom.

Proč bych ti já měl vysvětlovat kouzla, to netuším, jsem snad já autorem světa Diabla? Pokud se musíš takhle tupě ptát tak to Blizzard asi špatně vysvětlil, pláčeš tedy na špatnym hrobě.
  • fantasy nema hranice - vem si napriklad novou alenku v risi divu - je to totalni fantasmagorie plna nelogickych veci, ale je to dobre. Autor si muze delat co chce, a pokud se to lidem libi, tak je to v poradku a lidi to budou hrat. Pokud se ti to nelibi, tak si kup CoD: Black Ops di do kouta strilet rusaky a kazdej rok si kupuj novou verzi toho sameho shitu

Ja si koupim pekne diablo 3 a budu to hrat pres battle.net dalsich 10 let dokud nevyjde diablo 4
  • T.L.Blade:

Další, v D&D sice samopřebíjecí kuše je, ale funguje naprosto jinak, než si zde všichni představují - nemá to stejnou rychlost střelby jako běžná poloautomatická pistole...

A co ma být? D&D je zákon? D&D jako obecně definuje to, jak rychle může střílet kuš? Navíc je to jedno, protože i v D&D může postava střílet z kuše NEREALISTICKY rychle... a to že dost. Tohle už je fakt absurdní.
  • Já osobně jsem nikdy nečetl žádnou pohádku či fantasy, který by rozumě vysvětlovala sudičku, vodníka atd. Ale rád si nechám něco doporučit.
  • czlukas, ty seš fakt mimoň :D
  • Neměli alieni vždycky slini jako vodu? Omlouvam se jestli se pletu, ale při te sceně kdy zabil prvního chlápka v originálním filmu, on mu pod ty jeho sliny vlezl a myslel že na nej kape voda, ne? Pak se otočil a koukala na neho přišera. Krev měl kyselinu.

Každopadně, horzně mě udivuje jak se tady hadate jestli muže střilet ze dvou kuši :) Ja si osobně nemam problem představit že se nějak nabijou a natáhnou samy. Dokonce si myslim, že by se to snad dalo i nějak mechanicky pořešit, tuplem takove malinke ktere nevyžaduji moc velkou silu.

Ale štěstí že se tu řeší JENOM tohle. Myslim že by se našly větší "nesrovnalosti" v ruznych pohadkach. Jak honza (bez kouzelných vlastností) nadzvedne horu. Jak vlk sežere dva lidi a myslivec je nezraněné zachrání. Sou toho tuny. Řekl bych, že tu spousta lidí vážně nemá vůbec fantazii *2*
  • ty tupé hovado
    to uz se fakt neda rict jinak
    takze v diablu 2 byla hulka jen pro necra - chces tim rict ze amazonce by spalila ruku nebo co ?
    je to proste gameplay fakt, kterej nezmenis, protoze to NEJDE
    je to cool, je to dobre hratelnbe - nech to byt

nebo mi fakt ukazes jak si zakouzlis fireball z hole a zabijes pri tom 10 lidi
  • ok, ok, odpověď už jsem dostal, já mám hranici prostě někde jinde než vy dva či kolik vás je a přijde mi to hloupé až úsměvné, vám to přijde ok s tim, že je to fantasy kde je možný bez vysvětlení úplně vše. Nevadí mi kouzla, duchové, sudičky, šotci, polednice ani vodník, ale jsou věci, který jsou moc i na moje chápání fantasy, což dvě kuše, dva luky, nebo podle tebe třeba milion luků v jedný ruce prostě jsou, to je vše, jinak mám rozumné fantasy fakt rád.
  • Ok tady mas vysvetleni tech kusi:
    Jsou to samonabijeci kuse, s pruzinovym zsobnike, ktery tlaci nove sipky zespodu kuse nahoru aby vystrelil. Samotne natahnuti kuse je spusobeno magickym kamenem, ktery k sobe pritahne druhy magicky kamen na tetive, a tim natahne po kazde vystrelu kusi.
    Do zasobniku se vleze 200 sipek, protoze jsou kouzlem zmensene, dokud nevyjdou z kuse.

Nemuzes mi na to nic rict, protoze v diablu to MUZE fungovat

Tak a ted mi vysvetli ty kouzla :P
  • Já sem tak trochu vysvětloval, že fantazie je fantazie a ne něco od blizzardu. Stane snaž se trochu pochopit to slovo... Proto mi nejde na rozum kvalitní a nekvalitní fantazie
  • Hmmm... a proč jsou tedy Wizard/Klerik/Druid (respektive obecně magic povolání) totálně imba ve všech edicích D&D kromě nejnovější 4E?

"...a proč vlastně by neměl každý mág být schopen všeho..."

What? Jestli je v nějakém fantasy systému mág schopný snad všeho, tak v D&D...

Kromě této díry ve tvé argumentaci nemám problém chápat to, co se tu snažíš vysvětlit, nicméně Diablo není a nikdy nebylo o dokonalém lore co se týče magie, předmětů a skillů, stejně jako velká hromada jiných fantasy/nefantasy her (to už má lepší lore Warcraft). Diablo staví na něčem jiném. Souhlas s tím, že samotný svět je slabota v porovnání s tím, co tu uvádíš, ale Diablo je v první řadě (narozdíl o tebou zmíněných světů) počítačový hra, kde je na prvním místě to, jak se to hraje, jak je to zbavné a ne to, jak kvalitně je vysvětlený princip magie atd.
  • Může to být sebezábavnější, ale když to bude naprostá fantasmagorie bez vysvětlení, tak mě (spolu s dalšími lidmi, kteří chtějí alespoň lehké vysvětlení) to naprosto od hry odradí. Například proč Alieni (Alien, AvP) nejdříve mají kyselinu místo slin a později již ne? Proč světelný meč ze Star Wars jednou prožízne cokoli a podruhé obyčejný kov neprožízne? Vadí mi, že to takto upravují pro potřeby scénáře, či pro efekt...
    Další, v D&D sice samopřebíjecí kuše je, ale funguje naprosto jinak, než si zde všichni představují - nemá to stejnou rychlost střelby jako běžná poloautomatická pistole...
  • teď nevím, bylo to na mě?

Ještě mám na rtech otázku a co 10 luků? v každé ruce pět? je to ještě v cajku nebo už to začne trochu skřípat? no nic :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit