Přejít na výpis diskuzí
Lovec démonů, pátá hratelná třída pro Diablo III
23.10.2010 | Petr Poláček
180 příspěvků
-
Víš, ty podle mě jen kecáš. Nejdřív něco plácneš, něco o "vysvětlitelnosti ve fantasy a logičnosti daných jevů", ale když po tobě člověk chce, abys byl konkrétní a uvedl příklad, kterej by podporoval tvý tvrzení, jen se blbě vymluvíš, cos řek a neřek. Přiště tedy raději neříkej nic.
-
dodpověď máš dole, o logice ve spojitosti s ohnivými koulemi z hůlek jsem nepsal, bylo to přesně takto
"I fantasy a podobné věci by měly v určitých ohledech dbát na nějakou logičnost, vysvětlitelnost danýho jevu"
tak mi nepodsouvej něco co jsem nenapsal, jestli timhle stylem vymýšlení si a kecáním chceš vést debatu tak si najdi někoho jinýho. -
Nebudu se tu zabývat tvou kritikou Diabla- je pojatá z naprosto mylného úhlu.
Zajímá mě spíš tvá představa konstrukce fantasy světů a jejich jevů. Zaprvé, máš pravdu. Zadruhé, naprosto špatně svou pravdu používáš. Pokud nějaké univerzum stanoví svá pravidla (na základě mytologie, historie atp), tak se jimi musí řídit a jako celek být logické- ať už jde o fantasy nebo psychologický román. ALE tvé vybíravé kritizování jen takového aspektu, který je podle tebe méně realistický, je naprosto mimo.
Zjednodušeně: Kuše existuje i v reálném světě, proto se bude řídit pravidly našeho světa, ale čaroděj neexistuje, tak mu klidně dejte oheň šlehající ze chŕtánu. HLOUPOST- pokud budeš trvat na aplikování reálných pravidel ve fantasy světě, musel bys prohlásit, že ač kouzelník nějakým záhadným způsobem mohl ten oheň vyprodukovat, musel by ho spálit zevnitř, protože lidské tělo takové prostě je.
Možná je to chyba i fantasy univerz, která se snaží realitě co nejvíce přiblížit, nebo alespoň vaším špatným pochopením těchto světů- autor fantasy určuje svá pravidla, která nutně ovlivňují každodenní a reálné situace- pokud ne, tak jde o lennost autora. Dobrý autor by naopak měl být schopný své myšlenky a pravidla svého svéta dobře aplikovat, ať je to třeba v rozporu s tradičními představami o tradičních věcech, kterou může být v tomto případě kuše a její extrémní použití. -
ee, Quid pro quo, já už odpověděl, si na řadě, takže mi ty radši vysvětli jak je to s tou kuší a jak je možné je používat v každé ruce jednu. Bylo by možné používat i luky v každé ruce jeden? Prosím odpověď a vysvětlení trochu lepší než jen "je to kouzelné", pak jsem na řadě já : )
-
Nehádej se, jen nám to vysvětli;o)
-
Ano, máš pravdu, stále jsme nepochopili, jak jsi to s tou logikou a vysvětlitelností ohnivých koulí, létajících z kouzelných hůlek, myslel.
-
Nebudu se tu s váma hádat, na to fakt nemám nervy, bez urážky, stejně to ani nepochopíte a i kdyby tak to stejně z principu nepřiznáte, takže výsledek? ve finále tu bude dlouhá hádka na jejímž závěru budou mít všichni ten samý názor jako na začátku i kdyby argumenty protistrany byly sebesilnějšíí, tohle si pánové užijte se někym jinym.
-
evidentně si nepochopil o co lidem, kteří to kritizují jde a co mají na mysli, prostě si to podle svých možností uchopil tim nejprimitivnějšim způsobem jakým to šlo a rádoby vtipným způsobem to parodoval.
-
Hups, jestli takhle dokonale zjevnou IRONII někdo nechápe, tak by měl hodně rychle hry přestat hrát a měl by začít raději číst, protože už to začíná být vážné. :-)
-
Hm a mužeš mi popsat, co ma byt logickeho na tom že někomu litaji ohnive koule z kouzelne hulky? Jak ma byt ten dany jev vysvětlitelny? Nebo logičnost a vysvětlitelnost těch kostlivců? Resp. že někdo zmizí když si nasadí prsten/plášť? Aniž bys teda použil slovo kouzelne nebo něco podobneho.
-
Tak mi prosím tě vysvětli, co je logickýho na tom, že kouzelník čaruje? Že byla matka kouzelnice a otec kouzelník?
-
No a tak je grafika odfláklá, no a co? Nejdůležitější zkrátka je, JAK se to bude hrát. Mě je grafika někde u zadku, pokud to bude zábavný. Je mi líto, že kvůli té superošklivé a odfláklé grafice tě to nebude bavit tolik, jako kdyby byla grafika podle tvých představ, ale my, co se soustředíme na podstatnější věci, než realismus v nerealistickém Diablu, si to určitě užijeme. Krev tam stříkat bude, postav bude vícero, nové zbraně, noví nepřátelé a tak dál až do smrti. A není to žádný fabojismus, jen prostě neřešímu hovadiny typu dvě kuše apod.
-
I fantasy a podobné věci by měly v určitých ohledech dbát na nějakou logičnost, vysvětlitelnost danýho jevu aby celkově ten svět mohl fungovat, pokud tobě na každou blbost co se kde ve hře, ve filmu či v knížce objeví stačí říct "je to kouzelný" a tím je to vyřešený tak prosim, mně ale ne, takovej svět pro mě neni fantasy ale hloupej výmysl, který nedrží pohromadě a evidentně nejsem sám, ale když tě to netrkne samo, zbytečný o tom debatovat, je to tvoje věc, mně je u zdaku jestli se ti to líbí nebo ne, tak mi ty neříkej zda se mi to má nebo nemá líbit.
-
hehe tak tak *2*
-
Jestli to, že někde vyjadřuju názor znamená, že mám komplexy, tak je máme asi všichni, na zmíněném webu se kritický názory mažou, takže zbývá necenzurovaná diskuze např. tady, nikde jinde nepřispívám, tak se prosím uklidni. Já snad někde řekl, že si ho nezahraju? samozřejmě, že si ho zahraju, ale to se snad vylučuje s jeho kritikou? :D Nejdůležitější je hratelnost a la la la la, to už jsem viděl asi milionkrát, bych tě chtěl vidět jak by si mluvil být diablo ve 2D v kvalitě třeba jako doom, už tě vidim jak říkáš, že to nevadí, hlavní je hratelnost, naštěstí můžeš být klidnej, protože je to jen kdyby, pro mě ale ne, a když už si nakousl grafiku a zátahl to sem, tak pro mě je to technicky a po výtvarný stránce odfláknutý, to máš pravdu.
-
to mi říkáš TY.
-
Ty seš asi uplně blbej žejo?
-
Hele Stane, a nepřijde ti hloupý když třeba kostlivec, prostě kosti bez jakekoliv tkaně co to drži dohromady, bez jakehokoliv mozku drží v ruce meč a snaži se tě zabít? Nebo samotny meč, nikdo ho nedrží, poletuje ve vzduchu a máchá kolem sebe. Totalni kravina žejo? Vubec kouzla, fantasy atp. sou toalni blbosti, žejo?
-
kde do říká že to má být simulátor středověku?:DDD ty vole prober se :DDD vůbec nevíš
-
Tý jo, fakt nemůžu uvěřit tomu, že máš z Diabla III takový komplexy, že jej kritizuješ všude, kde se dá. Nejlepší ale na tom je, že si ho nakonec stejně zahraješ. Dvě kuše nebo tři, grafika taková nebo maková, jistý je, že Diablo III všichni vyzkouší, ať na něj plivou nebo jej chválí. Protože proč? Protože na Blizzard je možný vsadit vlastní boty, že to bude zábava, a všichni to ví. To, co se tady pořád řeší, jsou beztak hovadiny, který dle mého nebudou mít výraznější vliv na to nejdůležirější: HRATELNOST. Jasně, že nikdo neví, jaký to bude, ale dá se předpokládat, že zábavný. Proč by taky nemělo? Protože Demon Hunter jako by z oka vypadla amazonce z Diabla 2? Nenechte se vysmát...