-
Pokud má někdo zájem přečíst si recenzi, která hru skutečně shrnuje, nabízím zde: http://www.lefiath.cz/cs/metro-last-light
-
-
Tak ideální recenze to neni (viz několik protimluvů : "Doufám že až přijde trojka, na které se už jistě pracuje, přinese konečně to co si hráči žádají - větší volnost, možnost průzkumu a přitom stejnou měrou provázaný příběh a atmosféru (a kooperativní režim!)" - přitom větší otevřenost často snižuje atmosféru/příběh), ale je určitě mnohokrát lepší... *4*
-
-
podle autora recenze je zrejme nejlepsi strilecka CoD: Black Ops 2 *11*
-
-
To asi ne ,ale tuhle hru měli dát jinému autorovy.Nic proti.
-
Ne, Dark Forces.
-
-
Výborně, právě si ukázal jaký si guru. +100
-
Jo, Dark Forces jsem zkoušel s ňákym vylepšovákem, kterej zlepšuje rozlišení, vyhlazuje textury a přidává (velmi citlivě) do hry nějaký efekty... a nemoh jsem si to vynachválit... až do prokletýho labyrintu stok ve třetí misi *1*
-
-
-
Zdravím,
už je to nějaká doba co jsem o Metru LL slyšel a podle této "recenze" a komentářů zde.. chápu dobře že tato hra nenabízí otevřený svět ale jde o další lineární pokračování předchozí verze?
právě otevřený svět mne na hrách baví (všechny stalkery miluji, i když nemají s metrem nic společného, snad možná tu "sovětskost" :) -
nevím podle jakeho klíče tu mažete prispevky a banujete, vždyt polovina prispevku je tu spam, offtopic nebo trolling nebu nadavky
-
Koukali jste někdo na to divadelní představení? :) Taky koukám okoukali žonglujícího týpka z Bioshock Infinite, ale tady ten ovládá trajektorii těch míčků tak trošku telepaticky :) Každopádně zatím hodně super, tak nějak se mi to hraje líp, než první metro. Možná bych se ani nebál říct, že je to tak trošku CoD, tedy alespoň zatím je to tunel se spoustou (ovšem nádherných) scriptů, ale celkově je to z mého skromného pohledu (či imho) tak tisíckrát lepší! Akurát jsem kůpil key za pekelných 666kč :D ...nevěřícím hodím později updatem proof. Tahle hra si zaslouží všech 666 peněz, i když počítám k vývojářům dojde 66 peněz, ale doufám, že se toho hodně prodá a bude třeba ještě lepší a více rozlehlejší a promakanější pokračování. Letos už jsem koupil větší blbiny, tohle si zaslouží podporu o to víc! Btw. ten SSAA je takový jakože extra AA. Standardní AA už je co jsem se dočetl na guru3d už defaultně implementován a to SSAA pak sampluje i to klasické AA, proto to tolik žere výkonu. Počítám to SSAA nás má vyplé víc, jsem si i říkal, že když je to vypnuté a tak jsem zrovna fáral na tesselaci, že je to nějaké hladké :)
-
-
Satanistické číslo, zajímavé. :)
-
-
Taky se mi to za tuhle cifru nechtělo moc kupovat :) Ne že bych byl pověrčivý, zatím všechno šlape a hra moc moc baví. Btw. tu je ten proof, že nekecám a i když jsem prve sosnul, tak jsem po ověření, že je to kvalitka i koupil ;o)
http://steamcommunity.com/id/Hanzales/games
-
-
hra má defaultně zaplý post-process custom FXAA a SSAA je super sample AA (tj klasické non post-process AA)
-
-
Já si to myslel, že tam bude FXAA v defaultu :) Každopádně pokud se zapne SSAA, tak to sampluje i to FXAA (tzn že se FXAA nevypne). Doufám, že vývojáři, či komunita časem zpřístupní troške bohatší nastavení (u prvního metra se tuším pak dal taky vyšpekulovat kompromis mezi full a very high).
-
-
-
Staženo,nainstalováno a odhehrány cca asi 3 hodiny.První dojmy nebyly pro mě nijak šokující,že bych si říkal,ty bláho,tak to je nádhera..podle mého názoru je to volné navázání na metro 2033..Stejný styl grafiky,stejná hratelnost,stejně ponurá a depresivní atmosféra.Je to prostě klasická příběhová hra,plná předskriptovaných událostí,jkterá je hodně zaměřená na příběh a atmosféru,akce je až druhořadá.Někomu to třeba vadí a nenávidí tyhle hry,já je třeba naopak mám rád a nevadí mi.Komu se líbil první díl,tomu se bude líbit i tohle pokračování.Hraje se to dobře,svižně,nenarazil jsem na žádné chyby,grafiku velmi pěkná..na AMD 6870 OC ve full hd na maximální detaily s vypnutým vyhlazováním a fyzikou stabilně bez výkuvů 30-35 fps....jediné mínus dávám za klasicky sttupidní umělou inteligenci,ale to už dneska tak nějak standart..za sebe rozhodně doporučuji,pro fanoušky Glukhovského jasná záležitost.
-
Já nějak nevím, v čem ohledně recenze vidíte problém. Jsem fanoušek Metra, hrál jsem hru, četl knížky. Z recenze jsem se dozvěděl, že pro mě, fanouška Metra, je to parádní hra, která je v lecčem lepší než hra původní, ale bohužel pořád naráží na některé technické problémy. Dozvěděl jsem se, že stealth funguje líp než v předchzí hře, že graficky je to o kus dál a že mi to taky náležitě vyždíme výkon PC. O příběhu bylo naznačeno jen to, že navazuje na předchozí hru, což je to jediný, co o příběhu chci slyšet. Co víc potřebujete? Mně takhle krátkej, ale čtivej a výstižnej text pro čtení z monitoru naprosto vyhovuje. :)
-
-
pro fanouska metra a prvniho dilu je recenze dostacujici...ale pro ty ostatni ?
-
-
Možná by stálo za to zmínit, že hra nemá FOV slider, příkazy z Metra 2033 nefungujou a je to stejná klaustrofobie, jako byl třeba nezmodovanej Stalker: CoP. Navíc u interiérový hry, kde se dezorientace projevuje ještě víc, mi to přijde jako dost hrubá chyba. Teď jsem viděl videa a sorry, toto fakt ne. Dokud se tohle nevyřeší, tak se držím dál. Pak budu možná platit prachy za ranger mode (snad do tý doby někdo dostane rozum a dá ho zadarmo!!!), ale to už je život. Chjo, navíc v době, kdy už se FOV slider konečně stává docela běžnou věcí *7*
-
-
http://www.vg247.com/2013/05/15/metro-last-light-pc-update-to-enable-custom-fov/
-
-
Tak jsem s informacema koukám o pár hodin pozadu, díky za odpově *1*
No kluci to vysvětlujou hezky, to jako chápu a tohle se běžně děje, pokud se natvrdo změní FoV v konzoli nebo v ini a hra na to není stavěná. To už holt musej kromě samotnýho FoV taky změnit umístění kamery, aby do záběru nelezlo, co nemá. Jiný studia to zvládly, nevidím důvod, proč by neměli oni.
A ta věta, že to naprosto zrujnuje atmosféru, to je fakt čistej blábol. A nejsou první, kdo tohle zkouší obhájit. Když chci, aby hra působila stísněně až klaustrofobicky, tak podle toho vymodeluju prostředí a navodím atmosféru, a ne, že nastavím titěrnej FoV a tadá, mám vyhráno. A myslím, že ty podmínky splnili, takže bych se zkaženýho zážitku nebál. Sem s tím *4*
-
-
-
Doufám,že Lukáš dostane příležitost a prostor napravit tuhle zpackanou recenzi v novým čísle Levelu.A dokáže,že je pořád recenzent par excellence......
-
-
Což otož ta recenze je sice trošičku zpackaná uspěchaná (asi stejně jako ta hra samotná) nicméně nové Last Light není lepší jak jeho předchůdce (bohužel). Koridorovost je to skutečně cítit všude k tomu i například tuning zbraní je defakto to co známe z jedničky (akorát tam jsme ty zbraně kupovali jako celek) není tu žádná improvizace ala Stalker (například možnost upravovat si mechanismy zbraní a podbně stejně tak je to i s obleky (a je to škoda).
Pokud jde o samotný příběh tady se prostě Lukáše musím zastat. Jednička mi přišla více po chuti a to nejen gameplayem ale i samotným příběhem (skrátka mi tam přišel scénář vyladěnější stejně tak i hra která je dost co se týče optimalizace odfláknutá). A to nepíšu jako nějaký hatter Metra vzhledem k faktu že jsem milovník jak Stalkera tak i Metra samotného (zkrátka sem od nového Last Light prostě čekal víc a grafika to skutečně nemůže zachránit).
Pokud jsme však ještě u grafiky na minimální detaily vypada Last Light paradoxně hůře než jeho předchůdce se stejným nastavením (platí o vnitřní lokace tedy tunely metra atd) Jediné v čem člověk může vidět na tomto nastavení pokrok je povrch kde grafika vypadá o hodně lépe jak 2033. Bohužel ale tohle je skutečně málo čekal jsem více (takže se holt zase vratím na Stalkera COP aktuálně na SGM 2.2.
Závěrem ještě se sluší dodat že český překlad do této hry se povedl asi na stejné úrovni jako český oficální překlad do COP tedy je to totální sh*t neskutečných rozměrů (nepřeložené in game sekvence, nepřeložené téměř všechny vedlejší dialogy (jako kdyby si autor překladu házel mincí který dialog vedlejší přeloží a na který se totálně vys*re). A ani netřeba mluvit že dotyčný překládal naprosté nesmysly kolikrát (no co si prostě budem nalhávat Cenega forever že :-) -
-
ad překlad: pokud je něco nepřeloženého, může to být i tím, že překladatel nedostal všechny texty, nebo tam můžou hrát roli chyby technického rázu (rozjebané řídicí znaky), za které nemusí překladatel sám, ale až pán, kterej to láme zpět do hry. True story. Jedno je ale jisté. Pokud tam jsou takovéto lapsy, nebyl žádný nebo dostatečný betatest. (Za to je taktéž zodpovědný zadavatel)
-
-
-
To som si už dnes myslel, že ma nič nena*ere, ale ano Grygarova recenzia Metro LL. *1*
Neviem, ktore ako hry su podla vas dobre, ked tato nie ale kludne si ich srčte do analu...
Loliček-ked to nevieš, tak to nerob... -
-
Metro LL je asi jako u Stalkera datadisk s názvem Clear Sky ve stejné pozici. SHoC měl lepší příběh (tady se skutečně u LL vařilo z vody přesně jak Lukáš psal v recenzi) a navíc konec je v obou případech sešit horkou jehlou (pravda u CS více než u nového Metra) jenže LL (bylo ve vývoji 3 roky zatímco datadisk k Stalkerovi jen něco málo kolem jednoho roku). Problém je v podstatě v naprosto useknutém konci, jednak jsem čekal že to skončí trošičku jinak nebo to mohlo klidně končit takhle jenže tam jsou dialogy o tom že se udělá tohle a nakonec se to usekne a už neřeší a narve se tam "SPOILER -- nějaká na konci bomba kterou si asi očividně vycuvali všichni z prstu(protože se o ní nikdo nikde za celou hru nezmínil) a pomoc tomu temnému kterou mu přislíbil ar sem se nakonec nedočkal notabene to chvílema směřovalo i k rozzuzlení faktu proč ar umí naslouchat temným a to se taky nakonec zametlo pod koberec -- SPOILER"
Ve výsledku je to prostě nedokončená hra která sama o sobě ve své podstatě nic nevysvětluje a co je hloupé něco nakousne a nedořeší (a těch nakousnutých faktů ve hře je celá hromada) -
-
Ty nakousnuté konce budou tutově návnada na další díl, byť to LL trochu sráží...nicméně, co se recenze týče, nečekal sem žádnou litánii, ale tohle...to je jak recenze na nový tetris od Gameloftu... Pročetl sem si názory snad všech herních serverů (zahraničních - to proto, abych si udělal představu a nesoudil dle jedné recenze) a dávali minimálně 8/10 (spíše ale 9/10 a podobné cifry) + mnohem delší a specifičtější recenze... prostě "nadšené" články...což o to, šlo by to i bez toho nadšení, ale je znát, že se zde nerecenzuje (alespoň ne všichni) nezaujatě, ale "oblíbené" hry mají sloh jak ze starověku, ale hry, na které se tu asi nikdo netěšil (škoda, čekal sem, že alespoň jeden post-apo guru se zde najde), mají prostě smůlu (a to nejen v hodnocení)...prostě, čekal sem trochu lepší článek...více méně po chvíli, když jsem se rozkoukal, už sem byl u posledního odstavce... *7*
-
-
Last Light je podle nás dobrá hra, nevím, kde jsi vzal opak.
-
Vzdyt podle recenze ta hra je dobra...
-