Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Xcomik
    MS od dob co začli svoji pouť s Xboxem jsou v tomhle ohledu dost na dvě věci. Však by taky neuškodilo ukázat statistiky prodejů jejich operačních systémů. Plno fabrik dneska běží na Linux distro, na poli konzolí dostává MS tuhle generaci od Sony dost nazadek, člověk se až diví že pak má ještě někdo z MS pocit říkat tyhle nesmysly pro polygon.

MS je v dlouhodobém měřítku právě živeno z operačních systémů a software který navrhují až někde tam dole (hodně dole) je konzole Xbox a nejhůře na tom je mobilní platforma systému. Já v tomhle prostě MS nechápu, místo toho aby se snažili Xbox hráče a PC hráče na jejich OS více spojovat pak oni spíše do polygonu pošlou vola který řekne pravý opak,

V dobách kdy tu nebyl Xbox se na MS os rok co rok vydávali nové aktualizace v Direct X a od dob Xboxu až po Xbox One jsme zažili DX 9, 10, 11 a to ani ty DX verze moc inovací nepřinesly (kromě pochopitelně DX 9 která oproti jejímu předchůdci inovací hodně přinesla ale mezi ostatními verzemi jsou ty inovace směšné).

Díky tomu že nové konzole nejsou už dotované pak není problém postavit podobné herní PC 10-12 tisíc korun s prakticky stejným (né li vyším výkonem) a osobně dávat za hru o 3-5 stovek více jen za to že je to na nějakou konzoli mi přijde naprosto mimo mísu. Sony opět bravůrně zvládla reklamu na jejich PS u minulé generace to byl CELL procesor a téhle to je GDDR5 paměti kteří si plno konzolistů plete automaticky s DDR5 (no samsung ještě nemá ani čtvrtou generaci ale u Sony už mají pátou :-). No abych to zdejším osvětlil GDDR5 je defakto DDR3 s vysokými takty a větší spotřebou (ale zároveň dokáží přenášet větší tok dat) nojo jenže ten větší tok dat musí být kam přenášen a v tomto případě je přenášen do APU Jaguar a ten jak všichni Hawrdware znalí víme má maximální šířku systémové zběrnice 1866MHZ která dovolí propustit maximálně 60-70GB/s (jinak samozřejmě GPU v APU Jaguar co má PS4 je výkonější než XONE díky více stream procesorům apod.)

Na MS mě hlavně nejvíce štve že za 6 let co mají nové jádro DirectX pro X360 a následně pro XONE ho nedokázali vydat na PC a teď se budou dušovat že nové DX 12 přinese až 60% nárust výkonu na PC pro hry (aby ne když to je dávno vidět na xbox 360 co za hry na tom běželo přes fakt že výkon té konzole je z pravěku ale paradoxně na PS3 ty hry měli neskutečné problémy Mafia 2, Fallout, Skyrim apod.). Je potřeba podotknout že PS3 byla výkonější jak X360
  • no pobavil si *1*
    Na práci mi stačí noťas do 7 tisíc. Pokud si chci vychutnat hraní na maximu tak jedině na PC konzole můžou po několika letech srovnat krok s PC, ale vždy budou výkonostně pozadu. Ono stačí už dnes srovnávat co bude vycházet na takzvaném nexgen. konzoli a PC a ty rozdíly jsou docela markantní.
  • PC slouži na práci a ne na hrani už to pochopte. Na hrani jsou konzole
  • To je tim ze se v tom nepohybujes a/nebo ovladas PC na urovni uzivatele.
  • když je hraní jenom zábava a žádná soutěz, vyjmenuj mi prosím 3 FPS kde se v multiplayeru nepočítá skóre
  • Jack1947
    No, tak M$ucks se vyjádřily zcela jasně že jim na pc hraní a hráčích (už vůbec) nezáleží. Priorita je konzole, jenže PC a mrkváci k sobě neochvilně vždy patřily.Bude to jednou zánik velké éry? to nevím ale moc dobré vyhlídky v tom taky nevidím. Nakonec se budou asi muset rozhodnout bud pc - na které každý nadává nebo Xbox který má každý rád - ted už to možná ví, že pc nemá budoucnost. Že mrkváci strašily už dlouho možná je čas jít dál někam dál... pryč. *3* Kdoví kam...
  • Podle tvé logiky (válečník level 795 je ti totálně k hovnu) je pak každá hra k hovnu, tak proč je hraješ ? :D
  • jasně že je, zkoušel jsi někdy v SF4 udělat Ultra kombo na klávesnici?
  • Overwatch
    Nic nového, to je skoro každou E3 u všech firem :)
  • Takze je proti zdravemu rozumu hrat bojovky na pc?

Je pravda, ze s gamepadem je to obtiznejsi, ale hrat bez cheatu je take obtiznejsi. Na druhou stranu hrat s gamepadem fps je pro mnohe zabavne a i ke konzolim existuje cosi jako mysi.

Treba borderlands mam na konzoli i pc a vic me bavilo hrat na te konzoli, aniz by me do toho nekdo nutil.
  • Jaká je teď jejich strategie PC hraní? Nevíme. Ale víme jediná věc byla buzerace její služby Game for Windows Live. Myslím si, že jaký koly komentář Microsoftu na adresu jejich podpory hraní na PC je máváním červené deky pře býkem. Ať jsou radši zticha a šoupou nohama.
  • Mne by to hrozne vadilo a ta hra by ma nebavila ale mal by som nervy.

Fakt

Presne to iste ako jazdit po ceste na mtb. Aj to ma vie riadne vytocit :)

Jednoducho ked som zvyknuty na cestak kde lahko sliapnem do pedalov a idem ako raketa tak z mtb budem mat len nervy :)

Pritom by mohli dodavat nejaku bezdratovu mys a pod a rozsirili by aj pocet hier o strategie apod.
  • Zkus si zahrát Q3, či CS na gamepadu a nahraj nám to prosím...
  • walltar
    Bavil ses u toho?

Pokud ano ... tak to ztráta času určitě nebyla.
    Pokud ne ... tak nechápu proč si to hrál.

Někdo sedí u PC, někdo u Televize, někdo v hospodě s kamarádama ... ale volný čas je od toho aby jsme se odreagovali a bavili se. Stejně všichni jednou zdechnem a já radši zdechnu po životě u kterého jsem se bavil, než po životě u kterého jsem vyprodukoval hromadu hodnot, které jsou mě po smrti k ničemu.

Jo je možnost první polovinu života makat a druhou polovinu si užívat ... akorát to máš větší šanci, že tě buď zabije stres, nebo že spadneš do rutiny a celej život budeš chycenej v pasti. Jo možná budeš mít pěkně velké bankovní konto ... a ti co ho zdědí ti za něj pořídí krásnej náhrobní kámen.
  • je fakt, že když jsem byl v anglii, tak v GAME měli regály plný Xbox her, o poznání méně PS3 a pro PC hry tam byla jedna vitrína a to ještě s hodně podivnými hrami, kdyby člověk čekal, že tam už jen proto musí narazit na ty největší pecky PC hraní, mýlil by se, spíš to vypadalo jako odkladiště kdečeho

na druhou stranu mi tenhle přechod k digitálu vůbec nevadí, krabice a CD nikde skladovat nehodlám a ty staré co jsem měl musely pryč, protože zabíraly místo
  • Jenže hraní naštěstí neni žádná soutěž nebo mistrovství, je to jenom zábava, proto to, ze člověk nedá headshot ve skoku a v otocce neznamená ze me to nemůže bavit. Věř mi, ze kdyz delší dobu hraješ na konzoli, tak přestože nebudeš nikdy tak přesnej jako na myši, tak te ani nenapadne si stěžovat na ovládání, maximálně na svůj skill. Naopak gamepad ma i nějaké přednosti, nemusíš sedět u stolu, trigerry více evokuji tisknuti spouště, zpětná vazba v podobě vibraci a do toho nějaký ty picovinky jako je třeba pohybový ovládání. Neříkám ze je gamepad lepší než K+M, rozhodne to ale je pohodlná alternativa.
  • jé, ty si myslíš že hry jsou realita, vtipné, ale bacha na to chlape
  • Lodicka/letadylko s balsy je ti taky uplne totalne khownu ... a manzela a deti vlastne taky, levnejsi a efektivnejsi je si koupit uklizecku a de…vku. A ve finale i to je ti k hownu, stejne nakonec skoncis po drnem, tak pod ten vlak skoc hned a mas pokoj.
  • Chm... kdyz se podivam co dneska v ty krabici dostanes ... tak se ani nedivim, ze to nikdo nekupuje. Nejaka plastova figurka v hodnote 5Kc ... prodana ovsem za priplatek litr ... to nevytrhne.
  • Na PC hraje radove vic lidi nez na konzolich. Mozna kdyz sectes vsechny konzole vsech vyrobcu tak budes mit zhruba cislo, odpovidajici poctu PC. Jenze pro vsechna ta PC delas tu hru jednou, pro kazdou konzoli ji musis udelat zvlast.

Na konzolich se pak pirati uplne presne stejne (jen se mrkni na tpb, sosnout tam lze zcela cokoli). M$ toho v posledni dobe prosira mnohem vic ... a ja si jen mnu ruce ze si konecne kope vlastni hrob ... uz se tesim, az si do nej lehne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit