-
Nemám nic proti chytlavým herním mechanikám a poutavosti celé hry, ale ta samotná má několik zásadních problémů: 1) nepodporuje 32-bitový operační systém, respektive v něm si také zahrajete, ale jen v nastavení graifky maximálně na MEDIUM a bez ambientních zvuků prostředí, ve kterém se hra odehrává (u 64-bitového OS tenhle problém odpadá). To mi přijde jako dost velký trapas, s tímhle přijít do distribuce.__2) hra má několik zásadních bugů, s kterými se prakticky bez opatchování nedá dohrát. Fakt nemám rád nedodělky, za které výrobci chtějí víc jak sedm stovek. Ale jinak slušná hra, tak za 6-7/10.
-
-
32 bit systémy jsou dost archaicka zalezitost v dnesni době, hlavne co se tyce her. Daleko lepsi by bylo kdyby hraci cim dal tim vic prechazeli na 64bit, aby se vyvojari nemuseli patlat s dvoji optimalizaci a soustředit se na hru samotnou. Mozna tyhle pripady ochyuzenych 32bit verzi které to proste endavaji donuti hrace poridit si 64bit.
-
-
Chtel bych autora pochvalit za zhodnoceni prekladu, mnohem snadneji se mi pak rozhoduje zda to hrat cesky nebo anglicky.
-
-
Co se zhodnocení překladu týče, tak s autorem souhlasím... Několikrát jsem během hry přepínal mezi češtinou a angličtinou, protože to byla hrůza.
-
-
Ono je hlavne blbe prepinat uprostred hry, protoze clovek si navykne na nejakou terminologii.
Navic odhadnout uroven prekladu muze byt docela problem, protoze to znamena nahrat slusnou dobu a pak uz se vetsinou prepinat nechce.
Podobny problem mam s obtiznosti. U spousty her jde menit v prubehu, coz je skvely krok, ale treba u nejnovejsiho batmana to nejde(pokud vim). Zacal jsem hrat na normal, ale po projiti zacatku jsem musel zacit hrat znova(na hard), ono by to nebylo tak strasny, ale protoze mam dost nahrano z predchoziho dilu, kde jsou ty souboje hodne podobny, tak to byla strasna nuda.
-
-
-
Ja jsem po dohrani silne rozpolcen. Sice jsem se nejakych +- 60 hodin kralovsky bavil, hlavne diky brnkani na moji skolni aktovku, ale zaroven mi zustala po dohrani jista pachut nedodelanosti cele hry a pocit, ze z toho slo vymacknout jeste vic. Schvalne jsem si rozehral MM VI, ktere jsem na Steamu dostal s early accesem a to mi jen potvrdilo muj pocit po dohrani. I ja jsem v letech, kdy neni v mem zajmu tuhnout u neceho, co dohraju po stovkach hodin, ale i tak bych ten novy dil privital malicko hutnejsi. Hlavne co se samotnych dungeonu tyce, ty mi pride neuveritelne male. Cekal jsem, ze kdyz nic jineho, tak ve hre krom tech pididungeonu bude aspon jeden poradny, ale ani toho jsem se nedockal. Bonusovy dungeon Mnaukani byl primo vysmechem. Souboje s bosaky mi take prisly mirne odflaknute, jen ten prvni na majaku a finalni souboj stoji za rec, vsechno ostatni se moc nelisilo od normalniho souboje s obycejnymy monstry. Jsem zvedavy na prvni DLC, pripadne mody, kam hru posunou ;)
-
-
osobne pod zemi nerad travim vic casu, takze mi tohle vyhovovalo... vic volnosti po mape sveta a mensi dungeony... naopak jsem trpil klaustrofobii v dungeonech, ktere mely vic nez dve patra... radeji preferuju tento styl nez Grimrock, kde jsi pod zemi neustale...
-
-
tak nehraj dungeony omfg
-
-
-
To je des, placani nesmyslu o tom jak je každý zaneprazdneny a nemá na hrani cas. Pritom to je jasny, mas cas hrajes, nemas nehraješ..co je na tom tak uzasneho ze je třeba o tom psat na fora nebo do recenzi nechapu. jako ozvena z toho zni...drive jsme byval nerdem co jen hral a nyní jsem dospely, biju se v prsa..muhahahaha...
omlouvam se, ale vždycky když někdo tohle ctu vylitnul bych z kuze.. -
-
Taky to nechapu. Prakticky kazdy se diva na filmy nebo cumi na TV,ale par hodin tydne u hry, na to cas neni?
Bud te to bavi nebo ne. Nic vic v tom neni -
-
Inu, toho času na cokoli včetně her je prostě míň, než bylo v jankovskejch letech. Navíc nejde jen o čas, ale o objem zájmů, kterej s věkem nabobtnal a člověk už v palici neudrží jednu hutnou hru a její pravidla, protože se mu tam tlačí s hromadou dalších věcí. Taková hra, byť sebelepší, pak z principu nemůže dostat stejnej prostor, jako klasiky z mládí. To je celý.
-
-
Tak tak. Jak clovek vystuduje a zapoji se do pracovniho procesu tak toho casu je min a min. Kde jsou ty casy, kdy jsem Deus Ex nebo Mass Effect dohral driv nez co ted cca 2-5 mesicu :-)
-
ja si na takove hry vyclenim dva vikendy, dam to na jeden zatah a pak se zase pul roku muzu venovat rodine.. herni cas M&MX ma byt kolem 30h a zatim mi to prijde vcelku realne...
-
-
-
-
Prosim vas jak se dostanu do kovarny zivlu? nechce me to tam na tech grifech pustit! a nikam jinam taky nemuzu jit?
-
Pekna recenze :) Ovsem nejak jsem nepochopil, proc autor recenze uz znovu nejde do Wizardry 7. Preci jen hrat tenhle skvost ve 12 letech a jako dospely je rozdil, urcite bych to dal znovu Lukasi :)
-
-
Kdo říká, že jsem sedmičku od té doby nezapnul? Jen už nikdy nebyl čas se do ní ponořit tak, jako tehdy..
-
No protože strávit pár set hodin u jedné hry si pracující člověk, který má navíc třeba i manželku (příp. děti), zkrátka nemůže dovolit :)
-
-
Souhlas, můj "must-play" seznam se povážlivě rozrůstá a nedělám si iluze, že to někdy doženu. V důchodu budeme mít jiné starosti, třeba vzpomenout si, kde máme zuby :-)
-
-
mám to stejný, proto spolupracuji při výběru s dalším titulem s tímhle webem: http://howlongtobeat.com/
abych zjistil, za jak dlouho se dá tak hra dohrát. pomáhá mi to při sestavování pořadníku, co hrát (po nějaké 15hodinové hře třeba proložím nějakou, co se dá dohrát tak za 6 hodin) a pomalu člověk ten seznam zdolává (i když pořád mám pocit, že ten seznam spíš roste). každopádně je lepší nejdřív zatočit s těmi kratšími hrami a odfajfkovat si je, takže mi ani moc nevadí, když je nějaká hra "jen" na 8 hodin. to je tak ideální hrací doba pro pracujícího člověka :) -
-
Skvelá stránka, už tam chodím hodne dlho. Bohužial ale ani ona mi neporadila kedy si mám nájsť čas na nejaké 50+ hodinové RPG. A že sa mi ich zase nezbieralo (Skyrim, Dragon Commander, Dark Souls)... *9*
-
Hmm, Wizardry 1 - 35 hodin. Na ty se chystam az dohraju Might&Magic 1 :) Jak moc jsou ty informace validni?
-
-
tak celkem to sedí, ale samozřejmě záleží, jakým stylem hraješ u určitých her a taky jaké množství lidí tam ten čas dalo.
-
-
Dík moc za tip. Řeším to podobně jako ty, a tahle stránka se k tomu určitě hodí.
-
-
Ke hraní zuby potřebovat nebudeme :)
-
-
Tak je to rozsahla hra, ja vim :) Ale zase je lepsi hrat jednu poradnou, nez 10 mizernych. A casove to vyjde na stejno :)
-
-
-
Nechce to opravu karty hry??Lokalizace Ne??
-
Dohrál jsem MMX, tak jen stručné dojmy. Herní doba odhadem kolem 40 hodin (nevím, jestli to Uplay někde měří). Je to výborný oldschool dungeon bez všech těch moderních blbostí. Rozloha není zdaleka tak malá, jak se občas dočítám v recenzích. Když jsou lokace vytlučené, proběhnete je za chvilku, ale při "dobývání" nových území hra jako malá nepůsobí. Zábavný je vývoj postav, objevování světa a místy bezradnost při řešení questů. Většinou mají jen přibližné zadání a občas člověk jen tak bloumá světem v naději, že narazí na něco, co mu pomůže s nějakým úkolem - to mi připomnělo Wizardry 7.
Naopak mě vůbec nezaujal příběh ani svět, nemám k Might and Magic vztah a asi nikdy mít nebudu. Naštěstí příběh není v MMX podstatný. Technické zpracování je mizerné. Mám pocit, že po každém patchi se hra musí stáhnout celá znova, což jsem udělal jednou, ale podruhé už ne.
Celkově je MMX výborná oldschool hra. Nemyslím si ale, že by se dungeony nějak vracely nebo obrodily. Je to sice hezké, ale dnešní hry už jsou jinde a krokovaný dungeon už zkrátka nenabízí ponoření do herního světa, jako před 20 lety. Hodnocení 8/10 mi přijde OK. -
Ja mam trosku problem, dokoncil sem castle portemeryon... jestli se to tak menuje a mam sednout na grypha a letet nekam do forge of elements, ale ono me to nechcenechat letet. Jinak ta hra je paradni, samozrejme mi trosku vadi ze grupa stoji v rade to je problem, ale jinak jsou ty souboje zabavny.
-
-
Dle nějakého uživatele z ofic fora
http://forums.ubi.com/showthread.php/826555-Important-Notice-if-you-can%E2%80%99t-access-Act-2?p=9503728&viewfull=1#post9503728
If you're stuck and can't get to the forge do the following:
1. Go to where you installed the game (I bought it on Steam, so it would be C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Might & Magic X - Legacy)
2. Go here: \Might and Magic X Legacy_Data\StreamingAssets\Dialog
3. Open: LevDialog
4. Delete, or comment, the 4 lines that look like this: condition " privilegeID="1001" failState="DISABLED". This is XML code and if you don't want to delete them you can comment them out like I did by adding [] (without the brackets) at the start and end of the line respectively.
After that I opened the game, talked to Lev and was able to get to the forge. -
-
Supr dekuju, vyzkousim.
-
-