Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dík za pohodový HW článek a doufám, že koberec šel vyčistit ^_^
  • deridon
    sry, ale po příchodu nových konzolích jsem nepocítil změnu.. možná za rok dva..
  • on asi skor myslel monopol pre Gaming PC trh, kde vladnu len dvaja vyrobcovia AMD a Nvidia, ak to jeden z nich vzda, tak pre druheho to bude monopol...nieco podobne sa uz prakticky stava na trhu s CPU pre desktop...AMD pomaly vzdava boj s Intelom, nemozu mu konkurovat, preto sa obzeraju po inom uplatneni so svojimi CPU, ale na desktop su uz bezmocny, co asi tiez nebude ziadna slva, Intel uz teraz nema potrebu hnat vykon svojich CPU dopredu, ked su prakticky bez konkurencie, serkaju sa so znizenim spotreby atd.
  • Ano ano...stare dobre casy nahanania sa za novymi nadupanymi grafikami a tesenie sa z tolkych zdvihnutych snimkov...to konzolovy hraci nikdy nepochopia *7*
  • aj celkom suhlasim, ale urcite nie s tym, ze sa dnes frekvencia CPU zdviha pomaly, popravde je to uplne opacne, ako pred rokmi, uplne bezne ide CPU pretocit o 1Ghz a ani nemusis poriadne napatie zvysovat *3*
  • Mato1987
    Dávnejšie som mal v starom pc dve 8800GTS 512 mb, výkon to bol ohromný, ale sli bolo vtedy ešte v plienkach, dnes je ten výkon sli podstatne väčší, za čo som nesmierne rád.
  • Ristoro
    Já jsem Intely nikdy nějak moc nesledoval, protože mě odrazovala ta cena. Takže i5 s frekvencí 3.7 se vyrovná fx-9590, které má dvojnásobný počet jader a frekvenci 4.7 GHz? Vím, není to jen o frekvenci, ale bylo by dobré, kdybys to trochu rozvedl, rád se poučím.
  • flash789
    takova revoluce jako předvedla Nvidia v době unifikovanych shaderu a rady 8xxx uz tu dlouho nebude, vlastne od te doby se ten vykon karet nijak zavratne nezvednul. myslim tim jako tenkrat..rozdil mezi radou 7xxx a 8xxx byl neskutecnej.
  • flash789
    debata o tehle dvou vecech se vraci jako bumerang, pro nekoho nostalgie, pro nekoho uz dost unavna věc:)
  • Veskoslav
    Mám i5 za 5000 (Intel Core i5-3470) a srovnatelné AMD, co se týče výkonu atd. stojí o +- stejně.
  • ano to je pravda ..zdrava konkurence je potreba aspon se ty firmy predbihaji ve vykonu a cenne atd takze na konec z toho nejvice maji hraci *16*
  • Mato1987
    Nemôžeš porovnávať R9 280x s novou radou od nvidie, to za prvé a za druhé monopol v oblasti grafických kariet nikdy nebol a nebude, máš tu ešte intel a matrox, aj keď je pravda, že matrox je dnes skôr pre náročné technické aplikácie. A na poli mobilných grafických procesorov máš hneď niekoľko konkurentov tiež, ale to je na inú debatu.
  • Jo to je pravda, na casual hrani bych bral taky nejspis 660, uz jsem ju mel vyhlidlou. Ale ted si rikam ze poridim neco naslaplyho at mam zas 5 let klid. Takze mozna 970. *5*
  • Já BF3 (BF4 jsem nehrál) jel na stabilních 50-60 FPS. Je pravda, že vždy omezuju stíny a AA, ale to dělám automaticky u všech her nehledě na výkonu PC.

Není to nejlepší karta na světě, ale oproti GTX760 je stále dobrá a o dost levnější.
  • No nevim jestli je i5 za 20 tisic. Spis neco kolem 6ti coz bude 2 litry nad FX. Kdyz chces taktovat FX tak si pricti jeste chladic a lepsi desku, tu mas u Intelu o par stovek levnejsi, uchladi to i box... Za temer dvojnasobnej vykon v single threadu mi to prijde jako dobra cena.
  • http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/3

Ok tak upresnim. Ta 660 je slaba na hrani dnesnich nejnarocnejsich her ve fHD na plny detaily a 60 fps. A kdyz kupuju grafiku, tak chci aby par let vydrzela. Proto mi prijde 660 slaba.

Tech par procent do 760 je 20-30? To je docela dost, jenze cena je zas o 50% vetsi. Je to proste bida.
  • Ristoro
    Já jedu odjakživa Nvidia grafiky a AMD procesory. Nemám prachy na procesor za 20 tisíc a 8 jádro od AMDčka za čtyři tisíce šlape naprosto v pohodě. Jasně, při stejné frekvenci je Intel určitě výkonnější a má menší spotřebu, ale ta cena je strašná. A Nvidie jedu od začátku až doteď, za slušné peníze hodně muziky. Nikdy jsem neřešil ty spory AMD vs Intel/Nvidia.
  • Jako majitel ó ekologické bezolovnaté NV 8800 bych ti hned ukázal co se na kartě může pos..t , když výrobce utáhne výrobní cenu příliš...
  • Ta doba ještě nepřišla . Nové konzole po uvedení na trh loni vyhořely a stále nenabízí žádného PC killera co by s 4 a 6 jádrovými Phenomy II zatočil (A to jsem GTA5 už hrál na PS3)....
  • 660 je slabá? Na běžném monitoru ve full HD vše jede v pohodě... 760 je výkonějčí jen o pár %.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit