Přejít na výpis diskuzí
Nový blog o vývoji RPG Kingdom Come od Warhorse je o hledání vydavatele a boji o přežití
19.12.2013 | Petr Poláček
236 příspěvků
-
Nebreč, mama koupí slona.
-
Nebylo to srovnání, jen mi to tam sedlo a znělo to hezky. Nezlob se prosím, raději taky něco tvoř;)
-
že budou lidi držkovat, že to není fantasy, to se dalo čekat, ale nejvíc mě baví borci, co si pletou Římské impérium a Svatou říši římskou. To jsem fakt nečekal *1*
-
a jsme zase u toho,Ono Vávra s tou kritikou Skyrimu přestřelil,Vytíkal tomu i takové pitomosti jako že ve skyrimu NEJSOU KADIBUDKY,takže to ono vzbudilo dost emocí,ale hatovat ho kvuli tomu že udělal s prominutím KOK*TIN* a přehnal to, je už po 2 Letech na hlavu.já si občas z toho udělám srandu,(Vávra to udělal taky když udělal pár fotek kadibudek,Prý pro inspiraci do té hry, *15* *15*) ale tohle je už naprosto *CENZUROVÁNO PRO SHITSTORM*
-
Uprimne cekam na rpg kde nebude magie a draci. Ten napad od zacatku miluju. Fantasy jde totiz mimo mne. Takze ja si naopak myslim, ze jejich vize bude nakonec uspesna. Lidi z marketingu chodi uz vyslapanyma cestickama a jestli tahle hra uspeje mozna zacne doba, kdy se budou tvorit dalsi realistictejsi rpg bezne. Kez by. Roky na to cekam.
-
Na facebooku mají agresivní komerční politiku, dejte nám 4000×like a dáme vám další screen ze hry. Twitter letí jak utržený z řetězu, je vidět, že se zaměřují na veřejné financování hry, potřebují shromáždit dostatečnou základnu na to, aby vůbec mělo na kickstarter smysl vstupovat. Měli šetřit výdaje, ale na to je teď už asi trochu pozdě, Vávra si taky nemusel pinknout kancl do středu Prahy, ale mohli si pronajmout starou stodolu někde na okraji Brna a v tuto chvíli vyhodit polovinu méně potřebných lidí, aby prodloužili životnost celého projektu.
-
Hmm. Blog pan Vavru som citaval dost casto a musim priznat, ze hra tohoto typu by mi sadla. Prezentacny teaser a obrazky beriem s rezervou. Ale urcite sa mi viac pozdava tento styl nez vatsina terajsich AAA nabliskanych a nacackanych titulov s primitivnou hernou naplnou. Kde vam v desat minutovom tutorialy vysvetluju funkciu 5tich tlacitok v hre :P
Zrejme je, ze s takouto tematikou a spracovanim sa dnes male studio tazko presadi. Kde investory hladaju v podstate hry podobne aktualne najhranejsim top ten hram. Totizto kravataci vatsinou vedia o hrach pramalo a hra podobneho razu ako tato je povazovane za riziko. Aj ked by dopyt po nich v skutocnosti bol vatsi nez to oni predpokladaju.
Ja som urcite za vznik tejto hry. Sviezi vanok v RPG hrach urcite nepride zo zapadu kedze sa tam vyrabaju plus-minus rovnake hry uz roky. Je to viditelne aj na polskej hre witcher. Kde si prvy diel svojim odlisnym pristupom ziskal miliony fanusikov. A studio rastlo kvantitativne a kvalitativne kazdym dielom(no zatial len dvoma). Treti ma naslapnuto az az :)
Mne sa ale zda, ze pan Vavra ma trosku privelke ambicie. Hoc to nie je uplne naskodu ale perfekcionizmus je dvojsecna zbran. A pri malom rozpocte a velkosti studia je to mozno privelke susto. Plus cryengine, hoc kvalitny a moderny je narocny na grafikov. A skutocne pekne hry na nich vie robit zatial len Crytek. A problemy s financiami su osemetna zalezitost. Hraci zvyknuty na mnohomilionove hry uz neodpustaju slabsi motion-capturing, menej polygonove postavy alebo co i len slabsi lipsync. Preto pan Vavra to ma tazsie ak chce zaujat hracov a hlavne investorov. Vyrobit co i len prezentacku na urvoni AAA titulov(AAA wtf it is even mean today?! triple marketing?) bez kvalitneho a skuseneho timu z minima penazi je urcite nad sily vatsiny ludi.
No ale aby som len nenegoval, tak na hru sa tesim ak vobec niekedy bude. Drzim palce. Mozno sa jedneho dna s Warhorse vyvinie studio ktore predci aj ten polsky CD Projekt. Verim ze huzevnatost pana Vavru mu dopomoze k uspesnemu koncu.
Obdobie skvele, pristup k hernej naplni zaujimave a cryengine dava moznost peknej grafike. Ja by som snad zmenil len nazov, ktory sa mi zda byt trosku divny ale to len tak bokom :)
Som zvedavi co nam predstavia o mesiac.
Snad uz uvidime nejake herne prvky a gameplay!! :D -
docela smutné čtení, mel jsem z toho pocit že smeruji na kickstarter
-
procetl jsem to vsecko a vetsi hate je tu
-
za půl hodiny začíná Fight Club, můžeš se zeptat přímo Dana, jak to vypadá s českou verzí
-
ja neumim anglicky
-
česká verze blogu prozatím nejspíš není, jedinej blog od warhorse v češtině je přímo studia a ten najdeš tady http://warhorsestudios.cz/
-
Ale udelas ... pokud nebudes rvat 90% penez do reklamy a nebudes mit 500 clenej tym, tak udelas. Vem si prvniho Witchera ... ten tym mel kolik lidi? 50 - 70?
-
jen jsem chtěl vyjádřit, jak mě s*re schopnost některých jedinců zatratit dopředu něco, o čem ví zhruba tolik, jako o tom, co měli před 14 dny v pondělí na oběd. Chápu, že někomu se teaser nelíbí, sto lidí, sto chutí, ale nemusím z celé hry hned dělat überscheiße, je to docela neobjektivní a hlavně svinsky nefér.
-
proč nedáte odkaz na českej blog?
-
Jejdásek: Sice si nemyslím, že když se hra nedostane do USA nebo Asie, je automaticky neúspěšná, ale jinak se shodneme. Šanci si zaslouží, a nejen oni. Hlavní je zbavit se předsudků.
Taky jde o to, že velké firmy chtějí hry "posouvat", ale dělají to pořád stejně (mnohdy špatně). I to mi připadá jako fráze. Na to jsem chtěl hlavně upozornit. -
Kdybys ty pičusku raději věnoval tolik energie něčemu užitečnému a třeba taky zkusil něco dokázat... Ale né, von tu raději bude jak lempl sedět celý den a vzteky psát takové srágory a myslet si, jak tím někomu strašně ublíží... Ubližuješ především sám sobě a svému zbytečnému životu.
-
Jiste, ty taky vypadaji moc pekne - a o to smutnejsi je pak to, ze teaser ne.
-
Jo, jak tu pisu Franku Horriganovi, to je samozrejme pravda a verim/doufam, ze to bude pravda i v tomhle pripade, ale to nic nemeni na tom, ze to, co je aktualni ted, tedy teaser, proste neni dobre zpracovano. Neznamena to krach firmy, nebo ze to bude hrozna hra. To muze rict jen mamlas. Ale proc si to zklamani nepriznat nebo to ignorovat?
-
Všiml sis že vyšly i nové obrázky, nové webovky a nový blog? *7*