Přejít na výpis diskuzí
Parodický Doom II mod pranýřuje Call of Duty a moderní střílečky
15.11.2012 | Petr Poláček
112 příspěvků
-
Nesmysl. První díly CoD rozhodně neměli krátký SP;)
-
Ano, nejsou stejným subžánrem jako je CoD. Ale CoD subžánr má své specifické vlastnosti jako je krátký SP a rychlý MP. Takže když chce hráč válečnou koridorovku, tak ať se pak nediví, že hra je koridorová a krátká. To bych mohl nadávat, že v Diablu nebo Torchlightu není propracovný příběh a parta jako třeba v Dragon Age: Origins. Do toho subžánru to prostě nepatří.
Navíc jsem ve svém příspěvku od začátku hovořil čistě o CoD hrách. Ne o celkovém žánru nebo snad subžánru. Vyjmenoval jsem hry v reakci na Waltarův příspěvek "každá druhá FPS je jako COD". Mě se to až tak tragické nezdá. -
Moc bych nevyskakoval, battlefield je to samy co cod akorat v lepší grafice a s tankama
-
Borderland není ale klasické, koridorové FPS jako byly Doom, Wolfstein, CoD, MoH atd. Toto je nelineární FPS s prvky RPG. Sice rupačka, ale klasické FPS je zcela jiného rázu;)
-
Zrovna Borderlands 1 a 2 jsou čistá akční rubanice, navíc tam je ještě cosi jako příběh, k tomu 4 charaktery s možností různých herních stylů a "nekonečný" výběr zbraní. Sice tomu schází lehoučce strašidelná atmosféra jako měl Doom 1 a 2, ale podstata hry - rubat a rubat a rubat a bavit se je IMHO stejná.
Stejně tak Rage - čistokrevná rubací FPS.
A když chce někdo hru jako byly první 2 Doomy, tak je, s odpuštěním, idyot jestli si koupí CoD. -
No ale všechny hry vyjmenoval nejsou "typickžmi" FPS hrami. Žádná z nich. Crysis 3 ještě nevyšel, to samé platí i pro FC 3, z které se může vylíhnout další CoD-MoH, Far Cry 2 měl zase jiné neduhy od strašného systému cestování, až po naprosto tupé nepřátelé např. Nesoudl bych Halo je teď už pouze na Xboxu, takže taky to jde mimo všecny pc hráče. Válečné, koridorové hry trpí codovským syndromem. Tvé vyjmenované hry nejsou ve stejném žánru jako CoD;)
-
Hmm je pravda, že Borderlands, Deus EX, Dishonored a Rage bys do toho klasického FPS žánru nezařadil, ale když se to bere tak tak jich je celkem dost ...
Hmm poslední SP hra co mě vydržela měsíc byla Dwarf forterss a skoro Skyrim ( a skoro každé MMO ) ... mě dneska bohužel čím dál víc hry vydrží jeden den *9* -
Není alternativa. Jsou lidi co by chtěli něco jako doom v moderním kabátku, ale mají smůlu.
-
Moje řeč!;)
-
Já se zas tak moc v žánru FPS her neorientuju, ale nepřijde mi, že by se to nějak brutálně snažili napodobit. Když to vezmu z blízké minulosti, současnosti, budoucnosti - Borderlands 1 a 2, BioShock 1 a 2, Bioshock: Infinite, Far Cry 2, Far Cry 3, Crysis 3 (?), Halo (vlastně komplet až po Halo 4), Deus Ex: Human Revolution, Dishonored, Rage - celkem dost her, které si jdou vlastní cestou. Zas takové drama bych v tom neviděl.
Samozřejmě, člověk který mastí hry jako na běžícím pásu a nestačí mu ani 1 hra na měsíc může mít problémy... -
No abych pravdu řekl tak já nevidím problém v COD, ale v tom jak každá druhá FPS je jako COD .... prostě tady nastala stejná situace jako v MMO kde každý dělá druhé WoWko. Pokud by to byla jedna hra ... tak dobře ať si klidně dělají takovou hru, ale jak to začne být prakticky celý žánr tak v tom vidím problém.
-
Proč se pořád lidi diví že CoD je CoD? Nehraju je, ale je mi jasné, co nová hra přinese. V SP krátkou bombastickou akci ve stylu shoot em up her a k tomu rychlý MP. Jestli to někoho baví, tak si to koupí. Mě to neoslovuje, tak si to nekoupím. Ale kurňa, když někdo hrál předchozí díly a nebavily ho, tak proč jde hrát tohle? Je snad jasné, že v základu to bude pořád stejné.
-
Ještě bych k tomu seznamu přidal první Dark Force. To snad byla byla první FPS, která přišla se systémem plnění misí pospojovaných animovanými filmečky. Ve své době to byla bomba hra a vlastně pořád je díky deevoluci FPS ve stylu MOH a COD *15*
-
Tez jsem ho mel v pameti :) ale nenapsal jsem ho:D
-
je videt ze si sam decko ktore zaroven opovrhujes. a v ere kedy vysiel doom si nebol vobec nasvete.. cize len hlupo trepes o veciach ktorym nemozes rozumiet
-
Hexen! to byl můj první aaa titul :D úžasná hra. Jinak z jmenovaných her bezkonkurenčně nejvíc času stráveno (jak jinak) u Dooma 2.
-
keby to niekto nechcel hrat a len to vidiet tak nech sa paci (silny spoiler):
http://www.gameanyone.com/X360/Call_Of_Duty_Black_Ops_Ii.html -
Mně vydržel na klasických cca 5 hodin.
-
Nojo Virtua Cop taky dobrý. S bráchou jsme ho chvíli jeli..sice onrail ale dobrý, škoda, že k tomu tenkrát nešla na pc připojit nějaká ta pistole..hned by to chytlo jiný grády.
Vemu to spíš opačně..nejmín mi nějak utkvěl v paměti heretic a hexen...byly to dobré hry, ale duke, blood, shadow warrior je smázli:) DOOM a Wolf beru něco jako povinnou četbu:) -
Nevíte nakonec jak dopadl poslední CoD? Trailer s "ironmanem" mě pobavil a i zombii mod není špatný. Podle prodejů nemůžu soudit a na eurogameru to psal nějaký až moc nadšený fanda, který i té sračce MoH dal 7/10.