Přejít na výpis diskuzí
PC verze Rage musí řešit nemalé technické problémy
4.10.2011 | Aleš Smutný
115 příspěvků
-
To je sranda, cas na chytraceni mate,ale na vysvetlovani uz ne ze?
At je ten engine jaky chce,to trapne doskakovani textur a dalsi problemy s PC verzi z toho zatim skvelou hru nedelaji. -
Jestli vydaji na PC balik s hi-res texturama nekdy za mesic nebo dva, tak to uz bude stejne pozde.
Trochu mi to pripomina Crysis 2 za ktery jsem vyhodil tisicovku a dostal jsem slaby konzolovy port s prumernou grafikou. -
Osobne jsem si tu novou "revolucni" metodu streamovani textur od ID predstavoval trochu jinak, nez je videt na videjku *15*.
Na Rage nesahnu,dokud nevydaji pro PC balik hi-res textur + nejake patche, jinak bych si ten konzolovy port neuzil. -
Jsem rad ze kvalita her jde cim dal vic kupredu, oh wait *11*
-
To mne ani nepřekvapuje. Ovladače od AMD se holedbají jen výkonem pod DirectX, ale s OpenGL už to není taková slává (všichni testují jen hry, ale co Blender, Maya apod). Linuxáci vědí své. Sám mám HD4850 a raději volím OSS ovladač s 1/3 výkonem ve hrách za bezproblémovost a lepší barvy videí. Asi pořidim taky NVIDIA, už mne čekání na pořádné ovladače od AMD s akcelerací videí přestává bavit... Zajímavé je, že je AMD stejně jako NVIDIA členem Khronos, chybí samozřejmě Microsoft, ale s ním za zády peče nová rozhraní a pak je to i na těch ovladačích znát.
-
To ze hry jsou osekane na grafickych detailech musite chapat trochu v souvislostech. Nic nebrani studiu udelat nadupanou PC verzi (a nektere to delaji napr. BF3 a min DX10). Proc to tedy nedelaji? Je to jednoduche, PC platforma ztratila kupni silu. Tam kde XBOX/PS3 prodaji milion, tak na PC jsou to desitky tisic. Pouze MMO hry, strategie, sims a blizzard, to je dnesni PC platforma.
Pokud jsem dobre poslouchal key note od Carmacka na poslednim QuakeConu tak slibil, ze pro PC udelaji dodatecny ultra quality pack. Takze verim, ze se te super kvality pro Rage dockate. -
Ono totiz na konzolich nikdy neslo o FPS, ale o kvalitu hry jako takove. Ano, pamatuji si prvni Mass Effect, ktery sem tam zpomalil klidne i pod 20FPS a stejne je to jedna z nejlepsich akcni RPG strilecek soucasnosti. Narozdil od vas jsem skutecne obe konzolove verze Crysis 2 hral a obe vypadaji dobre, kdyz vemu v potaz, ze HW v konzolich uz je pet let stare.
Vite v grafice a vykonu se skutecne dnesnimu PC samozrejme nevyrovnaji. V cem konzole predci PC je totiz uplne jina stranka a to je jednoduchost platformy, nepotrebujete nic vedet o HW ci OS, jen zapojite, vlozite DVD/BD a funguje to. Stabilita, osobne si pamatuji tak 2-3 pady hry na xboxu a PS3 crash jsem snad nikdy zadnej nemel. Nizka financni narocnost, konzole jsou dnes za babku.
Ja osobne mam PC/XBOX/PS3 a hry si kupuji podle toho jak jsou dobre, ne podle toho na kterou jsou platformu. Napr. BF3 mam preorder na PC verzi, na xboxu hraju GoW3 a na PS3 Killzone a Unchrated. Prijde me to detinske se hadat o tom, ktera platforma je lepsi. Vsechny jsou dobre a kazda ma neco do sebe. Zkuste se nad tim zamyslet. -
Hmmm. Mě příjde, že si hra prostě jenom neošahá velikost VRAM a předpokládá nějakou konzoli. Nechci tím říct, že konzole mají takhle otřesný textury. Špíš, že pro účely PC je IDSoft dalo v maximální kvalitě (a tedy i objemu) a tudíž to musí takhle brutálně streamovat protože se do VRAM konzole prostě nevejdou. :)
Jak už tu někdo řikal. I mistr tesaař se občas utne...že Carmaku. -
Mě docela nadchnul engine Euphoria, který je v GTAIV... ale Havok rulez.
-
No konečně by to chtělo dělat fyziku před ten directcompute, ať se to nějak hne... Je sice super, že mám core i7 2,8 Ghz, ale Mafia II se mi s tejně se zapnutým full PhysX dostane tak na 15 FPS... o proty 150 fps bez PhysX je to sakra rozdíl *3*
-
Možná až vyrosteš, tak pochopíš souvislosti... jo jen kdyby to tak s tou grafikou bylo... zahrát si Dooma ve fullHD, a AA a anisotrotopním filtrováním... a to mám počítač opravdu silný fakt! Jo, to by bylo super *15*
-
Jo jo, ale po zkušnostech z GTAIV, si raději počkám *1*. Konec konců GTAIV nemůžu hrát do dnes a to mam sestavu, která v době vydání ještě nebyla v obchodech, řekněme o rok a půl novější než hra. Pořád mi tam mizí textury. A R* byli supr. Přeinstalujte ovladače... nic... Spusťte hru s parametry bla, bla, bla... nic... Co s tím?!... nic... nic... nic... Čekám, že to nějak vyřeší a už skoro rok nic. Teď už ale chápu, že optimalizovat hru není žádný med *4*.
-
Škoda, že veškeré informace máte z článků na pochybných stránkách. Já mám GTA4 na PS3, známý na X360 a můžu potvrdit, že pokud zrovna nevybuchuje osm vozidel najednou plus pár granátů, tak žádný pád frameratu nehrozí. Celou hru jsem dohrál třikrát (a každý datadisk jednou) a trhlo se mi to všeho všudy jednou (ve výše popsané situaci).
Je spousta pravdivých důvodů, které lze uvést na důkaz tvrzení "PC je lepší než konzole", tak nevím, proč si lidé ještě k tomu vymýšlí nepravdivé. Asi proto, že jich je pořád méně, než argumentů protistrany. -
jindra.veliky - ty si dementus
-
Nastavenie rozlíšenia a AA? Paráda :) Ostatné sa nastaví tak nejak samo, že?
Žiaľ, rozdiel medzi 2600K (4.5 GHz), 8GB RAM a 580 GTX a C2D 8400 (3.6 GHz), 2GB RAM a 285 GTX nie je absolútne žiaden!
Takže po dnešnom Apple IPhone 4GS release ďalší EPIC FAIL! -
Jenom Radeony ? .... Copak tak zázračného zrovna v poslední verzi Catalystů asi vyváděli kluci z AMD :/
-
Physx je totiz nic moc. Jedine kde aspon trochu obstojne funguje je PC s NVidii. Na xboxu to jeste jde, ale PS3 implementace to je hruza. Nemluve o APEXu, ktery je tak katastrofalne naprogramovany, ze od toho dava kazdy ruce pryc. IMHO Havok je kvalitnejsi a hlavne funguje obstojne na vsech trech platformach.
-
osobne som sa na tuto hru tesil a stale tesim. To, ze Carmack spravil preslap ohladne konzol a vyvoja RAGE aj nane myslim ze uz sam niekde priznal a to uz pri samotnom vyvoji hry, ale aj to ze ku korenom sa vrati v DOOM 4. Konzoly proste brzdia par rokov vyvoj hier, ktore nie su PC only.
Ale budis, kazdy chce co najviac zarobit.
pekny den -
Nu možná by to také nebylo naškodu, zase by se to rozbilo na malá studiika a jelo by se na kvalitu a né na kvantitu, tak jako dřív *14*
-
pug je pug, proto je dobre byt v klanu kde se hraje pro tym a ne na sebe