Přejít na výpis diskuzí
Příběhová struktura Dragon Age II byl experiment, vyšel?
2.8.2011 | Petr Poláček
124 příspěvků
-
ááááááááá myluju podobné keci ( kdyby to někoho náhodou napadlo nic proti slovákům nemám) o starých moudrých rozvážných hráčích z dob kdy hry bývali hrami protože jste dvacet hodin řešili jeden super těžkej level jo to byli časi nene ti dnešní rozmazlení koko*i ti nic neví my tu přece máme patent na rozum. No vážně si myslíte že budou firmy dělat hry pro pět a půl zapšklejch šašků kterým nic nevoní když by se tim připravili o zájem věčiny dnešních hráčů kteří jsou mimo jiné také fanoušci ( ano i člověk jako já co hrál od bioware jen ME 1 ME 2 DAo DAa a DA2 (( všechno poctivě koupený)) se múže považovat za fanouška). Jen tak mimochodem proberte se konečně hrál sem pár těch takzvaných pecek ze starý školy a byla to nuda všechno od prvního falloutu ( trojka byla boží) přes baldur gate ( špatná hra i když je od bioware) až po první deus ex ( no na trojku se těším ) a to nepočítám grafiku i když se na ty hry nedalo koukat. Jestli si myslíte že sem troll tak ne jen nesnáším podobné keci od těch takzvaných skutečných hráčů. PS pokud vám to udělá radost můžete mi naklikat minuska třeba si dejte soutěž kdo dá první,kolik jich budu mít za minutu nebo tak něco
-
Tak to si asi slyšel blbě, jsou to dvě rozdílné postavy. A už z logiky věci to ani jedna postava být nemůže - když na začátku hry prcháš, coby mladý cucák, z Fereldenu do Kirkwallu, to by se z tebe asi hrdina s Fereldenu nestačil stát... *7*
-
Ah sorry to jsme se nepochopili....
Edit: Nebo spíš já... -
Spousta filmů a literárních klasik nás učí, že když máš perfektně napsané postavy, příběh pomalu ani nepotřebuješ *3* Někdy je prostě fascinující sledovat vývoj/posun postav odněkud někam, nepotřebuješ k tomu mít za zadkem armádu sil z temnot, případně nebývale sofistikovaného záporáka, o němž se na konci hry dozvíš, že jsi byl po celou hru jen figurkou v jeho geniálním plánu (prostě snaha o senzaci). Možná v tomto smyslu se říká, že koncept DA2 je dospělejší a jaksi realističtější. Dialogy, postavy, frakce a logika jsou nosníkem, hlavní dějová linka může být klidně jednoduchá a pitomoučká jako facka - Geniální Fallout 2 budiž důkazem.
-
Já ale DA2 za katastrofu nepovažuji, takže z mého pohledu ani zatloukat nepotřebují.
No donutilo je k tomu asi neutuchající pindání haterů, kteří se chovali jak zhrzené milenky. Nechme to být o kvalitách/nekvalitách DA2 bylo naplácáno už dost, my dva už nic nového asi stejně nevymyslíme. -
Úplně přesně nechápu tvůj příspěvek, ježto jsem ti dával za pravdu. *3* FNV a DM je pokrok bez debat. FNV dokázal, že i openworld může mít chytlavý příběh, skvěle odvyprávěný a postavy, kteé nejsou jen zásobárnou na questy, ale mají duši.
Abychom si úplně rozuměli, cokoliv, co jede podle tolkienovského schématu, je variací na něj. Ta variace může být povedená, nebo ne. Nic proti klonování nemám, jen je mi proti srsti, když se někdo brání pokroku, resp. zkoušení nových postupů už z principu samotné změny. Takoví dostanou vždycky po tlamě, historie nás o tom poučuje dostatečně. Takže ono to o pokroku je a vždycky bude, zdali je kvalitní, to už je něco jiného.
S NWN2 teda nesouhlasím, to byla podle mého tak žalostně průměrná hra, že kdybych si zašel do obchodu a pořídil si nějakou brakovou fantasy, dostanu nemlich to samý. Jediným nadprůměrným prvkem byl Ammon Jerro a nápad se zlým hraničářem (Bishop).
Narážku na G1 nepobírám. -
DA2 je prumerna hra ,ale me bavila vic nez "hit" mass effect
-
U toho je to slozitejsi..vzhledem k tomu, ze ta trilogie na sebe docela presne navazuje, tak je asi problem v prvnim dile delat vic zasadnich rozhodnuti, protoze v tech dalsich dilech by na to musely byt odpovidajici reakce. 20 rozhodnuti v jednicce, od kazde nejake odbocky, ktere se projevi ve 2, tam dalsich 20 rozhodnuti a ve trojce by existovaly tisice moznosti.
-
No popravde si myslim ze to przdenie ide skorej z strany EA ktore robi tlak na BioWare. D:
Osobne sa mi v DA2 nepacilo niekolko veci aj ked koncept hry nebol az tak zle navrhnuty no bohuzial stalo sa a uz sa neodstane :P.
Co musim uznat ze fakt skvely DA:O ma neuspesnejsieho nastupcu aj ked sa osvedcil u publika ktore si nepotrpi tolko na kvalitu .
No osobne dufam ze sa daju doporiadku a dalsie dlc ci pripadny expansion vylepsi hru samotnu. SW:ToR som daval celkom slusnu sancu na prelomenie s prichodom prvych screenov a trailerov ale ked som videl posledne gameplaye tak ma celkom chyta mraz . -
To co sem tu četl konketně odvypravnění příběhu hrdiny s Ferledenu.. Šampiona s Kirkwallu Hawka nazývali při různých questech hrdinou s Fereldenu.. tak je to pořád jeden a ten samý hrdina ne ? Jedničku sem hrál jenom chvili tak nevím..
-
Třeba by se mohl vrátit ne ? Pokud tedy odešel s morrigan
-
Alas! prehovoril si mi z duse, az na posledny odstavec, neprajem nikomu nic zle :)
-
ja som z biowareu taky sklamany a zhnuseny ze uz som s nimi skoncil. A to nehovorim len kvoli cim dalej tym horsim hram ktore produkuju ale najme o ich PR pristupe. N
euznaju si ziadnu chybu, stale o sebe hovoria aki su uzasni. Radsej povedia ze no... par hracom sa nepacilo co sme urobili ale vacsina to miluje. Hej isteze vy kkti.
Takyto pristup im mozem srat, stali sa z nich upli idioti ktori sa zamerali na to najmainstreamovejsie publikum len kvoli tomu aby zarobili viac penazi. A co tym dosiahli? Predali 2kk DA2 SKOR ako DAO. Uzasny uspech. nezarobia taky isty objem penazi za rok ale za pol roka. Ale v konecnom dosledku zarobia prakticky to iste, neverim ze sa DA2 preda nejak vyrazne viac ako DAo.
Cize tych starych rozvaznych hracov nahradili mainstreamovimi kktmi. Zradili svojich fanusikov a ziskali hovno, mozno par milionov naviac zarobia, ale navzdy si znicili dobre meno. (podla mna).
Preto im prajem aby bol SW ToR fail, aby sa nepredaval a aby ich brutalne zadlzil. In your face fuckers -
Čo takto trebars Planescape: Torment. Ten mal brutrálne osobný príbeh, ktorý fungoval tak dokonale, že ho mnohí považujú za vôbec najlepšiu story v hernom svete.
-
Jednoznačně největší RPG břečka za poslední roky.
-
Vzdyt k tomu museli pridat mass effect 2 zdarma, to svedci minimalne o tom, ze prodeje byly daleko za ocekavanim.. Mne se jednicka dost libila, bez ohledu na pribeh.. hlavne taktizovani behem boje ( a fer podminky, ne 5 respawnu ) ale predobjednavku dvojky jsem po asi 10nasobnem dohrani dema zrusil. Ted nedavno jsem si zkusil stazenou hru, s tim , ze pokud je to opravdu lepsi nez se zdalo (z dema), tak ji koupim. Ale tech veci co me tam stvalo je tolik , ze to proste neprekousnu a hrat to nechci. Ale dost me to mrzi, to zas jo...
-
tak to je presny...dokonce jsem skoncil presne na tom samem miste co ty a uz to nezapnul :))
-
Neříkám že mám něco proti originalitě. Ale taky musíš trefit měřítko. První a druhý akt v DA 2 jsou prostě sidequesty, není tam nic co by mělo nějakou urgenci nebo velikost. Neřešíme ani nic moc důležitého- jen se snažíme zabezpečit rodinu a potom zajistit že nám tu rodinu nenaporcují na krmivo pro rybičky. To je sice důležité pro obyčejné lidi, ale hrdina by měl mít vyšší cíle :p.
Třetí akt se konečně rozjíždí a šup, konec.
Dead money je jedna sidequest DLC lokace. Napsat něco originálního pro tak malé měřítko není tak uděsně náročné. -
Melo jit o regulerni druhy dil sagy. A rok po vydani z nich vyleze ze je to experiment. Pokud si umis secist jedna a jedna,tak ti to proste musi dojit.
-
No ještě aby něco přiznali. "Zatloukat, zatloukat, zatloukat!" Přiznává jenom Molyneux, ten zas ale vysype všechno. *2*
Hele, upřímně, která jiná hra donutila autory vydat posléze tolik článků a prohlášení, omílající pořád dokola, že to je takový "nový nevyzkoušený krok" a "zajímavý experiment" a "zkouška nového území"? V posledních letech myslím žádná. A přečti si ten článek na Gamasutře (nejlépe i to, co je mezi řádky), to je pane lekce marketingu a PR keců... Jinak by mne fakt zajímalo, co je na jejich příběhu "temného" (jejich slova) kromě toho, že hrdina nezachraňuje svět...