Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • naopak, v BG jsi měl se špatnou reputací horší ceny,  ale expů víc než při hře za slušňáka, protože jsi v každém městě musel masakrovat stráže co se na tebe vrhly :)

• lito

Pak už ti nezbývá nic jiného než 70 hodin hledat Ciri, pak 5 hodin zachraňovat svět a říkat tomu dobrý příběh. Děsí mě jak až moc má současná generace nízké nároky.

• ovšem pokud je příběh tak bizardní, střelený a jiný, že se divák/hráč/čtenář ani nedokáže sžít s postavami a brát ten děj vážně, tak je pak úplně jedno jak velké art to je, to pak vyvolá dané dílo míň emocí než ta nejprostší západní fantasy...

• a přitom jde v GoT o záchranu světa a ty spory mezi rody tam jsou ve formě vedlejších questů...

• lito

Myslím si, že problém je ve Vás, protože hrajete jen západní hry s velkou reklamou, chybí Vám diverzita, potom si myslíte, že Zaklínač 3 má dobrý příběh. Ne, nemá. V každém odvětví najdete spousty braků a málo kvality. Většina fantasy/scifi knih jsou taky naprostý brak, to samé jsou hry. Musíte hledat, musíte zkusit i to, co obvykle nehrajte, pak zjistíte, že vychází skvělé hry a vychazí i hry s příběhy za oponou.

http://www.digitallydownloaded.net/2018/07/yoko-taro-game-industrys-true-auteur.html

Tenhle borec nás zmátl i hlavní postavou, která ve finále vůbec hlavní postava nebyla.  

• drasta

Ale plosimtebe...

• jack

Hezky článek. Díky! Víceméně souhlas.

• lito

lol😂 Jo Zaklínač má skvělý a osobní story, protože 95% hledáš Ciri a v 5% zachranuješ svět. Stejnou formulaci můžu použít u každého story se záchranou světa. v Dragon Age 95% dáváš partáky dohromady, abys v 5% zachránil svět. 😂, Kingdom Come k příběhu se vyjádřil i Vávra, který řekl, že je tam, aby tam prostě byl, jinak je to samý patos o ničem. Takže sundej brýle prosím, děkuji.

• Minev

Já ti tvůj vkus a názor neberu, ostatně já bych také nehrál hru, kde urovnáváš spor mezi rasistickými elfy a trpaslíky skinheady. Ale příběhy mohou být i sobecké. Např.: boj o přežití, boj za záchranu milovaných, příběh jak se z bastarda(levobočka) stane král a určitě se najdou další příklady. Když se tyto příběhy posunou na vedlejší kolej, tak nebudou tak epické. Troufnu si tvrdit, že když tyto příběhy budou hlavními, mohou být epické. Ve Hře o trůnech jsou  taky nejzajímavější spory mezi rody.

• Paul_cz

Fakt není náhoda, že nejlepší RPG jsou Torment, New Vegas, Vampire Bloodlines, Kingdom Come a Witcher 2/3, všechny primárně o osobních příbězích než o zachraňování světa. V tý trojce je sice potřeba porazit Wild Hunt a Ciri pak zastaví bílou zimu, ale z celkový herní doby to je tak 5%.

• maros.goc

Nemozem nic len suhlasit. Naposledy ma tak nastvalo prve Divinity Original Sin, ktore zacinalo ako prijemna detektivka a skoncilo ako megalomanska fantasy brecka o skonani celeho vesmiru. :-D proste sracka

Vaclav by sa ale mal urcite poobhliadnut po Octopath Traveler v ktorom o ziadnu zachranu sveta nejde, vzdy ide o vyrovnanie sa postav so svojou minulostou.

• radim.zaty

... mít chlupatý pytlík a jmenovat se Chodidlo. :-D

• radim.zaty

A úplně nejhorší jsou trpaslíci.

• Mart9

Těší mě, že někdo o takových hrách pochybuje. Mně se dělá špatně při představě, že hraju Pillars nebo Baldurs Gate. Tyhle nudné fantasy klikací a vykecávací pobíhačky po mapě z horního pohledu, kvůli kterému to ani nemá žádnou atmosféru, jsou úplně nejhorší žánr.

• Autor měl pravdu Tyranny lehce vystupuje nad ostatní příběhové RPG poslední doby, ale co si myslím já, že nám v herním světě chybí, je možnost hrát čisté zlo (bez nadsázky), bez toho aby vás hra nějak perzekuovala (Již BG I zavedlo, že pokud nejste nejhodnější na světě dostáváte méně EXP...). Stejně tak mi chybí Á-čkové filmy, kde by vyhráli záporáci (poslední snad Swordfish).

Takže herní světe, dej mi RPG hru, kde můžu mučit své kumpány, narážet obyčejné vesničany na kůly, kde když vejdu do hospody tak celá ztichne, strážní ve vesnici odhodí meče, matky začnou schovávat své děti a odměnou za questy bude to co si urvu a sličné panny, které můj kuchař připraví na houbové omáčce

• Jack1947

Zajímavej článek, člověk už může být i unaven tou Záchranou světa když už se jedná po dvousté nebo tisícíté osmé, to se pak znechutí.

• konzolovitej je pojem zahořklého pctarda, který ale vůbec nedává význam... zvlášť když na pc existuje tolik tupých primitivních mmo a moba her...

• sorry že nemám zájem hrát hru, kde hlavní dějovou linií není svržení temného arccidémona, ale urovnání hádky mezi rasistickými elfy a trpaslíky skinheady, nebo řešení mikroproblému členů vaší party (což jsou věci, které se tak jako tak dají stihnout i během záchrany světa v normálních RPGčkách)----

hra potřebuje nějaký silný základní motiv, který povede vaši postavu a vás jako hráče... hovadinky se dají řešit ve vedlejších questech, ale aby hlavní dějová linka řešila nějakou záležitost lokálního významu, to fakt ve fantasy RPG nepotřebuji...

koneckonců i ta slavná malazská kniha padlých je defacto o záchraně světa, i když hodně komplexně podané.

Story typu jeden divnej týpek si cestuje po světě a řeší svý osobní mikro divný problémy má taky sice své místo, ale zatraceně radši bych si zahrál AAA RPG kde budu zase jednou sestavovat armády a companiony a čelit zlu (zapeklitá morální dilemata a osobní story nechť zůstanou ve vedlejších questech)

• JakubT

To je fakt, máš pravdu...

• Veskoslav

Cože? Snad autor prvního příspěvku vysvětlil, proč není vhodný Zaklínač. Co tam mám dopsat, aby tvoje dušička byla spokojená?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit