Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sakra to melo byt o par prispevku niz. *8*
  • Jestli mas s cestinou takovy problem nikdo te tu nedrzi. Jak se doma bavis s rodici? Mluvis na ne anglicky nebo se snizis k te potupne cestine? Co takhle zajit na matriku a zmenit si jmeno prece nebudes mit nejake ubohe ceske? Co nejaky John, George, Franklin nebo Dirty Harry. *5*
  • Je to tak, at je ve hre lokalizace ci ne cena obligatnich 1099,-. Pokud hru bez ceskych titulku koupim za 900,- rad pripadnemu tvurci ceskych titulku prispeju za jeho praci napr. formou placene sms. Nemam s tim absolutne problem. Staci kdyz se clovek podiva na ceny her od Activision kde o lokalizaci nezavadite a zacne mu penit krev v zilach. EA jak se zda nechce Koticka porazit jen na poli CoD ale zacina od nej prebirat nehezke manyry. *10*
  • Tak me treba Dead Space 2 zajima ale co se tyce toho marketingu tak svata pravda. Pustim RE-PLAY a tam se na me culi reklama na Dead Space 2. Propaguji hru, jiste ne zadarmo ale pritom ji neopatri ceskymi titulky. Na jedno penize jsou na druhe ne. I kdyby mi to EA promitalo do snu dokud nekdo neprelozi titulky tak si ho stejne nekoupim. *5*
  • Krasne si to vystihnul *1*
  • Kupuju hry na ebay a na aukru, na Xbox se dají sehnat poměrně levně i pár měsíců staré tituly. Opravdu nepotřebuju platit plnou cenu v čr, nějaká lokalizace mi je naprosto ukradená. I když to není od EA ale nedávno jsem sehnal BlackOps (kvůli multiplayeru) za necelých 400kč *3*
  • a ty jsi z které kategorie? Bez těch háčků a čárek se to blbě pozná *1*
    - víme, chápeme, ale ať nemele hadry že musíme kupovat všechny hry od EA za plné ceny a ještě k tomu u nás (že jsou předražené a to samé dostanu z ciziny i s krabicí a poštovným o pár set levněji všichni víme)
    - obávám se, že problematika je složitější. 1) proč by měla kominita hráčů kupovat u nás předražené hry, které prakticky ani nechce hrát.. aby zajistila lokalizaci dalšího titulu.. který také možná ani prakticky nebude chtít hrát? (mě třeba nezajímá Dead Space 2).
    - navíc a někdo to tu psal.. proč místo marketingu.. (který mimo jiné vyšumí) neinvestovala EA část prostředků spíš do lokalizace (která v dlouhodobějším měřítku přiláká víc kupujících, kteří po anglické verzi nešáhnou?)
    není všechno tak černobílé jak se zdá
    *5* *5* *5*
  • MrSanta
    Jj, tohle mohli v EA ošetřit lépe. Proto jsem rád, že Dragon Age 2 i Mass Effect 3 budou bez lokalizace. Aspoň se člověk vyhne těmto problémům.

Děsím se, že do Skyrimu bude natlačená lokalizace pochybné kvality a nebude možné hru hrát s původními anglickými texty. Proto jsem ještě neprovedl předobjednávku.

Obecně proti lokalizování her nic nemám, i když hraju vždy v angličtině. Co mi vadí je nemožnost volby anglických textů u některých her a také horší kvalita lokalizací u většiny her, které jsem hrál. Lokalizace ano, ale kvalitní a s možností hrát i s anglickými texty.

Je smutné, leč pochopitelné, že kvalita amatérských lokalizací od fandů hry je mnohdy lepší, než oficiální lokalizace od profíků.
  • omezený jsi leda tak ty. Některé hry chtějí hrát i starší lidé, kteří už možnost se učit anglicky nemají, některé hry jsou zase co se týče např. dějové linie tak složité, že problém mají i v angličtině pokročilejší. Hry byly od počátku věků o zábavě.. a v článku jde o prachy, ne o kurz angličtiny...
  • Mam pocit, ze tu vetsina neumi ani cist cesky, natoz anglicky.
    - ten clovek, co to psal neni z EA, capis?
    - to, co rika je naprosto logicke. Pokud objem prodanych lokalizovanych kusu nedokazal zaplatit samotnou lokalizaci, tak co chcete? Aby na vas EA davalo penize? Nejsme v komunismu.
    - chapu, ze nekomu dela anglictina problemy, ale tim, ze se budete tomu jazyku vyhybat to nezlepsite.
    TED JE TO JEN HRA, ALE NA TRHU PRACE BUDETE MIT ZAVAZNEJSI PROBLEM.

Nenadavejte a nehloupnete. Nemuzete po obchodnikovi chtit, aby na vas jeste tratil. A ten clovek, kteremu tu nekteri nadavaji zkousi dat dohromady preklad, ktery si pak vy radi a zadarmo stahnete. Absurdni.
  • Cosi
    Michale ty taky nevíš jak se mluví třeba v africkém státě Mogadišu kdo je jejich prezident nebo co se tam děje, ale musim říct že bylo zarážející vidět video kde byly popleteny státy na mapě, a míci ukázali na Austrálii a řekli že je to Japonsko jenom proto že to tam bylo napsaný.
  • Cosi
    Odkud víš že není v červených číslech?
  • když jsi tak chytrý, tak se začni učit rovnou čínsky .. *1*
  • pravdou je, že bych si za kvalitně lokalizovanou hru klidně i stokorunu připlatil. Celý tento "překladatelský" článek o EA je pouze trapná blamáž. U jiných společností lokalizace funguje bez problémů i na našem "hustokrutopirátském" trhu a vůbec není v červených číslech.. naopak. Problém vidím spíš v nenažranosti lokální EA.. zisky by byly holt o ten překlad nižší..
  • krásně napsáno! *1* Co je nám hráčům do zisků EA a příživnické distribuci u nás v ČR. Je to jako jakékoliv jiné podnikání, když to neumíte - zkrachujte, konkurence je velká. Nevěřím, že by lokalizace DA u nás byl vyloženě ztrátový podnik.. spíš se obávám, že na vrcholu těch tabulek zisků jsou cílově velmi drahá luxusní auta ve formě odměn a páni se s ničím menším nechtějí spokojit.. *3*
  • Tak je vidět že Amiky Česká Republika nezajímá když nechtěj ani naše filmy.
    Spousta z nich ani neví kde v Evropě ležíme a dokonce si myslej že se tu Mluví Rusky a někteří si myslí že se tu mluví Polsky.
    Byl jsem na floride a s rodinou jsme kecali v jedne restauraci a nějaka Američanka přišla a říkala že je to nádhernej Jazyk a od kud sme atd a když sme řekli Czech Republic tak nevěděla ani prd.
  • Lepší příklad zhovadilosti a anglofilství si lze opravdu těžko představit, prostě "poturčenec horší turka"
    Zahodit kvůli momentální módě 1000 let vývoje jazyka a část identity, jen aby jsme byli "světoví" a cizinci se u nás domluvili nebo aby nadnárodní firmy ušetřily promile svých příjmů na lokalizaci to je opravdu myšlenka dne. České lokajské a bezpáteřní geny v plné kráse.
    *11* K těm světlým zítřků s angličtinou na věčné časy si neodpustím ještě jedno pořekadlo
    Optimista se učí anglicky, pesimista arabsky, realista se učí střílet.
  • Měl jsem na mysli špiše něco novejšího, přecejen Kolja je 15 let starý film.
    Předpokládám že taková pecka jako "Ulovit miliardáře" se tam neobjevila.
  • Ano dostal
    Myslím že Kolja
  • Nevím jak často ale já tam slepce fakt videl tak 2x XD

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit