Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevím co se tady vůbec řeší. Takový je prostě princip kapitalismu - nenese to zisk, tak to nebude. Nebo si snad někdo myslí, že hlavním důvodem překladů do češtiny je něco jiného než snaha přilákat ke koupi a i trdla co neumí anglicky, přestože se ten jazyk učí od druhé třídy základní školy? Těch "pár" (tipuju několik stovek, u vyjímečně dobrých her několik tisíc) kusů prodaných českých verzí her určitě žádný zisk nepřinášelo. Já osobně se naštěstí řadím k minoritě, která nesnáší lokalizace čehokoliv (her, filmů, atd.), takže z tohoto článku můžu mít maximálně tak škodolibou radost :-)
  • Máš pravdu, v Česku nikdo nehraje pirátské verze her a všichni mají všechno legálně.
  • Mluvim za seba v konkrétním případě ME3. Neříkám, že jsem nic nestáhnul, ani že nebudu. Jen chci říct, že záleží situaci od situace. Některé hry je skoro hřích nemít originálky, jiné jsou zbytečný odpad, a pak jsou taky kvalitní hry, které si chci zahtár, ale protože se mi nelíbí přístup distributora, tak si je raději stáhnu. Jinak je mi 22, takže jsem tu dobu zažil a pirátil o stošest.
  • Ty zas nechápeš, že většina normálních států si tvrdě hájí své zájmy, mezi něž podpora vlastní kultury a jazyka nepochybně patří, to není nic o středu světa a malosti nebo povyšování se nad druhé, jen znalost historie, kořenů a úcta k lidem, kteří za naše národní zájmy tvrdě bojovali.
    Zkus říct nějákému polákovi nebo francouzovi, že by měl potlačit vlastní řeč, copak ti asi odpoví..Práce pro nadnárodní firmu, v nějáké teplé kanceláři a každodenní nutnost lést do prdele idiotům, je moje noční můra, takže ne, opravdu se u vás ve firmě nepotkáme, buď v klidu.
  • Kde jste byli moralisti před lety kdy oficialní lokalizace her nebyly.Už vím.Vy jste tu dobu nezažili :]
  • MrSanta
    Technická: abys mohl své příspěvky upravovat, tak musíš psát přihlášený jako registrovaný uživatel. Jako anonym tam sice tu možnost máš, ale nefunguje.
  • Vážený sire.
    Domnívám se, že Vaše blahorodí je myšlenkovým tokem trochu mimo *1*
    Abych to shrnul, problematika je v tom, že jsme jako čeští hráči nuceni koupit hru, která je bez české lokalizace (ač tomu v předešlých dílech bylo). Na piráty Vám sire se*e pes i kočka, těm je to jedno. Tady jde o to, že spousta lidí zde v diskuzi přemýšlí nad tím, zda si tu hru bez češtiny vůbec koupí, spousta přemýšlí o tom, zda si hru - když už tedy v češtině nebude, nekoupí jinou cestou než jsou lokální distributoři.. a spousta zda si nekoupí jinou lokalizovanou hru, spousta si počká prostě až hra bude ve slevě a až ta čeština vyjde. To je takový malý začarovaný kruh kolem hrobečku u nás *1*
  • nějak mi nefunguje upravit, tak jen dodám že u posledních tří možností záleží kam směřuje můj morální kompas a osobně jsem se zatim pro žádnou možnost nerozhodl a pirátství uvádím pro úplnost výčtu.
  • Tak třeba v mém případě já chci hrát ME3, ale zaroveň nechci podporovat vydavatele, který za svou cenu nenabízí adekvátní služby, nebo se vykašle na následovnou podporu (vydávání DLC, které pro jiný region vychází, a na verzi pro můj region, kterou jsem si koupil stejně jako zákazník třeba z USA nejde nainstalovat). Takže mi zbývá pár možností. Hru nekupovat a rovnou stáhnou, přičemž stejně pro úplný zážitek budu muset čekat až výjde fanouškovský překlad, nebo po vydání překladu si teda tu hru za nějakých 50% ceny za kterou to začnou prodávat koupit originálku, čímž je stejně budu podporovat, nebo zkusit digitální distribuci, ale i tam ve výsledku budu platit EA, a tím je podpořím v jejich hulvátském přistupu k zákazníkům. Takže sečteno a podtrženo buď se podřídím diktátu EA a jejich hulvátskému chování, nebo se zachovám v rámci zákona a připravím se o hru na kterou se opravdu těším, a nebo budu mít hru kterou chci, a zároveň nebudu podporovat EA, protože si jí stáhnu.
  • To je snad jasný, že když to nekoupím, tak to hrát nebudu ne? Miluju tyhle podezřívavý lidi... *7* *6*
  • Určítě jsou tady takoví ,ale všechny bych do jednoho pytle neházel.
  • Tak jsem to tu cele procetl, sem tam odepsal, ale co mne zarazilo je, ze nikdo, ani jeden prispevek, zde nerika, ze bez cestiny to hrat nebude. Jen, ze bez cestiny to nekoupi. Takze cestina je docela pekna vymluva na to, proc to vsichni stahnou...
  • Ne, starsi RPGcka neprekladal nikdo a to nas donutilo se ten jazyk naucit. Dneska kazdy dokaze jen rvat cestinaaa ja chci cestinuuuu a bez cestiny to nekoupim. A vsimnete si, ze nikdo nerekne, ze bez cestiny to nebude hrat, ale ze to nekoupi. Takze cestina je jen zastupny problem.
  • Ne, ma se kazdy, kdo neni liny se tu anglictinu naucit.
  • A co na tom resis? To si dobrovolne kupujes hry drazsi? Kazdy normalni clovek si je objedna v zahranici mnohdy za neskutecne rozdilnou cenu (Fallout 3 GOTY mne vysla asi na 400, u nas stale za 1000 - nekdo opravdu hodne upadl).
  • No ja podle tech prispevku tady mam pocit, ze na skolach je opet povinna rustina, jinak si nedovedu vysvetlit, ze tady ty jazyky nikdo neumi. Nebo je ta vyuka tak priserna? Ja byl prvni rocnik, co nemel rustinu povinnou, anglicky umim vic nez dobre, tak se mi nejak nezda, ze o 20 let pozdeji neumi anglicky nikdo ani kvaknout.
  • ale nemel ptákovini o chudácích obchodnících když to jsou největší..... na světě nejraději tak všechno nakoupit za 1 Kč a prodat alespon s milionem % nahoru... kdyby se uskromnili na to že je to nic nestojí tak by všechno bylo mnohem levnější, moc dobře to vím protože vyrábíme určitý sortiment, obchodníček přijede nakoupí za 1600 Kč a prodává za 6500Kč a za týden dojde a řekne že produkt je neprodejný protože je drahý, ale že to vyloženě zabije obchodník to už je v pohodě.
  • Nemaji? On nekdo nekomu brani ve vzdelavani?
  • Naprosty souhlas, ale proste tupemu ceskemu stadu nevysvetlis, ze by se melo snazit o neco vic. Ze hra/kniha/film v oroginale zadny sebelepsi preklad nenahradi. Ze az pojedou na dovolenou kamkoliv do zahranici, tak cesky se s nimi opravdu nikdo bavit nebude...
  • Nejvtipnejsi je, ze vas par lidi neschopnych se naucit nejaky svetovy jazyk EA opravdu, ale opravdu nezajima. Hral jsi nekdy hru v lokalizaci Cenegy? Nez to, tak to radeji cinsky. Tak zmrsene preklady dovede malokdo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší