Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Drom
    Jěště, že jsem se neflákal a naučil se dobře anglicky. Člověk se má vzdělávat po celý život a přizpůsobovat se aktuálním trendům. Pokud toto nerespektuje, pak se nemůže divit, že má problémy a omezení. Já o češtinu ve hrách zájem nemám. Každopádně je tu zase spousta expertů, co by chtěli ideálně všechno zadarmo.
    • Keď už si taký prispôsobivý, nezabudni sa včas naučiť čínsky. Keby náhodou...
      • Investice do čínštiny má zaručenou návratnost. Ale je to hrozně těžkej jazyk.
  • Mam takove tušení, že taková polovina nasraně přispívajích, jsou akorat pirati, kteří by si ani tu českou verzi hry nekoupili :).
    • Vážený sire.
      Domnívám se, že Vaše blahorodí je myšlenkovým tokem trochu mimo *1*
      Abych to shrnul, problematika je v tom, že jsme jako čeští hráči nuceni koupit hru, která je bez české lokalizace (ač tomu v předešlých dílech bylo). Na piráty Vám sire se*e pes i kočka, těm je to jedno. Tady jde o to, že spousta lidí zde v diskuzi přemýšlí nad tím, zda si tu hru bez češtiny vůbec koupí, spousta přemýšlí o tom, zda si hru - když už tedy v češtině nebude, nekoupí jinou cestou než jsou lokální distributoři.. a spousta zda si nekoupí jinou lokalizovanou hru, spousta si počká prostě až hra bude ve slevě a až ta čeština vyjde. To je takový malý začarovaný kruh kolem hrobečku u nás *1*
      • Mluv za sebe, já bych si počeštěnou hru nikdy nekoupil.
    • Jestli nejsi náhodou nastrčená HEJKAJÍCÍ volavka z EA a pokud ano, tak koukejte slevnit hry a pak se bude prodávat! V ČR jsou fakt přemrštěný.
    • Tak toto môže vypotiť len chorý mozog. A to si na to ako prišiel?
      • A proč by to nemohla byt pravda? A nebudeš ten pirat nahodou ty? (Potrefena husa nejvic kejha) :).
        • Tak už nehejkej *3*
          • MrSanta
            Když už tak nekejhej. Mazi hejkáním a kejháním je rozdíl *2*
            • šťouro *1*
    • fallout
      A já mám takový pocit, že ty jsi největší pirát v ČR... :DD
      • Yey! To bych se měl, alespoň bych neutracel tolik na steamu jak za hry, tak za ingame itemy do TF2! Shame on me!
    • Nasr*t,

ja mam koupeny ME1, ME2 platinovou edici, Crysis full pack, DAO 1. Ale kvuli chybejici cestine a internetovym aktivacim se DAO 2 nekoupim. Radsi si koupim zaklinace 2. *10* At se jde EA bodnout. A vubec bych se nedivil kdyby si vetsina misto koupeni hru nestahla z netu. Proc taky, kdyz na nas EA prdi *10*
  • Chvala bohu za to. Po pracnem shaneni anglictiny do ME2 a nefunkcnosti posledniho DLC bez neoficialni upravy originalni hry je jedine dobre, ze budeme mit alespon plnohodnotnou anglickou verzi.
  • no líbí se mi na konci jak píše že jestli to chceme česky tak at kupujeme hry v česku za plnou cenu. ok rád zaplatím ale at se taky vydavatel snaží, místo toho že nacpe nějaké miliony do reklam tak at dá něco na překlad.co vím tak hodně lidí zrušilo objednaný předprodej na DAII kvuli CZ takže když nechcou peníze, kdo jim za to může....
    • Jenže tady je problém - kolik lidí z těch, kteří "zrušili objednávky" je opravdu zrušili, či by je s češtinou uskutečnili? Mnoho lidí o tom pouze kecá, a dokud nebudou mít v EA přesná čísla, tak jim se vyplatí hru prodávat bez překladu - nic neplatí za překlad a ztráta pro ně není tak velká.
      • to je pravda, ale když už tak at je nižší cena, třeba v UK je předprodej DA cca 800Kč u nás je nejlevnější na 1000Kč a defakto to bude ta samá krabička všechno....
        • To ano, problém je, že u nás to jde přes více "lidí", nežli v UK a navíc je tu mnohem nižší prodej - v UK prodají mnohonásobně více kusů, nežli u nás, a když tam navíc je méně mezičlánků mezi tvůrci a hráčem, tak se opět něco ušetří... Zdejší prodejci (tedy Schovanec, nikdo jiný není tak otravný a naivní) obhajuje cenu malými prodeji, že prý kdyby lidé kupovali hry u nás a ne v UK, tak by cena klesla, čemuž snad ani on nevěří... Jinak je tu ještě jeden problém - mnoho lidí stále nakupuje hry u nás, ačkoli se to nevyplatí, takže proč by měli snižovat cenu, když se to za ni prodává?
  • Lepší by bylo kdyby čeština neexistovala a mluvilo by se Anglicky.
    Amíci a ostatní co maj národní řeč Anglinu se maj.
    V kinech u nich neexistujou Titulky.
    Žádné předabování.
    Ani nejsou potřeba titulky ve hrách.
    Učím se Anglicky ale je to opruz.
    Anglicky umím něc přečíst ale poslouchat?
    Ne.
    Amíci melou tak že jim nejni rozumět ale jak mile to napíšou tak to najednou vím.
    • Ne, ma se kazdy, kdo neni liny se tu anglictinu naucit.
    • Škoda, že plácáš nesmysly. V anglicky mluvících zemích v kinech titulky moc neexistují, to je pravda, ale je to hlavně proto, že skoro všechno se tam předabovává (a většinou dost špatně).
    • Copak nemáš žádnou hrdost, lézt do prdele těm imperialistům, styď se!
    • Jeden jazyk pro všechny, to je věc, které se lidé baví desetiletí... Ve hrách většinou jsou titulky, takže bych neřekl, že pro Tebe by to měl být problém. A čím častěji to budeš i u toho čtení slyšet, tím lépe jim budeš rozumět.
      • Tak takhle :-)
        Anglicky umim dost na to abych Hral Strategie,Střílečky a jiné hry.
        Ale fakt nemohu hrát Adventury a RPG bez češtiny.
        I když jsem dnes dohral Bulletstorm tak vůbec ani nevím o co v něm šlo.
        Kdyby se mě někdo zeptal jakej byl příběh a co se stalo tak řeknu že jsem Stroskotal pak střílel zněco s bombou a konec.
    • Pravej_PipMan
      muj poslední post dneska, nebudu vás otravovat...a ty se podívej na todle video :)

http://www.youtube.com/watch?v=lXT2XswkSB0
  • Vůbec mě to rozhodnutí nepřekvapuje, spíš se divím EA že vůbec něco do češtiny překládali. Pro trh CR/SK je to moc velký luxus na to kolik se tu toho prodá.
    Jinak jestli někdo čeká, že u nás někdy budou ceny porovnatelné s UK... tak nebudou. Takže to tu nemá cenu pořád řešit, prostě to akceptujte.
    • a nebo když to akceptovat nechci tak objednám z uk nebo koupím na ....share.
  • většinu her hraju stejně v angličtině, takže mě moc nemrzí, že lokalizace už nebudou...takhle si aspoň víc lidí procvičí cizí jazyk *2*
    ...ale s tím překladem Vám fandím a když bude, tak si jej klidně stáhnu a hru projedu s ním...
  • Ja osobne to velmi vitam - alespon si budu hru moct koupit tady... Vetsinou resim opacny problem - jak tady legalne koupit hru BEZ cestiny. U vetsiny totiz vypnout nejde a pocestene hry proste nehraji. Chapu, ze jsem asi v mensine, ale mensiny by se prece nemely diskriminovat *5* (myslena nemoznost koupit si zde hru v originale pokud je oficialne pocestena).
    • A co na tom resis? To si dobrovolne kupujes hry drazsi? Kazdy normalni clovek si je objedna v zahranici mnohdy za neskutecne rozdilnou cenu (Fallout 3 GOTY mne vysla asi na 400, u nas stale za 1000 - nekdo opravdu hodne upadl).
    • To možná není nejlepší přístup... Hru v originále si člověk může přeci ze zahraničí kdykoliv objednat, ale lokalizovanou verzi jinde než u nás/SK neseženeš... Když už si hru u nás kupuji, tak v první řadě kvůli lokalizaci (viz. FEAR 2 za 99Kč *1*), jinak zahraničí nebo Steam (ale miluji krabice, takže to máloco) rozhodně vede - cena.
      • Spades
        to sice muzes, ale pro vetsinu lidi je pohodlnejsi si hru proste koupit v obchode, ktery mam za rohem ne ?
  • Toto sa casom vyriesi samo, decka sa ucia od zakladnej skoly anglictinu a ked budu na strednej tak uz ziadnu lokalizaciu potrebovat nebudu, teda aspon ti co sa dobre ucia, a hlavne aj taka vec ako hra v anglictine dokaze motivovat k uceniu cuzdieho jazyka, takze kolko reci vies, tolko hier si zahras *1* za par rokov nebude na cechach a slovensku cloveka ktory by si z anglictinou neporadil...
    • No ja podle tech prispevku tady mam pocit, ze na skolach je opet povinna rustina, jinak si nedovedu vysvetlit, ze tady ty jazyky nikdo neumi. Nebo je ta vyuka tak priserna? Ja byl prvni rocnik, co nemel rustinu povinnou, anglicky umim vic nez dobre, tak se mi nejak nezda, ze o 20 let pozdeji neumi anglicky nikdo ani kvaknout.
  • Ja uz jim na ten jejic cesky trh seru. Naposledy jsem si tady koupil hru.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit