Přejít na výpis diskuzí
Ptejte se šéf designéra J. Solomona na XCOM: Enemy Unknown
29.9.2012 | Redakce Games.cz
137 příspěvků
-
Nevím jak Historik, ale já se nedivím. Akorát mě zajímá, jestli se třeba neplánuje patch, který hru zprovozní na XPéčkách a já nebudu muset čekat cca půl roku, než pořídím nový komp. Kupovat si nový systéme jenom kvůli několika hrám, mi přijde značně neekonomické. Obzvláště v situaci, kdy je na trhu spousta her, které na XP běhají. Můj současný stroj jsem pořizoval na vánoce 2008 a tehdy byly k dostání akorát Visty na které hodně lidí prskalo nebo XPéčka. Volba celkem jednoduchá, řekl bych.
Navíc mám několik starých her, které se chystám (už hoooodně dlouho *13* ) zahrát a některé z těch her mají pod sedmičkama značné problémy. -
Tak Vista je na prd,Windows 7 OK, Windows 8 na prd.
Tedy jeden slušný OS co vyšel po XP.
Navíc když mnoho her to podporuje tak proč by to nešlo když se navíc XP stále dost používá.
Rozdíl v kvalitě u hry co běží pod XP anebo jinde většinou není poznat jestliže nevyužívá hodně novější DX.
A kupovat nový OS protože prostě vyšel?Většinou to lidé kupují když kupují nové PC.A proč mají kupovat nové PC když konzolové porty mají pořád stejné nároky a málo her přináší ve velké míře pokročilé efekty které karty podporují. -
Xenonauts nebo jak se to jmenuje,nevím jestli to je klon má to brzo vyjít a vypadá to skvěle.
-
Protoze na nej neni trenovany. A ano, prestav si, ze to tady omezene je. Nehral jsi demo? Sniper ma sniperku a pistoli. Logicky.
A pro tvou informaci, hral a dohral jsem vsechny dily od Enemy Unknown pre Terror From the Deep a Apocalypse po Interceptor plus vsechny tri ceske dily. To ale neznamena, ze budu dvacet let po tom zasirat kazdou diskusi tim, ze ja chci aby toto bylo stejne. Za a kvuli vam tu hru opravdu predelavat nebudou a za b puvodni X-Com take nebyl zadna slava jak se tu dnes mnozi snazi naznacit. Byl pouze prvni v dobe, kdy nic podobneho nebylo. A pokud se vam tak libi, tak si ho nainstalujte a hraje, nebo nejaky z hafo remaku. -
hype kolem tahove strategie uz dlouho nebyl. I kdyz v tomhle pripade to spis stve. Demo me nijak zvlast nezaujalo , nezasvecenemu pozorovateli by hra prisla jako desitky ruskych tahovek o kterych nikdo nemluvi. Puvodni UFA jsem hraval hodne a mam je rad a osobne si myslim ze nejlepsi klon je UFO : ET Gold. U tehle unreal powered tahovky mi vadi zbytecny duraz na pribeh a rozhovory (ovsem,bez toho by to dnes neslo) ,vetsina misi co jsem videl je bud ve tme nebo v mlze , ale to proto aby se to aspon trochu priblizilo atmosfere ufa puvodniho , kde ale obycejna mise ve dne na farme byla daleko desivejsi nez tohle.Pritomnost jedne zakladny stylem rozkrojeneho hamburgeru vylucuje mise na vlastni zakladne.Uplne zbytecny system skillu a jakoby povolani postav bude mit za nasledek jen omezeni hrace pri vlastnich misich.
No uvidime , Firaxis neni spatna firma , a treba to bude aspon trochu zabava az clovek dostane do ruky plnou verzi , ale zatim dojmy bidne.. -
Tomu sam neveris. Kdyz mise vypada na katastrofu, nasleduje load.
-
Ne, nema a nikdy nebyl. Nesir bludy. Remaku jsou tu tri pr*ele.
-
Jenom bych te opravil-gold verze(snad se prodava uz jen ta) uz obsahuje mody od fanousku. A na druhem dilu(ktery ma vyjit kazdou chvili) pracovali zrovna i moderi,takze to snad bude pecka hned od zacatku.
-
A proc ne rovnou Win 98, nebo 95. A co teprve 3.11? Opravdu nechapu lidi, co se divi, ze nekdo udela hru, co uz nepodporuje 11 let stary system, kdyz od te doby byly dva a treti je za dvermi...
-
Ale neblbni, tohle jsou "zbytecne" funkce,ktere by hodne z konzolovych hracu jen odrazovaly!
Na co inventar? Na co nejake atributy a akcni body?
V dnesni dobe se nejaka strategie a taktika uz ocividne moc nenosi...
Obavam se,ze momenty typu kdy jsem se s tymem zabarikadoval v baraku v hornim patre a laserovyma zbranema zoufale kropil Chrysalidy (nebo tak nejak) a s hruzou sledoval jak "oplodnujou" civilisty, se v novem ufu nevrati ani omylem. -
No zbrane, mas viac-menej klasiku, lenze ako pridali specializacie, tak k tomu mas rozne zaujimave doplnky - cize laser pistol, rifle a heavy laser + laser sniper rifle, v plazmach napriklad light plasma rifle, zase sniper plasma rilfe a dalsie variacie. Treba povedat, ze napriklad Heavy Laser je tu velmi pouzitelny, kym v povodnej hre som ho v zivote pouzit nemusel. :) (mozno aj preto, ze v novom XCOMe je specializacia, ktora vyuziva len tazke zbrane, ehm)
Povazujem sa za fanusika celej serie X-COM (jedinu hru s touto znackou, ktoru som ako X-COM nerozdychal, bol Enforcer :) ). Novy XCOM je hlavne inspirovany povodnou hrou. Odkazy a pomrknutia na povodnu seriu sa obcas najdu. Jasna je inspiracia v nazvoslovi a tak. Ale pribehovo idu (pravdepodobne) svojim vlastnym smerom (napr. sa nezacina v roku 1999 ale 2015 :) ).
Co je vsak pre mna podstatne, ze ten preview ma chytil a nepustil, hral som ho rovnako zapalene ako v 1994 povodne UFO. Toto maloktora hra dnes dokaze. Takze mi ostava len dufat, ze finalna hra bude aspon tak dobra ako naznacoval preview. A to i napriek tomu, ze s niektorymi zmenami som sa este stale uplne nevyrovnal :) -
a když nemáte muttona, tak tam dejte snakemana;).
-
1) U těch stíhaček bych víc druhů i čekal, i když ty souboje dle toho co si psal dost ořezali. Bylo to ode mě tak spíš takový rejpnutí:).
2) Tak to je dobře, že to zachovali. Docela důležitá čast atmosféry.
3) Zaujala tě nějaká nová nebo se spiš držej původních?
Každopádně dík za odpovědi:). Jinak u takovýhle hry musej očekávat, že to lidi budou porovnávat s původním titulem. A když změněj dost věcí, co aspoň třeba já považuju za jádro zábavnosti původní hry, tak to je z mýho pohledu šlapání po základech. Když už se to jmenuje stejně, tak by to mělo mít hlavní věci společný...a tím nemyslím jen ufony. Nesnažím se hledat chyby a nehraju si najdi deset rozdílů, ale prostě mě štve, když pro mě z nejlepší hry historie udělaj průměrnou konzumní tahovku. Místo toho aby universum rozšířili, prohloubili a dali hráči víc možností, tak to zakčnili, zjednodušili a sebrali prvky kvůli kterým jsem měl rád původní hru. Proti reimaginaci nic nemám, nebudu řešit jestli má heavy canon stejně nábojů a jestli odstín barvy pláště emzáka je stejnej, ale když překopávaj základ, tak mi to vadí. Každopádně to ode mě jsou jen dojmy z informací a krátkýho dema a chci to zkusit na ostro v plný verzi...nicméně jsem čímdál víc skeptickej a mám z toho pocit, že je to hra pro nový hráče spíš než pro fanoušky. -
Ceske UFO: Extraterrestrials je vyborny X-COM klon. Bud to gold verzia alebo klasicka s modmi. Pozn.: Pre lepsi herny zazitok sa odporuca pouzit mody vytvorene fanusikmi. Zazitok je potom este lepsi.
-
Den aj noc sa v hre striedaju, rovnako aj v misiach. Mapy su stabilne, nahodne rozlozenie sa tyka mimozemstanov. Ak sa do vyslednej hry este nieco nezmeni.
-
Nejvíc klon je ufo two sides. Bohuzel jim to kvuli licencim ke konci utnuli. Jinak treba alien invasion ma bezkonkurencní ufopedii a par prvku fakt skvelejch. Extraterestrials nejsou spatny a xenonauts uz zacinaj bejt pouzitelny.
-
1) Minimalne zo stihaciek je tam Firestorm, ten sa mi podarilo vynajst aj vyrobit este v preview verzii
2) Su tam rozne druhy UFO
3) Podla preview verzie je tam viac zbrani ako v povodnej hre. 100% mas celu seriu LASER az PLASMA zbrani.
:) Ergo, prve tri otazky si sa v podstate mohol spytat v clanku pod preview a niekto by ti urcite odpovedal. Stvrta, tiez by ma zaujimalo, co by na nu povedali, ale... Je to reimaginacia, inspiracia, takze preco rovno slapanie po povodnej hre? Hmm. -
Zdar, mohli by ste mi nekdo doporucit nejaky solidni klon xcomu zatimco budu cekat na tohle? Dik a sry za OT
-
Phe, tak pod tohle bych se taky podepsal...bohužel
-
Sektanský mozeček se skopovými (Mutton) ledvinkami , nebo snad krabí (Lobsterman) obložené vajíčky (Crysalid) na hniličko? Jako aperitiv doporučuji eterický nápoj posilujícího na mysli z vývaru Ethermaního rukávu. *15*