Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • můžeš, ale k čemu ti to je, když na to ty hry nejsou designovaný. Jako by sis do auta dal řídítka ...ano i to jde.
  • Chtěl jsem obecně nastínit kam mířím, samozřejmě stavy NPC apod. nebudou zrovna ve Skyrimu objem RAM překračovat, ačkoli si něco hra naštěstí pamatuje (jinak by neuchvátila tolik lidí, včetně mě ...nepřu se, že mohla být lepší).
  • Q6600 vyslo na zacatku 2007
  • Já bych to na tom nedal a jestli to jede na PS3, asi to nějak oříznout šlo. Já ho možná někdy zkusím, ale spíš na PC, když už jsem upgradoval, proč se vracet na starý hardware, když to můžu hrát s daleko hezčí vizáží? :-) Jo, já se rozjel, ale brzo toho nechám, už mě to přestává bavit :-)
  • Záleží proč ...co jsi měl na počátku a proč jsi upgradoval. Kvůli hrám jsem to nepotřeboval, protože počáteční highend PC pobere všechno i dnes ... to předtím nikdy nebylo možné. A jestli upgradovat, tak je aby jsi měl to, co na konzoli nikdy mít už nemůžeš. Třeba onen BF3 na max. s vyhlazováním ve vysokém rozlišení. Samozřejmě je to právě rozdílem X generácí hardwaru.

Konzolím jsem zazlíval imho jen špatný vliv na hry (kam se ubírá jejich vývoj, ovládání, jednoduchost apod), ale určitě ne dopad na nároky a hardware, neboť konečně přestaly být takové tlaky na upgradování ... většina se totiž drží s vydáním i pro konzole a tak nároky přestaly po vydání nové generace konzolí stoupat a poprvé v historii nebylo pro hry třeba několik let upgradovat, aby v pohodě běžěly.
  • a PS3 vyšla až na konci roku 2006:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

neboli za půlroku tu byla nová generace, například jednoznačně výkonější 8800 GT.
  • GPU 2006:
    http://www.anandtech.com/show/2134/6 ... nevím jestli stihla vyjít R600, ale byla až po vydání PS3 tuším, nicméně ta má také starší variantu.

CPU 2006:
    http://www.tomshardware.com/charts/cpu-charts-2006/3DMark06-CPU,Marque_fbrandx14,36.html

PS3 spec.:
    http://playstation.about.com/od/ps3/a/PS3SpecsDetails_3.htm
  • Tak to jsi zcela vedle. Musel jsem kontrolovat Googlem rok, ale z té doby normálně dodnes smažíme na Q6600, což je 4jádro na 2,4GHz, 4GB RAM a GPU o sezonu novější 8800GT, časem shořelá a nahrazená ATI 5750. PS3 má GPU ekvivalent 7800GT-ULTRA. Všechno na tom lítá v pohodě, včetně Crysis, které na konzolích nezná termín běžet na plno, takže nebyl ideální příklad.
  • A kolik takových her je v poměru k těm, které půjdou v pohodě? Pět procent? To je možná hodně.
  • Tak to bych opravdu chtel videt jak hrajes Max Payna 3 na 7800gtx a 256Mb Ram a flame tu rozjizdis ty *1*
  • Tak to teda nevim ale ja uz upgradoval pocitac 3x za tu dobu co tu je ps3
  • Přesně. Po dobu života těhle konzolí mám na hraní jeden hardware, který je pořád ok a jede na tom všechno.

Teď jsem upgradoval, ale spíš až na vyjímky získám hlavně možnost mít vše Ultra ve fullHD s maximálním aniso i FSAA. Resp. něco navíc ...
  • 870904
    Tak teda ja nevim ale na masine z 2006 bf3 nedas ani crysis atd...
  • To by měli udělat vlastníci libovolné verze hry
  • Můžeš si koupit ekvivalentní hardware do PC a taky na to celou dobu nešahat. Teď můžeme ještě porovnat cenu toho hardwaru (dotace, nedotace), porovnat cenu her, penisů a dobereme se stejného konce standartního flame :-) jak to bývá dlouhá léta na fórech všude po internetu.
  • Právě že víceméně nic, protože to kvůli hrám dimenzovanejm na výkon starejch konzolí není potřeba.
  • Můžeš v kostce a krátkosti říct, v čem je ta PS3 složitější a namakanější? Já vím, že má konkurenční GPU stejné generace, místo 512 sdílené RAM má 256 a 256GRAM a více jader na jinak stejném CPU od IBM. Toť stroj a dále bych tedy hledal na úrovní SW. SDK má složitější? Jo o tom jsem slyšel v době jeho vzniku, že je to peklíčko.
  • To sice ano ale konzoly mas sest let za stejny prachy a spocitej si kolik das za tu dobu do pc ?
  • Robotron3
    A zase má nevýhodu v tom, že vývojáři musí počítat i s těmi lidmi, kteří mají zastaralý hardware (kterých může být i možná většina).
  • Jasne Bf3 mam taky na pc ale hraji na ps 3 killzone a je to ok jasne je to postavene na ten gamepad ale i tak to jde a k ps3 muzes normal pripojit mys i klavesnici

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit