Přejít na výpis diskuzí
Sledujte hodinový záznam z hraní Kingdom Come: Deliverance
18.2.2014 | Petr Poláček
392 příspěvků
-
Ono asi aj dost zalezi, tak ako to spominal aj Vavra v tom videu, na proporciach. Oblivion sa tvari ako keby mal pomerne velku mapu, ale hned prve co som si uvedomil ze to cele nejak nesedi, hlavne oproti takemu Morrowindu. Skoro z kazdeho konca mapy je vidiet hlavne mesto a vecsionu ako keby v dialke, lenze realne clovek v hre k nemu dobehne ovela rychlejsie nez by to podla tej vizualnej vzdialenosti malo trvat.
-
Ak sa pametam tak to uz rok dozadu bolo velke negativum smerom k Cry SDK - slaba dokumentacia, tazko modifikovatelne zdrojaky (scriptovanie,ai a vobec vsetko v pozadi). V podstate asi aj preto sa s tym len ludia hraju a robia maximalne "levely" ale nic viac. Fakt na Cry SDK nevysla asi ziadna mala hra od niekoho kto nema licencovany cely CryEngine. UDK je v tomto nepomerne uspesnejsi. Inak co sa tyka Unity tak by som uplne s Vami nesuhlasil. Dnes uz vyzual az tak vela nezavysi od enginu, aj tak vsetko bezi na 3d karte, ako od assetov. Je fakt ze k CrySDK alebo UDK clovek automaticky ma dost kvalitnych zakladnych asetov od tvorcov kdezto v Unity neni nic ale to neni chyba/kvalita samotneho enginu. A dalsia vec Unity ide raketovo do predu co sa tyka novych funkcii. Za rok sa posunuli dost daleko.
-
ma brneni s kevlarem, co je na tom divnyho ;D
-
Tebou jmenované hry ale nejsou postaveny na SDK, nýbrž na licencovaném enginu, ke kterému dostaneš zdroják, který potřebují programátoři. Bez programátorů, kteří umí dělat v Cryenginu nic neuděláš a nedostaneš se dál než na prezentaci levelu nebo assetů, což sice vypadá hezky na screenshotech, ale pořád to není funkční hra. *4* Prakticky všechny větší týmy, které dělají na cryenginu zadarmo, se nedostaly dál, než na prezentaci assetů nebo levelu, nikde jsem neviděl, že by někdo dal dohromady aspoň prototyp hry - vždycky vidím maximálně video, kde jen prohodili původní zbraň / vozidlo za nějakou jinou, ale pořád je to vlastně jen lehká modifikace základního obsahu z SDK.
Znám se s pár týmy a všichni mají společnou jednu věc - jsou v slepé uličce. Jejich programátoři nejsou schopni pracovat s tím, co dostanou v SDK a zároveň nemají prachy na plnou licenci (která je hodně mastná). A jako takový bonus ještě nebyly k novější verzi enginu vydané sample assety, takže borci mají problém dostat své assety do novější verze, kde jim to dělá různé chyby a Crytek i přes velké stížnosti na fórech hází bobek...
Takže tvé rozhodnutí závisí na tom, co chceš dělat. Pokud chceš jen dávat dohromady nějaké scény z dostupných assetů, tak je pro tebe Cryengine dokonalý - dělá se v něm fakt skvěle, lepší editor v tomto směru snad není.
Unity je určitě lepší ze stránky programování, ale vizuální stránka je pořád 100 let za opicema a člověk si tam musí nakoupit desítky pluginů, aby to vůbec vypadalo k světu. -
Už teď to vypadá výborně, jsem zvědavej na konečnou podobu. Atmosféru to má už teď a to je hlavní. Každopádně lepší ztvárnění středověku jsem zatim ještě neviděl. Jenom těch pět bodnutí do hrudi při souboji? To má celkem výdrž :)
-
Jop. Ja to nesrovnaval s RYSE jako hrou, ale se scenami ktery ti RYSE serviruje. To ze se technologie blyskne spis v peclive komponovanych, mensich a obsahove daleko prazdnejsich scenach nez v komplexnim svete dava smysl.
Me treba na grafice zase az tak nesejde, ale prozatim plati, ze co nova informace o Prijd Kralovstvi Tve, to radostna zprava tesici hrace. A kdyby se v ramci enginu a diky sikovnosti vyvojarskeho tymu Warhorse povedlo vykouzlit sceny jako z RYSE, v otevrenem svete, navic na soucasnym HW – to uz by slo doslova o B O Z I projekt ☺ -
Mě napadají nějaké takové malé hry - Crysis, Far Cry, Warface... *1* .. je pravda že tohle není na SDK... ale tak neviděl bych v tom problém...
Co v tom děláš? Vizualizace, hry? Nebo se s tím jen hraješ?? Já se s tím jen hraju, nějak se nemůžu rozhoupat jestli se pořádně naučit Unity nebo ten Cryengine... ale univerzálnější bude asi to Unity ale upřímně v tom CRY SDK se mi teda dělá značně lépe .. -
Funčkními věc ale není barák s particle efektama *1* Funkční věc beru jako aspoň malou dokončenou hru, kde je nějaký nascriptovaný úkol, postava má vlastní animace a vlastní zbraně, které jsou udělané od píky a ne jen upravené ty původní. A teď schválně - kolik takových funkčních "věcí" na Cryenginu SDK vyšlo? Já jsem žádnou neviděl a to v tomto enginu dělám asi 2 roky a docela aktivně sleduji komunitu crydev. Nepočítám do toho komerční věci, na které mají plnou licenci se zdrojákem, bavím se pouze o SDK.
-
Tak v tom tedy nevidím zásadní problém. Já už v tom teda funkční věci viděl a když mákneš dá se v tom slušně naučit. Já tam za týden zkoušení udělal funkční barák i s nějakýma particle efektama a to jsem se s tím vícemíně jen hrál pokus omyl...
Pokud k tom WH uvolní nástroje které si oni sami dotvořili tak to bude plně editovatelné. Ale upřímně, jelikož vím kolik to dá práce a času, nepouštěl bych se do větších věcí jako že někde doděláš nějaký dům, možná hrad, na nějaký příběhy a nový mise to by bylo kurnik práce. Ti schopní to zadarmo dělat nebudou a ti nadšení to zase nedotáhnou nikdy do konce, viz. 98% modingu *1* -
CryEngine neumí víc než 4x4km mapu - předpokládám, že mapa v Deliverance je taky 4x4, ale herní plocha vychází na 3x3... Zkus se vydat do Ratají, vyznač si na mapě herní sektor a schválně si zkus, jak dlouho ti bude trvat, než projdeš všechna místa na mapě *5* Uvidíš, že 3x3km promakaného krásného terénu je ve výsledku lepší, než 20x20 hnusného copy&paste ala konkurence z Marylandu
-
Celé to bude záležet na tom, co vydají autoři za pomůcky. S novými questy to asi bude těžké. Cryengine SDK je sice super pro tvorbu map nebo prezentaci 3d modelů, ale ještě jsem neviděl, že by na tom někdo postavil něco funčního.
-
Amen
-
to je trochu zbytocne zovseobecnovanie. Ziadna hra v principe nema realisticku grafiku ale to neznamena ze sa o nu v Ryse nesnazili. To ze grafiku zkrasluju prvkami ktore realizmus skor nicia ako mu pomahaju neznamena ze hra miestami nevyzerala pomerne realne a nadpriemerne.
-
Jsem zvědav co tam bude možné modifikovat. Jestli tam někdo bude dělat vlastí příběhy tak to bude bez dabingu a přidávat zbraně asi nebude lehké, když mají pro to specifický systém.
Tedy nelze tam hodit jen tak něco a ono to nějak bude fungovat jako v TES editorech. -
Dělá vám to taky tady na foru, že když píšete rychleji, tak to ten editor nějak nestíhá a vynechává písmenka??? Dost otravný teda *7*
-
Vezmi si takový Gothic, mapa nic moc velká, ale tím, že žila příběhem, tak to ani nepřišlo. Opravdu to podle mě není o tom, že se mapa přestřelí (jako třeba ve Skyrimu), kde musím cestovat hodinu, abych ji celou přešel. Pořád věřím tomu, že to je o kompromisu a hlavně o tom, co tě tou mapou provede. Což věřím, že tady můžou být super questy.
-
Jj, tam jsem okoukával, jak se dělaj jeskyně (ten důl tam). To by mohlo bejt idealní.
-
S CryEnginem krapek dělám a už v základu je tam udělaný kus lesa s přístavem, takovej malej ostrov a tohle by se tam dalo celkem dobře odkoušet, to je pravda.
-
Jsem hodně zvědavej, jak to bude působit - to je hlavní. Na číslech mi tolik nesejde.
Na druhou stranu nám nic nebrání stáhnout si Cryengine a vyzkoušet si naeditovat 3x3 km mapu a zkusit si to projít. -
Já bych se té rozlohy nebál, je jasné že koně člověk nevyfasuje hned na začátku, takže se bude dost běhat pěšky, a myslím že pokud bude dobrá příběhová linie, tak to člověk fakt nebude vnímat jako nějaký ztíšněný prostor...