Přejít na výpis diskuzí
Špatně zpracovaný easy mód může zničit jakoukoli hru
4.9.2012 | Petr Poláček
187 příspěvků
-
Jo, chyba je na tve strane. Mas malo staminy a utoku ses postavil na misto tomu, aby ses mu vyhnul. Tj. mas spatne vytrenovanou a vybavenou postavu, resp. jsi zvolil spatnou taktiku s ohledem na svoji postavu.
-
že to zrovna hovorí niekdo od Ubisoftu ktorých hry sa hrajú už skoro samé a skoro všetky staré série ktorých sa chytili dom*dali a obtiažnosť letela prudko nadol.
-
To ze te boss muze dat na jednu ranu nevadi, kdyz ta hra proti tomu nabizi prostredky. Muzes jet na oddolnou postavu a pak te proste na jednu ranu neda. Nebo muzes jet na hbitou postavu, pak zase snadno uhnes. Nebo muzes jet na postavu bojujici z dalky, pak te ten bos vubec neohrozuje. Spousta lidi si stezuje treba na vysokou obtiznost Gaping Dragona: http://www.youtube.com/watch?v=ILN2HgYIdPw Ja jsem ho dal na poprve, bez pripravy, proste jsem na nej narazil a sejmul ho, vubec pro me nepredstavoval problem. Dostal jsem ho magii a to nemam postavu primarne trenovanou jako maga, specializuji se na rychlou postavu s halapartnou, magii mam jen jako sekundarni povolani na minimalnich parametrech, ktere mi umoznuji pouzivat heavy strely. Vzdycky je to o tom odpozorovat nepritele a najit jeho slabiny.
A nesouhlasim s tebou, ze na statistikach nezalezi. -
Ty mas hodne divne predstavy o narocnosti na kyoru su zvyknuty pc hraci ;-) MMORPG progress raidy su daleko narocnejsie ako DS, hc simy ako A10 Warthog ani netreba komentovat. Osobne sa mi stalo v King's Bounty na najvyssej obtiaznosti, ze po 2 tyzdnoch hrania som dospel do stadia, ze uz som nemal sancu uhrat ani jeden suboj a mohol som ist znovu. Oproto tomu su nejake opakovania checkpointov ci strata par dusi cajicek. Tvoje podcenovanie pc komunity, na zaklade existencie jednej trocha tazsej hry je trosku smiesne.
-
jo, ve strileckach to casto vede na ty "nezajimavy strategie". nicmene kazda strilecka ma svuj "sweet spot" na zdravi nepratelskych vojaku a negeneralizoval bych tak moc. dokazu si predstavit, ze bych ve strilecce napr. upravil spawny dle obtiznosti. z urcitych mist se na jina mista strili daleko lepe, nez z jinych. chce to ale v tomdle smeru chytry level design.
rpg todle zvladaji typicky lepe. treba v dragon age vyssi obtiznost tlacila na lepsi pozicni hru, lepsi pouzivani AOE kouzel atd. i kdyz take melo sve nedostatky v tomto smeru, o tom zadna :). -
A kdyz to ten hrac nechce? Ja jsem nektere levely v SOCOM 4 opakoval snad 50x. Vetsinu hracu by sralo delat marne dve hodiny jeden level, ale me to bavi a nechci, aby se mi hra sama prepla do easy modu. A jak ma hra vedet, jaky typ hrace ji pouziva, kdo uz uvita zjednoduseni a koho nastve?
-
Diky nechci. Ja rad prosmejdim kdejaky kout, pokocham se prostredim a podobne. Take mam deti, ktere se treba v noci probudi a musim je jit uspat, takze hru opustim. Nechci aby si to vyhodnocovala jako ze tapu a automaticky se prepinala sama do easy modu.
-
Mne trend automatickych sqvov na jednom mieste naozaj vadi. Nie kvoli obtiaznosti ale vzdy som mal rad ulozit si niektore vydarene pasaze hry a vratit sa k nim kedykolvek. Teraz dam povedzme bossa v takom Batmanovi, Darksiders 2, Demon Souls a aby som si ten zaujimavy fight kohol dat znovu musim to hrat odznova. Otrasne.
-
Mne dalo treba zabrat SOCOM 4 na nejvetsi obtiznost. Docela vyzva je i 007 golden eye, kde se ti na nejvyssi obtiznost prestane obnovovat zdravi a nejsou tam lekarnicky (trosku to nahrazuje opotrebovavajici se neprustrelna vesta, ale ty jsou velmi vzacne, nekdy najdu jen jednu za cely level), takze cely level musis projit na jeden zatah. Coz vede treba k adrenalinovym situacim, ze uz mas na krajicku, kazdy zasah je smrt a jeste musis projit nekolik tezkych checkpointu.
-
Tos hodně investoval do pyromancy flame, ne? Pyro má výhodu že sám o sobě nemusí moc levelit...
-
To z praktickych duvodu nelze, protoze kazdy hrac ma jinou dovednost. Co je pro jednoho lehke, to uz muze byt pro dalsiho neprekonatelna vyzva. Ja treba Dark Souls povazuji za jednoduche i kdyz sposta lidi je frustrovana jeji obtiznosti. Naopak nemam talent treba na zavody nebo bojovky. A i kdyz se mi treba ta bojovka libi, tak to proste hrat neumim a nikam se nedostanu.
-
Podle me to jsou zbytecne reci. Ano, spatne udelany easy mod muze hru pokazit. Spatne udelany hard mod ovsem taky. A obecne kazdy spatne udelany mod muze hru pokazit. Dobre udelany Easy mod ma smysl stejne jako dobre udelany Hard mod. Osobne se snazim hrat hru na nejvyssi obtiznost, vetsina her i na nejvyssi obtiznost je lehka. Ted hraju Rage na nightmare a zadny problem, U doomu by to bylo neco nemyslitelneho. Vadi mi hry, kde po jejim dohrani se odemkne jeste vyssi obtiznost, protoze dvekrat jednu hru po sobe hrat nechci.
-
Omezit se v článku zejména na FPS mi přijde trošku málo, ale budiž. Za sebe klidně přiznávám, že rád easy obtížnost občas využiju. Například Batman: Arkham City - chtěl sem se co nejdřív dozvědět co nejvíc z příběhu. Teď sem to dohrál po čase znovu na vyšší obtížnost. Starej dobrej Neverwinter nights - rozhodně spodní polovina obtížnosti, abych si fireballama nesmažil společníky a miniony. Skyrim, sem postupně během hraní zvyšoval, když bylo evidentní že ta nízká je fakt moc nízká (měl sem obavy z Fallout 3, kde mi otevřenej svět dělal poněkud problém - zatoulal sem se vždycky moc daleko špatnym směrem a obklíčila mě smečka mutantů s bazukoidama *1* ). Ale třeba u novejch HoMaM si pořád nedokážu určit kam to hodit, hodil by se nějakej mezistupeň..
-
To by mě strašně zajímalo, jakou pak potřebuješ v HL 2 hráčskou schopnost? *1*
-
Ať už někdo hraje s cheatama nebo ne je to jeho věc. Někdo prochází dooma se smrtelností od začátku až do konce a považuje to za ten nejlepší zážitek svého života. Hry jsou od toho aby zabavili a účel je splněn, tak proč ne?
-
Tohle je přesně muj případ na easy teda nehraju nikdy většinou medium, ale co mě štve na vyšších a nejvyšších obtížnostech je právě zvyšování zdraví vojáků kdyby jich třeba přidali nebo jim dali těžší zbraně tak je to ok ale když člověk musí v nějaký střílečcezabíjet nepřátelského vojáka tim že do něj vyprázdní dva zásobníky ze samopalu tak už mi to docela kazí zážitek ze hry.
-
parametrizovana AI je super, ale na kazdy ma odvahu to s ni zkusit, protoze je to na vyvazeni daleko tezsi, nez jen upravit zivoty.
-
Aha, tak to mě paměť neklame. S patchem jsem to nehrál. Spellcross jsem tehdá kupoval když to byla "novinka" za asi 900 Kč. Byla to moje první hra, na kterou jsem si dukátky vydřel na brigošce. S internetem jsem se tehdá ještě moc nekamarádil, takže vůbec netuším, že vyšel nějaký patch *15*
-
To teda musela být sranda v God Hand když se někdo snažil tak to měl pak obtížné a když na to sr*l tak zase lehké.Jaký byl pak rozdíl jestli tě někdo zasáhl?Měl si na konci nějaké score které by odlišilo lepší a horší hráče anebo šlo pouze o dokončení úrovně?
- V Dark Souls fungují dobře nepřátele když je člověk potká prvně.Chovají se různě a pak si říkam "Tak co umí tento šmějd...Aha sundá mě na ránu :) "
Bohužel jakmile pochopíš o co jde tak na ně fungují určitě triky které jsou až moc lehce dosažitelné.Některé fungují dokonce obecně na mnoho protivníků.Obtížnost si to pak udržuje díky tomu,že když tě prostě trefí tak ti uberou dost života.A navíc když se chováš špatně tak můžeš přijít o mno duší které si shromažďoval.
To je naprosto opomněl způsob ovládaní který do toho dost přispívá. -
Mně se líbilo jak to bylo uděláno v Unreal Tournament 2004.Kde prostě každý obtížnost zlepšovala chování nepřátel.Pak hráč byl nucen se také zlepšovat.A bylo to super,nebylo že by to prostě nešlo udělat ale potřeba být dobrý.