Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pethulla
    Asi jsem ze staré školy, ale myslím si, že by hry měly být nastaveny tak, aby obtížnost normal představovala výzvu, ale ne frustraci.
    U těžších obtížností mi vadí, že se to většinou řeší tak, aby hráč byl znevýhodněn - nepříteli se zvýší rezisty, životy apod. a hráči naopak sníží (jako třeba v Oblu, kde jsem jak deb!l zdrhal před pitomou krysou) nebo počítač cheatuje. Kdyby se to řešilo třeba zvýšením UI (nepřátelé budou lépe kooperovat) nebo větší relističností (takové blbé slovo - myslím tím, že nevydržím deset zásahů, ale třeba jenom dva - tolik by však měl vydržet i nepřítel), tak bych si vůbec nestěžoval.
  • Nesouhlas. To jsou věci, kde nejde jednoznačně říct, že "hry by to měly dělat takhle". Hry jsou různé a ke každé sedí něco jiného. Navíc je dynamická obtížnost systém, který není žádná sranda udělat tak, aby byl fakt robustní... co když hráč má problém na 1 specifickém místě a hra se zbytečně zjednoduší i v dalších částech? Co když se ten systém "rozosciluje", tzn. že chvilku bude ta hra lehčí, chvilku těžší v úplně stejných situacích? Podle čeho zjišťovat, že ten hráč fakt bloudí?

Každopádně jak jsem psal, není to vhodné pro každou hru. Třeba ty omílané Dark Souls by s dynamickou obtížností asi nefungovaly, ta hra využívá pevně danou vysokou obtížnost k tomu, aby ses do toho herního světa úplně zažral.
  • gears of war? to me bavilo asi 10 minut, dekuji, nebrat (5 minut singl a 5 minut s brachou coop)

to radim mezi nejvyhypovanejsi omyly herniho prumyslu
  • konzole uplne znicily rpg a zavody, jedno sou prochazky a to druhy projizdky na konec

sem tam nakej wow efekt, jinak nuda
  • Evidentně s tebou nemá smysl nějak rozumněji argumentovat, protože tvé "názory" jsou pouze "sratchky". Furt nevím, co je SAKRA lastovka.

A s tou jednou firmou: Ano, všechny ty hry vyšly na PS3, což dělá Sony. Ale ta nedělá hry.
    Kurňa i ty Gears of War na xbox nejsou zrovna procházka růžovým sadem. Nebo nová Zelda, například...

Takže poučení? Z trolla NIKDY nevypadne nic rozumného (ale to víme)... *15*
  • jo, tohle je asi nejvetsi problem obtiznosti, hlavne u her, kde neni moc chut ani duvod hrat je vickrat
  • A co kdybyste nam, panove z UBIsoftu a dalsi, radeji vratili stare dobre cheaty?
  • jedna lastovka, jedna firma, pocitat umim, navic prislovi se daj volne interpretovat

god of war (darsksiders) a podobny sratchky ani zkouset nebudu, v tom mas pravdu
  • Pethulla
    Nedokážu si dost dobře představit, jak by tohle fungovalo. Dám příklad: jsem někde v dungeonu před zavřenými dveřmi, které se otevřou, když správně vyřeším hádanku - to mi ovšem nějakou dobu trvá. Co pak? Vyskočí mi nápověda s řešením? (Děkuji, nechci.) Vyskočí mi tip v tom smyslu, že dveře se otevřou, když vyřeším hádanku? (To jsem fakt nevěděl.)
    Nebo u enemáků: jeden mě párkrát dostane, co pak? Vyskočí nápověda jako: Miř mu na hlavu. nebo mu hra sníží životy a rezisty?- jenže to už nebude taková výzva...
  • Capra Demon a pak ten drak, když jdeš přes ty stoky ( jméno nevím ), každej jejich útok mě dal na jednu ránu, každej, nebejt toho sprasenýho DMG, tak jsem to už dávno dohrál. Mimochodem v DS je skvělý levelování, jsem viděl týpka na netu s trainerem, nacheatoval si do statistik všechno 80-99 ( strenght, faith apod. ) a hádej co, přišel k bossovi a ten ho dal na jednu ránu a to žádnej super attack neudělal. Tudíž záleží pouze na itemech/equipu, ty staistiky plní účel minimálních požadavků na předměty, jo a přidají 1 nebo 2 body do útoku, obrany apod.
  • A proč ty chceš někomu určovat, jak má hrát? Ty si quick save nepoužívej, ale nech mě, ať si o tom rozhodnu sám.
  • Svatá pravda. Ale zkus udělat ENB boss challange a budeme se bavit o tom, jestli je hra lehká. *1*
  • Primární funkce jakékoliv hry (stolní, digitální, společenské...)? Pobavit *5*.
  • To má být na mě?

Každopádně. DS a DaS jsou DVĚ vlaštovky, takže se nauč počítat. Zadruhé, zkus třeba dohrát God of war 3 na nejtěžší obtížnost, shořel bys jak papír. Nebo Killzone 2 na nejtěžší obtížnost (ta hra je sra*ka, ale lehká není).

Jo, a nauč se psát.
  • Robotron3
    Problém je v tom, že každá hra má jinou představu o tom, co je easy, co normal a hard. Takové Uncharted je na hard procházka růžovým sadem, a když jsem hrál na ps3 Dragon Age 2, tak to bylo tak těžké, že jsem musel postupně ubírat z hard na normal a ke konci na easy, jinak bych to nebyl vůbec schopný dohrát (předpokládám, že na PC je to asi díky myši a klávesnici lehčí). A jak pak vím, kterou obtížnost si ze začátku dát? Jasně, většinou hrát na normal, jenže to nechci, protože chci mít výzvu, ale pak se setkávám s tím, že některé hry jsou na hard stále lehké a jiné na hard prakticky nehratelné. Je v tom zmatek.
  • jak rikas... DARK SOULS je po celou herni dobu vyzva a proto bavi... douejme, ze recenzi zde nedostane nekdo, kdo prave rad easy mod :o) DARK SOULS je pro me hrou dekady, minimalne! A jsem rad, ze jsem podporil autory. Je to herni klenot.
  • Keyz
    Tak volba obtížnosti ve hře je asi z důvodu aby si to mohlo lehce zahrát to nejvíce lidí.Většinou ta hra je dělaná na nějakou obtížnost a další volby to například zlehčí,že všem protivníkům uberou část zdraví.Pak si může zahrát více lidí.Zkušený hráči to budou na tu obtížnost pro kterou to je standardně děláno...Nevím v tom problém.
  • zatim se o to snazim, ale jedna lastovka jaro nedela, konzonulo *5*
  • Hry od Bethesdy to mají už teď. Třeba Suckrim v Throat of the World Edition. *4* v Bloware zase běží Ass Rapefect, ale ten má jen pár skalních fanoušků.
  • Malleth
    Ty mám taky moc rád. Na ty sem si musel přizvat duchy. Obzvlášť když sem chtěl aby první zemřel Smough.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit