Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo musim jen souhlasit, kdyby hry stali tech 500 Kč tak si je vetsina lidi koupi a nebude nic stahovat z internetu, ale dat 1500 casto za nejakych 10 hodin zabavy nebo i mene, to uz tolik ochotnych neni.
  • Neexistovat možnost stahování, neexistovat pirátství, stály by hry tipuju tak o 50-100% více než teď, pirátství celkem pěkně ceny reguluje, nebýt toho tak ty ceny napálí, o tom jsem přesvědčen.
  • tomu sam neveris......ved si vezmi ze sa predavaju hry v US a Europe pomerom 1:1, t.j. co je 50 dolaru v US je 50 e na SK.....je to podla vas logicke?? ked dolar je hlboko v srackach?? sa nedivte ze to ludia nechcu kupovat....bo 50 dolcov v US je nic..to si clovek zarobit za pol dna....u nas 50 e....je kua vela....
  • trochu mysli, nezodpovědnost v tomhle případě znamená pořizovat si děti když tady brečí kvůli tomu, že nemá kvůli rodině ani na pc hry a proto je stahuje, je to normální? buď ať má děti a peníze utratí za rodinu nebo nemá děti a platí si hry a ne debilně omlouvat stahování tim, že má rodinu a na hry nemá peníze, ty kecy o dětech si nech od cesty, víš o mě prd.

Že každej nemůže dělat za 50k? a to je nějaká omluva? tak ať se víc snaží a vydělá víc aby měl i na kupování her, pokud vydělává málo je to jen jeho chyba, má dělat takovou práci aby měl dostatek peněz, hlavně tady zkus plácat něco o tom jak ho hnusní kapitalisti vykořisťují a chudákovi dávají málo peněz, to už by mě kleplo.
  • Ty si jeste dite, ze? Jestli pro tebe znamena nezodpovednost to, ze uprednostnuje davat finance do rodiny misto do her, protoze na oboji nema (kazdej nemuze delat za 50cisteho mesicne), tak pockej par let - pak budes treba v upne stejne situaci...
  • Piggsy
    Třeba by hry mohly být levnější, kdyby je polovina lidí neukradla.. *3*
  • tak si si měl místo dětí pořídit hry nebo místo her ty děti, když nemáš na oboje, tak je to jen tvoje smůla že si nezodpovědnej a omlouváš to takhle zoufal tim, že máš rodinu, heh.
  • tak si jí nekupuj ne? osobně se tu v diskuzi zastávám stahování, ale pouze na základě nějakých slušných a obhajitelných argumentů, pokud je tvým jediným argumentem, že to stahuješ protože by tě štvalo platit za tak krátkou hru, tak je to opravdu zoufalý a hloupý omlouvání.
  • No a nejvetsi ironie na tom je ze vetsinu her si jde prave koupit v zahranici (kde je vetsi kupni sila) jeste levnejc nez u nas. Takze kde je problem ?.....ano je to problem v systemu herniho prumyslu ktery sam o sobe generuje piratstvi.
  • Nechapu jen jednu vec ..uvedu priklad.......cigarety v CR stoji dejme tomu 85 KC ( je to ke kupni sile) tu stejnou znacku koupite treba v egypte za 20KC (protoze kdyby tam stali 85 tak si je tam nikdo nekoupi...samozrejme uz to kapitalisti osidi takze ve stejne krabicce uz je horsi tabak atd).
    Takze trosku nechapu proc hra ktera stoji v USA nebo GB 1500 KC nestoji u nas treba 500 (v prepoctu podle kupni sily)..problem je asi v tom ze je to digitalni podoba a lide s GB by to pak koupili treba u nas levneji........ALE TEHNHLE problem by meli vyrobci resit a ne ochranu, protoze presne v tomhle je cely problem. Cena her u nas neodpovida kupni sile a vydelkum.
  • Tyhle články to jsou jen všeobecné, proč v tom článku není napsáno jako právního řádu se týká, jestli je to možné v ČR nebo je to pouze v GB, Německu nebo Ukraina, Rusko atd... Tenhle článek se skoro rovná bulváru, a je to jen výkřik do tmy.
  • Je to vaše věc, jestli jste ochotni za pitomou hru dát peníze. Potom se ale neserte do nás, co za to platit nechtějí. Proč by jsme si to měli kupovat, když to můžeme mít zadarmo? Pro mě je každej ušetřenej peníz dobrej... A je mi vážně u prdele, jestli vývojáři budou mít zisk nebo ne, hry tu budou vždycky a já si je vždycky legálně z rapidu stáhnu :-P A kdyby si je stáhnout nemohl, tak prostě hrát nebudu no...
  • a proto se stahuje pres proxy z filesharingových servrů že :P
  • Piggsy
    Tohle jako argument neobstojí, v podstatě si hodně protiřečíš, protože uvádíš piráty na stejnou úroveň jako násilníky
  • Jo tisíce lidí v galerii kopírují obrazy. Už tě vidím jak scanuješ třeba Muchu.
  • No , podla mňa tu kecáte a kecáte a ničom.........
    Keď medzi 100 násilníkov najlepší dobrák hodí nahú ženu , oni ju brutálne znásilnia !
    Ale prečo by mali byť za to potrestaný oni ?!?!?
    VINU má ten dobrý človek , keby tam tú ženu nehodil , tak ju neznásilnia !!!
    A preto : VINU majú LEN a LEN tý , čo tú ktorú hru hodia na net !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ten , kto si ju stiahne , proste len akoby zodvihol nájdutú vec v parku na zemi !!!
    Týmto nechcem brániť takých pirátov , čo hry predávajú a šíria ďalej , ale tých ľudí čo si "nelegálne" stiahnu hru pre seba...
  • Musim suhlasit...ze uz som roky nevidel naozaj zaujimavu hru s niecim originalnym a dobre spravenu, vyladenu etc.....90% hier vide v stave ze su nehratelne a musi sa cakat na xy patchov...kym to vobec poriadne funguje.....to je jeden s hlavnych dovodov preco preferujem skor "piratenie" nez kupu.....ked si vezmete napriklad seriu Gothic...hral som a presiel 1 aj 2...3 som hrat nemohol, bo mi nestihal komp...a bola plna bugov...a 4....poviem to tak...stoji to za velke XXXXX (doplnte si co si myslite)....Force Unleashead 1 bola pecka..bavilo ma...sice to nebolo mega dlhe..ale bolo to dobre....2...je rychlo kvaska..pekna grafika..efekty....pribeh este usiel..ale dohrat to za jedno poobedie a dat zato 40-60eur mi pride ako zdieranie....zial tak to dnes funguje....a zial sa osvedcilo porekadlo "nieje vsetko zlato, co sa blisti"....osobne preferujem Strategie ci uz Real Time, Turn Based alebo budovatelske (civ, moo...) ale aj sporty.....FPS sem tam ak je nieco dobre...i ked v poslednej dobe to je chabe...

Co s toho vypliva...moj dovod piratenia je prosty.... cena sa nerovna kvalite (dlzka, obsah, uprava etc)....ked si firmy konecne daju zalezat natom aby ich produkty boli 100% vyladene, s obsahom ktory zabavi na dlhu dobu ako stare klasiky typu Master of Orion, Baldur's Gate...tak nebudem mat problem zaplatit 50 eur za hru...inac je mi luto..nech skusaju pravne tahy....stejne nic nedosiahnu.
  • Kopírování je úplně bez problémů. Když si obraz v galerii nekoupím, ale jen okopíruju, tak se děje co? Kde je z toho ta mrtvá nebo smutná holčička? Trochu si to pleteš, chlapče. S krádeží to má pouze společný přenesený význam, ale nikomu nic nemizí. Ekonomice to prospívá, protože více kopírování je více reklamy a více prodaných kusů.
  • Víš co místo prázdných keců sem dej tedy seznam vývojářkých firem které zkrachovaly kvůli stahování. Uvidíme jestli je jich fakt tak moc aby to byl takový problém. Já to chápu velice dobře to jen ty z toho děláš něco co to neni. Přirovnávat stahování ke znásilňování nebo kradení aut tak tu občas někdo napíše je velice směšné. Ale prosim když chcete srovnávat jablka a hrušky.
  • Nikdo nevtrdi, ze za to muzou, ale kazdopadne by si to meli uvedomit... A porovnani Nemecko vs CR neni zrovna prihodny. Lepsi je Nemecko vs USA. Napr Settlers! Vyviji ho BlueByte, coz je nemecka firma. Pod svoji hlavickou ho vydava Ubisoft, coz je, pokud se nepletu, francouzska firma. Clovek by si rek, ze v Nemecku, potazmo ve Francii, bude ta hra nejlevnejsi. Ale v Nemecku a ve Francii stoji 50,- € a v USA 50,- $. Coz uz je docela zarazeniji, ale vetsina Nemcu a Amiku na to prdi, pac je to pro ne pakatel. S jejich prumernym mesicnym platem, si to muze poridit prakticky kazdej. Proc u nas ta hra nestoji napr 900,- Kc, coz by odpovidalo 50,- $, ale stoji 1200,- Kc, coz je spis 50,- €? A nebo jeste lip, proc neprizpusobi cenu pro cesky podminky, a nedaji ji cca za 700,- Kc, stejne jako ji prizpusobili v USA? btw pokud ctes obcas clanky, kde pisou, ze prumerny mesicni plat v CR je neco kolem 23 000,- Kc a veris tomu, tak si naivni blazen. A jeste jen pro srovnani..., v Nemecku je prumerny mesicni plat cca 3000,- €. Pak at se nikdo nedivi, ze se u nas stahuje, skoro nejvic v Evrope. Je to smutny, ale je to tak! Ja osobne mam doma 9 originalnich her. A duvod proc jsem si je koupil je ze obsahuji kvalitni multiplayer. Pro evolution soccer, Fifa, Enemy Territory: Quake Wars, Battlefield: Bad Company 2, Left 4 dead, Day of defeat, apod. mi za to stalo si koupit. Daji se vzdy parit minimalne rok, nez vyjde novej dil. Ale hra, ktera ma jen singleplayer (at uz sebelepsi) s dobou hrani kolem 15 hod, jako napr. Mafie 2..., tak to at se na me nikdo nezlobi, za to proste 1200,- Kc nedam, ani kdyby cert na koze jezdil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší