Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Jako uzivatel Linuxu SteamOS fandim. Ale jako realista ne. SteamOS bude samostany system, ktery nebude s ostatnimi distribucemi Linuxu zamerne kompatibilni do te miry ze si ve svem Linuxu (*buntu, debian, fedora, gentoo ...) nebudete moci doinstalovat par balicku abyste z toho meli SteamOS. Pokud by to tak bylo, tak by Valve musela tyto ostatni distribuce nejak podporovat a to delat nebudou. Budou ohybat jeden SVUJ produkt a na ostatni se vykaslou. Udelal to Apple s MACOSX (BSD klon) a nemaji duvod chovat se jinak. Linux jako takovy utre. Mozna se zlepsi podpora driveru od nvidie a amd, ale tim to asi tak skonci.
Dale nevim jak se k tomu postavi "obycejny uzivatel". "Coze? Jak jako system? Jak to do Windows nainstaluju? Coze musim si prerozdelit disk? Co je to disk? To je jako pamet?" nebo jinak: "Koupil jsem si Office a nejdou mi do SteamOS nainstalovat? Jak si nainstaluju Photoshop?" nebo "Jaktoze mi ta hra co jsem si koupil v Tescu? Jo na to potrebuju Windows?"
Osobne bych radeji videl od Valve aktivni podporu projektu Wine a provazani Steamu na Linuxu s timhle malym zazrakem. Takhle Linux jenom vyuzijou, vyebrou si jenom co se jim hodi a normalni uzivatele Linuxu z toho nic mit nebudou. -
JOJO taťko a čo je to ten steam :-D
-
Jak říkám. Některé věci nejsou blbovzdorné. A ano problémy byly. Ale taky kdy? Rok zpátky? Ale jak Tě tak čtu, tak tvoje "informovanost" ohledně Steamu je jako u dvouletého dítěte ohledně sexu;)
-
Whoossain: neříkej, teď Veskoslav popsal, že to byla chyba torchlightu, hele o uživatelský zdatnosti mi nevykládej, já nejsem IT odborník ale taky žádná prvnička a jen tak se nevzdávám když hru chci rozeběhat, ale když ti nejde net a nefungovali přenastavení kompatibility ani spuštění jako správce, resetování oken ani nic tak jsem předpokládal že to je chyba buďto hry nebo steamu a protože s hrou předtím nebyl problém tak spíš steamu, ne vždy je chyba mezi klávesnicí a židlí *10*
-
A prečo by ťa to konkretne malo zaujimať ? Ja nikomu gamepad z ruky neberiam a tiež si ho do ruky vtlačiť nenecham...každy nech kvaka sam za seba toto je podla mňa cool a toto nie...
-
Veskoslav: Díky tak to jo, já jsem v tu chvíli neměl net tak jsem to pochopitelně neřešil ani jsem nemohl *4*
-
Veskoslav: SKYRIM konkretne bola ta hra s ktorou robil steam velke problemy...
ale ty mi zase napišeš ne neco neznam nebo neovladam, neumim...to me neva, ja som si to rozbehal po svojom a bez trapneho steamu...fakt je že sa učim stale, no ale su tu taky čo od narodenia už všetko vedia, no a s tym sa neda nič robiť že Veskoslav... -
Ostatnim je zas prd fum a šuk čo sa tebe zajímavý nezdá. Tenhle přístup "to se mi nelíbí, je to k ničemu, nikdo to nesmí používat" si strč někam
-
Martin: On je možná problém, že jakmile se objeví nějakej problém, tak uživatel automaticky usoudí, že to je chyba Steamu a neuvažuje o tom, že může být chyba u něj nebo v programu, kterej chce použít. To je nevýhoda PC hraní. Totiž, že je k němu třeba i jistá uživatelská zdatnost a není to jenom o tom vložit DVD do mechaniky.
-
Suhlasim, je to o tom, do čoho su ludia ochotny investovať, či do nekompromisneho vykonu ako ja, alebo do jednoučelovej krabičky, ktora sa dalej nevyvija a vo VALVE si povedali aaa vydame ďalšiu konzolu, bude ryža, ludia su blby, kupia to a budu na to kupovať aj hry... to je hnus velebnosti :-D.
-
A nebyl jeden z duvodu klesajiciho PC trhu fakt, ze 5+ let stary pocitac stale rozbehl vse, co bylo potreba a tedy nutnost upgrade znacne klesla (ted mluvim o hrach)? 5 let zpatky jsem menil pocitac kazde 2-3 roky, ted jsem byl donucen az douslouzenim HW. S prichodem novych konzoli to mozna zase donuti par % lidi k upgradu.
A k te diskuzi zde o instalaci programu na PC - je celkem jasne, ze autor nemyslel lidi, co s PC pracuji jako vyvojari/architekti/grafici. Tedy ti, co nejaky ten specialni program potrebuji pro svou praci. Jsou zde ale take lidi, kteri pocitac vyuzivaji jen na hrani her a na brouzdani internetem. 90% toho, co potrebuje mu dneska nabizi browser. Ja osobne nainstaluju jen nutny SW pro praci, total commander, steam(a ostatni hry), browser(a tunu pluginu jako java), prehravac a nejaky (open)office. Kdyz si odmyslim ten pracovni SW a ozelim praci se soubory v TC, zbyva mi jen steam, browser a prehravac. -
Martine, to se řešilo na fóru a byla to chyba TII, nikoliv Steamu:) Vyřešil to opravný patch cca měsíc zpátky. Takže teď už bylo TII jet v pořádku v offline módu. Protože lze to hrát i jako LAN v offline.
-
to Whoossain: hele ty problémy jsou, to že se to nestalo tobě ani nikomu koho znáš je fajn a přeju ti to ale mě se to stalo a na notebooku mám sakra pořádek v datech ovladačích atd a žádný upirátěný programy a v offline modu mi to načetlo demoverzi torchlight 2 a přesto že předchozí savy byly úspěšně synchronizovány tak jsem ve hře žádné neviděl
-
Ale mne je prd fum a šuk čo sa tebe zda zaujimave, ja gamepad do ruky za mariu nevezmem pretože nemam dôvod, to by som mohol rovno hrať nohami, a to by sa ti možno tiež zdalo zajimave... :-D Takže co tam maš dal ??
-
To, jestli bude hra na Steamu stát 30 nebo 50 neurčuje Valve, ale distributor. Když to přeženu, tak Steam je jen takový Aukro, který vystaví zboží za cenu, kterou za to chce prodejce (její součástí je pochopitelně nějaká smluvní marže Valve, která bude nejspíš stanovená procentuelně, ale to už jsou jenom moje dohady)...
-
Ty asi systém patchů, c teď vychází asi neznáš, že? Nemáš-li 1.6.2.1, tak nemůžeš mít 1.6.2.2, proto Tě systém prvně nainstaluje předchozí patch. Navíc nechápu, proč si vybírat patche? Má to v něčem smysl? By mě zajímalo, jakou hru nebo hry takto máš opatchované.... *7*
-
Čo ako nastavuje stanovuje nova hra 50dol=50euro u kamoša v kamenaku ju mam za 30eur v krabici a čo ma ma zaujimať, či budu kravaťaci vo Valve nažraty alebo nie? Veď už nebuď smiešny.
Ale zlavy na steame beriem prečo nie...tiež spôsob ako si udržať zakaznika, lebo za tie ceny čo tam maju, by si tie stariny nikto nekupil... -
http://www.vgchartz.com/platform/7/xbox-360/ diablo 3 je na 594. místě, to bude krásně na světě až se vypatlanci naučí používat google
-
Hraji v Dia/minulá Master a přesto se mi jako jediný z novinek zdá koncept toho ovladače zajímavý. Takže, co tam máš dál?
-
Clanok ,ktory patri do sekcie inzercia. Neskutocne jednostranny a preafektovany pohlad na vec
v style P. Molyneuxa. Hroza a des.