Přejít na výpis diskuzí
SteamOS je to nejlepší, co se hraní na PC mohlo stát
28.9.2013 | Adam Homola
1020 příspěvků
-
Chápu Tě a tvůj názor respektuji, ale napíšu pár ale.
První dva odstavce zcela souhlas. Steam je nutné "zlo". Ale pomalu zjišťuji, že je to nejsnazší klient, který mi umožňuje hrát hry a vyhledávat potenciální spoluhráče během chvíli. Se Social Clubem od Rockstaru bych to ani nesrovnával. To byla neskutečná sraččka, která první měsíc fungovala jako nálada ženy. Tedy občas se ani nespustila, občas mi tvrdila, že neexsituji nebo mám špatné heslo a nebo mi moc ráda shazovala GTA IV do okna. Steam mi nikterak nezpomaluje hru, Skyrim najede během 10 sekund i se Steamem a módy, které jsou diky Steam Workshop teď mnohem pohodlnější a rychlejší v oblasti vyhledávání než to bylo například u Oblivionu.
Pakliže je někdo tak líný, že si neumí přečíst podmínky u Steamu (jedna z mála věcí, co jsem četl, když jsem dával "další" a zatrhl, že "Souhlasím s podmínkami"), tak je to jeho vina. Na Steamu mám kromě Metra: Last Light, většinu her do 10 Euro. A i když jsou tam hry celkově za 5000 cca, tak když mi to za 10 let vypnou, tak mě to nebude trápit. Užil jsem si s tím svoje a jede se dál. Kdybych měl takto uvažovat, co by se stalo, kdyby mi to vypnuli, tak nejspíš nehraji žádné hry. Navíc mám rád MMO a kdybych řešil to, že mi to za 4-5 let vypnou, tak si nejspíš žádné nikdy nekoupím.
A ohledně placení bych vytýkal pouze to, že dollar=euro=libra. Nic víc. A když to srovnám s Originem, obchody s klíči (většina jsou smečka z Ruska a Polska) či Uplay, tak je Steam jasný vítěz.
Steam jsem bral jako zlo. A zlo to ze začátku bylo. Obzvlášť když jsem musel to mít k 1.6 CS. Ale v nynější podobě má Steam výhody a to mnohé. Od aktualizací vždy, když vyjdou. Tedy doba, kdy jsem pracně prolézal net a hledat od výrobce či vydavatele nový patch zcela odpadla až po "sociální" blbosti ohledně přátel, kdy není nic snazšího než během sekundy jít hrát s přáteli, protože většina her, co má v sobě nějaký co-op a podporuje Steam, tak má snadné přidání přátel do co-op. Takový DeadSpace 3 by se měl ještě učit. -
To spíš vypadá, že máš v PC pěknej bordel. Ale to opět není chyba Steamu, ale uživatele. Já se Steamem neregistruju žádný problémy a jak píšu, i když se pokazí připojení (na mojí straně), tak bez problému hraju v offline módu.
-
O tom, ze trh s PC klesa a je ze PC je v podstate mrtve ctu tak 10 let, mozna dele. Nastup notebooku, netbooku, konzoli, smartphonu atd. A hle PC je porad tady. Chapu, ze existuji lidi, kteri maji radi jednoduche veci a nechteji si komplikovat zivot s PC, maji konzole nebo jinou bedynku. Vzdyt v jednoduchosti je krasa, ale porad tady bude velke mnozstvi lidi, pro ktere je to nedostacujici a chteji delat vice, a pro ty je PC. A je docela sranda pozorovat, ze hardware konzoli se zacina podobat PC a ze v podstate budou existovat na sluzby, ktere Vam umozni hrat na PC exlusivky i pro stare konzole. To vsechno ukazuje, ze PC tady bude jeste dlouho. Na konzolich je super, ze si muzu koupit PC jednou za 5 let a vzdy budu mit dost vykonu na hry a nemusim upgradovat co rok, jako to bylo predtim.
-
ALL: nic proti, ale neznám žádný rozumný důvod, proč tohle dělat. pokud vyjde patch, v 99 % případů je dobré ho nainstalovat. ano, najdou se ojedinělé případy, kdy patch něco rozbije a musí se čekat na další patch, ale vážné problémy se řeší rychle... pořád tady jen hledáš nějaké klacky, jak bys toho psa bil... :)
-
Stalo sa mi to, a stalo sa to niekolko x, pomohlo preinštalovať steam, on sa pofaka aj sam, ale nenapiše že je pofakany, ale že sa nemôže pripojiť na server steam, aby som to skusil neskôr bezmožnosi spustiť v OFline mode :-D
-
PC hraní není jen o Starcraftu. a pořád lidi nějak ignorujou, že tady nejde o náhradu, ale o rozšíření sortimentu. nikdo ti klasické PC nebere, ale navíc získáš další možnosti ve způsobu hraní.
-
člověče, jak tě tady tak čtu, tak ty o steamu vůbec nic nevíš, ale vyjadřuješ se ke všem jeho vlastnostem :)
ceny si stanovuje distributor, tedy steam nikomu nenařizuje, že euro=dolar, takhle si stanovují cenu někteří distributoři. kdyby ses podíval na steam pozorněji, zjistíš, že řada distributorů cenu přepočítává správně (mezi ně patří i valve...). co se týče ceny, distributor si nemůže konkurovat nižší cenou digitální distribuce. on nechává dělat i fyzické nosiče a to není zadarmo, je potřeba je prodat. proto je logické, že se to snaží držet na +- stejné cenové relaci. ale vždy je to o politice toho distributora. každopádně tohle steam celkem úspěšně vyvažuje slevovými akcemi. -
Tak mi teda popiš, ako mam potom inštalovať niektore patche, a niektore nie...
Ja ti poviem ako, kupiť originalku aby sa VALVE nažralo a nainštalovať piratsku kopiu Čau. -
Mě se tedy stalo, konkrétně torchlight 2 chtěl ověření a zrovna jsem neměl net (mám notebook) tak to pustilo jen demo, dej si bacha než někoho nařkneš ze lži, ale je pravda, že se mi to stalo jen jednou, ale to neznamená že s tím nejsou problémy. Naopak s originem na který každý nadává jsem neměl problém nikdy, ale to netvrdím, že nejsou lidi kteří s ním problémy mají
-
Co třeba si dát vlastnosti dané hry a vypnout si aktualizace. Zdá se, že Steam není blbuvzdorný....
-
Tak ked budeš hrať Starcraft gamepadom a budeš aspoň v platine potom sa môžme baviť o tom či by PCčkary oceni hru v kline ... *2*
-
XBLA ti nic neříká? Tak prosím nemudruj.
-
Nehovoriac o tom že na steame je euro a dolar 1:1 takže ked hra stoji 50dolačov stoji 50euro.
Maš presne pravdu v tom že digitalna distribucia je lacnejšia a preto by mali byť aj hry lacnejšie ale presne taky su ludia nechce se im zdvihnuť riť z kresla isť do kamenneho obchodu a kupiť si krabicovku radšej zaplatia viac a maju to hneď alebo eeehm-nemaju čas :-D -
Hry se automaticky na steamu updatují, pokud si to zvolíš jako možnost v nastavení konkrétní hry (pro každou hru můžeš zvolit jinou možnost). Pokud to zakážeš, tak se neupdatují. To, že neumíš službu používat, je jen tvoje věc...
-
Můžu potvrdit slova kolegy, že tohle se nestává. Krom toho pokud se Steamu nepodaří připojit k síti, tak se automaticky přepíná do offline módu nebo možnost přejít do offline módu nabídne.
-
Co najednou ta představa, že budem mít všichni SteamOS v dual bootu? Ten systém je primárně na Steam box, který bude primárně pro konzolisty, kteří už nejsou spokojeni s tím, jak jejich hardware zastarává bez možnosti upgradu a chtějí něco flexibilnějšího. Také je to jistota pro Valve, že budou mít vždy svůj píseček, když Microsoftu hrábne a do Windows 10 už nepůjde nic volně instalovat. Možná se to nestane, možná v nějaké podobě ano a pak ještě budem rádi. Kdo má ale zatím výkonné pc, je spokojen a měnit nemusí, což ani cílem Valve není.
Naopak ovladač by mohli ocenit i pc hráči. Pokud ten gamepad vezme výhody klasických páčkovačů a flexibilitu klávesnice a myši, dokázal bych si představit hraní většiny her s rukama v klíně.
K tvým obavám o budoucí činnost Steamu bych jen dodal, že ten má offline mod a i když je teď omezený, neznamená to, že by Valve nemohlo před bankrotem udělat update a osvobodit od tohoto limitu všechny hry. -
Hej lžu a lžu aj o tom, že hry sa automaticky updatuju, bez toho či s tym suhlasiš, alebo nie nikoho tvoj nazor nezaujima...čo ked updatovať nechcem a mam na to svoje dôvody ? Asi ten steam často nespušťaš...
-
Pěkně napsaný. S tvym pohledem na Steam se až tak úplně neztotožňuju, jako služba mi tahle aplikace vyhovuje. Ať už jde o automatický udržování aktuálních verzí her, zařazování do knihovny, různý žebříčky, achievementy - to všechno je pro mě celkem atraktivní záležitost. Na druhou stranu je fakt, že jsem nikdy nestudoval smluvní podmínky týkající se vlastnictví her na Steamu. Jsem si ale celkem jistý, že formálně jsem vlastníkem hry jako takový i když ji pořídim prostřednictvim digitální distribuce Steamu. To, že k samotnýmu chodu pak hra Steam vyžaduje a při jeho "odstávce" by asi nastal problém, je sice fakt, ale vždycky je možnost používat Steam v offline módu. Co je pro mě ale mnohem víc zarážející je cenová politika digitální distribuce obecně, na kterou jsi ve svym komentáři narazil. Netvrdil bych, že nedošlo k posunu ohledně placení. K posunu došlo, ale bohužel zcela opačnym směrem, než se od boomu elektronický distribuce dalo očekávat - ceny lelektronicky distribuovaných titulů jsou mnohdy vyšší, než ceny fyzických médií, což je pro mě naprosto nepochopitelná věc, protože u elektronický distribuce odpadá celá řada činností, který se na prodej DVD nabalují (výroba nosiče, obalu, bookletu, doprava, marže všech zůčastněných atd.). Když se pak podívám na cenu třeba nejnovějšího CoD na Steamu a v kamennym obchodě, tak se musim jenom hořce pousmát...
-
Lžeš nebo máš připojení přes prádelní šňůru někde v cikánský vísce. Steam používám 8 let a tohle se mi nestalo ani jednou a neznám nikoho, kdo by takové problémy měl.
-
To neni o pirateni ale o vyuzivani potencialu trhu uz mrtvych konzol. Kdyby to vydali vsude hned tak si navzajem konkuruji.