The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – recenze jasného kandidáta na hru roku
-
Elden ring teda rozhodně nebyl graficky odpudivej. A každej kdo rozjel na pc Elden ring rozjede i Zeldu v emulatoru, takže si to maji na čem zahrát...
-
https://www.youtube.com/watch?v=rrIFB7CmmVA
pusť si, vypni ze sebe fanboye a zkus se nad tím zamyslet.
-
Nejde jen o Switch, ale o Nintendo obecně... Nástupce bude těžit z historie Switche... Nintendo nemusí hned vydat Zeldu na novou platformu, aby všichni věděli, že to přijde a přitom věřili, že bude dobrá... Podobně jako PS... Spencer bulí, že knihovny... Houby knihovny, ale historie dobrých her...
-
Protože ta plovina si mohla Elden Ring zahrát, tak hledala důvody proč je to fajn. Zeldu nemají na čem, tak hledají důvody, proč je to na prd :-D
-
Nintendo není můj kámoš, ale jak to souvisí s Kotaku nechapu. Všechno co se jim stalo jsou následky jejich jednání. Existuje něco jako novinářská etika, ta spočívá mj. i v tom, že spoiler na hru, která ještě nevyšla nenapíšu, tečka.
-
Nejsem fanoušek Nintenda, je to prostě jedno z mých herních zařízení, a Zelda je pecka. Ta logika se dá snadno obrátit. Prostě to nesedí tobě. Nedělej z toho, že je to nějakými nekritickými Nintendo fanoušky. Je to tebou, a tobě to prostě nesedí, což je samozřejmě ok. Mně nesedí hromada "vyhajpovaných" her z různých platforem.
-
V roku 2023 nechcem hrat 720p s 30 FPS s prepadmi na jednociferne cisla a dynamickym rozlisenim, ktore moze este klesat.
Ak hru kupim ale rozbeham ju na emulatore pojde o pirastvo ? Podla videii 4K 60 FPS je dosiahnutelnych aj na starsich kartach.
Dakujem za recenziu, len kvoli Zelde som si pozical Switch a teraz vaham ci prekusnem ten nizky vykon....
-
Že byl/je Elden Ring graficky odpudivý, to se hned mávnutím ruky přešlo, ale u Zeldy se najednou z toho polovina diskuzního osazenstva může pokakat. Přičemž Zelda na tom zlomkovém hardwaru ani nevypadá o moc hůře.
-
jasně. Spíš jsem se chtěl o to podělit, tohle jsem neřekl ani svému terapeutovi :) Tehdy mi bylo tak 13 - 14 a ve Score byli moji hrdinové, takže jsem trochu pak přišel o iluze....
Ale teď vážně, je mi jasné že to se současnou situací nemá co společného, a osobně zrovna české herní žurnalistice důvěřuji, rozhodně tu nemáme takový hnůj jako třeba Kotaku
-
Otázkou je, co bylo vlastně původně v plánu. BotW vyšla i na Wii U, ale stala se hlavním tahákem Switche. Možná měli podobný plán s TotK (koneckonců je načase), ale když vidí neupadající zájem o Switch, tak odsunuli vývoj nového hardware, ale vývoj nové Zeldy už ne.
-
Jako já na to téma kdysi četl i článek, že ten výkon hry v určité smyslu zabíjí. A ne že bych s tím úplně nesouhlasil. Kdykoliv vyjde nová výkonnná konzole, tak najednou jde většina zdrojů do toho, jak udělat co nejnablíštěnější hru, aby to dobře vypadalo a nalákalo lidi. Což sice akceleruje technický vývoj, ale defakto brzdí gameplay vývoj. Pokud děláš hru na něco jako Switch, tak tam prostě grafikou a technickou stránkou nikoho neohromíš (a i když uděláš po technické stránce machrovinku - a imho to že něco jako Zelda na switchi vůbec jede je machrovinka - tak to fakt nikdo neocení), tak jediné čím můžeš prosadit je udělat fakt dobrou hru. Já si takhle někdy říkám, jestli je fakt fajn, že každou chvíli přijde třeba nový playstation apod. Jestli by nebylo lepší počkat až třeba na PS4 narazí všichni na ten strop a nechat tam pak ještě to období pár let, kdy jediné čím budou moci zaujmout, bude hratelnost.
A i co se týče té jednoduché grafické stránky, tak jsem četl zajímavou úvahu, že ono to paradoxně může stát za kvalitou Zeldy. Právě díky tomu, že do toho světa nemůžeš nacpat tolik detailů, tak je tam mnohem víc čitelnější co je interaktivní a zajímavá lokace (protože mimo to tam nic moc není). Což právě umožňuje vytvořit tu exploration freedom, kde můžeš nechat na hráči ať si všechno najde (protože on to na těch prázdných pláních najde). Mimoto hry na moderní HW (Horizon, Witcher,...) se snaží narvat do světa co nejvíc detailů. A paradoxně právě kvůli tomu musí mít to vedení za ručičku v podobě různých focusů, detective módů, witcher sense, žlutých ikonec, GPSce na mapě a jiných kravin, které ti rozsvítí na co můžeš kliknout. Protože ve světě s tolika detaily hráč ty interaktivní prvky nenajde. (V Zeldě můžeš Korok seeds schovat pod "náhodné" šutry nebo hromady listí a oni jdou najít, jen proto, že jeden šutr na zemi vypadá podezřele. V Horizonu fakt nemůžeš po hráči chtít, aby se šel dívat, jestli náhodou za nějakým šutrem není nějaký secret. Tam mu musíš dát ikonku na mapu, na kompas a přímo do světa - což pak vede k úplně jinému zážitku ze hry)
-
Na druhou stranu, možno že právě tohle tvúrci chtějí: Žádný 4K textury a pokročilý grafický efetkty, nevimco je už dneská povinost ve hře...co stojí hodně práce a peněz, místo toho se radší soustředí na hru, svojskou stilizaci, silný příběh, obrovský svět...A pro ty který dneska vykřikují Hra musí mít 4K rozlišení a 120fps !! Nooo HELE nemusí...😂 Tak přemejšlím, kolik rokú, kolik lidí a kolik peněz by to stálo, kdyby ji dělali opravdu v next gen grafice...jenom to zastaralý nádobíčko za 400€ mě mrzí...😬
-
hele, Nintendo není tvůj kámoš, Nintendo chce po tobě peníze. Pokud někdo napíše velkým spoiler a ty na to klikneš, tak je to tvůj problém a vyspoiluješ si to sám sobě.
-
Na to bych řekl jenom NO BODY PERFEKT 😬 Někto umí využít výkonní HW, ale neumí dělat takový dobrý hry, a někto zas dělá krásný hry, ale pro ňákýho blbce na zastaralý HW...co nadeláš, sem zvědavej na Starfield...😉
-
Prodávat platformu, jako jo, i když je ta platforma hódně zastaralá, a dokdy budou na túhle platformu vydávat tyhle zastaralý-technicky hry...Já jenom říkám, že je to prostě škoda, takovou krásnou a srdíčkovou hru "sprasit" na starý HW, jenom aby se doprodal...špatný rozhodnutí...prostě ŠKODA...
-
Já původně rozehrál BOTW na nedodělaném emulátoru v roce 2017 a dost mě štvalo jak to bylo rozbité, tak jsem si koupil Switch i se hrou. Už v emulátoru jsem věděl, že je to něco speciálního, no a BOTW se pro mě stala hrou, která je na prvním místě mezi hrama, které jsem kdy hrál, sice tomu trochu dýchá na záda MDK, ale to bude spíš i částečně z nostalgie. TOTK jsem rozehrál včera a už jen ze začátku je cítit, že koncept BOTW šel ještě dál.
-
Mam to uplne stejne. Switch jsem si koupil hlavne kvuli Zelda BOTW. Abych si to teda taky zkusil. Vsude jsem na to slysel ody a obvykle tresky plesky.
Hra to spatna neni, to rozhodne ne, ale opravdu mi nejprijde tak vyjimecna, jak ji nekteri prezentuji.
Nakonec me dorazil sok, jak je bazarova scena na Switch hry naprosto marginalni, na rozdil od Xbox nebo PS a jak jsou hry na Switch pomerne drahe (i bazarovky po delsi dobe). Takze jsem to zase poslal dal.
-
Teoreticky je možné cokoli... Ale řekl, že jde zejména o to, že Zelda je exkluzivita a jejím cílem není jen prodávat kopie, ale prodávat / budovat platformu... Péče, které se jí pak dostane, je neúměrně větší než u běžných her, kde hledí na to, aby si na sebe co nejlépe vydělaly... Podobně jako proč mají PS exkluzivity češtinu, když se to nevyplatí... Možná se to nevyplatí pro tu hru, ale pro platformu je to dobré...
-
K diskusi na téma "výkon switche" mi zase hlodá hlavou i pohled z trošku jiné strany - pokud HW jako Switch utáhne hru tohoto rozsahu a kvalit, proč kurňa nemůže někdo vydat takto kvalitní a velký sandbox open world na platformy, kde je HW lepší? Přiblížil se tomu Elden Ring, ale i ten by po stránce množství herních mechanik chudší.
-
Jaké přesné manuály? Když jsem psal recenze tak jediné co ten "přesný manuál" obsahoval bylo embrargo datum na vydání a pak co z příběhu se nesmí ukázat a vyzradit protože spoilery (takže pro normálního recenzenta, který nechce hru lidem zkazit to vlastně ani nebylo omezení). O jakých dalších manuálech, které ke hrách chodí mluvíš? Co třeba konkrétně hřeba chodí za instrukce "jak hrát nebo jak postupovat"? :-D Jak kontrolují, že jsem hru hrál podle manuálu a pak mi podle toho nepošlou příští hru? :-D