Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kidnap
    Karla mám rád, ale tyhle jeho nadšené první dojmy nelze brát moc vážně. To stejné bylo u SWTOR, GW2 i Neverwinter.
  • No konečně je zde další HYPE o TESO, už jsem se bál, že tiscali zklame a žádný článek pro stádo nenapíše ... tiscali vydání se blíží, tak šup šup dodat ještě více HYPU ...

Věřte nebo ne, ale tahle hra, ala P2W opravdu nestojí ani za zlomek toho jaký je mu dáván na herních portálech prostor, jenomže když to nejde jinak, je třeba si ten prostor koupit, že tiscali.
  • Tak hlavne, o TES v principu vubec neslo, proto jsem napsal jeste ten druhy komentar. Jako nazor respektuju i to, kdyz nekdo o necem napise, ze je to sracka, ale aby to nekdo vnucoval a navazel se pritom do ostatnich, tak to si vzdycky zaslouzi negativni reakci. Vpodstate jsem si to mohl usetrit, CR7 se ukazal hned v dalsich komentech sam. Spousta debilu tu nechape jednu zakladni myslenku a uz to tu nekdo zminil, kazdemu se libi neco jineho a i kdyby to bylo kvuli ruzove ptaci budce ve hre, je to jeho vec. Posmesky a urazky jsou znakem dusevne slabych jedincu. To je prosty fakt. At se takovy clovek zkusi s nekym bavit timhle zpusobem v realu, jiste bude v kolektivu velice obliben a kazdy se pretrhne, aby s nim zasel na pivko.
  • Od kdy je Pay 2 Win jiný vzhlede zbroje s totožnými staty? a připomínám, že bude ten člověk vypadat sice hezky, ale stále...stále....stále dokola...stejně.... jen mě to zajímá...pro mě za mě jestli někdo chce mít speciální zbroj, dá tam o 10 nebo 15 euro víc, komu je to šumák, nekoupí to, no co.
    Rasy jsem nikdy nějak neřešil, naopak budu to hrát asi se čtyřmi kamarády a každý chce hrát jinou rasu, někdo má megabeard u nordů, někdo chce hrát elfíky a jiné věci, ale chtějí hrát spolu, no mají předobjednávku a udělají to jak chtějí...pokud chce někdo hrát pure racial rp, feel free i s pre-orderem ;)
  • čemu říkáš významná výhoda? myslíš speciální edici, kde je bonus nějakých 5% expů navíc a s kamarádem objevíš pár pokladů? ať si za to zaplatí těch pár šmudlů, ke konci jim to stejně bude na nic, možná jen budou o den rychlejší a během expení budou mít jednu zbroj a zbraň lepší než ostatní....tohle je u mě jen bonus pro nýmandy ;)
  • Kdy vam konecne doje, ze oni to delaj za prachy a ne ze sou vasi kamosi jak si vsichni myslite. Toliko k tem penezum.

To o tom prebyhani velkych vzdalenosti me fakt bavi. A ve Skyrimu delas co, cestujes dalky jak svin. O tom to snad je ne, o vyprave a dobrodruzstvi. Bys chtel zonglovat celou cestu nez tam dojdes?? Ja dostal ve meste quest co byl asi 5 min cesty z mesta a nez sem tam dosel tak ubehla hodina, protoze po ceste, jsem jako Ve Skyrimu narazel na dalsi NPC a delal questy od nich. Takze nechapu o cem mluvis. Angry Joe mel radsi zustat u toho co si myslel on sam neposlouchat ty jeho naseptavace. Kdyby to bylo jeho review tak by bylo urcite jiny. V necem mas mozna pravdu, ale v podstate si myslim ze z toho co sem videl to ma vic co nabidnout nez vetsina her na trhu. Uz jen pocit byt tam je dobrej a to je hodne dulezity.
  • Po hodne dlouhy dobe zas hra, kde clovek jen postoji, prohlizi si krasny prostredi a posloucha skvelej soundtrack. To je podle me hodne dobry znameni, ktery rika "tady nejakej cas pobudu" Ta hra bude 100% uspesna, jen pi c u s a hlupak muze tvrdit ze ne.
  • Pred mesicem jsem si kpupil boty od Bati za 16kil a stejne se mi po tydnu na limci pod kotnikem rozesily, tak neurazej vietnamce;-)
  • Ale prece nejvetsi problem je ,ze tyhle nove hty JSOU stejne jako kdysi. Porad dokola to same
  • Karlovy pocity naprosto chápu bohužel MMO her jako byli kdysi se už nejspíše nikdy nedočkáme.
  • Pusťte si i Fight Club #166: https://www.youtube.com/watch?v=SNxGf8OZkJ8

Tam k tomu Karel Drda mluví a mně to příjde lepší než ten text.
  • Prosím tě, zamysli se trochu. Znáš pár špatných F2P a hned jsou všechna F2P špatná. Já vím, že nejsi hlupák - to se dá poznat z textů - ale v některých věcech fakt pokulháváš.
  • Zvláštní, že to říkáš, když v TESO si hned na začátku za reálné peníze můžeš koupit poměrně významnou výhodu. *7*

Ty máš F2P produktů dost a já bych se vsadil, že si žádný pořádný F2P nikdy nehrál. *7*
  • Si jen dělá kozy... *3*
  • Jo, taky mě udivilo, že v TESO jsou jen panáci, co nehybně stojí a odříkají svůj text.

Jako vážně tohle v roce 2014???

Přitom při vývoj Skyrimu si vývojáři správně všimli, že hráči chtějí trochu jiný styl rozhovorů a že to jde udělat jinak, i když to teda nakonec nedotáhli a vesměs je podoba rozhovorů tak na půl cesty k jejich původnímu cíli - tj. plně dynamický, kdy se může hráč kolem NPC volně pohybovat a NPC na jeho pohyb a činy reaguje i při dříve výhradně zafixovaném rozhovoru.
  • Ještě poslední spam, ehm dodatek: Funkční svět? Já nevím, co tento termín znamená. Že když spustím nějakou funkci, tak se něco stane? To pak ano. Nebo je to řekněme synonimum či slovo podobné významu "živý, uvěřitelný" apod. svět? Pokud ano, dovolím si zásadně nesouhlasit. Když to porovnám s GW2, kde se běžně stávalo, že vám mobové vybili celou vesnici včetně prodejce, u kterého jste si chtěli nakoupit, tak je TESO svět plný nehybných soch, které představují NPC. Skutečně pohybujících se NPC jsem viděl minimum. Mobové pak reagují až ve chvíli, kdy stojíte přímo u nich, nebo kdy zaútočíte. Tohle není hate, ale tohle je FAKT. Reakce mobů samozřejmě stejná jako v SWTOR. V tomhle TESO opravdu totálně převálcuje svět GW2 (jakože GW2 už nehraju a jakože jsem k němu měl taky řadu výhrad).

Řeknu to takhle: Dělejte klidně MMO, ale neustupujte kvůli faktu, že jde o MMO ze svých herních mechanik. Pokud v MMO nejde udělat hra s vašimi herními mechanikami, nedělejte MMO. Pokud nelze udělat targeting bez autotargetingu, tedy pokud nelze udělat boj z single player TES her v MMO hře, měli jste se na MMO TES vykašlat. Dokud se budou dělat MMO s mnoha ústupky, žánr se prostě nikam nemůže posunout.
  • Dodám, že pve obsah určitě nebude stačit k udržení P2P modelu. Jedinou jejich šancí je dobré pvp. Pokud se jim podaří udělat dobré pvp, má tato hra šanci zůstat dlouhodobě P2P. Jinak čekám přechod na FP2 model či nějaký podobný model do dvou let.

Já jsem byl v TESO betě společně se známými a vždy jsem s nimi probíral své názory, abych se ujistil, že nejsou vyloženě totální úchylkou. Ovšem překvapivě se mnou naprosto všichni souhlasili. Jsou to přitom lidé, co znají dobře sérii TES a co hrají MMO. Proto se neobávám tu svůj názor říci, protože vím, že nejsem sám.

Ale jak jsem už psal, odmítnout a odsoudit tohle MMO nemá cenu. Má smysl ho dále sledovat a počkat si, jaké nakonec bude. Skyrim po vydání taky stál za nic a nakonec se ta hra celkem dala hrát.
  • Autor se vyhnul všem problémům a popisoval jen pozitiva až na drobné výjimky, co se ale v textu ztratily.

Já bych to srhnul asi tak, že TESO vypadá a hraje se jako nízkorozpočtový Skyrim. Jenže ono to jaksi stálo fakt hodně peněz a oni za to chtějí měsíční poplatky, takže se hned na tohle MMO musím koukat jinak než třeba na Guild Wars 2, které člověk jednou zaplatí a hotovo.

Co že se tu všichni tak nějak vyhýbají otázce předobjednávky TESO, které už je i za hranicí P2W a dává lidem možnost si za peníze koupit vyhnutí se jedné ze zásadních herních mechanik - tj. rasového uzavření v aliancích? Tohle je podle mě naprostý FAIL. Jak je možné, že jim tohle u hráčů prochází? A přitom uzavření ras v aliancích bylo velmi kritizováno už od ohlášení a oni to hájili jako nutnost a najednou to odstranili - ALE ZA PENÍZE!!! O prodejném (!!!) imperiálním brnění ani nemluvě = to už je klasický P2W (za peníze dostanu něco, co jiný ve hře nijak nezíská leda koupí od hráče, který za to dal peníze = narušení ekonomiky). *7*

Kritika v souhrnu: Svět je prázný a vypadá místy genericky (příliš často se opakující modely), grafika poměrně zjednodušená ve stylu Hero Enginu, questy není nutné číst - hráč nemůže jejich nečtením zkazit quest, špatně řešený loot (vlci u sebe nosí magické hole), postup mezi jednotlivými questy je příliš zdlouhavý a nudný (často nutné přebíhat daleko, přecházení mezi questy není moc plynulé), úplně otřesná mapa, autotargeting v soubojích (nelze minout když jednou zaměřím), žádné kolize u nepřátel (pocit, že máchám do netělesné hmoty je dosti nudný), dungeony v podivném měřítku a velmi odlišné od těch z SP série (hlavně zbytečně velké co do měřítka a prázdné), hnusní mobové (klony, špatné modely) a řada dalších MMO zjednodušení, přičemž některé byly fakt zbytečné. Na spoustu věcí jsem zapomněl a je to fuk, protože to stejně bude číst minimum lidí. *3*

Odmítnout tuhle hru je blbost už i proto, kolik stála. Má smysl jí dále sledovat a dále o ní přemýšlet. Ale nemá smysl na ní koukat jak na svatý obrázek a přehlížet poměrně zásadní nedostatky. Půjčím si slova od Dana Vávry: Cesta má vypadat jako cesta. A já dodám: Cesta by měla vypadat jako cesta i v MMO. Přeberte si to na celý dizajn světa... *3*
  • Kozy
    Závist?
  • Tutorial lokacia je bez debaty, ale pravdupovediac este som nehral tutorial, ktory by ma bavil.

Tym, ze mozes tych skillov pouzivat tak malo, musis si naozaj premysliet ako to urobit. To sa mi paci. Po 15 levele ich mozes pouzivat dva krat tolko s druhou zbranou a switchovanie je jedna klavesa. Ja som hral templara heal/dmg a nevedel som si vybrat kam tie body davat. Som uplne spokojny hlavne s healingom, pretoze je orientovany na party healing. Okrem toho ich mozes davat do craftingu, zbrani, armoru, guildovych skillov, race skillu. Ja som naozaj nemal s tymto problem, preto som hladal skyshardy, aby som ich mal viac :)

Hru som kupil, pretoze som sa bavil uz u toho co som videl. Na chvilu som hral pvp v nedelu tesne pred koncom. Lagovalo to, ale to sa dalo cakat. Z toho co som videl, to bola zabava.
    Okrem toho, ak si skuseny pvp hrac , mozes sa stat cisarom :) To tiez nie je zle.

Hral som vsetky TES a musim povedat, ze som spokojny. To, ze museli urobit upravy vo svete Tamriel kvoli tomu, ze je to teraz massive multiplayer, to mi pravdupovediac nevadi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit