Přejít na výpis diskuzí
Update: Ban na EA fórech vám může vzít přístup ke hře
11.3.2011 | Petr Poláček
274 příspěvků
-
Pokud je EULA neplatna, tak nemas platne opravneni takovy software pouzivat. Vaz sva slova :-).
-
To je pravda, z tebe muze byt slintajici troska nebo bezohledny a chladnoktrevny masovy vrah. Pokud bychom meli lidi nebo firmy soudit podle toho co mohou udelat, kam bychom asi dospeli?
-
Kdyby byla neplatna, tak tu hru nemuzes legalne hrat :-).
-
V prvé řadě to je prasárna od EA, když chci od někoho peníze mělo by prostě platit "Náš zákazník, náš pán" a "Zákazník má vždycky pravdu" to je u mě základ slušnosti. A ten člověk ať už psal kdesi cosi, jim ty peníze dal. Takže těch peněz mají zřejmě dost, když můžou srát lidem na hlavy. Jako mě je tady nějakej blbeček z bioware fóra ukradenej, mě prostě irituje ten dnešní přístup k zákazníkovi. Si každej představuje, že si udělá nějaký neprůstřelný licenční podmínky, kterým stejně nikdo nerozumí, schová se za bandu vylízanejch právníků, bude chtít po lidech peníze a pak s nima vyjebávat. Nějaká solidarita to už nikoho nezajímá, ale prachy jim voněj pořád stejně. Stejný jak SONY s plejstejšnem. Nejhorší na tom je, že nemají důvod na tom něco měnit, dokud jim to zákazníci žerou.
-
To bys prodejci asi nevysvětlil. :D
-
1. on nebyl čech :) za 2. nemáš s tím souhlasit..ty si na to můžeš stěžovat, ale nesmíš to virtuálně podepsat, to je pak vrchol blbosti
-
Tohle by mohlo být zajímavé téma do příštího podcastu. Snad by přišel Farid a prozradil nám, jestli v EA dotyčného moderátora už vykleštili nebo mu zatím jen stáhli kalhoty a čeká se na odhady ztrát.
-
Ano, každý má právo občas nemít svůj den. A je výhoda života v civilizované zemi, že i když se cítím pod psa a občas jsem k někomu neslušný, nedostanu přes hubu, protože "uražený" ví, že by pak přes hubu dostal on, i když jen virtuálně v podobě trestního řízení.
-
Samozrejme, ale nikdo uz nema pravo jim branit v pouzivani legalne zakoupeneho produktu.
-
Listina základních práv a svobod působí vertikálně. Stát-jednotlivec, potažmo veřejná moc-jednotlivec. Horizontálně působí prostřednictvím generálních klauzulí a ústavně konformního výkladu soukromoprávních norem, ale to je téma na dlouhé povídání. Podstatné je, že směšuješ vztah vydavatel-kupec hry a správce diskusního fóra-uživatel diskusního fóra. Kdyby sis v EULA přečet, že vydavatel ti může nadobro odebrat licenci, pokud tě přistihne s cigárem na záchodku, taky by ti to asi připadalo nefér.
-
A proc by to proboha nekdo delal takhle slozite, kdyz si to muze rovnou stahnout??
-
Souhlasit muzes jak chces, pokud ta smlouva neni v cestine, je neplatna!
-
kravina jako to samo jakoby tady nekoho zabanovali za to ze nadava ze Bulletstorm se spravne rekne jinak
-
Tp Dworkin: já zase chápu, že třeba jen nemusel mít svůj den, problémy, bolest, jeho jednání bylo něčím ovlivněno a já se v ten moment choval jako infantilní blbeček. Žádný člověk není stroj a porozumění je mezi lidmi duležité.
-
Třetí strana mince.
Existují nezávislá studia, která pracují na jiném principu.
Vše má své klady a zápory, tak je to se vším. -
Nechápeš.
-
Dworkin: nechápu, proč bys ho chtěl zavírat. takový člověk má přeci právo na užívání světa a pohybovat se v něm. co na tom, že porušil nějaká pravidla a zásady...
-
Jedna strana mince.
Tak zaklad je se chovat slusne, nenadavat nikomu a neurazet. Pokud s necim nesouhlasim muzu si to jako inteligentni clovek v klidu vyrikat.
Druha strana mince.
V dnesni dobe se na herni odvetvi nakumulovalo straslive kvantum "prizivniku" ktere je potreba platit. Od marketingovych ocasu, pres manazery na vsechno mozne az po akcionare vydavatelskych firem. Ti si kladou jako spravni podnikatele nizke nakladni naroky a rychle vraceni investic. To vse pak tlaci na programatory a ti casto delaji hry uplne mimo sve predstavy. Coz je podle me pripad DA. Dneska uz v podstate nevznika hra odspod ale zhora. Neni to rozvinuty napad nejakeho dobreho cloveka co to mysli s hrama dobre ale prikaz z vrchu: "Udelejte nakou klikacku, at to neni moc slozite, at se toho hodne proda a at je to rychle. Ani to nemusi byt naky extratrhak, marketingem, hypem a dobrym jmenem studia to protlacime vsude ;)".
Trochu mi to pripomina hudebni prumysl kdy umelci byli zatlacovani dozadu v celem procesu a prachy shrabovali uplne jini lide. Pak sel hudebni prumysl relativne do sracek. A kvalitni umelci si sve veci zase vydavaji sami. Tohle by se mohlo stat i ve hrach, bohuzel to nebude tak markantni. Hra je mnohem nakladnejsi na vyprodukovani. Nicmene, nektere indie projekty docela prekvapuji.
Myslim si ze DA2 bude hodne diskutovana hra. -
Dworkin: kde chci nadávat? já jsem nikde nenadával :) přijdeš mi jako manipulátor. mimochodem začal jsi s tím, že co je špatné na tom, když někdo píše kriticky na fóru, což s tímto tématem nesouvisí nijak... já od tebe rovněž neslyšel žádný pádný argument. tak asi další věc, se kterou se my dva shodneme :D
-
No, každý jsme nějaký. Já hovado, které někomu přerazí čelist jen proto, že se na něj ušklíbne, považuju za labilního a pro společnost nebezpečného jedince, kterého je třeba polapit, odstíhat a zavřít, až zčerná.